Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 4:17 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 173  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. czas i tak upłynie

nie istnieje droga na skróty do miejsca do którego dojść warto

kochamy cię Aniołku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Was kochane dziewczęta!

Czy wy też tak macie, że nie do końca lubicie poniedziałki? Ja muszę powiedzieć, że ich nienawidzę...
Mój mężuś pojechał :cry: Zapomniałam Wam napisać, że od początku roku ma nową pracę, która wymaga od niego wyjazdów w delegacje. Jak pojedzie to nie ma go 4-5 dni, później jest w domku ok.2 dni i znowu heja - wyjazd. Normalnie żyć nie umierać. On spełnia swoje marzenia (w końcu robi to co lubi), a ja z jednej strony cieszę się, że jest szczęśliwy, bo zobaczyć błysk szczęścia i zadowolenia w oczach lubego - bezcenne!!!! - a z drugiej strony martwi mnie to bardzo. Przy naszych problemach (słaaaabiutkie wyniki męża) i ciągła nieobecność -"wstrzelanie się" w ten odpowiedni czas - wymaga CUDU.
Tak więc same widzicie - nie będzie łatwo.

Nie wiem w ogóle co to się dzieje na tym świecie...Wystarczy wziąć do ręki jakieś byle jakie plotkarskie pisemko, by się dowiedzieć - w Hollywood babyboom, a na naszym rodzimym podwórku wciąż przybywa młodych dziewcząt i kobiet w ciąży, z pięknymi brzuszkami....Większość moich koleżanek jest w ciąży - i to nie do końca planowanej...
A druga strona medalu ma właśnie barwy naszego forum...gdzie można znaleźć historie okraszone wielkim bólem, smutkiem, ale i też nadzieją i wiarą w Boga i przede wszystkim człowieka...

Taka mnie właśnie refleksja ogarnia w poniedziałki...dlatego ich nie lubię...
Kiedy słucham opowieści kobiet jak to zaliczyły wpadkę i teraz nie bardzo wiedzą co "z tym problemem zrobić"... trudno mi zdobyć się na akt pokory i zrozumienie...nie potrafię...ofiarować pomoc i wsparcie psychiczne owszem...ale zrozumieć???
I jeszcze umieć tak się modlić...może kiedyś będzie mi to dane...

"Ja się nie skarżę na swój los
Potulna jestem jak baranek
I tylko mam nadzieję, że...
że chyba wiesz, co robisz, Panie (...)
Nie chcę się skarżyć na swój los
Nie proszę więcej, niż dać możesz
I ciągle mam nadzieję, że...
Że chyba wiesz, co robisz, Boże (...)"

Ps. Mam nadzieję, że nie przynudzam Was tymi obszernymi wypowiedziami...Jeśli tak walcie śmiało...postaram się zmniejszyć wówczas mój słowotok...Cóż gaduły tak mają...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Chanell ja też wiem co czujesz, ja tez nie lubię poniedziałków szczególnie jak wracam od rodziców ze wsi,zawsze łapię doła i tak do środy a później jest ok. Tam wszyscy mają 2-3 dzieci i najczęściej bez problemów, a ja nawet nie mogę mieć jednego. Czekam kiedy mi minie ta huśtawka nastrojów, raz jest dobrze a czasami tragicznie. Niby pogodziłam się z tą sytuacją że Bóg ma do mnie swój plan, a z drugiej strony to wszystko mnie przerasta. Sorki, że wam przynudzam ale jakoś mnie to zaczyna przerastać bo znów dostała@ i teraz muszę się pozbierać na kolejne staranko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny piszcie piszcie> Absolutnie nie przynudzacie. Nie wolno Wam tak mówić!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

chanell,piękna jest ta modlitwa,choć trudna-->ale taka właśnie jest wiara...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Domisia - nie rezygnuj z marzeń :wink: Tylko one trzymają nas przy zdrowych zmysłach...
Ja też już nie jeden raz poznałam smak rozczarowania i wiem dobrze, że nie jest to miłe uczucie, zwłaszcza kiedy dookoła Ciebie pełno jest ludzi, którym wszystko układa się pomyślnie. Pstryk - i już mają to co chcą...
A może za bardzo chcemy...Z resztą czasami mam takie wrażenie, że na wszystko trzeba w życiu poczekać...i pewne rzeczy wyczekać. Czekamy na gwiazdkę, na autobus, na wynik egzaminu, czekamy na wiosnę, prawdziwą miłość, na pierwsze zakochanie, na weekend i wakacje...Wiecznie na coś czekamy...Ale czekamy zawsze na coś dobrego...
Nas tutaj na forum łączy to, że czekamy na cud. Jedne czekają na cud poczęcia, inne narodzin...
Dlatego Domisia nie podłamuj się, na nas też przyjdzie pora...To co zawsze przychodzi nam z wielkim trudem kochamy i doceniamy najbardziej.

Życzę uśmiechu, optymizmu i wiary, która jest w stanie nasze sny i marzenia przemienić w rzeczywistość.

:sw: Niech świeci dla każdej z Was - drogie kobitki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeszcze nie wiemy co nam przeznaczone
Lecz choć przeczucia czasem dręczą złe
Ojciec Niebieski weźmie nas w obronę
I znowu Anioł zjawi się we śnie.
Piasek przysypał szlaki do Betlejem
Zabłądzić łatwo, trudny każdy krok
Tak mało mamy, tylko tę nadzieję
Która rozjaśnia nam codzienny mrok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ahhh...nic do dodania :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie dziewczyny :)

Grzebalam w necie i trafilam tutaj

Tak troche podczytalam wasze forum, i bede czytac dalej,
Ja dostalam pasek Sw Dominika pod choinke od tesciowej, wczesniej o nim nie slyszalam,
chcialabym sie do was zapisac jesli moge,
No wiec staramy sie z mezem juz 19 cykl o szczescie, raz nam sie udalo i to dosc niedawno temu (we wrzesniu) niestety nasze szczescie nie trwalo dlugo bo w 6 tygodniu poronilam :( , nie musialam miec zabiegu oczyszczajacego
bo wszystko zrobilo sie samo, w pazdzierniku po kontrolnej wizycie u pani doktor ktora powiedziala tylko ze wszystko w pozadku zrobic 2 miesiace przerwy i starac sie dalej, stwierdzilam ze trzeba by zasiegnac opini innego lekarza, na dzien dzisiejszy mam monitorowane cykle i od przyszlego zaczynam przygode z CLO,
Ale mocno wierze ze nie bedzie juz takiej potrzeby, modle sie o to do sw Dominika..... :oops: :oops: :oops: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Magdalena1984 - witamy!!! Nie krępuj się, rozgość się u nas na dłużej ... jesteś naprawdę w dobrym, ba napiszę więcej - w wyborowym towarzystwie!!!
Uwaga - dla twojego bezpieczeństwa - jak już tu raz zawitasz, nie będziesz chciała stąd wyjść :D :D :D

A tak poza tym to co tam kochane kobitki słychać??? Jak samopoczucie?
Ja zauważyłam, z resztą pisałam Wam już wcześniej, że odkąd noszę pasek św. Dominika, to z nerwusa i choleryka jakim niewątpliwie byłam przemieniam się w oazę spokoju, równowagi i ogólnej cierpliwości. Zauważyłam, że łatwiej przychodzi mi wybaczanie innym ludziom i znoszenie ich humorów oraz fochów. W ogóle jakaś tak dziwna jestem - ale cudownie mi z tym :lol:
I tak sobie pomyślałam, że w moim przypadku św. Dominik chce mnie wewnętrznie przygotować na przyjście małego bobaska, by ten mógł mieć normalną, wyciszoną, uspokojoną mamusię. Jeśli tak to OK. Nie ma sprawy. Aż chce się powiedzieć: mówisz - masz.... :D
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Madziu :) witam Cię serdecznie i licze że już tu zostaniesz :)

No u mnie Chanell przedsesyjne wariactwo :roll: jutro kolosik z logopedii a moja wiedza jakby kuleje.... a tak poza tym to nuuda jak nie nauka to pisanie mgr...ale jeszcze troszke i powiem adios mojej uczelni :)
Mam takiego lenia ze az sobie opis w gg dałam... "budzi się we mnie zwierz...obawiam sie jednak że to leniwiec..." hihi
A własnie co do gadu gadu to moze nie taki głupi pomysl zeby sie wymienic numerami :) ja podaje swoj 3101918 :)

A i najważniejsze jutro po poludniu zrobie nową tabelkę... przepraszam za opoznienie :? wybaczycie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mysle że to tez dobry pomysł z GG DOMISIA 4761794

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anca84 - nie zazdroszczę sesja brr...choć czasami chciałoby się wrócić do studenckich lat, chociaż na chwilę... na pewno sobie poradzisz... 3mam kciuki.

Świetnie, że tabelka się zmienia... :D Oby tak dalej...

A z tym gg to fajny pomysł - Chanell 7781902

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Już was dodałam do listy gg :) CZEKAMY NA RESZTĘ NUMERÓW GG :)
dziewczyny trzymajcie za mnie jutro.... szaro widze tego kolosa :roll: bleee... logopedia jest ciekawa ale ten dział taki obszerny ze szkoda gadac :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie!
a ja wiem juz o następnej fasolce. mam nadzieję, że mama wdzieczna sw. dominikowi zgłosi się wkrótce. pozdrawiam!

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny dawno mnie tu nie byly ostatnie moje wpisy na tym temacie sa na 1 i 2 stronie pisalam juz do anca84 dostalam pasek sw.dominika 24 wrzesnia wczesniej staralismy sie pol roku i nic do dnia az zalozylam pasek 5 pazdziernika zaszlam w ciaze!!poronilam 3 wczesniejsze ciaze juz tracilam nadzieje a teraz nie wiedzac czemu wszystko jest dobrze jestem w 15tc moj maly ladnie rosnie mial badane serduszko zadnych szmerow i wad boje sie o niego kazdego dnia ale ten strach juz zostanie dziewczyny noscie pasek i modlcie sie codziennie ja naprawde uwierzylam w to ze sw dominik mi pomoze i jak tu w cuda nie wierzyc :D pozdrawiam wszystkie!! aha jesli chodzi o imie to bedzie dominik albo dominika :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1022654.html to moja dzidzia[/img]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niunia!
gratulacje! dzidziuś śliczny :D

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magdalena1984,niunia-witajcie serdecznie:)
madzia,słyszałam,ze po CLO wyskakują podwójne szczęścia :lol: więc do dzieła
niuniu,współczuuję strat i gratuluje szczęścia 15tygodniowego!!!ja nie moge się doczekać,kiedy będę w 15tc,mam nadzieję,ze stres m,ni eopuści i będe się mogła tylko i wyłącznie cieszyć :)
wiecie,ja tez na codzień odczuwam pomoc św.Dominika,jestem spokojniejsza,bardziej ufna,radosna :D
musi być dobrze dziewczynki,zasługujemy na to!!!!
a co do sesji to mnie tez czeka i ni eumiem się na niej wogóle skupić...czarno ja widze ale co tam,najwyżej się później zaliczy!teraz najważniejsze jest prtzetrwać najgorszy okres ciaży i zeby było wszystko dobrze a potem się resztę zobaczy
buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niunia9949 GRATULACJE - przesyłam Ci moc uścisków i serdecznych słów. Masz rację, jak tu nie wierzyć w cuda??? Dziękuję Bogu za twój malutki, 15 tygodniowy cud. Potrzeba nam takich właśnie cudów, byśmy nie traciły nadziei, że i kiedyś my staniemy się częścią cudu św. Dominika.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 173  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]