Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 5:58 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Demonologu bardzo sie ciesze ze ci pomoglam i skozystasz z moich rad bo sa one ci potrzbne :) Co do tej nie chcianej ciaz to moge ci poradzic na przyszlosc pomyslenie o jakiejs bezpiecznej antykoncepcji :) To w sumie tylko zalezy ile twoja dziewczyna ma lat. bo gdyby miala mniej niz 16-17 to raczej ginekolog nie pzepisal by jej tabletek anty. a jezeli jest w tym przedziale i wyzej to moze wlasnie sprubujcie tabletek anty. one maja 99.9% pewnosci nie zajscia w ciazy. A jezeli kobieta sie stosuje do zasad brania czyli o tej samej porze nie zapomina tabletek to ma 100% skuecznosci. Ja bralam 2,5 roku tableki i bylam z nim zadowolona pod wzgledem skutecznosci lecz niestety juz moj organizm zle dzialal na tak duzo ilosc hormonow wiec musialam pzestac je brac. ;) Sa tez prezerwatywy ;) Jezeli twoja dziewczyna ma 28 dni cyklu i ma regularny cykl kazdego miesiaca to mozecie sie bezpiecznie kochac od 1 do 4 dnia po miesiaczce bo sa to dni nieplodne lecz musicie uwazac juz przy tym 4!!! Jezeli ma cykle nieregularne a jezeli ma regularne ale mniej niz 28 dni to ona tych dni nieplodnych po okresie wogole nie ma prawie wic taki seks jest niebezpieczny w waszym wieku jezeli jestesie jeszcze mlodzi!!! Seks jest dla osob dojrzalych i doroslych. Nie mowie tutaj o doroslosci wiekiem bo kazdy dorasta w swoim tepie lecz mowie tutaj wlasnei o doroslosci psychicznej i emocjonalnej :) Musicie sie jeszcze wiele nauczyc o seksie i o nim dowiedziec wszystkiego. Bo jezeli dwoej ludzi idzie do lozka a pozniej ma strach w oczach "co ja zrobilam/em " To znaczy ze jest kompletnie nie gotowy na ten krok pamietaj .Do tego trzeba dojrzec. Nie trzeba zaczynac od samego seksu. Ja gdy zaczelam byc ze swoim narzeczonym to przez pierwsze 4 miesiace bawilismy sie swoim cialem, poznawalismy siebie i nasze miejsca erogenne. :) Taka zabawa cialem jst cudowna i nawet czasem lepsza niz seks bo wyczula wszystki zmysly i je wyostrza ;) No i oczywiscie taka zabawa wyostrza apetyt pozniej na seks ;) Moj pierwszy raz wlasnie byl z moim narzeczonym na wakacjach po 5 miesiacach bycia razem !!!!! Bylo wspaniale bo gyd szlismy do lozka bylam pewna ze go kocham i ze jestem kochana, ze mi nie zrobi krzywdy ze nie zajde w ciaze ( tabletki anty ) itd. Poprostu czerpalam z seksu i z tego pierwszego razu tylko przyjemnosc a potem poszlam spac z wielkim usmiechem na twarzy ;) przemysl to demonologu ;)

Pozdrawiam i oczwiscie ze bede trzymac kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No Wła$nie Teraz Ostatnio Patrzyłem W Cykle Mojej DZiewczyny I Patrzeli$my Ile Dni Mają Jej Cykle...
Najdłuższy Trwał 36
Najkrótszy 27 <--Ale To Tylko Raz
$rednio Cykle Ma 30-31 Dniowe...

Więc Z Tego Co Napisała$ To Był To Bezpieczny Sex...

Cytuj:
Jezeli twoja dziewczyna ma 28 dni cyklu i ma regularny cykl kazdego miesiaca to mozecie sie bezpiecznie kochac od 1 do 4 dnia po miesiaczce bo sa to dni nieplodne lecz musicie uwazac juz przy tym 4!!!

Jestem Teraz Naprawdę Dobrej Nadziei I Czekam Razem Z Moją Dziewczyną Na To, Żeby Ją Krew Zalała :-)

Odno$nie $rodków Antykoncepcyjnych, a Dokładnie Tabletki - Mojej Dziewzcynie Ginekolog Przypisał Tabletki Za 30 PLN... Na Nasz Budżet To Jest Drogo ;-) Inni Jednak Dostają Tabletki Koncepcyjne Nawet Za 8 PLN :|
Od Czego To Zależy Jaką Dostajesz Tabletki Antykoncepcyjne? Są Jakie$ Zależno$ci CZy Poprostu Lekarze Idą W Łaskę Producentom Tych $rodków?

Pozdro Paulinka I Reszta E-Mamusiuff :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Demonologu z tymi srodkami antykoncyjnymi to jest tak ze te najtansze jak napisales to sa raczej starej generacji i one zawieraja bardzo duzo hormonow! i nie sa tak dopracowane jak te drozsze. Przy takich tanszych kobieta bardzo moze przytyc moze miec rowniez migreny itd. co nie mowie ze przy tych drozszych sie to nie zdaza tutaj raczej zalezy od organizmu kobiety!!! Ginekolodzy nie kieruja sie cena tylo skladem tych tabletek. Kazde tabletki maja inne dawko hormonow. Nie ktore maja wieksza nie ktore wieksza itd. Jej ginekolog przepisal dla niej odpowiednie tabletki. To nie zalezy ile one kosztuja ;) Ja bralam najpeir "Novynette" kosztowaly na samym poczatku 31zl. pozniej spadala ich cena o pare groszy pozniej o zlotowki. az pozniej kupowalam je za 28zl. Cena tabletek zalezy tez od producenta ktory robi te tabletki. Oni sobie naliczaja cene a apteki biora jeszcze za to marze. wiec z tad te ceny ;) Chodz ze skladem wlasnie i generacja tez ma to wspolnego ;) Novynete maja dosc mala dawke hormonow bralam je przez poltorej roku ale pozniej mialam przez nie migreny i lekarz mi kazal je odstawic przepisal mi po 3 miesiacach przerwy w tabletkach Yasmin one maja juz inna dawke hormonow i mnie juz nie sluzyla :( Strasznie sie zle czulam po nich :( One powoduja ze kobieta nie tyje ale za to sie moze odwodnic bardzo i ja takmialam bardzo mi wody w prganizmie brakowalo strasznie duzo pilam. Odstawilam je po 2 opakowaniu. No i teraz juz jestem w 1 miesiacu ciazy z czego ja i moj narzeczony strasznie sie cieszymy :D

Pozdrawiam Cie :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tutaj Paulinko z tymi tabletkami jest różnie, mój organizm odrzucił Harmonet o obniżonej zawartości hormonów ( kosztuje ponad 30 zł), zapisał mi Diane 35, która nie jest tak starym środkiem i bez recepty kosztuje 17 zł, natomiast na receptę nie całe 9 zł, nie miałam żadnych skutków ubocznych i czułam się rewelacyjnie.
To zależy od organizmu, jakie hormony, a przede wszystkim w jakiej ilości jest w stanie przyjąć.

Demonologu Twojej dziewczynie lekarz zapisał pewnie tak drogie leki z powodu jej młodego wieku, niech idzie do lekarza i powie mu po prostu, że te tabletki są za drogie dla niej, zapisze jej tańsze, a na pewno równie skuteczne.
A i z tego co piszesz, to nie sądze, żeby była w ciąży, takie zmartwienie, miałam z moim chłopakiem po każdym stosunku jak byliśmy młodsi. Tak więc główka do góry. A test na waszym miejscu bym kupiła tak jak radziła Paulinka będziecie mieli jakąś odpowiedz na wszystkie pytania, to przecież nie boli, a zaoszczedzi nerwów.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj paulo :*

Tak wiem dlatego demonologowie napisalam ze to zalezy wszystko od organizmu kobiety :) Kazda kobieta inaczej na kazde inne tableki reaguje inaczej :)

Pozdrawiam i sle buzki :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niedługo Moja DZiewczyna Będzie Się Wybierała W celu wła$nie Przypisania Tańszych Tabletek...
[...]
Aktualnie Moja DZiewzcyna Się Czuje Dobrze, Ale Niestety Tak Się Stresuje, Że Aż Okresu Nie Możę Dostać - Mówi, Że Brzuch Ją Boli Tak, Jakby Miał Dostać Niedługo Krwawienia...
Pije Codziennie Herbatki Uspokajające, Żeby Się Wyluzować... Dzisiaj Idę I Jej Wymasuję Plecki I Ogólnie Odprężę Ją Przy $wiecach :D

Pozdro Dziewczyny :* :* Dzięki Za Kolejne Rady :*

P.S. DZi$ Mamy 8 Miesiąc Chodzenia Ze Sobą :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

GRATULACJE I ZYCZE JESZCZE WIELU WIELU WIELU MIESIACY WSPOLNYCH ZE SOBA :)

Pozdrow ja serdecznie Wszystkiego dobrego :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hehe... Moja Metody releksacyjne Powiodły się - Dostała Dzisiaj Okres I Jeste$my SZczę$liwi, Że Jeste$my Już Po Tym :]

Oczywi$cie Przekazałem Życzenia I Moja DZiewczyna Też Pozdrawia Ciebie I Życzy Tobie Wszystkeigo Najlepszego Na Drodze Twojego Życia :-) Oczywi$cie Przyłączam Się Do Tych Życzeń 8)

Co Do Tych Tabletek To Teraz Już Się Umawiła NA wizytę I Jeste$my Ciekawi Jakie Przypisze Jej Tabletki...

Pozdro e-Mamusie :* :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Demonologu strasznie sie ciesze ze tak szczesliwie zakonczyl sie dla was ten czas oczekiwania :)
Mam nadzieje ze teraz juz bedziecie bardziej ostrozni i uwazni jezeli chodzi o sprawy seksu ;) Trzeba czerpac z niego nie tylko przyjemnosc i ekstaze ale trzeba sie nauczyc wielkiej odpowiedzialnosc za siebie i za druga osobe :) Mam nadzieje ze ten przykry i ciezko dla was czas nauczyl was tego pojecia odpowiedzialnosci :) Bede trzymac za was kciuki w dalszym zyciu :)

Pozdrawiam was obydwoje golabki :*

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

paulina861 pisze:
Czesc Dziewczyny :)

Mam pewne pytanie do was ktore powstalo na skutek roznych informacji. Chodzi mi o dni plodne. Nie ktore kobiety mowia ze dni plodne okresla sie liczac od ilosci dni trwania cyklu trzeba odjac 14 dni wtedy wychodzi dzien owulacji i cztery dni do przodu oraz do tylu i wychodza dni plodne. Sa tez kalkulatory

http://www.milosc.god.pl/kalendarz.htm

http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089979.html

ktore wskazuja dni plodne i nieplodne. Nie ktore kobiety pisza ze 4 dni po miesiaczce to sa 100% dni nieplodne. A trudno mi sie z nimi zgodzic gdy z wyliczen dni plodnych pierwsza metoda ktora napisalam wychodzi mi ze moje dni plodne wychodza dopiero 7 w dzien owulacji, a kalkulatorem ze juz dzis mam dzien plodny i w dodatku bardzo duzo szanse na zajscie w ciaze. Nie wiem jak jak mam to wszytsko traktowac? Ktora metoda jest najskuteczniejsza. Moj cykl trwa 25 dni w tym miesiaczka trwa 5 dni. A w dodatku 2 dni temu i wczoraj kochalam sie z narzeczonym i dokonczyl we mnie! ! ! ! ! ! ! ! ! :? Co ja mam myslec? mam sie zastanawiac teraz czy jestem w ciazy? czy moge spac spokojnie?

Prosze pomozcie mi bo totalnie zgupialam :/

Dziekuje

A więc proponuję CI stronkę internetową:
W oczekiwaniu na dziecko - Strona internetowa
http://www.woczekiwaniunadziecko.strona.pl

WEjdź na : PLanowanie poczęcia a tam znajdziesz odpowiedź na nurtujące Cię pytania :)

Ostatnio zmieniony pt sty 05, 2007 4:06 pm przez K46, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziekuje co za ta stronke :) Teraz kiedy jestem w ciazy przyda mi sie napewno :)

Pozdrawiam :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratuluję!!! Wszystkiego dobrego!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak wiec witam wszystkich na forum :) mam problem dlatego tu napisałam i mam nadzieje ze ktos mi pomoze ... tak wiec kochałam sie z chłopakiem 2 dni po skonczeniu krwawienie nadodatek bez zadnego zabezpieczenia:( boje sie ze zaszłam...nie wiem czy mam sie bac... bo nie doszło do wytrysku... to był moj pierwszy raz... Pomozcie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Petronella ! Jezeli masz cykl minimum 28dni to nie martw sie !

Kobieta po okresie z 28 dniowym cyklem ma 4 dni 100% nieplodnosci :)
Jezeli nie mial wytrysku tym bardziej badz spokojna :)
ja tez mialam swoj pierwszy raz 2 dni po okresie. :D

A o tych dniach nieplodnych powiedziala mi mama :) Sama to stosuje i nigdy nie wpadla nawet ze mna i z moim rodzenstwem :)

Buziaczki :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

petronella16 Nie Bój Się - Paulina Ma Racje, Ale Je$li Masz Cykle Krótsze Niźli 28 Dni To Mogła$ Wpa$ć, Ale Nie Powinna$ - Wpierw Napisz Jak Z Twoim Cyklem I Ile Trwało Krwawienie!

Trzymam Kciuki :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oh uspokoiliscie mnie troszke:) tak wiec moj cykl trwa troszke dłuzej niz 28 dni, wlasnie zalezy czasemi 29,30 31 nawet sie zdarzało. Ale i tak sie obawiam ze moge zajsc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obawa przed niechciana ciaza zawsze jest lecz mysle ze nie masz o co sie bac ;) Trzymam kciuki :*

Offline Wyświetl profil  

Witam,

moim problemme jest to, że nei jestem pewna ktory dzien uznac za 1 dzien cyklu. Jak widać czasami sformułowanie "pierwszy dzień krwawienia nie jest taki oczywisty". Przykład - 31 grudnia ub r zaczełam miec opławy ktore wygladaly jak sluz zmeiszany z krwią w wiekszą ilością sluzy. Typowy okres - znaczy się bardziej "krwisty" dostałam dopiero po 2 dniach. W takiej sytuacji - ktory dzien mam uznać za peirwszy dzien cyklu?

Mam 27 lat, nigdy nie bylam jeszcze w ciązy, jednak finansowo chyba ciagle nie jestem do tego gotowa, choc musze przyznac ze coraz bardziej odczuwam "uciekajacy czas".

Innym zapytaneim jest - czy majac stosunek wlasnie w dniach 4-5, bez wytrysku wewnątrz pochwy - jakie jest prawdopodobienstw z zajsciem w ciażę?

I skoro plemniki potrafią zyc w ciele kobiety do 5 dni - (tego fragmentu do konca nei rozumiem) to dni plodne sa dniami ktore obejmuje te 5 dni zycia plemnikow?
Trochę zagmatwałam pytanei - chodzi mi oglolnie o to czy skoro 1 dnia plodnego (powiedzmy 9 dzien cyklu) moga mi "zagozic" plemniki, ktore się znalazły w pochwie poweidzmy 3 dni wczesniej?;p

czekam na odpoweidz i z gory dziekuję:)
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Cytuj:
Typowy okres - znaczy się bardziej "krwisty" dostałam dopiero po 2 dniach. W takiej sytuacji - ktory dzien mam uznać za peirwszy dzien cyklu?

Tak pierwszy dzien cyklu zaczyna sie od "krwistego" krwawienia, to co wczesniej wyplywa to sa plamienia zwiazane z nadchodzacym okresem. :)

Cytuj:
Mam 27 lat, nigdy nie bylam jeszcze w ciązy, jednak finansowo chyba ciagle nie jestem do tego gotowa,

Rozumiem czasem tak bywa ze kobieta nie jest gotowa na maciezynstwo :) Nie mozna sie z tym kryc i bac sie o tym mowic :) to normalne :) Poprostu kazda kobieta indywidualnie podchodzi do sfery macizynstwa :)

Cytuj:
czy majac stosunek wlasnie w dniach 4-5

Masz na mysli 4 i 5 dzien cyklu? ;)

Cytuj:
bez wytrysku wewnątrz pochwy - jakie jest prawdopodobienstw z zajsciem w ciażę?

Jezeli "TAK" to zalezy to od tego ile przecietnie masz dni cyklu. Kobieta majaca minium 28 dni i jej okres trwa max 4 dni to kobieta ma 100% 3-4 dni nieplodne :) Im wiecej tych dni cyklu tym bezpieczniej w ciagu tych 3-4 dni :)

Jezeli masz mniej niz 28 dni cyklu to ciaza jest mozliwa owszem lecz ty piszesz ze byl stosunek lecz bez wystrysku :) to znaczy ze sa bardzo male szanse na ciaze prawie znikome ;)

Cytuj:
plemniki potrafią zyc w ciele kobiety do 5 dni

to jest akurat prawda ;)

Cytuj:
I skoro plemniki potrafią zyc w ciele kobiety do 5 dni - (tego fragmentu do konca nei rozumiem) to dni plodne sa dniami ktore obejmuje te 5 dni zycia plemnikow?

nie rozumiem o co chcesz zapytac dokladnie,sprecyzuj pytanie dokladniej :)

Cytuj:
Trochę zagmatwałam pytanei - chodzi mi oglolnie o to czy skoro 1 dnia plodnego (powiedzmy 9 dzien cyklu) moga mi "zagozic" plemniki, ktore się znalazły w pochwie poweidzmy 3 dni wczesniej?;p

Owszem moga :) Plemniki przy dobrym sprzyjajacym sluzie w kobiecie moga zyc nawet do 7 DNI ;)

Ja rowniez cie pozdrawiam :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam cykle 28 dni, regularne, @ 4 dni plus BARDZO WCZESNA OWULACJE potwierdzona USG - ok. 8-10 dnia cyklu jajeczko bylo dojrzale do pekania :shock: :shock: :shock: czyli teoretycznie jestem plodna od 6 dnia cyklu :shock: :shock: :shock: tak ze uwaga z tymi 4 dniami po okresie :wink: :wink: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]