Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 11:59 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 292 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

olaxus trzymaj się i bądź silna. Musisz.

Daj znać, jak bedziesz po i troszkę dojdziesz do siebie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

polscy lekarze nie daja wyboru robia to co uwazaja za sluszne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie:)

blonda wiesz to zalezy na jekiego lekarza trafisz......ja byłam w 11tc jak straciłam fasolke i moja lekarka zapierała się nogami i rękami, żebym tylko nie szła do szpitala- chociaż to juz był koniec I trymestru.......i udalo się poroniłam samoistnie w domu bez żadnych leków na wywołanie

trzymajcie się cieplutko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to super pewnie wiedziala ze jak pujdziesz to cie wylezyczkuja.... i dobrze ze sie udalo. ja za pierwszym razem tez nat. poronilam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja wlasnie wyjezdzam na zabieg

odezwe sie po wszystkim

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czekam sciskajac kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny

juz po wszystkim

wczoraj o 12.30 wstawilam sie w szpitalu, bylam tak wystraszona ze myslalam ze umre, nie wiem czego sie balam - narkozy, zabiegu czy reakcji po zabiegu.o 13.30 jechalam juz na zabieg a grupa pielegniarek pocieszala mnie, tak sie telepalam ze strach ze az sama bylam w szoku ze tak mozna. o 14 bylam juz w pokoju pooperacyjnym, praktycznie od wybudzenia z narkozy bylam od razu "trzezwa". 0 16 pojchalam do domu.

Jestem w GB i rozne sa opinie o tutejszej sluzbie zdrowia, ja nie moge powiedziec zlego slowa, od momentu pierwszego usg po caly zabieg wszyscy bardzo sie o mnie troszczyli i pomagali .

Fizycznie czuje sie ok, niedlugo bedziemy robic blizniaki- he he taki jest plan.Psychicznie pogodzilam sie z tym co sie stalo - widocznie tak mialo byc. A poki co w sobote popiwkuje sobie- a co nalez sie.
Pozdrawiam wszystkich

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dobrxze ze wszystko z toba ok :D to prawda oni sa troskliwi... szkoda tylko za po fakcie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

dopisuję się do listy.
Termin miałam na wrzesien 2008
poroniłam w grudniu 2007

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc kontrola :):) co u ciebie ???

Aniołek Michałek (*) 23.12.2007 (6tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam Was

ja stracilam swojego baczka w 24 stycznia w 10 tc ( serduszko przestało bic w 9 tc), poronilam naruralnie
juz pogodzilam sie z tym co sie stalo, traz czekam na @, ale na razie poczekam ze strankami, musze odpoczac

na szczescie czas szybo leci, a on leczy rany

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kropka to fakt czas szybko leci ale czy tak szybko leczy :?: :?: :?: :?: :?:
Kontrola witaj na najsmutniejszym watku :cry: :cry: :cry:
Olaxus bardzo szybko pogodzilas sie ze strata-przede mna jeszcze dluga droga :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bladi

nie pogodzilam sie zs strata w doslownym tego slowa znaczeniu, ale jakos musze zyc.
moja praca wymaga ciaglego kontaktu z ludzmi i pewnie dlatego staram sie nie pokazywac swoich uczuc, a wieczorem jak jestem sama..... :cry:
mysle ze nie ma kobiety dla ktorej poronnienie bylo by czyms latwym, tylko sytuacje w zyciu zmuszaja nas do roznych zachowan.
mam 29 lat, to byla moja pierwsza ciaza- na nic w zyciu bardziej nie czekalam

badz silna-czas jest dobrym doktorem tylko troszke powolny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja do tej pory nie potrafie o tym rozmawiac, na szczescie w pracy mam wspaniale kolezanki, ktore sa wyzorumiale i nie poruszaja tego tematu

gorzej jest jak spotkam znajoma osobe np na ulicy i nagle pada to okrutne pytanie: jak sie czujesz?, do tej pory nie umiem odpowiedziec, zareagowac
kilka razy ryczalam na srodku ulicy

no ale ja wierze i czekam na taki dzien, gdzie bede mogla powiedziec o stracie dziecka bez łez, ze zamkne te drzwi za soba i bede mogła spokojnie bez paralizujacego strachu myslec o kolejnym dziecku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny po pierwszym poronieniu dochodzilam do siebie 3.5 roku-strasznie sie balam ponownej ciazy,zaczelam o tym mowic dlugo pozniej.
Teraz napewno jest lepiej -trzymam sie ze wzgledu na Kubusia - dla niego nie placze i nie zameczam sie pytaniami dlaczego????
Nie jest mi latwo -jak pewnie kazdej z Was.
Nie mam juz chyba sily przechodzic tego ;ponownie i choc bardzo marze o kolejnym dziecku-to niewiem czy sie zdecyduje.
Za bardzo boli i za wielka rana pozostaje.

Wiecia znam osobe co poronila 15 razy i za 16 jej sie udalo(ma sliczna coreczke)-tylko czy istnieje ktos jeszcze co ma az tyle sily.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

blondi74 pisze:
Dziewczyny po pierwszym poronieniu dochodzilam do siebie 3.5 roku-strasznie sie balam ponownej ciazy,zaczelam o tym mowic dlugo pozniej.
Teraz napewno jest lepiej -trzymam sie ze wzgledu na Kubusia - dla niego nie placze i nie zameczam sie pytaniami dlaczego????
Nie jest mi latwo -jak pewnie kazdej z Was.
Nie mam juz chyba sily przechodzic tego ;ponownie i choc bardzo marze o kolejnym dziecku-to niewiem czy sie zdecyduje.
Za bardzo boli i za wielka rana pozostaje.

Wiecia znam osobe co poronila 15 razy i za 16 jej sie udalo(ma sliczna coreczke)-tylko czy istnieje ktos jeszcze co ma az tyle sily.

to niesamowite, naprawde podziwiam sile tej kobiety :kjk: brawa dla niej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja juz psychicznie calkiem nie zle natomiast fizycznie nie moge dojsc do siebie przez tych ............. zaniedbali mnie strasznie a juz mogloby byc po wszystkim

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny ja miałam zabieg tydzień temu, caly dzien przed zabiegiem bylam na srodkach uspokajajacych

straciłam dziecko w 6tc bo nie mialo serduszka i juz sie kurczyło
to byla pierwsza ciaza i poki co nie moge nawet myslec zeby sie starac o kolejne dziecko, nie potrafie o tym nawet mowic tylko caly czas placze gdy tylko cos mi przypomni dziecko
wczoraj sie poklucilam z mezem i wyjechal wiec jest ogolnie fatalnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
proszę przyjmijcie mnie do swojego grona poroniłam 05.02.2008 w 7tc termin miałam na 27 września 2008 a 03.02.2008 trafiłam do szpitala z krwawieniem. Niestety nic nie dało się zrobić pomimo utrzymywania ciąży na USG z 05.02.2008 serduszko już nie biło lekarz nie widział również pęcherzyka żółtkowego no i było już widać wady płodu najprawdopodobiniej komórka źle się podzieliła ponieważ już na pierwszum USG dzidziuś był troszkę mały. To była moja 1 ciąża po 15 miesiącach starań ale jest już ok - staram się myśleć pozytywnie a zdjęcie i testy schowałam w specjalnie kupiony pamiętnik i jeśli mnie coś boli pisze do mojego aniołka bo to mi pomaga a łezka też przy tym jeszcze poleci ale przecież to ludzkie. No i co najważniejsze modlimy się za niego codziennie by było mu tam dobrze i by był szczęśliwy i już nigdy o nim nie zapomnimy. Teraz czekamy tylko na moment kiedy znów będziemy mogli starać się o następnego dzidziusia i wierzymy że nasz aniołek (Kacperek bo takie daliśmy mu imię) zaopiekuje się swoim braciszkiem lub siostrzyczką w moim brzuszku i dopilnuje by przyszedł na świat zdrowy.

Dziewczyny i wy musicie wierzyć że wasze aniołki pomogą waszym następnym fasolką i że zaopiekują się nimi w waszych brzuszkach - to naprawdę pomaga.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześc dziewczyny
Myślałam że nigdy nie będe musiała się logować na takiej stronie :( ale usłyszałam że moja fasolka umarła ... a we wrześniu miałam zostać mamą...
Jutro ląduje w szpitalu, w śr mam zabieg...i nie wiem jak się po tym wszystkim pozbierać...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 292 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]