Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:03 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7883 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 395  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

No może faktycznie kupię sobie ten lactovaginal, jak tak mówisz Madzia.
Cześć Marietko, nie smuć się. Niedługo zaczniesz staranka i będziesz miała piękną fasolkę, zresztą tak jak nasza Asia. Marietko, mam nadzieję, że się nie rozchorujesz na poważnie, bo i ja coś czuję, że się przeziębiłam, ale weeknd przed nami, to się wyleczę.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja muszę jutro jechac na uczelnię............ nieiwiem czy zaliczylam angielski (zerówka) bo baba nam nie przeslała wynikow a obiecala i nie wiem czy sie przygotowywac czy nie ??? :evil: :evil:

pisała dzis do mnie moja kochana przyjaciołka ma torbilel na jajniku.........
wszystko sie zaczęło od tego ze brala tabletki antykoncepcyjna 4 lata........ pozniej zerwala z chlopakiem i odstawiła je gdyz kolejny chlopak zabronil jej brac takiego świństwa i dobrze zrobił.............. bo po ih odstawiniu Kasia miała straszne bole jajników, nieregularne @ i różne inne dolegliwości............... kiedy poszla do gina zrobil jej serię badan......... wykazaly ze to endometrioza i to w zaawansowanym stanie.......... musiala miec operację....... przez to nie mogła nawet byc na moim ślubie :cry: ............ po operacji niby wsztstko było dobrze....... ma teraz niedrożny jeden jajnik i tylko z jednego mogą wytwarzac sie komorki :(....... lekarka jej powiedziala ze bedzie musiala szybko zajsc w ciąże jak chce miec kiedykolwiek dzieci................. endometrioza zostala wleczona ale to taka choroba ze może mie przezuty........... ostatnio Kasia byla na kotroli o okazalo sie ze mam male torbielki ....... które jak sie nie wchloną to beda oznaczac nawrot............... ona jest w moim wieku........... chce miec rodzinę ale na razie nie stacich finansowo na to............. chcieliby jeszcze poczekac ale jezeli bedzie koneczne to K bedzie musiala jak najszybciej zajśc w ciążę................... kocham ją jak siostrę i przykro mi ze ma takie problemy :(:(:( :cry: :cry:

czemu zycie jest takie okrutne :(:(:(.........................

Aniołek Michałek (*) 23.12.2007 (6tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madzia, ja też nie mogę przestać myśleć o tym, że życie jest okrutne.
Wczoraj u ginekolog siedziały w kolejce przede mną dwie kobiety w zaawansowanej ciąży i tak im zazdrościłam. To okropne, ale zaczęłam myśleć czemu one a nie ja...też już bym miała brzuszek Chociaż z drugiej strony nie chcę myśleć o tym, w którym tygodniu bym była, bo płakac mi się od razu chce... :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czemu życie nas tak doświadcza ??????? to jest niesprawiedliwe............ są matki które porzucają swoje dzieci na śmietniku, oddają do domu dziecka albo decydują sie na aborcję............. a my............ my czekamy z utęsknieniem na nasze kruszynki i nie dane nam jest doczekac............
to jest takie okrytne........... ja często myśle o swoim dziecku............ ostatni coraz częściej............ im bliżej do staranek tym bardziej sie boję......... dziś bylabym w 12 tygodniu i 2 dniu ciąży :(:(:(:(:( na pewno juz byłoby cosc widac.............. moje malenstwo nadal moglo byc ze mną........... to wszystko jest takie przygnębiające........... ale zeby sie nie zalamac tłumacze sobie ze to wszystko ma jakis cel........ jest zaplanowane z góry i nie da rady tego zmienic........... wierzę że kiedys bede szczęśliwa......... teraz mam wspaniałego męża ktory mnie kocha i ja kocham jego.............. ale brakuje mi dziecka...........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jestem już i ja:((

cóz moge powiedzieć.......juz po pogrzebie :cry: :cry:
czuję sie taka wyprana z uczuć:(
dzisiaj mija miesiąc od poronienia, w środę wizyta żeby sprawdzić co z tym torbielem który ma sie wchłonąć...a @ dalej nie widać

a jeszcze na dokładke żeby mnie pocieszyc wczoraj zadzwoniła ta koleżanka która jest w ciąży i tak sympatycznie zeszłam na temat jak to bedzie w kwietniu jak bedzię rodzić???
jedyne co chciało mi sie jej odpowiedzieć to (pipipipipi)
cały wieczór przeryczalam:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jakiś dołujący klimat nastał... :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anitusia To Ty tez czekasz na pierwszy @ i nie ma u mnie tez nic narazie nie słychać aby sie na nia zanosiło. Nie smuć sie Twojemu dziadkowi napewno Tam jest dobrze. :-{:

Dziewczynki nie myslcie już tak-dlaczego ja a nie kto inny, że to niesprawiedliwe. Ja wierze ze to było nam dane po to byśmy jeszcze bardziej sie do siebie z M zblizyli i juz tak nie mysle bo to nic nie zmieni a póki znów się nie bedzie w ciąży to widok ciężarnej bedzie wzudzał dziwne uczucia-nawet zazdrości.

Madzia ja brałam tabletki anty 4 lata i nie uważam że to jakieś świństwo. Jak badałam sie u wielu lekarzy tak żaden jak pytałam nie mówił ze to coś złego. Nawet jeśli nie udaje sie zajść w ciąze to przepisują je swoim pacjętkom na kilka miesięcy i potem jest dobry efekt odbicia organizmu i łatwo zajść w ciąże. A Twoja koleżanka poprostu może i tak by na to zachorowała albo niekompetentny lekarz dobrał jej złe tabletki bo nie wszystkie kobiety mogą brać any.

Nie smutkać sie dziewczynki :zł:

Obrazek

Ostatnio zmieniony pt lut 08, 2008 11:47 am przez domalka1710, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a u mnie takie piekne słoneczko za oknem..........
wydawałoby się, że dzień taki cudowny....

a jeszcze ta @ nie chce jakoś do mnie przyjść, zawzzse po niej to juz jakieś światełko na przyszłość:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anitusia trzymaj sie............. dziewczyny to wszystko jest takie przykre ale musimy sie wziąc w garsc.................. musimy byc silne dla naszych rodzin, mężów, chłopaków i dla siebie samych tez.............. to jest najważniejsze żebysmy sie nie zalamały ........... ja tez mam dzis jakies dziwne myśli........ wspomienia wracają ale nie chce sie smucic......... wiem ze jak mój mąż wróci z pracy i mnie zobaczy taką to jemu też bedzie przykro................ musze i chce byc silna wlasnie dla niego........... bo widze jak bardzo mu zależy na tym zebym byla szczęśliwa..........
poza tym takie przykre myśli nie prowadzą do niczego dobrego................ więc dziewczyny proszę o uśmiech :D

domalko właśnie coś jej powiedziała lekarka ze miala źle dobrane tabletki anty........... a jej chłopak mówil ze to świństwo bo chciał zeby przestala brac ..........
ja nigdy nie brałam tabletek anty ale też bym sie na nie zdecydowala gdybym nie chciala zachodzic w ciąże...........

aitusia ty kiedy miałaś dostac @......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja brałam Anty 8-9 lat z przerwami i byc może przez to mialam pozamaciczna nie wiadomo , ale chyba juz do tabletek nie wroce:(
teraz tez uważam ze swinstwo a kiedys poprostu uwielbiałam ta wygode i odkladalam poczecie :(
a teraz jak jestem gotowa to musiałam dostac w d.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiu teraz juz nie ma co rozpamiętywac............
wszystko sie jakoś ułozy ........... tylko musisz byc dobrej mysli ............ ale wydaje mi sie ze to nie przez tabletki miałas pozamaciczną........... widzisz ja nigdy nie brałam i też cos poszło nie tak......... mam nadzieje ze kolejnym razem sie uda..........

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wlasnie ja nigdy nie mialam zadnych zapeln jajnikow ani nic takiego
a sie okazalo ze powstała jakas przeszkoda w jajowodzie, zarodek sie zatrzymal

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asia ale musisz miec nadzieję ze to był tylko jednorazowy przypadek........... wiem ze to bardzo trudne tak myslec i na pewno sie boisz ............każda z nas sie boi.............. ale ten strach bedzie na towarzyszył dopóki nie urodzimy zdrowego dziecka............. i nie mamy na to wplywu............

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aśka, tak jak piszą dziewczyny, nie warto tego rozpamiętywać... Ja też jednak uważam że to nie przez tabletki.... po prostu coś było nie tak... tak niestety musiało się stać i to dotyczy każdej z nas... ale będzie lepiej i będziemy walczyć o nasze dzieciaki aż do skutku... Głowa do góry, jeszcze zaświeci dla nas słońce :)

Obrazek

Strona fundacji www.viva.org.pl Przekaż 1% podatku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny!! Wy tu tyle naskrobieccie przez caly dzien a ja dopiero po pracy mam czas...
Co do mojej @ to powiedzialam lekarzowi ze jajniki mnie troche pobolewaja a on na to ze pewnie mam owulcje i nie dlugo bedzie @
strasznie sie ciesze ze tak wszystko sie dobrze zagoilo :D
ten lekarz wczoraj dal mi nowa nadzieje...teraz wiem ze mialam konflikt serologiczny i dostalam surowice wiec przy nastepnej ciąży juz tego nie bedzie...zrobie badania i bede pod opieka dobrego lekarza i teraz juz musi sie udac!!!On dal mi nowa nadzieje i wiem ze bedzie dobrze...
Weim ze moge sie juz starac po najblizszej @ ale psychicznie nie jestem jeszcze na to gotowa, po prostu drugi raz juz tego nie przezyje ...
Moj mąż uwaza ze teraz nie powinnismy nic planowac tylko co los nam da,bo nie chce zebym znowu przezywala kilka tygodni czy zobacze bijace serduszko i pewnie ma racje...
Wisniowko przykro mi ze masz zapalenie ale zobaczysz wyleczysz sie i bedzie wszystko dobrze,a oprocz toksoplazmozy nie zlecil ci innych badan??

Nikodem 2.06.2009, 4000g, 56 cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

frotunko to jesteśmy dwie
mój gin też uważa ze prawdopodobną przyczyną poronienia było wytworzenie przeciwciał przez mój organizm dlka dziecka bo ja mam 0Rh- a mąż ARh+ a u dzidzi pewnie zaczął tworzyć sie krwioobieg i przejęła krew po tatusiu............ dostalłam immumoglkobuline anty-RHD zeby nie miec problemu w kolejnych ciążach........... więc mam nadzieje ze to pomoże i więcej mi sie nie przytrafi taka przykra sytuacja.............

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Witajcie.

Wiśniówko główka do góry, zobaczysz będzie wszystko w porządku.

Jestem już po wizycie, nie było mojego lekarza, więc na początu był przeprowadzony wywiad, a nastepnie badanie. Po badaniu gin stwierdziła, że niestety ale jest jeszcze brązowy wypływ i skierowała mnie na badanie krwi, muszę zrobić całą morfologię, beta HCG, żeby upewnić się czy napewno organizm wszystko oczyścił, tydzień temu HCG miałam 334.Dopiero na podstawie tych wyników będzie wiadomo co dalej, czy wszystko jest już ok.Powiedziała, że musi być wszystko dokładnie oczyszczone ( a narazie nie jest), bo zanim się nie oczyści to nie dostanę @, co może nieść za sobą dalsze komlikacje :( no i pozostaje kwestia tej cytologii niby II, ale są liczne leukocyty, które wskazują na stan zapalny. Na razie zanim nie ma nowych wyników z lekami się wstrzymamy.
Dla pewności zrobię sobie jeszcze badanie na toksoplazmę, cytomegalie i przeciwciala antykardiolipinowe. Mam nadzieję, że wyjdą ok.
Głowa mi dzisiaj pęka, mam wrazenie, że mi ją rozsadzi.

Obrazek

Aniołki moje kochane: [**]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madziu ja mam tak jak ty ORh- a moj mązż BRh+ i tez dostalam immuglobine ale czytalam ze przy pierwszej ciazy to nie ma jeszcze znaczenia bo organizm matki dopiero po 1,5 roku zaczyna wytwarzac przeciwciala i mi lekarz powiedzial ze to nie bylo przyczyna, dlatego zlecil mi inne badania mowil ze przy pierwszym poronieniu zazwyczaj robia badania na toksoplazmoze, aty mialas te badanie??

Nikodem 2.06.2009, 4000g, 56 cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Już wróciłam-caly dzień mnie nie było ale to dobrze bo nie miałam czasu tęsknić za moim Ł. Mąż jest już na miejscu w Milówku koło Żywca może niedaleko którejś z was.

Beata Nie martw sie wszystko sie dobrze ułoży, zobisz badanka i bedzie OK :)

Co do tej toksoplazmozy to jak to jest-jak zrobi sie teraz to już w ciązy nie tzreba bedzie powtarzać?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pewnie juz wszystkie śpicie :):)
a ja tylko na chwilke :):)
fortunko mi gin powiedział ze to jest mało prawdopodobne ale możliwe....... stwierdził na pewno ze mój organizm wytworzył przeciwciała...... choc poronienie mogło byc spowodowane złym podziałem komórek, przeziębieniem (bo cos złapałam)........ a różne były opinie tak że nie wiem na 100 %............ gin nie zlecił mi zadnych badan oprócz cytologii i usg piersi...........
domalko to dobrze ze nie miałas czasu tęsknic............ a juz minął 1 dzien i jeszcze tylko 2 i juz bedziesz go miec przy sobie :):):)
beatko to koniecznie musisz zadbac o to zeby sie do konca oczyscic..... mam nadzieje ze badanka wyjdą ok :):):)
a gdzie wiśniówka ??

do jutra papapap :pr:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7883 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 395  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]