Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:40 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Dziewczyny co możecie powiedzieć o Szpitalu na Starynkiewicza?
Jakie są tam warunki, opieka i ceny?
Jakiego lekarza i położną polecacie?
Rodzę dopiero w październiku, ale chciałabym chodzić tam do lekarza, ale z tego co wyczytałam wcześniej na forum to dwóch lekarzy z tamtąd jest niebardzo, jak juz mam tam chodzić do lekarza to wolałabym do jakiegość dobrego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A dlaczego chcesz tam rodzic?
Nie chciąłbys miec porodu rodinnego? Ta sa tylko takie małe koszmarne boksy do rodzenia, a wogóle sam szpital w środku to mówiąc delikatnie..komuna....polecam Karowa...odnowiony, b. dobra obsługa i komfortowe warunki do rodzenia! poród rodzinny za darmo!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja rodziłam na starynkiewicza fakt ponad rok temu lae opiszę ci moje spostrzerzenia
1) rodziłam tam bo wtedy było wszytsko darmowetzn znieczulenie, poród rodzinny
2) fakt komuna- ale odmalowane czysto -na korytarzach, w salach jeszce względnie ale łazienki mimo że odnowione bez desek na toaletach bez papieru :evil:
3) salki porodowe ja uważam wystarczające a i tak lepsze niż na kasprzaka gdzie są betonowe parawany
4) mnóstwo lekarzy i studentów co badają cię przy każdej okazji a przy porodzie to już milutkie nie jest

lekarki nie polecam takiej azjatki i młodej wysokiej z ciemnymi lokowanymi włoskami brrrrr.a polecam mam dwóch ale kurcze zapomniałam nazwisk :oops: młoda blondynka na krótko obcięta niska i wysoki mężczyzna ponad 40 lat w okularach.
i Marianowski cóż za przystojniak :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ciążę prowadziłam też w przychodni przyszpitalnej u doktor Bobrowieckiej-Elwertowskiej i byłam zadowolona

ta z ciemnymi włoskami i lokowanymi to Gajewska nie polecam :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też się zastanawiam nad tym szpitalem bo chodzę prywatnie do lekarki która tam pracuje, a powiadają, że zawsze lepiej rodzić w szpitalu w któym pracuje twój lekarz prowadzący.

Z tego co wyczytałam teraz na ich stronie to od połowy lipca planowany jest remont oddziału położnicznego więc może nie będzie już taka komuna :lol: Fakt szpital nie jest zbudowany w nowoczesnej stylistyce ale czy to jest najważniejsze? na 28 czerwca mam wizytę więc dopytam sie jak sprawy ze znieczuleniem, porodem rodzinnym, położną itp. wyglądają.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No, i jak po wizycie?
Ja tez mysłam zeby tam rodzic, ale mam juz swoją lekarke, która jest z katowic i nie pracuje jeszcze w żadnym warszawskim szpitalu.

Ta Bobrowiecka dr bardzo miła ( na razie przez telefon), ae tez słyszałm ze warunki starszne, ale podobno profesjonalna opieka za to.

NA karowej jest ładne, ale lezałam tam i lekarza spotkac baaardzo trudno, i zrobili mi zabieg niezgodnie z zaleceniami ordynatora, bo im sie NIE CHCIAŁO czekac na wyniki badań.

Najblizej mam na Madalińskeigo,a el byłam tam w przychodzni i słyszałm opinie i chyba podziękuję...

Zaraz sie okaże ze nic mi nie zostanie :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja też chciałabym żeby moją ciążę poprowadziła lekarka ze Starynkiewicz bo mam zamiar tam rodzić. Do tej dr. Bobrowieckiej to jak się można zapisać? Ona przyjmuje w tym szpitalu? Tam jest przychodnia przyszpitalna?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Trzeba zadzwonić, ja ze strony szpitala wziełam telefon jakiejś poradni co mi nazwą pasowała, to sie okazało nie tam byc, ale podali inny telefon i tam odebrała juz ta dr Bobrowiecka, pogadałysmy ( bardzo miła) i powiedziała, ze może mnie zapisac, to był przełom lipca i sierpnia i zapisać mnie mogła na połowe września, wiec niewesoło, ale ja podziekowałam, bo w sumie mam swpojego lekarza. I tyle wiem.

Ja byłam wczoraj na usg połowkowym u supergina w luxmedzie i dowiedziałam sie ze przyjmuje na madalińskiego, wiec znów wraca do łask... I ze strasznie miłą położną gadałam...tylko podobno tak najlepiej zabulic za w.łąsna położna, a to 1200 zł na Madalińskiego...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny, niewiele mam mogę pewno doradzić, chcialam tylko powiedzieć, że przyszłam na świat w 1971 roku właśnie w szpitalu na pl. Starynkiewicza i trzymam się (jak narazie) dobrze.
Pozdrawiam :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam,

My będziemy rodzić w tym szpitalu i chodzimy tam teraz do szkoły rodzenia. Mogę narazie powiedzieć tyle, że poród rodzinny jest bezpłatyny trzeba tylko kupić specjalny ubiór dla taty do porodu. Znieczulenie jest płatne 600zł można sobie wykupić pokój dwu lub jednoosobowy. Doba w dwu osobowej kosztuje 150zł a w jedno 250zł i dekalrujesz czy chcesz z takiego pokoju skorzystać po porodzie (oczywiście jak są wolne). Normalnie sale są 3 osobowe i leży się z dziciaczkami.

Tyle się dowiedzieliśmy w szkole rodzenia...fajne jest to, że tak naprawdę nikt tam nie reklamuje na siłe usług dodatkowych jako prawie obowiązkowych. Moja znajoma właśnie przez takie nagabywanie do zapisów na dodatkowe płatne usługi w czasie porodu i pobytu w szpitalu zrezygnowała ze szkoły rodzenia i zminiła szpital w którym miała rodzić. Persoel wręcz sugerował, że jak nie wynajmnie się położnej czy nie zapłacisz lekarzowi to będziesz mieć trudny poród. Normalnie zgroza....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nea78, a szkoła rodzenia jest bezpłatna?

Bo nie znalazłam żadnej informacji na ten temat na stronie szpitala

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak jest bezpłatna. Jest dofinansowana przez wojewodę mazowieciego, na pierwszych zajęciach Pani Teresa spisywała nasze dane adres zameldowania, data urodzenia i termin porodu itp. właśnie niezbęde do otrzymania dotacji. Jeżeli ktoś nie jest z Warszawy a pracuje w Warszawie to też jest bezpłatna. Trzeba mieć ważną legitymację ubezpieczeniową ze sobą i chyba ostatni formularz dra od pracodawcy.

Acha i nas też uprzedzali, że w czasie porodu moga być obecni studenci ale to jest max 2 osoby. Na początku trochę się zajeżyłam ale potam stwierdziłam, ze a co mi tam przecież oni też muszą się czegoś nauczyć a niestety nie da się z książek nauczyć jak przebiga poród i jak pomóc rodzącej więc lepiej nich sobie popatrzą aby komuś innemu mogli pomóc. Zresztą powiem Wam dziewczyny, że w czasie porodu jest Wam wszytsko jedno ile osób jest na sali myślicie tylko o tym aby urodzić :D i żeby przestało boleć :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Również zastanawiam się nad tym szpitalem, ma dobrą opinię i myślę ze obecność studentów może nawet pomóc, im przynajmniej chce się jeszcze zajmować pacjentami, więc nie jest się zostawionym samemu sobie :D Dopiero planuję zajść w ciążę ale już szukam lekarza z tego szpitala, najlepiej kobiety, która przyjmuje prywatnie i mogłaby od początku do końca mnie poprowadzić. Znacie kogoś takiego :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :D :D
Ja rodziłam na starynkiewicza 2 razy i trzecie też bym chciała tam rodzić.
Sam szpital może nie jakiś luksus, ale wydaje mi się że opieka fachowa, a podejście lekarzy i położnych też OK. Ja jak na razie się nie zawiodłam i mam nadzieję że trzeci raz też będzie ok. Poza tym wydaje mi się że dużo też zależy od nastawienia pacjęta, trzeba mieć zawsze pozytywne nastawieni, wtedy wszyscy Cię też pozytywnie odbierają. Ja rodziłam dwa razy z mężem i on też jest bardzo pomocny, inaczej patrzą na ciebie położne- bo wrazie czego jest ktoś kto je objedzie. A co do studentów to faktycznie są ich tam tłumy ale tylko w od 8 do 16, potem koniec praktyk. Po moim porodzie stało ich ok 8 i przyglądało się jak lekarz mnie zszywa, powiem wam że kobiecie wtedy jest naprawdę wszystko jedno co się wokól dzieje.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chiara1 a miałaś lekarza prowadzącego z Lindleya :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie z Lindleya. C :hodziłam prywatnie do lekarza który pracował na starynkiewicza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No tak chodziło mi o starynkiewicza, ale dla mnie lindleya to to samo :?
A wysłałabyś mi na priv namiary na tego lekarza :?: zawsze lepiej mieć znajomego lekarza w szpitalu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kiedyś w szpitalu była fundacja, a teraz ją przeieśli na Nowogrodzką. Tam przyjmują ginekolodzy pracujący na starynkiewicza. Podam Ci linka do strony fundacji.
<zakaz wklejania linków/Pati1>
Pozdro :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wielkie dzięki :D teraz będzie mi łatwiej logoś znaleźć, super :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Dobre Serce
Dobre Serce

beacia pisze:
i Marianowski cóż za przystojniak :D

no... :lol: chodziłam do niego prywatnie na samym początku ciąży. :P wrrr super ciacho :P ale później zdecydowałam się na inny szpital i zmieniłam lekarza

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]