Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 7:40 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 173  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja_Alina- musisz sobie troszkę odpuścić, ten comiesięczny stres powoduje. że w przysadce mózgowej produkuje się hormon, który uniemożliwia zajście w ciążę. Ja tak miałam.
Wiem, że ciężko radzić- ale mi całkowite odpuszczenie pomogło- po prostu znalazłam sobie inne zainteresowani, które mnie bardzo pochłonęło.
Powodzenia- nie poddawaj się.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alinko!! jak ja dobrze znam to uczucie........ Kochanie posluchaj.... ja mam 31 lat, kupe lat starań i nigdy żadnej ciązy, nawet nie mialam owulacji, zaburzenia cyklu i nie tylko, w ogole zaburzenia hormonalne a kilka dni temu test pokazał dwie kreski, spadło to jak grom z jasnego nieba, nie spodziewalam sie, że tak szybko od rozpoczecia "współpracy" ze Św. Dominikiem spotka mnie taka nagroda. Mam oczywiście wiele wątpliwości bo przez moje zaburzenia różnie może być, z każdym dniem drżę co bedzie dalej... Pisze to żebyś wiedziala że cuda sie zdarzają i to jest pewne!!!!!!! Jeśli ja- której jedyną nadzieja na dzieciątko było wsparcie medyczne (na poczatek mialy być próby inseminacji) zaszlam w ciąże naturalnie to uwierz mi- MODLITWA I WIARA TO LEKARSTWO NA KAŻDE CIERPIENIE!!!!!! Przezylam to osobiscie i wiem co mówię. Nie martw sie, bądź cierpliwa i pokorna wobec decyzji Boga, On na pewno jest przy Tobie cały czas ale może w jego planach mamą zostaniesz w przyszłym cyklu. Sciskam Cie mocno i jestem z Toba myślami...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

alinko!
a gdzie masz z siebie wyrzucic jak nie tu? i kto cię zrozumie lepiej jak nie my?

witajcie nowika i anetko!
co słychać? jak samopoczucie?

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2008 1:05 pm przez gosia1975, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kobietki powiedzcie mi jeszcze jak długo czeka sie na wynik badania beta i jak to się fachowo nazywa, zebym nie zrobila z siebie pajaca w przychodni:):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie na betę czeka się u mnie kilka dni, bo mają mało tych badań. ale w szpitalach czeka sie nawet tylko 2 godz.
badanie nazywa sie beta HCG

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kochane dziekuję za ciepłe słowa.. Ja wiem doskonale, że powinnam trochę odpuścić, wyluzowac, zająć się czyms innym. Ale chyba nie potrafię. Wszystko co robię robię z wielkim oddaniem, chociażby w grudniu przygotowanie świąt...wziełam na siebie full obowiązków, żeby się czymś zająć, nie myśleć...mimo wszystko w podświadomości ciagle miałam, że może tym razem sie uda bo czyms się zajęłam, bo nie licze dni, nie wiem kiedy owulacja. Niby się wyłączyłam, ale w podświadomości to ciągle siedzi..
Bedę się starała jakos odpuścić, bo samej mi z tym źle. Dziekuję Wam jeszcze raz. A Tobie Anetko z całego serca gratuluje i trzyma kciuki za Twoją fasolkę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
alinka nie przejmuj się a moze na teście nic nie wyszło bo za wcześnie różnie to bywa kiedy @ ma przyjść ? może jest jeszcze szansa testy nieraz nie wykrywają wczesnej ciazy
a ja miałam wczoraj iść na bete ale stwierdziłam że będę cierpliwa do planowanej@ zostalo 3 dni jak do środy nie dostanę to wtedy polecę na bete

kochamy cię Aniołku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gosia:) stoisz zawsze na traży moich pytań :) i buziaczysko Ci za to:)
Alinka szczerze Ci dziekuje i również trzymam mocno KCIUKI!!!! :) :) :) BEDZIE DOBRZE!! ZOBACZYSZ!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To jeszcze jedno malutkie pytanko...... :) czy badanie powinno wykonać sie na czczo czy to nie sprawia różnicy? z góry dzięki Gosiu :) :) :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anetko, ja raz robiłam bete i nie byłam na czczo, więc raczej nie trzeba. Jakos mi to nawet nie przyszło do głowy, najważniejszy był wynik.
Powiesz w laboratorium, ze chcesz zrobic badanko beta HCG i panie będą wiedziały co robic :)
ja_asiunia, dziś jest dzień, kiedy powinnam dostać@ póki co jej nie ma, ale wiem, ze to kwestia godzin, bo czuje ją jak zawsze...
Tak sobie myślę, że jak już fasolka będzie rosła pod moim sercem to poczuję COŚ innego niz zwykle a póki co jak zawsze...dlatego sie nie łudzę. Buziaki. Jesteście kochane!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[b]anetaaa30[/b- ja też jestem 30 - na temacie Ciąża- jest wątek 30 ZAPRASZAM, tam wiele kobiet oczekuje właśnie swojego pierwszego maleństwa.
Wszystkiego dobrego- niech maluszek rośnie zdrowo.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no mi sie tez wydaje że przecież takie badanie krwi nie musi być na czczo bo hormon ciążowy jesli bedzie to i po jedzeniu :) dzieki Alinka :*
Novika nie bardzo zrozumialam na ktore forum mam wejść i na jaki wątek ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anetaaa30- wysyłam ci linka.
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 92&start=0

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anetko, ja beta robiłam chyba juz z 15 razy i nigdy na czczo nie byłam. ale pani laborantka twierdziła, ze do badań przystępuje się na głodnego. w kazdym razie mnie wyniki wychodziły normalnie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja nigdy nie robiłam sobie bety- zawsze tylko teścik.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki, nurtuje mnie od tych paru dni przede wszystkim jedna rzecz mianowicie: czy test ciązowy wskaże wynik pozytywny np kilka dni po poronieniu? Boże.... wiem, że nie powinnam tak mysleć ale nie potrafie być w pełni spokojna. Martwie sie bo do lekarza jeszcze niecałe dwa tygodnie a ja nie moge na tyłku usiedzieć żeby nie utwierdzić sie w tym co sie w moim brzuchu dzieje. Jestem tak zniecierpliwiona ze test mogla bym co drugi dzien robić. I własnie stąd moje pytanie, czy test z wynikiem pozytywnym da pewność że ta ciąża nadal tam jest. Pierwszy test robilam we wtorek i mam zamiar zrobić jutro bądź w niedziele drugi. Powiedzcie co o tym sądzicie? jak myslicie? bede wdzieczna za każdy post.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niestety hormon ciążowy może się utrzymywać- ale nie zadręczj się tak bardzo. Wiem, że to trudne, bo sama strasznie panikowałam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anetko!
przede wszystkim poronieniu towarzyszy b. obfite krwawienie! nawet ze skrzepami. trwa to zazwyczaj dłuzej niz normalnie. przy tak wczesnej ciązy hormon ciązowy opada dosyc szybko, wiec spokojnie mozesz powtórzyc zwykły test w niedziele. jesli poziom opadł bedzie 1 kreska

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DZIĘKUJE!!!!!! na pewno zrobie i dam znać. Mam nadzieje, że powtórzy się sytuacja z wtorku ;) :D Ja normalnie dostałam spazmów radości, to był szok!! coś niespodziewanego w zupelności, byłam w domu sama wtedy, po chyba dwóch trzech minutach, wzielam telefon i usilowalam zadzwonić do męża do pracy ale tak mi sie ręce trzesły że nie moglam wystukać numeru :):) :) nie zapomne tego dnia nigdy!!!!!! to jak jakiś amok!! potem zadzwonilam do mamy, do siostry i oczywiście wszyscy kazali mi sie najpierw uspokoić i wyciszyć bo przecież to niebezpieczne, czulam gwaltowny wzrost cisnienia. Powoli.. powoli.. i sie uspokoilam ale szczescia nie bylo końca ;) Ok, już nie marudze :) Gosia BUZIOLE :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no wlasnie - spokoj, spokoj i jeszcze raz spokój. on jest na wage złota teraz. no i obserwuj siebie, a w przyapdku krwawienia nie czekaj na wizytę u gina tylko łap za tel. i dzwon do niego

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 173  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]