Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 11:46 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 163 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania pisze:
honda pisze:
ja mam zamiar rodzic na lutyckiej jednak nie weim czy musze wcześniej tak jechac sie pokazać, czy wystarczy już z bólami? nie weim co z położna bo chodze do gin prywatnie prosze doradźcie jak to sie odbywa?

ja bylam teraz zobaczyc jak porodowka wyglada w szpitalu w ktorym bede rodzila...ale nie musisz sie pokazywac...jedziesz i koniec..a polozna co?> chcesz ''wykupic'' kobiete ktora bedzie z toba przy porodzie???
dziekuję za opdpowiedz co do położnej to nie wiem niezastanwiałam sie nied tym! a czy warto?

Jazda Na Motocyklu Jest Najprzyjemniejszą Rzeczą Jaką Można Robić W Ubraniu!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

honda pisze:
gajdaania pisze:
honda pisze:
ja mam zamiar rodzic na lutyckiej jednak nie weim czy musze wcześniej tak jechac sie pokazać, czy wystarczy już z bólami? nie weim co z położna bo chodze do gin prywatnie prosze doradźcie jak to sie odbywa?

ja bylam teraz zobaczyc jak porodowka wyglada w szpitalu w ktorym bede rodzila...ale nie musisz sie pokazywac...jedziesz i koniec..a polozna co?> chcesz ''wykupic'' kobiete ktora bedzie z toba przy porodzie???
dziekuję za opdpowiedz co do położnej to nie wiem niezastanwiałam sie nied tym! a czy warto?

ja rdze akurat w takim szpitalu ze kazda polozna pomaga i nie olewa pacjentek...ale na lutyckiej roznie jest...wiec ja bym sie zastanawiala nad swoja polozna.....no chyba ze masz dosw w opiece nad dzieckiem i nie potrzebujesz pomocy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania pisze:
honda pisze:
gajdaania pisze:
honda pisze:

ja rdze akurat w takim szpitalu ze kazda polozna pomaga i nie olewa pacjentek...ale na lutyckiej roznie jest...wiec ja bym sie zastanawiala nad swoja polozna.....no chyba ze masz dosw w opiece nad dzieckiem i nie potrzebujesz pomocy...
dzieki za rade :) zastanowię sie nad położna masz racje lepiej mieć kogoś doświadzonego tym bardziej że to moje pierwsze maleństwo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania pisze:
ja rdze akurat w takim szpitalu ze kazda polozna pomaga i nie olewa pacjentek...

zdradz prosze co to za szpital, czy w P-niu ?
moze przyda sie ;) bo coraz mniej takich "ludzkich"

Ja rodzilam na Polnej. Wiele zalezy od zmiany, ale ogolnie na "poporodowym" jest nieciekawie :o Neonatologia jest ok, a nawet wiecej niz ok Tzn tak bylo 5 lat temu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

s-ko pisze:
gajdaania pisze:
ja rdze akurat w takim szpitalu ze kazda polozna pomaga i nie olewa pacjentek...

zdradz prosze co to za szpital, czy w P-niu ?
moze przyda sie ;) bo coraz mniej takich "ludzkich"

Ja rodzilam na Polnej. Wiele zalezy od zmiany, ale ogolnie na "poporodowym" jest nieciekawie :o Neonatologia jest ok, a nawet wiecej niz ok Tzn tak bylo 5 lat temu ;)

szpital św rodziny....ma coprawda pare niedociągnięć ale na połozne i opieke nikt nie narzeka....wg to wazniejsze niz piekna oprawa tak jak na polnej.,,..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gajdaania o jakich niedociągnięciach piszesz???? jesli chodzi o szpital św. rodziny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MAMA28 pisze:
gajdaania o jakich niedociągnięciach piszesz???? jesli chodzi o szpital św. rodziny

a np to ze nie mozna dziecka widziec normalnie tylko za szybką :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

że jak? hm mojego 2 bratanka widziałam normalnie akurat... własnie w tamtym szpitalu... ale wydaje mi sie ze to co napisałaś jest na + to wszystko dla bezpieczeństwa maluszków... chodzi Tobie oczywiście o odwiedzających tak ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MAMA28 pisze:
że jak? hm mojego 2 bratanka widziałam normalnie akurat... własnie w tamtym szpitalu... ale wydaje mi sie ze to co napisałaś jest na + to wszystko dla bezpieczeństwa maluszków... chodzi Tobie oczywiście o odwiedzających tak ;)

no niby na + ale wiadomo ze najblizsi czyli maz i np moja mama chcialaby zobaczyc malego normalnie a nie tylko p[rzez szybe........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mąż czyli ojciec dziecka może zobaczyć normalnie... a inni zdążą sie jeszcze nim przecież nacieszyć... pozdrawiam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MAMA28 pisze:
mąż czyli ojciec dziecka może zobaczyć normalnie... a inni zdążą sie jeszcze nim przecież nacieszyć... pozdrawiam :wink:

a ja wlasnie slyszalam od mam ze w pozostale dni ,nie widzi dziecka normalnie tylko przez szybe... :? , no wiec tylko jak jest przy porodzie to ma takie szczescie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania czyli jak pojade na lutycką to bede mogła obejrzec porodówke itp? jak mam znaleźć i opłacić położną jak to sie załatwia? i czy wiecie ile kosztuje na lutyckiej znieczulenie i poród rodzinny? gdzie moge takich nformacje uzyskac?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

honda pisze:
gajdaania czyli jak pojade na lutycką to bede mogła obejrzec porodówke itp? jak mam znaleźć i opłacić położną jak to sie załatwia? i czy wiecie ile kosztuje na lutyckiej znieczulenie i poród rodzinny? gdzie moge takich nformacje uzyskac?

pewnie bedziesz mogla obejrzec..ale radze zadzwonic i spytac...co do poloznej..poszperaj w necie, napewno znajdziesz namiary na jakas konkretna....
porod ile kosztuje mam gdzies w informatorze o spzitalach , najwyzej poszukam pozniej i napisze ci..wiem ze w sw rodzinie kosztuje 300zł w tym masz juz znieczulenie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania pisze:
honda pisze:

pewnie bedziesz mogla obejrzec..ale radze zadzwonic i spytac...co do poloznej..poszperaj w necie, napewno znajdziesz namiary na jakas konkretna....
porod ile kosztuje mam gdzies w informatorze o spzitalach , najwyzej poszukam pozniej i napisze ci..wiem ze w sw rodzinie kosztuje 300zł w tym masz juz znieczulenie!
oo bardzo dziękuje za wszelkie informację :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

muszę przyznać że ok. 2 tygodni zabrało mi przeprowadzenie wywiadu i zdecydowanie się na szpital, wybrałam Św. Rodzinę właśnie z tych powodów ktore jak widze wyżej były podane :) dlatego nawet zmieniłam mojego lekarza na takiego który tam pracuje. Jestem z niego bardzo zadowolona (dzięki dla MAMY28 ;) )
ciągle się zastanawiam na zzo i coraz bardziej się do niego przekonuje, po co tyle cierpieć skoro nie trzeba, przeciez to nie sprawi że będe gorszą matką ;D

moja koleżanka rodziła w św. rodzinie mimo że miała lekarza z Polnej i jest bardzo zadowolona ;D a z Polną tez słyszałam, że jak sie nie da w łapę to traktują Cię gorzej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ajka74 pisze:
moja koleżanka rodziła w św. rodzinie mimo że miała lekarza z Polnej i jest bardzo zadowolona ;D a z Polną tez słyszałam, że jak sie nie da w łapę to traktują Cię gorzej

ja tez mam gina z polnej a momo to nie chcialabym tam rodzic....

ale nie ukrywajmy tez ze wszyscy z sw rodziny sa idealni..jest jeden ginek strasznie ''rzeznikowaty '' przecież....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,

czy któraś w Was orientuje się może czy w Klinice Świętej Rodziny pracuje dr Ewa Florek?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

niemra pisze:
Witam,

czy któraś w Was orientuje się może czy w Klinice Świętej Rodziny pracuje dr Ewa Florek?

z tego co wyczytałam na stronie Med-luxu to tak

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!
Ja rodziłam na Polnej i żałuję.
Zdecydowałam się na ten szpital bo maja świetną aparaturę na neonatologii.
Poród ciężki, bo położna jedna na kilka rodzących (opłaciliśmy poród rodzinny). Bez wód, w bólach rodziłam 12 godzin. Nie podano mi żadnego środka znieczulającego. Lekarz na samym początku źle mnie zbadał (usg itd.) i według niego dziecko miało ważyć max 3200. Zuzia ważyła 4200 i miała 59 cm (teoretycznie od razu powinnam mieć cc). Dziecko nie chciało wyjść, więc przyszła druga położna i wypychali Zuzię (średniowieczna metoda). Poza tym później zero opieki, znieczulica.

Polna to masówka. Najwięcej urodzeń w Polsce. Personelu za mało.
Czasami rodzącej nie przyjmują z braku miejsc i trzeba w takim stanie jeździć po Poznaniu i szukać szpitala. Poród rodzinny 150zł.

Jeśli chodzi o św. Rodzinę to ponoć poród rodzinny 300zł kosztuje, a po porodzie nie dostaje się dziecka. Tylko przynoszone jest na karmienie. Z tego co wiem to również nastawiają się na poród naturalny za wszelką cenę, nawet jak są przeciwwskazania.

Lutycka. Niby szpital szary, stary etc., ale ponoć opieka super. Poród rodzinny bez opłat.

Raszei. Ponoć ok. Można korzystać z piłek. Dobra opieka.

Myślę, że reguły nie ma. Zależy jak się trafi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

http://www.rodzicpoludzku.pl

polecam sobie wpisać Poznań i poczytać opinie rodzących :D jest baaaaaardzo dużo opinii o każdym szpitalu i naprawdę są pomocne ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 163 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]