Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:05 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Tylko jak to wytlumaczyc i jak przegadac facetowi...hmmmm...Ktory i tak zawsze postawi na swoim ....Mam tylko nadzieje,ze moj maz wreszscie przyjdzie i powie mi "Kochanie chce tego bobaska tak samo bardzo jak ty".......

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zgadzam sie z nowika1

nasza dzidzia tez jest wyczekana i upragniona...dzis zaczynam 26 tydz :!: :) . Ciesze sie z kazdego dnia bo wiem, ze staje sie coraz silniejsza. My z dzidzia tez czujemy sie calkiem dobrze, mam nadzieje, ze wyniki dzisiejszych badan beda dobre. Wizyta w czwartek. :wink:

Pigula75 - na pewno przyjdzie i tak powie, musi tylko przetrawic ta niespodziewana dla niego wiadomosc. :wink:

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak to juz bywa, ze pojawiaja sie w ciazy jakies zmartwienia. Niektorzy maja z mezem, A my Nowika1 razem z mezami chcielismy bardzo dzidziusia i zawsze cos nie wychodzilo. No, ale nareszcie, ja juz mam synka Nowika niedlugo bedzie miec, wszystko sie jakos uklada. Mysle wiec, ze maz jak Cie kocha to zaakceptuje Twoja ciaze. Moze z nim porozmawiaj. Kobieta w czasie ciazy potrzebuje duzo wsparcia od partnera.

A moj syn byl dzis wazony i ma juz 4880g :shock:

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pigula75- myślę, że jak się kochacie to twój mąż wcześniej czy później zaakceptuje sytuacje. Dziecko jest jakby dopełnieniem miłości, która łączy dwoje ludzi- tworzycie rodzinę jako małżeństwo, a dziecko powinno być cząstką tej rodziny.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nowika....wiem,a raczej wierze w to,ze predzej czy pozniej zaakceptuje wszystko...Tylko ja Go tak bardzo teraz potrzebuje!....echhhh zycie....

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pigula75- facetom czasem ciężko wczuć się w naszą sytuacje- ogólnie są mało domyślni i ciągle trzeba ich naprowadzać na właściwy tok myślenia :lol:
Ale widzę, że ty też mieszkasz na wyspie :wink: - a gdzie dokładnie?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lideczka pisze:
Tolka pisze:
Ja tez sie witam po dluzszym czasie nieobecnosci :D

Co u Ciebie? Masz juz jakies oznaki porodu? Chyba nie zamierzasz sie przeterminowac? ;)

No jak chyba wiesz ja nic do gadania nie mam :wink: :D Niby mam regularne skurcze i na KTG pokazuja sie dosyc mocno, ale to juz trwa i trwa :roll: :D mysle, ze sie raczej przeterminuje..ale to nic, bo mam jeszcze zajecia na Uniwerku, wiec jest nadzieje, ze do konca na nie pochodze :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nowika...masz racje...Tyle ze dobrze byloby,gdyby kazdy Facet dal sie naprostowac....;) Zobaczymy co z tego wyniknie ;)
A na wyspach mieszkam od calkiem niedawna...Dokladnie Woking...I nie powiem,zebym byla tym zachwycona :wink:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzien dobry Wszystkim...czyzbym byla tu dzis pierwsza? :wink:
Mam nadzieje,ze czujecie sie dobrze i ze slonko swieci nad Waszym niebem....Bo u mnie o sloneczko to jakby zakrawalo na cud heheheh...ale coz...
Poza tym wczoraj rozmawialismy dlugo z mezem...nie obeszlo sie bez lez ...a dzis jedziemy razem po test ciazowy i wieczorem bede juz wiedziala na czym stoje...
Albo okaze sie ze moje marzenie,pragnienia i to czego chce najbardziej legnie w gruzach a moj maz oddychnie pelna piersia...albo ja bede najszczesliwsza kobieta pod sloncem i wtedy moj maz bedzie potrzebowal jeszcze troche czasu by przetrawic to wszystko....
Trzymajcie prosze kciuki...Boje sie ze jesli nie zobacze zadnej kreseczki....zalamie sie i bardzo to przezyje..Ale coz...musze poczekac do wieczora.Napewno dam znac co i jak...
Buziaki dla Was i wszystkiego dobrego!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :lol:

Tolka- jak widzę jesteś następna po Lideczce
:lol: - powodzenia :okk:

Pigula75
- ja mieszkam tu już trzy lata- nie narzekam- mam swoje mieszkanie i w miarę uregulowany tryb życia - choć nie powiem tęskni się za Polską.
Życzę Ci powodzenia dzisiaj przy testowanku- o męża na razie się nie martw- ty jesteś najważniejsza.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nowika piekne dzieki...Moze i ja kiedys przekonam sie do tej Angli...Bo narazie....Moze to kwestia tego,ze jestem dopiero w trakcie nauki jezyka?...Sama nie wiem....
Ale najwazniejsze ze jestem z mezem...to jest dla mnie priorytetem...
A dzis czekam na wynik testu...Oby do wieczora.
Pozdrawiam Cie serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pigula75- początki nie zawsze są łatwe- wiem coś o tym? Z czasem przywykniesz i zaakceptujesz pewne rzeczy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć, jestem ale ledwo żywa, dentysta sadysta wyrwał mi pół zęba, znieczulenie dla bab w ciąży to jakaś mocna namiastka.
Mało co nie urwałam mu się z fotela ;-)
Ale już po wszystkim... teraz tylko cierpię, bo boli ale przeżyję.

Piguła a ty jaki ten test robisz? zwykły z moczu? to nie lepiej raniutko, tak żeby pewność większa była?
No chyba, że już jesteś dużo po terminie okresu, to na pewno pokaże się i wieczorem :) Powodzenia!
Poza tym, że czasem taki nie wychodzi a i tak jest się w ciąży, więc po jakimś czasie lepiej sprawdzić z krwi :]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nowika obys miala racje........ :roll:

Witaj Basiu...Jeszcze nie wiem jaki bede robila test bo dopiero jak maz wroci z pracy po niego pojedziemy....to raz a dwa....to bedzie moj pierwszy test w zyciu wiec pytasz mnie o rzeczy kosmiczne...I dzieki za informacje!
W kazdym badz razie niezaleznie od tego jaki kupimy test to oddam wszystko byleby potwierdzil to na co tak bardzo czekam.... :cry: [/quote]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piguła... wiesz mam bliską przyjaciółkę na wyspach, ona mówi, że w UK test zwykły z moczu można kupić w każdej aptece, drogerii i nawet w Tesco. Kosztuje grosze i tak jak Ci mówię, największe stężenie hormonów w moczu jest raniutko, w tym pierwszym moczu jak wstajesz z nocy. Wtedy jak jest ciąża ładnie wychodzi ten teścik.
Dodatkowo koleżanka owa mówi, że u Was tam jest taki bajer miły, że w aptece można zrobić test z krwi, panie biorą to na kompa i wychodzi czyś w ciąży czy nie ;-) Ponoć jest to za free!
Sama sprawdź te rewelacje, może Novika potwierdzi albo odrzuci, to pewno też zależy od miasta w którym się mieszka... Może ona coś sensownego poradzi :]

U nas w Polsce przynajmniej u mnie w Rzeszowie testy też są w Tesco, ale takiego bajeru jak badania z krwi w aptekach nie ma.

ps. musisz czekać na męża? pewno masz daleko do sklepów.. cierpliwości życzę!
ps. 2 - kup od razu 2 lub 3 testy! wiem co mówię ;) przydadzą się... człowiek cały czas chce się na początku upewniać, a jeśli nie teraz to na zaś :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nowika dzieki, ale cos czuje, ze corci zbyt dobrze w Brzuszku :wink: :D

Pigula powodzenia :D

Ja kupilam tez taki najtanszy test w drogerii i choc wiedzialam, ze powinnam go zrobic rano, to sie nie moglam doczekac i zrobilam o 16.00 i to w dodatku na nastepny dzien po braku okresu...druga kreska pokazala sie w mgnieniu oka a ja w szoku totalnym bylam :shock: :D A za cztery dni mam termin :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też kupowałam taki najzwyklejszy i najtańszy test- właśnie w drogerii. Raz pytałam się o ten na miejscu w aptece- kosztował 5 funtów, a też słyszałam, że robią za free.
Jeżeli już jesteś po spodziewanej @ (o ile pamiętam 2 tyg) to test powinien wyjść o każdej porze.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jesssu Kobitki...tak bardzo chcialabym,zeby test okazal sie pomyslny...Jak wroci maz z pracy wspomne o badaniu krwi w aptece...Najwazniejsze,zeby juz wrocil!!!!!!
Nowika ,tak moja miesiaczka spoznia sie juz 19 dni.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to na co czekasz dziewczyno- te bóle jak na okres też mogą zwiastować ciążę- ja tak miałam.
Rób najprostszy test i mam nadzieje, że będziemy ci gratulować.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obiecuje ze jak tylko pojawi sie wynik,dam Wam znac... :) Nie musze mowic jak bardzo chce tego malenstwa!Wiem,ze dziecko jeszcze bardziej umocni nasza milosc i ze sobie z wszystkim poradzimy!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]