Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 10:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 292 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

blonda a ogólnie to jak sie czujesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wiesz w glowie mi sie kreci :roll: nie moge jesc ja sie poprostu boje bo za grosz im tutaj nie ufam jeszcze gotow mnie wykonczyc....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć pokrakso. Bardzo mi przykro Kochana, że Ciebie to też spotkało. Ja tak jak Anitusia jestem byłą sierpniówką. Nas na byłych sierpniówkach jest chyba z 10, może zajrzysz do nas?
Trzymaj się Słonko!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,

to i ja sie ujawinie jako byla wrześnióweczka. Zabieg miałam 17 stycznia i teraz już szcześliwie dostałam pierwszą @. (dokładnie mówiąc potop ;) ) Myśle, ze nie powinnaś się martwić, jestem pełna wiary, że wszystkie będziemy miały jeszcze ślicznego maluszka... i pewnie niejednego ;)

Też mam koleżanke, która zaszla w ciaże 2 tygodnie przede mną i niejako uczestniczę w tej ciąży i widze jak pzreżywa kolejne etapy. Na początku było mi trochę żal, zwłaszcza ze powiedziała mi o dziecku dzień po moim poronieniu (nie wiedziała... tak wyszło). Jednak uporałam się już z tym. Oni starali się prawie dwa lata o dzidziusia.. i teraz cieszę sie ich szczęściem.. i wierzę w swoje.

I trzymam kciuki za wszystkie starające sie

pozdrawiam,
M. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej contrapunctus, okazuje się, że Was też zaczyna przybywać. Ale masz rację, trzeba myśleć pozytywnie!
U mnie dziś takie piękne słońce, że ciężko myśleć inaczej!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie też piękna pogoda. A poza tym, strasznie się ciesze ze dostałam @, bo to oznacza jeden cykl bliżej do nastepnych staranek :lol:

No i mój meżus też dodaje mi otuchy, więc nie jest źle. Choć mam takie dni, ze jeszcze popłakuję... staram się jednak by ta moja bardziej optymistyczna strona zwyciężyła.
pozdrawiam! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hm.. widzę, ze nie ja jedna mialam być mamą we wrześniu... Jakoś lżej mi z Wami tu jest, choc nadal cięzko. Po jakim czasie dostałyscie @?
Tak, jak zawsze nienawidziłam @, to teraz nie mogę sie jej doczekać ;)
Przestałam krwawić po zabiegu, mam nadzieję, ze wszystko jest w porządku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na pewno wszystko w porządku będzie. Ja jeszcze czekam na@. Za jakiś tydzień powinnam dostać.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wisniowka83 a jak długo czekałaś na @?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz, musi minąć trochę czasu, zeby "oswoić się" z tym co się stało. A i tak myśle ze nie jest to do końca możliwe. Jak byłam w ciaży to najbarzdiej odczuwałam to jeżdząc samochodem. Wówczas gadałam do swojego brzuszka "widziałeś jak on jeździ? co za baran" albo spiewalam podczas jazdy, wiedząc ze to dla mojego maluszka te wszystkie piosenki. Po zabiegu leżałam wdomu około tygodnia i sądziłam ze zupełnie wydobrzałam. Przyszedł czas wyjazdu do pracy (ok 10 dni po), wsiadam do samochodu i w ryk. Płakałam całą drogę (ponad 30 km) bo wiedziałam, ze pierwszy raz od dawna jadę znów sama.. :( Miałam tak długo jeszcze po, każda jazda samochodem przypominała to co wczesniej.
Ale i to minęło. I wiem, ze i u Ciebie tak będzie... i optymizm zawita.

Ja @ dostałam po 29 dniach, choć normalnie cykle miałam ok 34 dniowe. Dziś drugi dzień, niewiarygodnie boli i niesamowicie obfity jest, ale jakoś to znosze b wiem, ze z każdym dniem jestem blizej staranek.
Podziwiam tylko mojego meża, który znosi zdielnie ze mną wszystkie momenty: najpierw opowieści o śluzach, potem testowanie i ciągłe pytania "czy jestem w ciąży", potem wszystkie radości ciaży, potem poronienie.
A teraz okres. Przy tym, co zrozumiałe, faceci są trchę bezradni w tym wszystkim, bo przecież znają to tylko z naszych opowieści.
Wczoraj, mimo zażycia dwóch tabletek dostałam z bólu "trzesawki". Położyłam się i cała dygotałam tak bolało.. a mój mąż kochany mówi do mnie: Kochanie, spróbuj rozluźnić mięśnie.. :shock: :lol:
A ja do niego: super, tylko jak :lol: :lol: :lol:

Alez się rozpisałam

:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wyobrażam sobie, co czułas ....
ja zanim poronilam, musiałam leżec przez tydzień, zrobił mi się krwial pozakosmówkowy, moja gin, kazała mi leżec.
I własnie wtedy mówiłam do mojego Bączka, że wiem, że jest silny i damy radę wszystkiemu ....
Ale nie daliśmy ....
I później ta pustka ... już nie miałam do kogo mówić ....

Mimo, ze byłam we wczesnej ciąży (7 tydzień), to troche przeszłam, co tydzień migreny, oczywiście bez żadnych środków przeciwbólowych, głowa mi pękała..
Teraz boję sie brać leki przeciwbólowe, zeby to może później mojej Dzidzi nie zaszkodziło. Bo kiedyś brałam ich strasznie dużo.

Ja wiem, że musze mysleć pozytywnie, bo człoweik złe mysli ściąga na siebie :(
Ja miałam straszne sny w czasie ciąży. Jakieś krwawienia i w ogóle, budziłam się zmęczona ... a teraz ... czasem tylko bicie serduszka ... ale to już nie jest straszny sen ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pokrasko ja @ dostałam po 34 dniach chociaż wczesniej miałam 28 dniowe cykle, z tego co pytałam moja gin to pierwsza @ może przyjść nawet do 6 tygodni po.......
więc spokojnie, poczekasz z niecierpliwościa jak my wszystkie :) i @ przyjdzie

buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a jak długo krawiłyście (plamiłyście) po zabiegu? Miałyście jakeś dolegliwości ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pokraska ja plamiłam kilka dni potem kilka dni przerwy i później kilka dni troszke mocniejszego plamienia. Chyba nie ma reguły ile powinno trwać plamienie :? Teraz czekam z nicierpliwością na @, nic mnie nie boli ani wcześniej nie bolało.
Acha ja kilka dni po zabiegu dostałam temperatury skończyło się na antybiotykach i globulkach. ale już wszystko ok i w poniedziałek wracam do pracy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pokrasko dziewczyny mają rację.......... na @ można czekac nawet do 6 tygodni od zabiegu.......... ja dostałam @ 30 dni po a cykle zazwyczaj miałam 28 dniowe ............

Aniołek Michałek (*) 23.12.2007 (6tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anik80 sądząc po Twojej wypowiedzi tez niedawno straciłas swojego Aniołka...

Dzisisaj spotkałam koleżanke w sklepie; spytała mnie, jaksię czuję w ciązy, bo wie o tym od innych koleżanek.. :(
Dziewczyny i jak tu się nie rozklejać ....???!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie

ja dostałam pierwszą @ po równiutkich 6 tygodniach

potem dwie już normalnie 30/31 dni

do dziś niektórzy pytają się mnie jak się mam (mam kilka kilo tu i ówdzie za dużo) i że świetnie wyglądam.... hahaha :(

Ale głowy go góry - czas szybciutko płynie a statystyka tym razem pracuje na naszą kożyść!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłe wrzesnióweczki, a kiedy planujecie się starac znów?

Już się ciesze na ten watek: byłe wrzesniówki czekające i starajace się :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja nie mialam lyzeczkowania wiec zaczynam od razu po pierwszym okresie :D :D :D juz sie nie moge doczekac :D :D :D jeszcze najpierw wizyta u polskiego gina :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

szczesciara ;)

ja miałam zabieg, choć jak się okazało nie był potrzebny. W przeciwnym razie tez już moglibysmy zaczać.
U nas niestety odwlecze się to w dalszą przyszłość.. :roll:

a jak inne wrzesnióweczki ?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 292 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]