Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 9:27 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Kobitki,

Olga - jeszcze troche i zobaczysz swoje malenstwo... !!

Iza - marcepanowe dzieci sa przeslodkie, szczegolnie to ziewajace :D Chodzisz na basen w Uithoorn - de Otter?

U mnie chwilowy zastoj - nastepne usg mam 2 lutego (20 weken echo). Wczoraj byl u nas na obiedzie (kolacji) brat meza z dziewczyna. Pogralismy troche w pokera (tzn. wszyscy po kolei sie dopiero uczymy) i tak minal nam wieczor.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc!!!

iza masz racje dziewczyny chyba ciężko pracują i są zapracowane :(
Miałaś trochę śniegu w polsce.:D

U mnie dobrze. wczoraj miałam kiepski humor sama nie wiem czemu.
Ale dziś jest już lepiej. oglądałam twojego Antosia on jest poprostu the best :!: :!: :!:

wazka to pierwszy raz zobaczysz swoje maleństwo już takie sporawe, super sprawa, może się dowiesz co jest czy dziewczynka czy chłopczyk :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my juz po szczepieniu, Tosiek oczywiscie mnie nie zawiódł i nawet nie zapłakał, wazy 8720gr i mierzy 69 cm

Olga dzieki w imieniu Antosia, snieg widzialam tylko przez okno bo bylismy chorzy juz wtedy, a poza tym utrzymał sie tylko pół dnia...

Wazka tak, chodzimy do nas w Uithornie, miło i przytulnie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzien dobry

Olga jestes jeszcze w dwupaku???
Obrazek Obrazek Obrazek
Twoj suwaczek pokazuje liczbę jednocyfrową
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

sorki za post pod postem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

CZESC!!!

iza ha ha ha oj tak jeszcze jestem w dwupaku. a i nie przepraszaj że post za post bo dziewczyny nie chcą pisać to nie twoja winna. Tak czasem trzeba.

Dziś byłam u położnej rutyna już mi się tam nie chce jeżdzić. Powiedziała mi poraz kolejny że dzidzia bedzie około 3800-4100gram.
A poza tym jest ok serduszko w dobrym rytmie. ciśnienie ideale. I już przytyłam 19 kilo :shock: mam nadzieje że juz waga stanie. I że póżniej to zrzuce.

Buziaki :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej!

olgunia ciesze sie ze wszystko z dzidzia w porzadku. A te 19 kg, no coz zrzucisz

Moje Malenstwo coraz czesciej daje o sobie znac. Fantastyczne uczucie!!!! :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olgunia - o jej, dzidzia calkiem spora, cos mi to wyglada na chlopczyka. A zbedne kilogramy na pewno zrzucisz w swoim czasie. Ja nie wiem jeszcze, czy chlopczyk czy dziewczynka. Chyba zostawimy sobie ta niesodzianke na dzien porodu :D A ty wiesz?

Marryna - moje cos sie ociaga. To znaczy cos czuje, ale nie wiem, czt to jest "to" :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc kobitki!!!

Dlaczego tak rzadko piszecie?

Oj tak spora dzidzia, nie wiem jak takiego brzdąca urodzić. nie wiemy co jest czy chłopczyk czy dziewczynka. Będzie niespodzianka. :)

Dziewczyny zobaczycie pożniej jak maluszki daja popalić w brzusiu. to jest fantastyczne na prawde, albo jak ci wystawi stope albo coś.

Pozdrawiam!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wazka te ruchy to tak jakby pekajacy babelek. Pewnie tez juz odczuwasz, niedlugo sie o tym przekonasz. Nie sposob tego nie odroznic. Naprawde.

olgunia oj na pewno dadza nam popalic. Szczerze to juz na to czekam, aby poczuc jeszcze silniejsze ruchy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry wieczór

dziś wprowadziłam nowy rytuał wieczornej kąpieli - pierwszy raz wyszczotkowałam Antosiowi ząbki do tej pory tylko przemywałam gazikiem z wodą, dziś poszła w uzycie prawdziwa szczoteczka i niemowlęca pasta... ale mu sie spodobało :)

a co do kilogramów to zrzucicie przy dobrych układach :wink: :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hello,

To takie babelki czuje ... tylko bardzo delikatne. Tez juz czekam na jakies silniejsze kopniaczki :D
Iza - ten Twoj Antos to kochany dzieciak jest .. gdzie sie nie slyszy, to dzieci nienawidza mycia zebow. U mojej kolezanki to jest prawdziwy dramat za kazdym razem.

Milego weekendu zycze :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc !!!

kolejny dzień mija a ja nic. Dziś dzwonił mój brat i powiedział że jego intuicja mówi że jutro urodzę. Chciałabym żeby się nie mylił.
Dowiedziałam się od babci że mój tata ważył 4015gram, i u rodziny Arka też wszyscy duzi.

iza ty to masz dziecko!!! grzeczne , ładne ,wiesz powinnaś się dowiedzieć o jakieś castingi może Antosia by wzieli do jakieś reklamy kaszek czy pampersów.

Życzę miłego dnia.
buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny,

w końcu jestem na siłach żeby zaiąść przed kompem. Wyobraźcie sobie, że kilka lat temu miałam usuwany ząb - ósemkę i teraz się znowu odezwało. Bolało mnie przez kilka dni i wybrałam się do dentysty. Ten rzeźnik wyciął mi skalpelem kawałek dziąsła z nadzieją, że przyniesie mi to ulgę. Zdjęcia RTG nie można teraz zrobić przez ciążę. Jak zeszło mi znieczulenie, to prawie po ścianach chodziłam z bólu. Od kilku dni żadnej nocy nie przespałam, bo głowę to po prostu mi rozsadza i zgniata równocześnie. Zaatakowało też ucho i lewe oko. Poszłam więc jeszcze raz do dentysty i okazało się, że mam infekcję bakteryjną i dostałam antybiotyk - amoksycylinę 500 mg. Paracetamol już nawet nie działa na ten ból. Dziś już jest nieco lepiej i mam nadzieję, że tę noc w końcu prześpię.

Do porodu już nie zostało tak wiele, a ja dalej nie mogę się pozbierać, bo zawsze coś.

Pozdrawiam
Trzymajcie się cieplutko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

heloł

Olga wazka
Obrazek ale powiem wam, że Antoś ma też swoje gorsze humorki i to juz takie kochane i grzeczne nie jest...

Hania to chyba jakis przestarzały sprzęt do RTG ma twój dentysta... mi niestety ciąża odbiła się na zębolkach i w czasie ciązy byłam kilka razy na fotelu dentystycznym i jak było potrzeba to mój dentysta wykonywał zdjęcia... i nawet kilka razy pytałam czy to nie zaszkodzi dziecku a lekarz nawet żartobliwie zapytał czy chcę to na piśmie, że nic nie zaszkodzi...
oby ci ten antybiotyk pomógł bo to na pewno nic przyjemnego...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hania biedactwo :-{:
Strasznie ci wspolczuje. Az nie chce sobie wyobrazac tego bolu. Ale dobrze, ze juz troche lepiej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

twiggless chyba trafiłam na jakiegoś pajaca, bo mam wrażenie, że on aby szybko i następna ofiara na fotel. W Polsce moja dentystka też zrobiłaby mi najpierw RTG, bo przecież i tak zakłada się specjalny płaszcz ochronny, który blokuje promieniowanie. No ... ale stało się jak się stalo. Najważniejesze, że dziś była to pierwsza noc od wtorku, którą przespałam całą :)
Aż dziwne z czego to człowiek potrafi się cieszyć !!!

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny!!!

Hania ty biedaczysko, wiecznie coś jak nie nerki to zęby. współczuję
ci. Dobrze chociaż że już lepiej i dziś się wyspałaś.

Jeszcze tydzień mi został, ciekawa jestem kiedy urodzę. w czwartek ide znowu na kontrole mam nadzieje że już nie będę musiała :)
Jak pójdę to muszę sie spytać jak to jest jak się przenosi, co oni robią? czy jakoś wywołują ?czy cesarka(co wątpię).

buziaki i miłego weekendu!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bry wieczór

my juz po urodznach poki co jedynego kuzyna Antosia, za tydzien urodziny teściowej, w styczniu mamy przechlapane - urodziny nam wypadają praktycznie w kazdy weekend...

Olga z tym przenoszeniem to jest tu tak, to info od mojej połoznej bo o to tez nie omieszkałam zapytac... bedą czekac do dwoch tygodni po przewidywanej dacie porodu a potem cie wezma do szpitala na wywoływanie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzien dobry mamuski !!!

Olgunia jak tam u Ciebie ??? Zdecydowal sie Twoj maluszek wyjsc na swiat czy woli w brzuniu posiedziec jeszcze ???
twiggless macie naprawde imprezowy miesiac. U nas od lutego sie zaczyna. Prawdziwy zawrot glowy :roll:

Mam pytanko. Moze ktoras z Was sie orientuje, czy moge zastrzec, ze absolutnie nie zgadzam sie na kleszcze i pompe prozniowa przy porodzie, bo z tego co slyszalam tutaj dalej sie to praktykuje. :shock:

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzien doberek

Olga odezwij się...

Hania13 pisze:
Mam pytanko. Moze ktoras z Was sie orientuje, czy moge zastrzec, ze absolutnie nie zgadzam sie na kleszcze i pompe prozniowa przy porodzie, bo z tego co slyszalam tutaj dalej sie to praktykuje. :shock:
Pozdrawiam :)

Haniu nie wiem czy mozesz sobie to zastrzec ale mój Antoś urodzil sie własnie dzieki vaccumpomp (tu cię nikt nie natnie, żeby ci poszło lżej, no chyba ze sama pękniesz)... i szczerze to ciesze się ze gin uzyła tego ustrojstwa aniżeli miały by mi położne po brzuchu skakać tak jak mojej koleżance tez tu w NL, jej córeczka duzo dłuzej dochodziła do siebie niż mój maluch (u Tośka po 2 dniach wciągnęla się głowka a czerwony ślad zniknął całkowicie po tygodniu)... a co do kleszczy to już są tu one uzywane sporadycznie...
a poza tym nie użwają tego jeśli to nie jest konieczne - uważam, że dobro dziecka i jego zdrowie jest mimo wszystko najważniejsze...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]