Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 5:50 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania to nie jest tak że po CC wcale nie ma mleka, jest ale nie ma takiego nawału i nie wylewa ci się tak jak po SN, ale to jest wynik tego że po CC od razu nie przystawią ci dziecka do piersi
lideczka ponad 4 kg to faktycznie dużo....
kurcze nie wyobrażam sobie rodzić siłami natury takiego klocuszka... dla mnie było wyczynem urodzić moją córcię która ważyła 2890 a teraz dzidzia ma podobno 3226 już więc kto wie ile będzie ważyć w dniu porodu...

gajdaania rozmiar rozmiarowi nigdy nie jest równy.... czasem ciuszki jednej firmy w rozmiarze 56 są mniejsze od 56 innej firmy i w jedne np. śpioszki ubierzesz bąbelka a w inne nie...., np. z H&M można śmiało kupować 56 bo tak naprawdę to jest 62 a nawet bliżej 68 (taką pokręconą rozmiarówkę mają), moja córa w sukience z tej firmy w rozmiarze 62 chodziła prawie do 9 m-ca życia (a z innych firm już nosiła 80-86)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co do wagi dzieciaczkow to moj 3 stycznia mial juz 3350 wiec niewiem ile bedzie mial jak zdecyduje sie wyjsc na swiat...dodam tylko ze w 3 tyg przytyl 1 kg..... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania pisze:

lideczka jak to mozliwe ze w tyych czasach i przy tak dobrych sprzetach lekarz mogl sie tak pomylic z plcia???swoja droga...ponad 4kg to niezly klocuszek byl...a jakie ciuszki mu ubieralas po narodzinach? 56 byly za male czy dobre?? bo nie mam zielonego pojecia o rozmiarowce dzieciaczkow...wiem ty;lkko ze jest 56,62,68.74....

Z plcia jeden lekarz, a z waga to dwoch sie pomylilo. Dwa razy patrzyl i nic nie widzial miedzy nozkami. A jeddnak sie zdaza nawet w tych czasach. To wieksze zaskoczenie niz jak sie nie chce wiedziec jaka plec :) Ale dla mnie mile, bo ja od zawsze chcialam miec synka. Chodzi na razie w 56 i w 62. To naprawde zalezy od firmy. On jak sie urodzil mial 56cm.

Nie wierzcie do konca z tymi wagami dzieciaczkow u mnie pomylili sie o 750g, a usg mialam tuz przed porodem.

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lideczka 750 gram to naprawdę duża pomyłka....
w Opolu mamy super lekarza który wykonuje USG prywatnie i jeszcze nie zdarzyło mu się pomylić :) ostatnio nawet dostał jakieś odznaczenie za szczególne zasługi dla szpitala :) i tylko on wykonuje USG 3D u nas i wogóle jest bardzo szczegółowy w badaniach, potrafi 30 minut lub więcej poświęcić na jedno USG jak czegoś nie jest pewny...

a ja chce już urodzić !!! tak mi ciężko, boli mnie w podbrzuszu, a raczej kłuje... ale brzusio mam na tym samym poziomie, nic się nie obniża :(... jak tak dalej będzie to chyba na wywołanie mnie wezmą

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

milka83 pisze:

a ja chce już urodzić !!! tak mi ciężko, boli mnie w podbrzuszu, a raczej kłuje... ale brzusio mam na tym samym poziomie, nic się nie obniża :(... jak tak dalej będzie to chyba na wywołanie mnie wezmą

ja tez juz chcem plumknąć.....brzuszek mi sie obnizył co prawda, ale poki co nie rodze,...nastepna wizyta 23 stycz mam nadzieje ze juz na nia nie pojde....!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam wizytę teraz w czwartek (17.01) i też nie chciałabym już pójść, ale jak narazie wszystko wskazuje na to że jednak pójdę...

ale tekst przed chwilką przeczytałam na onecie... masakra, komentarz do sondy "czy wrzucisz dziś do puszki?", a oto komentarz:
Cytuj:
Dałem dziś na tacę 200 zł,przynajmniej wiem że pieniądze te zostaną spożytkowane

przez proboszcza w godny sposób. A na orkiestre nigdy nie dałem i nie dam, bo grzechu popierać nie będę.

szkoda słów na takiego kogoś, bo na słowo człowiek nie zasługuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej u mnie z tymi zakupami to bylo tak cala wyprawke kupilam praktycznie od razu ale tak jak mi moja tesciowa podopowiedziala ze mauszek strasznie szybko rosnie i ze ona z wlasnego doswiadczenia wie ze dziecko bedzie mialao to na sobie zaledwie kilka razy i zeczywiscie tak bylo maly co niektore ciuszki mial po 2 3 razy na sobie .Wozek lozeczko kupilismy jak bylam w 9 miesiacu, roznego rodzaju drobiazgi jak kosmetyki pieluszki buteleczke czy inne praktycznie kupilam w ostatniej chwili czyli wsyzstko sie rozlozylo w czysie.Teraz mam mniejszy problem bo to moj 3 dzidzius i wiekszosc ciuszkow mam po synku(bedzie teraz tez chlopak) potrzebujemy tylko swierzych kaftanikow body i bluzeczek bo spioszkow mam baaaaaaardzo duzo no i wozek trzeba kupic bo nasz a corcia swoj doprawila kompetnia:) i tak na prawde wszystko mamy pozdrawiam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja dzisiaj byłam na zakupach i kupiłam 2 pary bodziaków na rozmiar 56 w kolorze białym i zielonym :D były takie słodkie,że nie mogłam się oprzeć...w przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza więc pewnie znów kupię coś dla bobaska :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jak najbardziej robić zakupy wcześniej.

Ja to żałuję, że od razu nie kupiłam kilku paczek pampersów i chusteczek... Schodzi mi błyskawicznie...

ObrazekObrazek

TABELA CZERWCÓWEK 2010

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja narazie mam jedną paczkę Happy i narazie nie kupuję, jak Julka się urodziła to też kupiłam jedną paczkę Happy na początek a potem dostałam od rodzinki 3 paczki pampersiaków (tych najmniejszych) i nawet wszystkich nie zużyłam i oddałam sis bo ona urodziła 4 m-ce po mnie :)
znając życie to teraz też dostanę troche pampersiaków, a jak nie to wyślę M do sklepu i już :)
ale chusteczki to wczoraj kupiłam, bo nie dość że używam jeszcze przy Julce to dzidzia będzie mase ich zużywać :)

gajdaania trzymasz się jeszcze w dwupaku??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też wszystko kupowałam wcześniej. Tylko na razie zaopatrzyłam się w jedną paczke papmersów, bo nie wiem, z jaką wagą się urodzi. Koleżanka urodziła córeczkę z waga przeszło 4 kg i tych najmniejszych zuzyła tylko 1 poaczkę. Chciałabym już urodzic, ale pewnie jeszcze będę musiała poczekać. Dziś mam wizytę, zobaczymy co powie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niki_80 pisze:
Chciałabym już urodzic, ale pewnie jeszcze będę musiała poczekać. Dziś mam wizytę, zobaczymy co powie.

ja też chciałabym juz plumnąć ale jak narazie nic na to nie wskazuje, a wizytę mam jutro...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też dopisuję się do listy Chcących :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez juz chcem plumknac....a co do pampersow to mam jumbo pack 3-6kg wiec spoko..nawet 4 kg moze sie rodzic... :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Juz jestem po wizycie. Coś się zaczyna dziać, skróciła się szyjka, dzidzia uciska główką. Może to już niedługo... Nadzieja jest :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niki to super.. u mnie niestety wszystko pozamykane i na nic się nie zapowiada :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój gin ma dyżur w sobotę i kazał mi w piątek wieczorem napić się oleju rycynowego. Nie na wszystkie to działa, ale może cos pójdzie. Agusiu i na Ciebie przyjdzie kolej, może nawet szybciej niz na mnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej ja mam pytanie gdzie można kupić taki olej rycynowy?bo nie mam pojęcia :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzunia w aptece.. chyba tez się jutro po niego wybiorę :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a to nie zaszkodzi dziecku?ja mam pewne obawy :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]