Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 4:09 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania to u mnie sobie poleza bo maly nie ma pokoju ..I nie szykujemy nic poki co bo nie wiemy jeszczce gdzie zamieszkamy,czy u mnie czy u mojego chlopaka :roll:
Mam siostre,, teraz juz 17 latka ale pamietam ze kiedys uzywala mama moja tetrowych tylko, i juz wyszkolona bylam w zakladaniu :lol: Jakostak sie przekonalam do nich kiedys ze nie wiem jak ja zaloze maluchowi pampersa...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

GOYA80 przyzwyczaisz sie do pampersow...nie masz sie co martwic..tetra kiedys byla uzywana standardowo dzis malo kto ich uzywa, bo wszyscy wola wygode....
a ty zrobisz jak ci bedzie wygodniej...w dni parzyste tetra a nieparzyste pampers..heheheh

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania dobre :lol2:
Albo zrobimy tak: tatus pampersy a mamusia tetrowe :lol:
Chyba sie musze zbierac powoli po wyprawke:)
liste sobie musze sporzadzic, bo tak sobie mysla, ze przeciez w kazdej chwili mozna urodzic, nie :?: I nie ma na to reguly... Dobrze byloby nie, ale zycie...............
Wiec dzis wieczorem obiecuje ze zamelduje sie z lista

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

goya80 pisze:
gajdaania dobre :lol2:
Albo zrobimy tak: tatus pampersy a mamusia tetrowe :lol:
Chyba sie musze zbierac powoli po wyprawke:)
liste sobie musze sporzadzic, bo tak sobie mysla, ze przeciez w kazdej chwili mozna urodzic, nie :?: I nie ma na to reguly... Dobrze byloby nie, ale zycie...............
Wiec dzis wieczorem obiecuje ze zamelduje sie z lista

:D ja wydrukowalam sobie dwie listy i okroilam je dosc mocno..sporo rzeczy podaja niepotrzebnych...
wiec melduj sie wieczorkiem z listeczka moja droga....

tutaj sobie zajrzyj...bardzo pomocny w zakupach temat
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... t=wyprawka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tam będę pampersiaków uzywać... a tetrowe też kupiłam, ale to do kąpania się przydadzą czy przy karmieniu jakby dzidzia chciała ulać po odbiciu ;)
a pampers i tak taniej wychodzi jak pranie tetry

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

milka83 pisze:
ja tam będę pampersiaków uzywać... a tetrowe też kupiłam, ale to do kąpania się przydadzą czy przy karmieniu jakby dzidzia chciała ulać po odbiciu ;)
a pampers i tak taniej wychodzi jak pranie tetry

pampersow jest teraz taki wybor ze nie koniecznie musza byc firmowe...wiec mozna tez zaoszczedzic na nich, jesli nasze malenstwo bedzie je tolerowalo oczywiscie....

pranie tetry,prasowanie...ile to roboty....a wszystko kosztuje:proszek,prad,woda...no i czas zajmuje...... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania no dokładnie... mysmy sobie przeliczali przed narodzinami Julki (prawie 4 lata temu) ile kosztuje jeden pampers i to marki Pampers a ile kosztuje wypranie i wyprasowanie jednej tetry to się nie opłaca, wtedy nam wyszło że pampers kosztuje 50 gr a tetra (woda, prąd, proszek, itp) 90 gr... to było prawie 4 lata temu a teraz prąd podrożał, woda podrożała a pampersy tanieją...
ja na początek kupuję pieluszki z Belli bo one mają fajne wycięcie na pępek, sprawdziły mi się przy Julce i teraz też je kupiłam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

milka83 ja poki co mam pampersa, ale slyszalam o tych z belli ze maja to wyciecie...no zobczymy moze kupie paczke na te pierwsze dni...? o ile zdaze..hehehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Odpowiadając na pytanie w temacie,to zgodnie z USG z 26 tyg miał być chłopak także zakupowe "szaleństwo" było podporządkowane kolorowi blue.A teraz w 33 tyg się okazało,ze mój mały Piotruś okazał się... dziewczynką! Także będzie chodzić w błękicie :lol:
Ale lepsza dziewczynka w niebieskim niż chłopak w różowym :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki dziewczyny za porady
Jak dobrze ze was znalazlam...
No rzeczywiscie musze sobie to obmyslic skoro pampresy wychodza taniej :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
A o takich z dziurkami pieluszkach kiedys slyszlalam, musze poszukac..
Trzeba do listy dopisac:)

empi a pokazywali ci wczesniej siusiaka na usg :?: I co, nagle zniknal :?: O kurcze a ja mam chlopaka i chce zeby mi nie znikal :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

empi54 już parę razy slyszałam o takich przypadkach że chłopczyk okazywał się dziewczynką, bo to wcale nie musiał być siusiak tylko pępowina :)... ale fakt lepsza dziewczynka w niebieskim niż chłopak w różowym...

ja też mam chłopaczka teraz w brzusiu (podobno wg USG z 25 TC), a ciuszki mam i takie i takie, bo mam córcię a moja siorka dwóch chłopaków (jeden w wieku mojej Julki) więc jestem przygotowana na każdą ewentualność :lol:
ale wolałabym mieć teraz dziewuszkę.... bo same chłopy u mnie w rodzinie są... a dziewczynki są takie słodkie.... ale co będzie to będzie ważne żeby było zdrowe :), teraz w poniedziałek byłam na USG (to już 38 TC) ale nie sprawdzaliśmy czy nadal to boy czy nie... ważne dla nas było ułożenie bąbelka i czy wszystko z nim dobrze :) nie płeć jest ważna....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Goya,pan mi nie pokazywał bo byłam za bardzo wzruszona chwilą :) ale jak zapytałam jeszcze raz,to powiedział,ze napewno synuś,a tu proszę... :)
Nie skarżę się,że to źle czy coś,jestem w szoku poprostu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

goya80 i gdzie Twoja lista wyprawkowa????? miala byc gotowa.... 8)

empi54 ja czulabym sie lekko zawiedziona, tak samo jak Ty :?
wiadomo ze plec jest nie wazna...ale jak czlowiek sie nastawi toi ciezko pozniej jest sie pogodzic z rzeczywistoscia...wiem cos o tym... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gajdaania ja Ci powiem sczzerze,ze gdyby mi nie zasugerowała dziewczynki i bym urodziła np. nagle przez cesarkę z narkozą to jak by mi ją potem przynieśli to bym powiedziała,ze nie jest moja pewnie... Bo jednak psychiczne nastawienie robi swoje.
Ale ogólnie cieszę się,ze to jednak panna,bo to było takie moje ciche marzenie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

empi54 pisze:
gajdaania ja Ci powiem sczzerze,ze gdyby mi nie zasugerowała dziewczynki i bym urodziła np. nagle przez cesarkę z narkozą to jak by mi ją potem przynieśli to bym powiedziała,ze nie jest moja pewnie... Bo jednak psychiczne nastawienie robi swoje.
Ale ogólnie cieszę się,ze to jednak panna,bo to było takie moje ciche marzenie ;)

Skad wiesz co mi sie przydazylo?? ;) Przez cala ciaze miala byc na 100% dziewczynka. W czasie porodu dziecku zaczelo spadac tetno i zdecydowano sie na szybka cesarke pod narkoza. Potem maz mi mowi, ze mamy syna. Tez moja pierwsza reakcja czy to na pewno moj?? Dobrze, ze tylko ja tego dnia rodzilam... Bo bym chyba chodzila po oddziale i szukala mojej coreczki :D A jeszcze miala miec max 3500g a urodzil sie chlopak 4150g :) Nawet nie wyobrazacie sobie jaki to byl dla mnie szok po wybudzeniu z narkozy.

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lideczka no to faktycznie miałaś przeżycia.... ale jakby ci chcieli dać inne dziecko to mogłabyś się zorientować że to nie twoje po tym że nie chce ssać cycucha.... słyszałam że dziecko instynktownie wyczuwa swoją mamusię i tylko jej cycusia chce, innego nie weźmie do buzi ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lideczka,no normalnie jestem w szoku :shock:
Milka,ciekawa teoria i ciekawe czy tak jest w rzeczywistości...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

milka83 pisze:
lideczka no to faktycznie miałaś przeżycia.... ale jakby ci chcieli dać inne dziecko to mogłabyś się zorientować że to nie twoje po tym że nie chce ssać cycucha.... słyszałam że dziecko instynktownie wyczuwa swoją mamusię i tylko jej cycusia chce, innego nie weźmie do buzi ...

Nie denerwuj mnie ;) Moj od poczatku nie chcial cyca. Ja nie mialam po CC mleka i karmie go butla.

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lideczka po CC przeważnie się nie ma mleka ... ale co do tej teori to tylko tak słyszałam a jak jest naprawdę to nie wiem....
ja mimo że rodziłam SN to i tak też nie miałam mleka i karmiłam Julkę butlą od początku, ja się śmieję że mi całe mleko wyciekło jeszcze w ciąży, bo od 7 m-ca ciąży lało się z cycuchów że hoho... koszulki nocne musiałam codziennie zmieniać bo były całe mokre i klejące od mleka a wkładki laktacyjne to musiałam zmieniać co 30 minut (najgorzej było na uczelni jak czułam w czasie wykładu czy ćwiczeń że mi powoli mokro)...
ciekawe jak będzie teraz.... póki co mleko mi nie wyciekło ani razu :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

milka83 kurcze pierwsze slysze zeby po cc mleka nie bylo.... :roll: , musze poczytac tronke o tym....bo jakos nigdy nie wiadomo co moze byc ze mna... :roll:

lideczka jak to mozliwe ze w tyych czasach i przy tak dobrych sprzetach lekarz mogl sie tak pomylic z plcia???swoja droga...ponad 4kg to niezly klocuszek byl...a jakie ciuszki mu ubieralas po narodzinach? 56 byly za male czy dobre?? bo nie mam zielonego pojecia o rozmiarowce dzieciaczkow...wiem ty;lkko ze jest 56,62,68.74....

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]