Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:00 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witam nową ciężarówke:)
Jesli chodzi o lekarza to ja chodze do Rybnika dr. Jakub Grudzień naprawde super lekarz a koszt wizyty to 50 zł. Ja jestem już w 34 tygodniu i jak narazie nie moge nic powiedzieć złego na lekarza wszystko ci wytłumaczy i wogóle. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gdzie jesteście moje Panie :?: :?: :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Kobitki!!

Życze Wam Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam cię Majówka82 cieszę się,że do nas dołączyłaś :wink: ja jak pewnie doczytałaś na razie staram się o dzidzi i ciągle mam nadzieję,że może tym razem się uda...jeśli już zajdę w ciążę to wybiorę odpowiedniego lekarza, bo jak na razie chodziłam do wielu 8)
Mevka testowac będę 3 stycznia więc trzymajcie kciuki
Póki co posyłam Wam wszystkim życzenia

"Białych myśli
lekkich jak puch,
niech Anioł
przywieje z nieba,
otworzy skrzydłem
nadziei,
i niech kolędę zaśpiewa,
bo dzisiaj jest piękny dzień,
wszystko się rodzi na nowo,
więc w blasku tajemnych świąt,
żyj zdrowo i kolorowo."

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeśli chodzi o mnie, to też "zaliczyłam" kilku lekarzy, ale dopiero teraz jestem zadowolona. Chodzę na kasę chorych do Gorzyc, do Malczyka. Spoko lekarz... polecam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja z centrum Rybnika! :)

Początek ciąży :)

Pozdrawiam wszystkie ciężarówki :)

http://katherine-ss.blogspot.com

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maria82 Gratulacje!!! Fajnie,że nas przybywa...ach jak ja bym chciała też już być ciężarówką... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bet_tinka ani się obejrzysz, a bedziesz w ciąży... :D

Ps. Czy któraś z Was była na "echo płodu" w Rybniku? Byłyście zadowolone... Ja mam zamiar się wybrać z początkiem stycznia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Majówka82 pisze:
Bet_tinka ani się obejrzysz, a bedziesz w ciąży... :D

Chciałabym żeby to było takie proste :oops: a tymczasem pozostają mi ciągłe staranka...może jak przestanę chcieć to przyjdzie moja dzidzia :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczynki witam długo mnie tu nie było... ale najgorsze mam już za sobą...tzn. poinformowanie pracodawcy. Bałam się tego ale nie było tak źle. A wy jak poradziłyście sobie z tym? Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bet_tinka wiem, że to nie takie proste... ja próbowałam rok, zanim się nam z mężem udało :oops: Ale wina leżała po tym, że miałam nieregularne cykle... wystarczyło, że 2 miechy z rzędu wzięłam duphaston, a zaszłam w ukochaną ciąże :)

bb a jak zareagował na wiadomość o ciąży Twój pracodawca?? Jak ja sobie przypominam jak "mój", to aż ciarki mnie przechodzą :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no coż bałam się tego jak ognia bo ja mam 3 szefów ale stwierdziłam że na raz im nie powiem za duży stres, a tak po kolei to też za dużo nerwów więc poszłam do tego najważniejszego i go poinformowałam....powiedział że to naturalna kolej rzeczy(choć ja nie jestem jeszcze mężatką!) więc mnie pozytywnie zaskoczył ale najpierw zbladł bo chyba myślał (może oceniając moją wydyganą minę) że się coś stało złego. a potem życzył zdrówka i mi pogratulował. oczywiście zapytał kiedy rodzę i do kiedy planuje pracować i co potem(ja ide na wychowawczy 3 lata a pracować chcę do końca marca jestem teraz w 10tc.) natomiast potem pocztą "pantoflową reszta szefów się dowiedziała. jeden z nich się uśmiechnął ale mi pogroził palcem (chodziło mu o to że szkoda mu że odchodze bo ostatnio mi gratulował udanej współpracy) natomiast trzeci szef mnie olał, kompletnie bez echa za co dziękuje Bogu bo moją koleżankę (ona rodzi w styczniu) to właśnie on jedyny potraktował okropnie podle jak poinformowała o ciąży mimo iż była rok po ślubie(więc można było się spodziewać tej wiadomości) za to tych dwóch pozostałych było dla niej ok jak dla mnie.pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:) :) :)

Ostatnio zmieniony pn kwie 02, 2007 5:38 pm przez Dalia27, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

majówka 82
no to mi przykro.... ja też uciekam na l4 od kwietnia. termin mam na 31 lipca ale chce posiedzieć w domku....to jedyna okazja żeby sobie poleniuchować zanim przyjdzie na świat maleństwo.jak bym pracowała tam gdzie poprzednio to bym szła na l4 od 1szego dnia bo tam były wredne babsztyle! a tak posiedze jeszcze troszke w pracy. a do jakiego chodzisz lekarza? tak wogóle to podam ci mój nr gg 6659072.papa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mała poprawka ten 3ci szef który był niemiły dla mojej kumpeli a mnie w sumie olał właśnie mi gratulował i był ok, więc bardzo mile mnie zaskoczył......Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bb
odezwę się do Ciebie na gg, jak będe Cię widziała.

Wiesz, to miałaś wielkie szczęście, iż masz tak wyrozumiałych szefów.

Niewiem czy zachowanie mojego szefa wynika z jego charakteru czy z faktu, iż w momencie, gdy mu powiedziałam o ciąży - kilka osób podziękowało mu (firmie) za współpracę... i mial maly "sajgon"...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aha! Chodzę do Malczyka. Na kasę chorych. Jest świetny :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co dziewczyny u Was?
Ja wczoraj byłam u gin. - wszystko dobrze. Fasolka miała 9 mm (dziś pewnie już 10 - przeczytałam że dziennie przybywa jej ok 1mm). Beta ładnie wzrasta, a ja mam zalecenie unikania środowiska pracy ze względu na przeziębienie jakie mnie dopadło i możliwość powikłań ( a pracuje w miejscu gdzie jest mnóstwo maluszków :)). Więc ciąża będzie mi spokojnie przebiegała a ja w większości będę pracować w takim razie w domciu. Lubię pracować więc czy w domu czy w pracy - nie ma znaczenia :)

Pozdrawiam wszystkie rybnikczanki i dziewczyny z okolic i piszcie koniecznie jak u Was!! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maria82

No, teraz maleństwo rośnie jak na drożdzach ! ! !

Ja w zasadzie, chodziaż jestem na L4, to nie nudzę się w domciu (pewnie dlatego, że mam dostęp do internetu :D )

Niewiem jak reszta, ale ja osobiście rzadko wychodzę z domciu, nie tylko dlatego, iż taka "fałszywa" pogoda za oknami, ale przede wszystkim boję się kontrolki z ZUS-u.

A tak swoją drogą, to nie orientujecie się, czy u nas, na ziemi rybnicko-wodzisławskiej taka kontrola chodzi często ??

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niestety nie wiem, ale wiem że napewno kontrolują jeśli tylko ktoś doniesie. Byłam już obserwatorem takich wydarzeń (na szczescie nie moje doświadczenie).
Pisałaś że szef był bardzo zły. Można zapytać dlaczego aż tak bardzo się rozzłościł? Mała firma czy duża? Jeśli to nie tajemnica, opowiedz jak to było, aż jestem ciekawa.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]