Dzisiaj jest sob maja 30, 2026 4:39 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mieszkam Rogowska 160, wiem gdzie to jest i dzięki Wielkie za numer na pewno się do niego wybiorę.... ale napisz proszę czy na pewno można mu zaufać, wiesz jak starciłam swoją ciążę w 7tc i bardzo to przeżyłąm i teraz chcę iść na konsultacje do innego lekarza, ale mój jest ok tylko wiesz tak dla włąsnej pewności......

a ile kosztuje wizyta i jakiej ten lekarz jest narodowości?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jestem przekonana o tym ze mozesz mu zaufac :) Ja mu ufam bezgranicznie i nigdy mnie nie zawiodl :) Jestem z niego bardzoooo zadowolona :) ZAwsze tak dokladnie i skrupulatnie zajmuje sie pacjentka a co najwazniejsze traktuje ja wyjatkowo :) Ja sie zawsze przy nim czuje genialnie. Jest mily ,delikatny zawsze mowi co robi, mozna sie spytac zawsze o wszystko i dostaniesz konkretne odpowiedzi na nurtujace cie problemy :) Jak przyszlam do niego i powiedzialam mu ze jestem w ciazy to sie bardzo ucieszyl. Zawsze mowi do mnie czule Paulinko :) Jest naprawde swietny :) Co do narodowosci to nie jestem przekonana co do tego ale jest murzynem w srednim wieku :)

Jezeli chodzi o kompetencje tego lekarza to widac to nawet po tym ze ma mnostwo pacjetek co wizyte i trzeba czekac w kolejce. Sekretarki umawiaja na konretna godzine lecz nie sugeruj sie tym bo i tak trzeba czekac w kolejce ;) One umawiaja tak po to zeby wszytskie dziewczyny nie przyszly na raz ;) Bo przychodnia jest dosc mala i to chyba z tego powodu ;)

Pozdrawiam i zycze wesolych swiat :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Brzuchatki!
Mam termin na 13 lutego i z powodu cukrzycy będę rodzić na Chałubińskiego. Nie jestem z Wrocławia i jest to moja pierwsza ciąża - krótko mówiąc zielona jestem... Ciążę prowadzi mój rejonowy lekarz w Środzie Śląskiej. Chciałabym jakoś przygotować się do porodu w tym Wrocławiu, ale zupełnie nie wiem w którą stronę się obrócić (gdzie, co, jak, kto?) i nikt nie chce za bardzo wdawać się w szczegóły. Będę bardzo wdzięczna za wszelką radę, np. co do położnej, lekarza, różnych innych spraw związanych z porodem tam. Mogę się odwdzięczyć w zasadzie jedynie moją relacją jak już będzie po wszystkim.
Z góry dziękuję za pomoc!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny :D
ja też chodziłam do tej przychodni z tym że do doktor Wróblewskiej :)
w tej chwili zrezygnowałam z tej przychodni i zapisałam się do doktora Wojciechowskiego w szpitalu na Kamieńskiego bo tam chcę rodzić...
Wizytę mam co prawda dopiero 31 stycznia ale napiszę Wam coś więcej jak bedę już po :D

Pzodrawiam :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madziak a ten dr. Wojciechowski jest dobry? Mozesz podac do niego jakies namiary? ;) czy u niego wizyta jest prywatnie?
Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

paulina861 pisze:
Madziak a ten dr. Wojciechowski jest dobry? Mozesz podac do niego jakies namiary? ;) czy u niego wizyta jest prywatnie?

Bedę szła do niego pierwszy raz 31 stycznia takze dopiero wtedy będę mogła cos więcej powiedziec...
On przyjmuje na Kamieńskiego w Szpitalu moge ci podać numer do poradni: 327 02 48
ale czy przyjmuje prywatnie to niestety nie wiem :(
Powiem Ci tylko tyle że na wizyte do niego trzeba długo czekać bo ma ponoć tyle pacjentek... długo to znaczy około miesiąca a czasem nawet dłużej...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

madziak_24 pisze:
Powiem Ci tylko tyle że na wizyte do niego trzeba długo czekać bo ma ponoć tyle pacjentek... długo to znaczy około miesiąca a czasem nawet dłużej...

ojjjj to ja moze jednak zostane przy swoim :lol:

ale jak przyjdziesz z wizyty u niego to ja chetnei sie dowiem jaki on jest moze sie jednak wtedy zdecyduje :) Pozdrawiam :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc dziewczyny. Moja kolezanka chodzi do dr.wojciechowskiego i jest zadowolona, ma termin na połowe lutego i bedzie rodzic na Kamienskiego. pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oooo... to dziękuję za informacje :D a ja swoją drogą i tak napiszę póxniej jak było :D
Pozdrawiam :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny z Wrocka jestem tutaj pierwszy raz ale chciałabym wrzucić swoje trzy grosze. Do Magduli też straciłam wczesną ciążę i to dwa razy, niestety widać tak miało być ale zdecydowanie polecam doktor Magdalene Miś Michałek przyjmuje w przychodni Eskulap na Bulwarze Ikara tel. do rejestracji 071 78 100 30 i 071 78 100 31 przyjmuje i na NFZ i prywatnie (koszt 50 zł z USG jeśli z cytologią to koszt wizyty 60 zł). Wszystko tłumaczy, ciepła i cierpliwa osoba jest jedna wada ma baaaaardzo dużo pacjentek wiec niestety na wizyte czeka sie 3-4 tygodnie zarówno prywatnie jak i na NFZ. Aha rejestracja jest w poniedziałki rano od 8 i trzeba sie uzbroić w cierpliwość. Ale warto. Ja jestem teraz w trzecim miesiącu i niestety po mojej przeszłości wizyte mam co dwa tygodnie. Zamierzam rodzić na klinikach na Chałubińskiego, byłam tam dwa razy co prawda nie rodziłam ale opieke miałam fantastyczną tylko biurokracja i wyposażenie obłed. Ale personel wynagradza wszystko. Kilka moich znajomych tam rodziło i jak na razie wszystkie opinie były pozytywne. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magda30 witam cie na forum :)

Strasznie ci wspolczuje Madziu za te utracone ciaze, ale ciesze sie rowniez ze bedziesz miala dzidzie :) Mam nadzieje ze u ciebie wszystko jest wporzadku :) A na kiedy masz termin? Ja tez jestem w 3 miesiacu :) Wlasnie dzisiaj jest 12 tydzien ciazy wiec ostatni dzien 3 miesiaca :) U mnie jest troszke problemow, od samego poczatku ciazy jest cos nie tak :/ Albo plamie albo krwawi i takw kolko. Mam nadzieje ze nie dlugo to sie skonczy :)

Ja jestem strasznie skolatana tymi szpitalami :( wiem ze napewno bede rodzic na Kamienskiego lecz nie wiem i nie posiadam informacji na temat jak sie zalatwia miejsce w szpitalu czy wogole sie cos zalatwia? Ja i Maciek chcemy porod rodzinny wiec chcialabym wiedziec czy trzeba wynajac sale ? Czy trzeba wczesniej ja zamowic? Jestem zielona !!!

Czy ktos wie cos na ten temat? Czy ktos wie czy jest jakas biurokracja ? Czy poprostu jak zaczne rodzic mam jechac do szpitala wybranego i tam juz sie wszystkim zajma?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Paulina. Termin mam na ostatnią dekade lipca.
Niestety nie wiem jak jest na Kamieńskiego ale to Ci na pewno powie lekarz prowadzący w jaki sposób idziesz do szpitala. Niestety radzę Ci się przygotować na biurokracje w szpitalach. Powiem szczerze że to jest najstraszniejsze co może być ja za pierwszym razem byłam przyjmowana jako przypadek nagły przez dwie godziny od 7 rano do 9 krwawiąc jak bym była odkręconym kranem nikogo to nie interesowało za to trzy razy podawałam różnym paniom całe swoje dane imie nazwizko adres kogo powiadomić itp. Z kolei za drugim razem kompletnie inna sytuacja a szpital ten sam po prostu wszystko za mnie zalatwił mój lekarz prowadzący przyjęcie do szpitala trwało 20 minut.
Sali chyba wcześniej nie zamówisz bo szpital nie jest w stanie przewidzieć ilości rodzących kobiet.
Ale na twoim miejscu bardziej bym sie przejmowała tym że tak krwawisz i plamisz, co mówi twój lekarz. Przeciez to bardzo niebezpieczne. Bierzesz jakieś leki na podtrzymanie ciąży ???Zdecydowanie coś lekarz powinien Ci zalecić ja tak miałam w drugiej ciąży też plamiłam lekarka kazała mi leżeć i odpoczywać i faktycznie po tygodniu sie uspokoiło potem już może nie leżałam plackiem w łóżku ale jednak prace sobie darowałam i siedziałam w domu.
Chyba nie umiem pisać krótko i zwięźle. Jestem straszna gaduła. Pozdrawiam i trzymam kciuki
I jeszcze jedno nie przejmuj sie szpitalem (nawet mimo tego co napisałam) to nie ma sensu a ty masz mieć dobry nastrój, tryskać optymizmem i na pewno nie przejmować sie bzdetami na które nie masz wpływu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madziu dziekuje za odpowiedz :)

Co do lekow to owszem jestem pod stala kontrola mojego lekarza i biore od 5 tygodnia ciazy duphaston i no-spe :) Oraz folik :lol: hehe !!!
Bardzo bym chciala zeby juz wtedy moj maz byl przy mnie a on tego tez bardzo chce wiec dlatego z tad te moje pytanka na temat porodu rodzinnego :)

Raz krwawilam w 5 tygodniu ( wizyta w szpitalu ) , miedzy 8-9 tygodniem plamilam ( lekarz mnie wtedy uspokajal i mowil ze takie plamienia moga sie zdazyc i ze to jest stara krew nie grozna, powiedzial ze dziecko sie slicznie rozwija i ze jest zdrowe ) , miedzy 10-11 tygodniem mocne plamienie prawie 2 tygodnie! ( wizyta w szpitalu - lekarz tam mi powiedzial ze dziecko sie rozwija prawidlowo i ze nie ma podstaw do obaw o niego, te plamienie moga byc spowodowane moja nadzerka ktora mam, jest bardzo malutka ale jest i podobno to moze byc wyznik jej oczyszczania ) Generalnie moj gin kazal zyc normalnie lecz spokojnie, nie dzwigac, odzywiac sie dobrze duzo warzywa i owocow :) Duzo odpoczywac itd. :) plamienia nie ma od tygodnia :)

:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cieszę się że wszystko w porządku, trzymam kciuki. A twój gin w którym jest szpitalu ?? Na Kamińskiego ?? Mam nadzieje ze plamienia jednak ustaną. Ja też biore Duphaston i folik, no-spe mi oszczędzili szcześciem. Najchętniej bym brała jak najmniej farmaceutyków ale niestety sie nie da zwłaszcza jeśli zdarzy sie jakaś infekcja

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bede sie dzisiaj go pytac w ktorym szpitalu pracuje. Lecz ja chce mimotego rodzic na Kamienskiego nawet jak tam go nie bedzie! A ma to jakis zwiazek z porodem? Musi byc obecny lekarz prowadzacy na porodzie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

magda30

Ja nie jestem jeszcze w ciąży - chyba, ale tez chodzę do dr Miś-Michałek.
Jestem bardzo zadowolona :lol:

Dzięki Niej mam szanse na ciąże bo mój poprzedni lekarz zrobił mi rewolucje w organizmie.
Ile czasu do Niej chodzisz?
Ja jakieś 4 lata.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: aknoli
Awatar użytkownika

hej dziewczyny, tez chce rodzic na chałbińksiego,nie wiem jak tam jest, ale chodze do dr korzeniowksiego,który tam pracuje,jest mily i mam nadzieje zeu da mi sie urodzic podczas jego dyzuru. duzo pacjentek trzbea przyjsc i odczekac sowje przyjmuje prywatnie w poniedz. i sroda po 15 na bolesławieckiej, kurcze nie pamietam numeru,jesli kots jest zainteresowany to porsze niec sie odezwie to wytłumacze osobiscie
wizyta 80zł z usg- mi zawsze ja robił wiec nie wiem ile bez usg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Aknoli
Awatar użytkownika

zastanawiam sie nad położna przy porodzie na chałbińksiego,zna ktos ????
prosze o pomoc!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: Aknoli

aknoli pisze:
zastanawiam sie nad położna przy porodzie na chałbińksiego,zna ktos ????
prosze o pomoc!!!

Tez sie nad tym zastanawiam, co prawda mam troszke czasu jeszcze bo termin na 12.06. U mojego lekarza do którego chodze prywatnie pracują 2 położne które rownoczesnie tak jak lekarz pracują na chałbinskiego więc moze ktoras z nich...szczerze mówiąc nawet nie pytałam jeszcze lekarza, ale pewnie jak przyjdzie czas to zapytam ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: aknoli
Awatar użytkownika

smerfik a do jakiego lekarza chodzisz?
prywatnie?
no ja dzis byłam na klinikach,chciałąm obejrzec sale rodzinna,niestety był jakis ciezki poró i nie wpuszczaja nikogo na oddzial, wiem tylko ze 150zł za sale,ktore sie płąci jak juz sie na niej jest....
jak bedziesz miala namiar na jakas fajna połozna daj znac....

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]