Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:40 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość

Co za kraj..
Chodze do prywatnego gina, bo mam go blok obok...
Ale on nie może wypisać recept i skierowań, wiec poszłam do przychodni..
Tam też nie mogą...

Więc jeśli znacie dobrego, refundowanego gina w Poznaniu, dajcie znać ;)

Ostatnio zmieniony ndz kwie 15, 2007 5:35 pm przez Anna1987, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja nie jestem z poznania ale mam taki sam problem prywatnie lekarz mi nie wypisuje skierowan ale na szczescie mam u siebie w przychodni jedna bardzo fajna lekarke i zawsze mi wypisuje to co potrzebne :D a inni lekrze no niestety nie chca wypisywac bo koszty badan wtedy ponosi przychodnia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anna1987, zmień proszę tytuł wątku na bardziej treściwy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aniu ja znam dobra gin która przyjmuje na ogrodach......... nie znam ulicy podadza ci w recepcji jak zapytasz.........

lekarka to ALEKSANDRA CHMIELECKA tel 618420808 rejestracje od godz 10-tej w poń środ i piat- tak tez przyjmuje pani doktor...........
gabinet jest w domku jednorodzinnym na wysokim poziomie z usg na miejscu.......... czysto, schludnie i milusio.................pani doktor pracuje równiez na lutyckiej i na polnej :wink:
to jest najlepsza gin na jaką do tej pory trafiłam..............a prowadzi ciąże już moich 10 koleżanek i żadna nie narzeka..............

PRZYJMUJE NA NFZ............... :D

Ostatnio zmieniony czw maja 17, 2007 10:20 pm przez kiniah, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

ja też chodze prywatnie do lekarza i ona wypisuje mi skierowania na badania tyle tylko,że za te badania też płace
to jest tak że jak badania przepisuje lekarz z przychodni to są wykonywane nieodpłatnie a jak lekarz wypisuje prywatnie recepte czy skierowanie to sie placi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

kiniah a czy ta "Twoja" lekarka ma USG 3D ? a jak ma to ile bierze za badanie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

guciaczku sorki że dopiero teraz klikam................ nie ma tego usg na miejscu wiem ze gdzieś tam umawia na to usg ale nie znam kosztów............
może zadzwoń i wypytaj............... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

słuszna uwaga :wink: myslałam,ze może cos wiesz i nie będe musiała dzwonic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kiniah pisze:
aniu ja znam dobra gin która przyjmuje na ogrodach......... nie znam ulicy podadza ci w recepcji jak zapytasz.........

lekarka to ALEKSANDRA CHMIELECKA tel 618420808 rejestracje od godz 10-tej w poń środ i piat- tak tez przyjmuje pani doktor...........
gabinet jest w domku jednorodzinnym na wysokim poziomie z usg na miejscu.......... czysto, schludnie i milusio.................pani doktor pracuje równiez na lutyckiej i na polnej :wink:
to jest najlepsza gin na jaką do tej pory trafiłam..............a prowadzi ciąże już moich 10 koleżanek i żadna nie narzeka..............

rozumiem ze prywatnie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie prywatnie kotku a na nfz............ idziesz rejestrujesz sie lub dzwonisz i nic a nic nie płacisz...........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A chodzi/ła któraś z Was do dr Marzeny Maciejewskiej-Jeske? Ona pracuje na Polnej, ale ma też gabinet pryw. na 3Maja. Ja mam opinie taką jaką podziela jeszcze parę osób - że jest konkretna, rzeczowa, ale taka trochę za szybka. Wizyta trwa max 5 min. Tak jakby zależało jej na dużej ilości pacjentek = pieniędzy...
Jest specjalistą w położnictwie i ginekologii. Jak będę w ciąży, to chyba jednak wolałabym kogoś traktującego pacjentki bardziej osobowo i w bardziej serdecznej atmosferze.
Czy ta dr Chmielecka taka jest?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziwczyny, co prawda teraz mieszkam we Wloszech, ale jak bylam w Poznaniu (studia) to chodzilam do DR. PUACZA na Szamarzewskiego. Jest czarodziejem, a do tego jednym z glownych na Polnej wiec i do porodu wygodnie. Jest wspanialym lekarzem, czlowiekiem. Zawsze pamieta wszystkie szczegoly o pacjentkach, nawet te o rodzinie... siostrach , mamie, babci. Czulam sie naprawde traktowana indywidualnie. To bardzo wazne, szczegolnie w ciazy. Nigdy nie zbywa, nie spieszy sie, choc ma tyle pacjentek, ze zdazalo mi sie miec wizyte na 23.30!!! Ale "ciezarowki" maja zawsze pierwszenstwo... Jest prywatny, to prawda, wizyta to jakies 150 zl, ale robi wszystkie badania i za kazdym razem serduszko i USG na miejscu. Jak ktos ma watpliwosci co do jakiejkolwiek rzeczy t jest osiagalny pod telefonem praktycznie 24 h. To daje duze poczucie bezpieczenstwa. Poza tym jest jednym z niewielu specjalistow w Polsce od wykonywania operacji w lonie matki (oczywiscie nikomu nie zycze, ale jesli... to wszystko on) Polecam goraco!!! Zupelnie inne spojrzenie na zawod ginekologa, takie ludzkie.

PS. Jak mialam problem juz podczas pobytu we Wloszech, to natychmiast przyjal telefon, doradzil, powiedzial ze jak bede w Polsce to moge zadzwonic i przyjmie mnie tego samego dnia, a potem jeszcze mailowalismy o moich wynikach. Same widzicie, to ktos kto wykonuje ten zawod z powolania. I tak traktuje wszystkie pacjentki, bez wyjatku.

Namiary:
DR. PUACZ
tel. 061 8437333

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

kiniah pisze:
to jest najlepsza gin na jaką do tej pory trafiłam

ja co prawda dziś byłam u doktor Chmieleckiej pierwszy raz, ale zrobia na mnie mile wrazenie i potwierdzam to co kiniah napisala :D zostaje przy tej pani doktor.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Skuszona dobrą opinią o dr Chmieleckiej postanowiłam się do niej wybrać. Było to już ponad pół roku temu. Niestety nie podpiszę się pod tym, że jest miła itp. Czułam się jak pacjentka II kategorii. Na dzień dobry usłyszałam pytanie z ciężkim wzdechnięciem: "dużo jeszcze tych pacjentek w poczekalni?" i dostałam namiary na prywatny gabinet (tak w razie czego :roll: ) . Badanie ginekologiczne, które zazwyczaj nie boli lub jest ciut nieprzyjemne, bolało mnie bardzo. Dr była bardzo niedelikatna. Nie wiem, może trafiłam na zły dzień, w każdym razie poszłam do niej tylko jeszcze jeden raz na kontrolę i zrezygnowałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie dziewczyny!!
O ciąży dowiedziałam się dopiero tydzień temu najpierw test potem BETA-3 tydzień. Do lekarza chcę iść dopiero na początku czerwca i zastanawiam się gdzie. Na pewno nie prywatnie bo mnie na to nie stać. Mój mąż pracuje w szpitalu na Lutyckiej i chyba tam się wybiorę tylko jak przeczytałam opinie o jednej pani doktor że w prywatnej klinice przyjmowała z papierosem w ręku itp. to aż strach się bać. Czy któraś z was wie coś moze na temat przychodni na Lutyckiej?

Wydaje mi się że mężczyzna jako ginekolog jest lepszym lekarzem, czytając na różnych forach wszystkie panie narzekają na...panie. :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

benderka - ja jakoś też nie mam przekonania do kobiet ginekologów. Moim prowadzącym lekarzem jest facet, już na długo przed ciążą chodziłam do niego i nie narzekam. Zdarzyło się jednak tak i to całkiem niedawno, że przez dłuższy czas mój gin był na zwolnieniu więc w końcu wybrałam sie na jednorazową wizytę do pani gin polecanej tutaj przez dziewczyny - gin A. Chmielecka i byłam nieco rozczarowana tym bardziej, że poszłam do niej na prywatną wizytę a potraktowała mnie tak jakos po macoszemu. Jedyny plus to, że badanie faktycznie przeprowadziła bardzo delikatnie tak, że nawet nie poczułam ale poza tym to trochę chyba ją tutaj dziewczyny przechwaliły. W każdym razie na pewno nie zamieniłabym mojego lekarza na te panią.
Jeszcze co do tej pani doktor to ona faktycznie przyjmuje na NFZ na ogrodach w Soecjalistycznym Centrum Zdrowia Kobiety. Któraś z Was pytała czy ona ma tam usg 3D. Nie wiem czy ona sama ma w gabiniecie ale w tym centrum robią też usg 3d tyle, że nie polecam. Ja właśnie tam zrobiłam i żałuje. Zrobione na szybko (no bo następni pacjenci czekali w kolejce), na płycie mam nagranę raptem kilka minut a jak chciałam by pani doktor wykonująca to usg zważyła i zmierzyła maleństwo to mi odpowiedziała, ze to właściwie już inne badanie i z wielką łaską to zrobiła. Zresztą podała tylko wagę a inne wymiary już nie. I badanie kosztowało 250 zł. Za taką kasę to powinno się pacjentowi poświęcić zdecydowanie więcej czasu niż te 20 min. Pierwszy i ostatni raz zrobiłam badanie w tym Centrum.

Co do lekarzy z lutyckiej nie pomogę bo nie znam. No ale skoro Twój mąż pracuje w szpitalu na Lutyckiej to może tam podpytać o dobrego ginekologa z tego szpitala.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przeczytałam kilka niedobrych opinii na temat jednej lekarki która przyjmuje na Lutyckiej dlatego wybrałam się do innej w tej samej przychodni a tu ZONK :!: :!: :!: Faktycznie zawaliłam bo nie zarejestrowałam się wcześniej (kiedyś nie trzeba było) :oops: ale bardzo miła pani w rejestracji powiedziała że być może pani doktor mnie przyjmie. Weszłam, zapytałam a pani doktor wyglądała tak :evil: i zachowywała się tak :aa: Zamknęłam drzwi z drugiej strony i zapisałam się do wyżej wspomnianej... To mnie nauczyło jednej bardzo ważnej rzeczy... nie patrz na opinie innych ludzi
Pani dr Korytowska baaaardzo miła kobitka!!! :D :D :D :D :D [/i]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam:)
Mam pytanko czy któraś mogłaby mi polecić ginekologa na NFZ z Polnej? Chodzi mi o Pana ginekologa
pozdrawiam:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]