Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 6:52 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 173  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja jestem zalamana...... bylam wczoraj u lekarza i...... nic jeszcze nie zdiagnozował. Jest jakaś zaciemniona malutka plamka na zdjeciu usg ale nie wiadomo co to jest. Dwa tygodnie temu był pęcherzyk, wczoraj plamka, jakby nic sie nie rozwijało albo rozwijało bardzo powoli. Jest cos nie tak. Objawy ciążowe mam wręcz postępujące, czyli teoretycznie wszystko wygląda na to ze powinno być ok. ale nie jest........ tak czuje... Poryczalam sie w gabinecie, lekarz popwiedzial zeby sie nie zalamywac bo nic zlego sie na tą chwile nie dzieje i być może jest to bardzo wczesna ciąża. Nie wiem co mam mysleć nie wiem co mam robić. W/g moich obliczeń to powinna być ciąża minimum 4-tygodniowa więc powinno byc juz widać czarno na białym co i jak. Ech... przeryczalam wczoraj caly wieczór, boję sie że zarodek jest martwy i że nic z tego nie bedzie oprócz bólu... a tak sie cieszylam i mialam taka silną nadzieje a z tego wszystkiego została tylko gorycz. W głębi duszy jeszcze naiwnie wierze w cud...
Zrobie na pewno w tym tygodniu bete i zobacze co wyjdzie.
No i sie wyżalilam... a myslalam że bede Wam dobre nowinki oznajmiać... ech....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj anetko. bardzo mi przykro, ale mam nadzieję, ze wszystko wyjasni sie pozytywnie... przytulam mocno i pamietam w modlitwie

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki Gosiu, kochana jesteś....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anetko bądz dobrej myśli, może to jeszcze za wcześnie. Ja też byłam w 4 tyg. ciąży u lekarza i jeszcze było za wczesnie, bo lekarka mi tłumaczyła że od 6 tyg. coś można zobaczyć na usg. Moja ciąża niestety samistnie poroniła się , ale Kochana głowa do góry. Ja na twoim miejscu szybciutko zrobiłabym badania Beta. Ja też się wkurzałam na lekarkę, bo tak naprawdę to sama doszłam do tego , że jestem w ciąży i ją poroniłam, jak zaszłam na usg to kazała mi czekać. To od Was dowiedziałam się że są badania Beta i szybciutko zrobiłam je, bo tylko one są w stanie potwierdzić ciążę w tak wczesnym etapie. Kochana głowa do góry, nie zamartwiaj się, bo to na pewno Wam teraz nie pomoże, musi byc dobrze i tak sobie powtarzaj. Trzymaj się cieplutko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Domisia dzieki, wiem, że musi być dobrze jeśli nie tym razem to nastepnym. Chyba już to sobie przetłumaczylam, duzo pomógł mi mój misiek, Boże on jest taki kochany. Mam nadzieje, że może to jest wczesna ciążą i bedzie dobrze ale patrze też realnie bo musze być na wszystko przygotowana żeby mniej cierpieć.
Pewnych rzeczy człowiek nie przeskoczy choćby nie wiadomo jak chciał......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj anetko!
masz rację, ze nie mamy na wszytsko wpływu... i to dobrze, ze masz takie wsparcie. trzymam kciuki!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anetko kochana nie można się zadreczać!!!!my tu wszystki ebędziemy się modlić,będzi edobrze!!!!ja w zeszłym tygodniu tez na najgorsze sie przygotowywałam,rano wstaję a ty krew żywo czerwona!!!!płakałam,byłam załamana ale zaczęłam jeszcze mocneij się modlić,prosić,wierzyć ze musi być dobrze i było!serduszko biło pięknie,nie wiadomo skąd to plamienie było ale nie oznaczało tego co wtedy...Ty tez musisz być silna wiara i będzi edobrze!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie chce sie już użalać ale wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? to, że mam mdłości coraz silniejsze, to, że całymi dniami najchetniej bym spała, nie mam na nic siły nawet na spacery z psem ale wiem, że musze wstać, ubrać sie i z nim wyjść choćby nie wiem co, gdyby nie on to bym calymi dniami siedziala w domu, mialam podejmować prace po nowym roku ale po prostu nie mam siły, piersi mnie bolą, szczególnie nocami, mam zaparcia, brak apetytu itd Jednym słowem ciąża, tylko że przed poniedziałkową wizytą znosilam to z wszystko z dumą i słodkim grymasem a dziś już mnie to męczy i przygnębia bo nie wiem w imię czego w tej chwili musze to znosić.
Dzieki, że piszecie, że jesteście tu i teraz, czuje wsparcie z Waszej strony. Dziekuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anetko!
to hormony ciązowe szaleją. obserwuj siebie. sw. dominik czuwa, bądź dzielna!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No jak to w imię czego Anteko!! Zobaczysz że to w imię tego maleńkiego cudu który nieśmiało i powoli zamieszkuje w Tobie, jestem pełna nadziei i wiary że tak właśnie jest i że jest to fasolka, która zostanie tam 9 miesięcy.... nie myśl tak, że męczysz się niepotrzebnie, może to za wcześnie i dlatego jeszcze niewiele widać... bądź dobrej myśli, św Dominik czuwa nad Tobą....
Mocno Cię ściskam i tulę do serca.... bądź spokojna!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anetko a może jest tak że owólkę miałaś później niż myślisz i w zwiazku z tym dzidzia mniejsza poczekaj uwierz w nią czemu wątpisz w swoje maleństwo będzie dobrze zobaczysz musi byc tylko musisz w to uwierzyć

kochamy cię Aniołku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anetko dziewczyny mają rację.. musisz wierzyć w swoje Maleństwo. Będzie dobrze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anetko nie denerwuj sie mi pewna lekarka powiedziala w szpitalu ze jak mam wymioty i takie objawy to znaczy ze ciaza zyje!!u ciebie tez pewnie tak jest!!a ja chcialam zapytac czy jak pisalam do sióstr dominikanek o modlitwe w intencji mojego malenstwa jeszcze wtedy nie bylam w ciazy to czy moge poprosic jeszcze raz o modlitwe ktora jest mi potrzebna poniewaz jade 27lutego na badania diagnostyczne i chcialam zeby siostry pomodlily sie o to zeby wszystko bylo dobrze jak myslicie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pewnie że tak!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anetko ja tez mocno trzymam kciuki :D , napewno bedzie dobrze!

A ja bylam dzis u pana doktorka no i nadzieji na ten miesiac za bardzo nie dal :cry: bylam na USG niby jest pecherzyk ale jak na 13 dzien cyklu to za malenki, od przyszlego cyklu zaczynam przygode z CLO :?
Czy ktoras z was tez je ma?
Jak je przyjmujecie, bo ja mam brac dosc dziwnie w 4 dniu cyklu polowke tabletki w 5 cala i 6 znowu polowke no i 12 na kolejne USG, no wiec chodzi mi o to ze zjem tylko 2 tabletki :shock:
No i czy ktorejs z was udalo sie zafasolkowac po tych tabletkach???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[b]Macie w 100% racje, wierze mocno, trzymam dystans, jest dobrze, na prawdę jest lepiej. Składam na Wasze ręce WIELKIE DZIĘKI za te wszystkie slowa.
Ściskam mocno!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie piszę do was żeby sie pochwalić moją nowiną iż w końcu po tylu latach stał się cud i bez żadnych leków wspomagaczy po 10 latach wyczekiwać jestem w 8 tyg.ciąży Zaglądam do was regularnie podczytuję ale nie piszę no ale w takiej sytuacji gdzie widzałam i słyszałam serduszko mojego maleństwa postanowiłam napisać :lol: :lol: :lol:
anetaaa30 jesteś jeszcze we wczesnej ciąży w tym czasie u mnie dr. widziała tylko pecherzyk ciążowy ale po 1,5tyg. usłyszałam już serduszko :brv: :brv: :brv: więc poczekaj cierpliwie wiem że to łatwo powiedzieć a gorzej zrobić coś wiem na ten temat mi też mówili poczekaj :lol:

Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!
2005.08 Natalka
2008.09 Jaś

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

NATALKO GRATULUJE :):):):):)

Aniołek Michałek (*) 23.12.2007 (6tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natalio to super wiadomość!!!!!!!!!
ogromne gratulacje :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Natalia GRATULACJE!!!!!!!!!! :lol: Trzymaj sie ciepło, tzn trzymajcie sie ciepło :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 173  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]