Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 6:01 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7883 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 395  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

w takim razie i ja cos dodam od siebie:( chociaz szczerze wolałabym nie miec nic do powiedzenia:((

ja w sobote wieczorem zobaczyłam małą plamke krwi i juz wtedy wiedziałam, że jest bardzo źle..... później nastepne dni to jedzenie duphastonu i no-spy mimo wydzielajacej sie różowej mazi- bo nie była to jeszcze krew....
zaczęło sie we wtorek rano.. bół jajników jak na okres i ta cała krew... mąz zwolnił sie z pracy ok 11 bylismy w przychodni, swojej gince byłam w stanie tylko powiedzieć, że dostałam okres a ona odpowiedziała że plamienia sie zdarzają, ale kiedy zobaczyła tę całą krew juz wiedziała, że nie panikuję (...) spojrzałam w monitor usg a tam seduszko mojej fasolki...nie biło :cry: :cry: nie było nawet tak wykształtowane tak jak powinno być w 11tc
zdecydowałam nie iść do szpitala...wrócilismy do domu obydwoje załamani, płakałam i chciałam aby ten martwy dzidziuś opuścił moje ciało ( co za koszmar- ta niemoc- był we mnie a ja nijak nie mogłam mu pomóć) a jednocześnie chciałam żeby był,zeby to co usłyszałam wcześniej nie było prawdą....

w czwartek 10,01 już nie było w macicy śladu po moim maleństwie :cry: :cry: :cry:

a na dokładkę moja najlepsza kumpela....... za 3 miesiące rodzi... to ma być dziewczynka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiśnióweczko ........... malutka - to tak bardzo do mnie pasuje...... kilka osób tak mówi do mnie........ maleństwo - kolejnych kilka mówi tak na mnie...... jestem drobniutka.... mam 156 cm wzrostu... waże 46 kg....... :oops: dużo osób nie powiedziałoby ze mam 21 lat a 18... bo tak wyglądam........... trzymam sie i cały czas mam nadzieje mimo tych częstych dołków.......... mam takie przeczucie ze jutro bedzie lepiej....... :):)
domalko moje swieta rzeczywiście nie należały do udanych... cały czas przepłakałam...... a wszyscy pytali dlaczego.......... kochana dobrze ze wkleiłas suwaczek.... teraz zobaczysz jak czas szybko minie i znów zafasolkujesz..... mam naziejee ja tez mniej wiecej wtedy co ty... tak bardzo chce dzidziusia......... mam w sobie tyle miłości i chce ją dac nie tylko mężowi i rodzinie ale tez mojemu dziecku ............
anitusiu wiem ze to wszystko bardzo boli........ te wspomnienia są okropne........... to są najgorsze chwile w naszym życiu.......... na początku to oczekiwanie, radośc a później ból, cierpienie, rozpacz, zal i to pytanie dlaczego ja ??????????? :cry: dlaczego mnie to spotyka..... przecierz jestem zdrowa młoda..... dobrze sie czuje, pragne tego dziecka...... wiec dlaczego nie mogę go miec ????????? dlaczego.........
jejku.... mam nadzieje ze to jeden z ostatnich dołków......... jutro musi byc lepiej... nie chce byc smutna.... chce cieszyc sie życiem....... byc wesoła, radosna........... wiem ze kiedys tak bedzie ale czuje ze dopiero wtedy gdy mi sie uda miec dzidziusia.........

Aniołek Michałek (*) 23.12.2007 (6tc)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W takim razie ja może wyrzuce to z siebie.
Po roku małżeństwa stwierdziliśmy że brakuje nam obecności dziecka i postanowiliśmy za dwa miesiące zacząć staranka. Od sierpnia odstawiłam tabletki... wszystko było przeze mnie wyplanowane i wszystko sie układało...jeszcze przez jakis czas sie zabezpieczaliśmy w inny sposób bo nie chciałam by dziecko urodziło sie na roku akademickim a dopiero pozakończeniu gdyż to studia dzienne i byłoby cieżko. Ale jak minął wrzesień rozpoczeliśmy staranka.
Po pierwszym cyklu był płacz że sie nie udało a tyle objawów sobie wymyślałam. W drugim cyklu byłam pewna że nic z tego nie wyszło 3 dni od daty spodziewanej @ zrobiłam test-negatywny...wiec byłam pewna że nie tym razem ale @ nie było. Zadecydowałam że jak do Sylwestra @ nie bedzie to robimy drugi test taki na nowy rok.
Z samego ranka mąż zrobił test i ten jego uśmiech w oczach i szczeście...a ja leżałam i nie wierzyłam co on do mnie mówi bo sie nie spodziewałam. Byliśmy tacy szcześliwi...wszystkie moje wyplanowania sie udawały...nikomu nic nie mówiliśmy by nie zapeszyć...dopiero po I trymestrze mieliśmy oznajmić tę wspaniałą nowinę...w tym znów moje plany że może w Walentynki i tak miało być.
Za 4 dni poszłam do lekarza i na USG stwierdził że jak na 6 tc to ciąża jest mało widoczna i kazał mi sie nastawić na to że ciąża może rozwijać sie nieprawidłowo...wtedy jakby mnie coś walneło...nic mi nie przepisał tylko kazał przyjśc za tydzień. Wyszłam z gabinetu niewiedziałam co ja mam powiedzieć mojemu Ł bo on tak sie cieszył a ja tu opowiadam że z ciążą jest coś nie tak. Przepłakałam reszte dnia...głaskałam brzuszeki i prosiłam by fasolcia z nami została tak bardzo jej pragneliśmy.
We dwoje to w sobie tłumilismy na drugi dzień powiedzieliśmy o wszystkim teściowej a ona nie czekała i zadzwoniła do innego gina któery mnie przyjął za 3 dni i stwierdził ze nie ma na co czekac bo nietety ciąża sie juz nie rozwija... a ja byłam taka pełna nadzieji...wyszłam od gina jak od psychologa...to mi pomogło...ale w reku ze skierowaniem na oddział i wyłyżeczkowanie.
Potem to za dwa dni trafiłam na oddział i każda z was wie jak potoczyło sie dalej. Po zabiegu obudził mnie straszny ból i pierwsza mysl "nie mamy juz naszego dziecka"-powiedziałam do męża i przypomniał mi sie sen który śnił mi się w wakacje jak bylismy nad morzem że urodziłam dziecko i ono zmarło-dziwne że wczesniej mi sie nie przypomniał a po wybudzeniu z narkozy. Dostałam ketonal dożylnie i usnełam.
Ból w sercu nadal pozostał ale teraz już wiem że z czasem jest lepiej choc bywają cieżkie dni jak dziś. Teraz już wiem ze nic nie uplanuje i nie ma po co tego robić i skończyła z tym planowaniem co kiedy i dlaczego tak a nie inaczej.
Ale sie rozpisała-przepraszam.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

dziewczynki

mam nadzieje ze nie pogniewacie sie ze do Was pisze

chciałam wam tylko napisac ze bardzo mi przykro ze stracilyscie swoje Aniolki i mam nadzieje ze wszystkie juz niedlugo bedziecie sie cieszyc malenstwami

tego Wam z calego serduszka zycze

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jejku jakie to wszystko smutne :(
Czemu musiałyśmy przez to wszystko przechodzić?
Ale się nie poddamy, prawda?
Będziemy walczyć o nasze szczęście aż do skutku... I zostaniemy kiedyś mamami... jestem tego pewna ..

Obrazek

Strona fundacji www.viva.org.pl Przekaż 1% podatku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marieta Masz racje napewno tak bedzie bo tylko pozwala mi dalej zyć i mieć nadzieje że tak bedzie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Domalka, to świetnie :)
Ja już prawie straciłam nadzieję i w pierwszych tygodniach po musiałam chodzić do psychologa...
Ale teraz jest o wiele lepiej

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marieta a Ty ile czasu musisz czekac do nastepnych staranek? I czy zaczynacie od razu jak dostaniecie "zielone światło" czy chcecie troche odczekać? To odbiło sie poważnie na Twojej psychice jak taka pomoc była potrzebna.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jakie to przykre nie mam odpowiednich słów na to co się Wam przytrafiło. Mogę napisać że bardzo mi Was brakuje na sierpnióweczkach. Ostatnio odeszła od nas Beatka.
Domalko my za Tobą też tęsknimy na poczekalni.
Przepraszam że przeszkadzam w Waszym zakątku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Domalka, niestety :( Ale teraz jest o wiele lepiej na szczęście...
Do następnych staranek muszę czekać aż do nowego cyklu, tzn. powinnam gdzieś w połowie lutego dostać @, a w dni płodne mogę zacząć działać :)

Dzewka i Ulcio - dzięki za słowa wsparcia, ja Wam życzę pięknych, zdrowiutkich dzieci :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzrzewka ulcio dziekuje za to ze sie martwicie.......... te nasze smutki kiedys miną i na pewno bedziemy szczęśliwe.... tylko musi minąc jeszcze troche czasu...........
ale teraz koniec tych smutków....... dzis jes nowy dzionek "zwany dniem pączka"....... ja juz wsunęłam 2 mniam....mniam.... pyszne były .... mam ochote na jeszcze:):) hihihi........... a wy??? zycze wszystkim smacznego:):):):):):):)
marietko juz nie moge sie doczekac az pochwalsz sie nam pozytywnym tescikiem :):):) :okk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madzia, masz rację. Dziś jest nowy dzień i nie będziemy płakać! Musimy być silne same dla siebie, dla naszych mężczyzn i przyszłych dzieci.
Będziemy świetnymi mamami!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny
ja sie poryczałam na maxa na dzień dobry :(
Jak się zbiorę w sobie to też za jakiś czas opiszę.
Też chodziłam do psychologa, na pewno pomogło mi to poukładać pewne sprawy.
Wiecie co według słów mojego nowego ginekologa
Zamykam tamten rudział od wtorku rozpoczęliśmy nowy !!!!!!!!!!!!!

Niech dobry Bóg sprawi aby nam sie udało:)

Wszystkiego słodkiego dzisiaj Wam życzę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiśniówko ja cały czas tak mówie i mąż mi tez powtarza ze bede cudowną mamusią :):):) cieze sie ze go mam bo zawsze mnie potrafi pocieszyc :):):) dzis jestem juz w zupelnie innym nastroju niz wczoraj..... jakos mam bardzo duzo optymizmu w sobie...... czuje ze wszystko mi sie uda........... ciesze sie mimo iż pogoda brzydka......... a jak u ciebie ?? co ze ślubem?? teściowa sie dalej upiera przy swoim.... nie wiem ze te baby muszą sie tak do wszystkiego wtrącac..... postanowiliście coś ??

anitusiu kochana teraz na pewno sie uda... musi :) nie płacz prosze dzis sie cieszymy :):) smutki odganiamy :):) koleżance możesz życzyc tylko wszystkiego dobrego......... a to pozytywne fluidki dla was wszystkich :):)
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ostatnio zmieniony czw sty 31, 2008 8:49 am przez madzia86, łącznie zmieniany 3 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u mnie też pogoda brzydka, pada od rana, ale kolega podwiózł mnie dpracy samochodem i znalazłam rękawiczki, które wczoraj zgubiłam, więc dzień zaczął sie dobrze.
Wiczorem rozmawiałam z Maćkiem i on mówi, że mnie rozumie i że zrobimy tak żeby było dobrze. Mam nadzieję. Jeszcze z nim pogadam.
A teściową za bardzo się nie przejmuje już. Ona wie, że ja i tak zarobię, to co będę uważała za słuszne.
Cieszę się, że u Ciebie też lepiej. A gdzie Ty kochanie w siebie te dwa pączki zmieściłaś? :D
Asia, ja też się zastanawiałam nad psychologiem, ale dam sobie jednak radę sama. Spróbuj się uśmiechnąć. Dla nas :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asienko dobrze ze zamykasz ten przykry rozdiał w życiu.... teraz bedzie tylko lepiej zobaczysz......... wszystko sie nam uda :pr:
kochane i jeżeli jest wam to potrzebne to korzystajcie z pomocy psychologa..... przecież oni od tego są żeby pomagac :)

fajnie ze nas odwiedziły sierpnióweczki 2008 :):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fajnie, że sierpnióweczki się tu pojawiły, bo ja jakoś nie mogę tam jeszcze zajrzeć.
Oby żadna więcej do nas nie trafiła!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

żadna juz nie trafi......... teraz wszystkie będą sie rozpakowywac w swoich terminach :):)
wiśnióweczko zrob to dopiero jak bedziesz gotowa...... nie musisz od razu wszystkim mówic...... ja tez jak weszłam sie pożegnac na forum to stwierdziłam zezle zrobiłam bo póżniej było mi przykro ze one tam sobie piszą a ja juz nie moge ..... dlatego nie spiesz sie... na wszystko przyjdzie odpowiednia pora :):)

ja normlanie zjem jeszcze jednego pączka bo mam ochote:):):) pozatym szef przyniósł więc nie odmówię........... a w domku mam faworki ..... pycha :):):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madzia, nie wiesz gdzie znaleźć taki suwaczek- jestesmy razem juz....?
Bo bym sobie wklejła, a nie mogę znależć :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://www.suwaczek.pl/tickers/event/
tu masz linka do stronki .... i tam sobie wybierasz i postępujesz krok po kroku jak jest napisane.:):):):)

pożniej jak go zrobisz to pojawiają ci sie na końcu kody i kopiujesz ten pierwszy.... wchodzisz tutaj na forum do swojego profilu i masz tam okienko "podpis" dajesz wklej i masz suwaczek wklejony (adres)...... pożniej dajesz na sam dół i klikasz wyslij zmiany czy jakos tak i jak to zrobisz to za każdym razem bedzie ci sie pojawiał suwaczek pod postem :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7883 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 395  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]