Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 9:21 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7883 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 395  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

to juz bardzo niedługo :)
strasznie sie ciesze nie moge sie doczekac by sie z wami cieszyc starankami
wiem jak wam tego brakuje

Domalka ja tez mam zawsze takie dylematy , a jak juz puszcze gdzies meza to potem mam zal ze puscilam itd.
na szczescie nigdzie sam nie wyjezdza. dobrze ze ne bylo takiej sytuacji
kurde ale egosita jestem bo ja sama bylam na szkoleniach :(
ale przyjechal po mnie i spedziilismy fajny weekend

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jejku juz sie nie mogę doczekac staranek........... chce dzidziusia :lol: :lol: :lol: ale najpierw pójde do gina na kontrole zeby sprawdził czy wszystko ok i dopiero potem bedziemy działaac :):)
w tamtym roku miałm troche rozregulowane cykle zazwyczaj były 28 dniowe ale miałam jeden 26 dniowy, dwa 27 dniowe i jeden 30 dniowy...... krótkie mam..... dlatego czas tak szybko leci jak odliczam od @ do @ .......... ale to dobrze............. :):):):)

a mężus dzis taki kochany :):):) spełnia wszystkie zachcianki....... mówi ze zasłużyłam po tych przykrościach :):):):)

domalko a co u ciebie ?? masz juz jakies objawy na @............. bo to tylko kilka dni zostało......... dlatego działaj z M bo jak wróci stęskniony to nie bedzie miał pożytku z ciebie :):):):):):)

a co do tych wyjazdów mężów naszych ............. to mój Radek był pół roku w Anglii .... pojechał 10 maja....... wrócił po 3 miesiącach na tydzien........... w tymn czsie wzięliśmy slubi on znów pojechał ...... byłam sama......... a póżniej jak pojechałam go odwiedzic to juz wróciliśmy razem bo powiedziałam ze bez niego nie wracccam........ i przyjechaliśmy 29 pażdziernika...... :):):):):):) i teraz juz go nie puiszczę więcej samego na tak długo bo za bardzo tęskniłam przez ten czas jak był w Anglii ..........

ja juz sie żegnam bo ide robic kolacyjke meżowi............ do zobaczenia jutro :):)
buziaczki :pr: :pr: :pr: :pr: :pr:

Aniołek Michałek (*) 23.12.2007 (6tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też bym chciała mieć takie krótkie cykle to szybciej do staranek by było. Narazie nie odczuwam że miałabym mieć @ i tak myśle że w niedziele bedzie 30 dni od zabiegu to może jej jeszcze nie być bo ja zawsze miałam nieregularne cykle a przed zajściem w ciąże to miałam tak co 35-36 dni. Jeśli bedą takie długi to staranka zaczne dopiero pod koniec kwietnia-niestety a wtedy Wy bedziecie już zaciążone podejrzewam! :)

A z tymi rozstaniami to jest cieżko mąż od kiedy wrócił z pracy (teraz sie pakuje) to chodzi za mna i mnie całuje i mówi ze mu smutno mnie zostawiać- mi tez jest smutno ale mu móię "Oj tam jakiegoś sobie przygrucham na te 3 dni hahaha" :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny!Więc bylam wczoraj u lekarza, zrobil mi badanie ginekologiczne i powiedzial ze wszystko wyglada tak jakby nigdy nic nie bylo(strasznie sie balam bo przeciez mi sie tem krwiak zrobil),powiedzial ze jestem czysta i zdrowa i uwaga!!!!Ze moge zachodzic w ciąże ju po najblizszej @ !!!ze nie widzi zadnych przeciwskazan ale najpierw zrobimy kilka badan ( toksoplazmoza,glukoza, bolerioza, enzymy: ALAT,ASPAT)
i ze wszystko jest w porzadku i dobrze sie pogoilo i w ogole ze moge miec dzidzoiusia :)!

Nikodem 2.06.2009, 4000g, 56 cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fortunko to cudowna wiadomośc :)
Strasznie sie cieszę :)

Kurcze co do tych wyjazdów to ja raz pojechałam na wakacje niby do mamy donniemiec nie było mnie 13 dni co wieczór ryczałam za M byliśmy jakies 5 mies po slubie :P

Moja tempka sie zaciela :( 36,6 taka jakas normalna buuuuu
Dzidzia mnie nie chche :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jestem. Wczoraj miałam wolne i byłam u lekarza, dlatego mnie tu nie było. Zbadał mnie i cholera jasna mam zapalenie pochwy!!
Dostałam milion leków i zakaz współżycia :evil:
Mam nadzieję, ze szybko się wyleczę.
No i tylko badania na tokspolazmozę mam zrobić.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na pewno szybko sie wyleczysz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!

Fortuna To super gratulki, a kiedy spodziewasz sie @ ? :)

asia79 Kurcze podziwiam Cie że mierzysz tak tą tempke ja nigdy nie mierzyłam podczas staranek bo zapominałam a i mysle że jak sie tak mierzy to sie bardziej o tym mysli wiec morze nie warto asiu a bardziej tak nażywioł do tego podchodzić.

Wisniowka Wczesniej też miewałaś problemy z zapaleniem? A co przepisał Ci lekarz bo mi się wydaje że też mam zapalenie :? ale narazie lecze sie sama i nic z tego. Czekam na @ a po niej jak dalej bede sie z tym meczyc to pójde do gina.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Domalka mierze od listopada, chce wiedziec co sie dzieje.
Kiedys na zywioł było w sumie 9 miesiecy staran i nic a z tempka pierwszy i bach.
Ja mam juz nawyk, że mierze jak wstaje i odkładam term zajmuje mi to 2 min moze mniej.
Wcześniej nic takiego sie nie działo.
Mam poprostu złe dni jakies i dlatego mam taki humor, duzo rzeczy mi sie tak kładzie dosłownie. i w pracy i w domu co chwile sie cos wali. to reakcja łancuchowa :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asiu kochanie, wszystko się poukłada. Zobaczysz!
Domalka, ja zapalenie miałam od początku ciąży, niby brałam wtedy clotrimazolum, ale widać nie podziałało.
Teraz dostałam dopochwowo macmiror- czy jakoś tak, a oprócz tego antybiotyki doustnie dla mnie i Maćka- roxitron i flumocyn.
Najlepsze jest to, że ja prawie żadnych objawów zapalenia nie miałam:/

A gdzie jest Madzia??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Domalka myśe tez ze mam za duzo wolnego :P od poniedzialku znow zaczyna mi sie duzo pracy to nie bede myslala
Wisniówka szybko sie wyleczysz a oprcz zapalenia wszystko OK?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam piątkowo :):):)
fortunko bardzo sie ciesze ze wsystko jest ok i ze juz niedługo bedzisz mogla sie starac o dzidzie.................. wielkie gratulacje...... :):):):)
wiśniowka jak to?? skąd to zapalenie ?? dlaczego ?? mialas je cały czas od początku ciąży ?? mam nadzieje ze szybko wrocisz do zdrowia ...............
domalko nie martw sie długimi cyklami............ zaczekamy na ciebie z tym zafasolkowaniem :):):):):):):):)
asia ja caly czas mam nadzieje ze ci sie uda............ nie martw sie.......... teraz juz po fakcie i trzeba cierpliwie czekac ........... :):)

ja przyszlam niedawno do pracy a tu tona papierów na biurku........... i jeszcze szef dzis nigdzie nie pojechał to musze "byc sumiennym pracownikiem" :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oprócz zapalenia OK, Asia.
Madzia, zapalenie miałam w 9 tygodniu ciąży tak mniej więcej, brałam clotrimazolum i myślałam, że minęło a tu O :evil:
Tylko, że wtedy mojego Maćka nikt nie leczył i może ja się wyleczyłam, a on nie i mnie zaraził na nowo. Teraz oboje się leczymy :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiu Bedzie Ok zobaczysz starasz sie to najważniejsze a my czekamy-trzeba sie cieszyć.

wisniowka Ja przed zajsciem w ciąże miałam zapalenia, w ciązy tez mi sie zdażyło i teraz w tym tygoniu znowu mnie dopadło. To jest okropne takie piekąco-swędzące. Jak byłam w ciązy to lekarz przepisał mi Pimafucin -jakoś tak i przeszło ale co z tego jak wraca. Przed ciążą leczyłam i mojego M lekami od lekarza i przeszło a teraz wróciło a przecież przytulanka są z gumką i nie mógł mnie zarazić wiec to sie bierze z czegoś innego.

Mąż mi już w nocy wyjechał wiec do niedzieli późnym wieczorem-Wolna chata! :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Domalka to robimy impreze :)
dziekuje Wam jakos mi lepeij jak mnie wspieracie
Buziolki teraz ja lece do pracy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jasne że robimy-tylko teraz post to nie wypada. Ja po 12 jade do koleżanki z uczelni. Ma synka Kornelka który ma 9 miesięcy a ja go nie widziałam od kiedy sie urodził jak byłam w odwiedziny w szpitalu. Zrobie fotki to Wam pokażę.

asia jesteśmy tu po to by sobie pomagać :) miłej pracy :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fortuna - super wiadomość :D
I przyłączam się do pytania : Kiedy spodziewasz się @?

Wiśniówka - na pewno szybko Ci przejdzie :) Oboje się leczycie to już musi być ok. Jai zanim zaszłam w ciąże, dosłownie w dniach płodnych miałam infekcję... myślałam że mnie cholera weźmie :evil: Ale jakoś zadziałaliśmy (co prawda nie w owulację, ale jednak :P) i proszę piękna Fasoleczka :P

Asia - Będzie dobrze, wiem doskonale jak to jest kiedy wszystko się wali, ale my jesteśmy silne babki i damy radę :D A zresztą jak Madzia napisała, jest już po fakcie i teraz trzeba czekać na efekty intensywnej pracy ;)

Domalka - W pewnym sensie zazdroszczę :twisted: :twisted:

Madzia - ja też mam pełno roboty... ale nie poszłam dzisiaj do pracy, bo coś mnie zaczyna brać, a wolę sobie ten jeden dzień nie iść do pracy i się wykurować, niż potem zakatarzona i z gorączką pół tygodnia leżeć w łóżku :D

A u mnie bez zmian.... czekam aż wreszcie ta @ przyjdzie i będę się mogła zacząć starać.... ale to dopiero pod koniec lutego...
Mam trochę zwalony humor, bo jutro miną 2 miechy, ale jest ok :)

Buziaki :)

Obrazek

Strona fundacji www.viva.org.pl Przekaż 1% podatku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

domalko to teraz mozesz sie byczyc przez całe 3 dni:):) masz czas tylko dla siebie............. ohhhhhh tez bym tak chciala :):):) i czekamy na zdjęcia............ :):)
asia i niczym sie mi przejmuj.......... teraz juz niczego nie zmienisz......... co mam byc to bedzie :):):) a mam nadzieje ze BĘDZIE :D :D :D
wiśniówko ja bralam po poronieniu antybiotyk doxycylinum i klpsulki dopochwowo lactovaginal i mi gin powiedzial ze te kapsułki mozna kupic w aptece bez recepty i mozna je stosowac po wspólżyciu zeby nie doszło do zapalenia pochwy.......... ja wzięłam tylko 1 opakowanie ale zastanawiam sie czy nie kupic sobi teraz i moz bede stosowac........ bo lepiej sie zabezpieczyc przed takimi zapaleniami....... to jak ty sie wyleczysz to mozesz zapytac gina o nie i stosowac profilaktycznie :):):):)
a beatka miała miec chyba dzis wizytę...... moze sie odezwie pożniej i nam opowie ???
marietko nie smuc sie............ twój aniołek jest szczesliwy w niebie i nie chciałby zebys byla smutna............ a @ niedługo do ciebie zawita i szybko sobie pojdzie i juz bedziesz mogla próbowac........... mam nadzieje ze uda ci sie za pierwszym razem :):):):) powoodzenia :):)[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzia No tak sie wybycze, bede sama to mam zamiar napisać drugi rozdział pracy licencjackiej-ale tak mi sie nie chce :roll:

Ja brałam kiedyś ten lactovaginal a zreszta czego ja nie brałam. Teraz musze sie z tym lekarzem za te zpalenia poważnie wziąć bo to tak byc nie może.

marietka Bedzie dobrze ciesz sie że juz niedługo zaczniesz staranka :) a słyszałam że po poronieniu szybko sie udaje :D -mam taką nadzieje!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

domalko masz rację........ trzeba sie ostro wźiąc do roboty i zlikwidowac to choróbsko............. ja tez słyszalam ze szybko sie zachodzi po poronieniu..... mam nadzieje ze w moim przypadku tez tak będzie :):):):) i nie tylko w moim ale u nas wszystkich :):)
a co do pracy to musze wybrac dzis temat bo miałam to zrobic do konca grudnia ale przez to wszystko dzo dzis mi zeszło :oops: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7883 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 395  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]