Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 4:10 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ja robiłam zakupy wcześniej a i tak się okazało ze mąż latał po sklepach bo czegoś brakło. Ale przynajmniej miałam radość z wybierania ubrań, wózka, pościeli i innych akcesoriów :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziś byłam na zakupach ale tych dla KROPECZKI nie zrobiłam tylko oglądałam jak dla mnie jeszcze za wcześnie - w maju pewnie sie za to wszystko wezmę ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja chyba jeszcze poczekam...z jednej strony bym chciala juz kupowac a z drugiej wole poczekac :-) jakos tak sama czuje

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny macie jeszcze czas...ja tez nie kupowalam szybko , zreszta nawet rodzince powiedzielismy o ciazy jak bylam w 3miesiacy, jak ginek powiedzial ze ten najniebezpieczniejszy czas minal...a zakupy....uwazam ze jest tyle czasu na nie, iz kazdy zdazy wszystko pokupowac...my poki co chcielismy ogarnac pokoj zeby miec gdzie wszystko skladowac....
wiec zaczelo sie od malowania, potem meble przyszly, no i mialam juz gdzie wsadzac ciuszki itd wiec czas na zakupy..a wozek byl ostatnim zakupem....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja to tak sobie mysle by zaczac kupowac tak w 6-7 miesiacu :-)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pestunia28 pisze:
ja to tak sobie mysle by zaczac kupowac tak w 6-7 miesiacu :-)

no pewnie ze tak...zdazysz ze spokojem....sporo rzeczy warto zamowic na allegro wiec takie zakupy to juz calkiem szybko ida....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tez tak uważam że nie należy sie spieszyć choć u mnie to złe przykre doświadczenia rodzinne tak mi każą...

w końcu liste można zrobić wcześniej i według niej zrobić zakupy ;)

pozdrawiam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wychodzę z założenia ze nie ma co wierzyc w zabobony typu ze jak sie cos kupi przed narodzinami to zle... lepiej miec wsyztsko dla maluszka i niech sobie czeka na przyjscie babelka na swiat. nie wyobrazam sobie na ostatnia chwile kupowac wzystko albo prosic tesciowa... dziekuje bardzo ja wole sie skupic na malenstwie a nie na tym czy ktos mi kupi dobre czy złe. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zabobony jak zabobony..ale jakas rozwaga powinna byc... szczegolnie na pocztaku kiedywszystko moze sie wydarzyc...róznie w zyciu bywa...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jasne , ja nie mowie zeby w 2 miesiacu ciazy kupowac pampersy i spioszki ale jak juz zbliza sie termin warto miec podstawowe rzeczy o ktore naprawde nie warto sie martwic majac juz malenstwo w domku. Rozwaga jak najbardziej ale slyszalam ze niektorzy nie maja nic dla dziecka i dopiero w dniu narodzin wysyłają meza rodzine na zkupy....co za bezsens...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja sobie nie wyobrażam mojego M na zakupach dla dzidzi jak ona się urodzi :shock: ... zresztą on nie ma do tego głowy, ale fakt nie ma co robić zakupów w 2 czy 3 m-cu ale w 6 czy 7 to jak najbardziej, wtedy jest się jeszcze w pełni sił i można latać po sklepach....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co innego jak ktos musi lezec i chocby chcial nie ma jak robic zakupow...wtedy jak nie allegro to mąż ...lub inna zyczliwa osoba sie tym zajmuje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja po dywagacjach z Wami obkupiłam się :) Zwiedziłam trzy sklepy i porównałam ceny z tymi na allegro. Zapłaciłam 200zł za niemal pełną wyprawkę z dobrej gatunkowo bawełny i w przeslicznych kolorach. Cała noc nie mogłam spac ze szczęscia! Co chwila wyciągam te malusie łaszki i oglądam. Musze dokupic tylko spioszki i pajacyki, moze jakis sweterek bo lekki kombinezon juz mam. Wszystko niedlugo idzie do prania w płatkach mydlanych i prasowania :)

Zostały jeszcze mebelki.. i cała reszta :)

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jak chodze po sklepach i patrze na te wszystkie ciuszki, to od razu bym wykupila wszystko. Jednak postanowilam sie powstrzymac do 7 miesiaca. Jeszcze bedzie czas na wielkie zakupy, no i bym chciala namowic mojego M, zeby poszedl ze mna, dlatego potrzebuje duuuuuzzzooooo czasu i cierpliwosci :D

Za wozkiem i mebelkami juz sie rozgladam, ale chyba czeka nas przeprowadzka, dlatego na razie nic nie kupujemy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[/b] :lol: witam wszystkich!!!Ja juz powoli robie zakupy dla mojego malenstwa jestem w 7 miesiacu(28 tydz.)i momo ze niektorzy koło mnie mi mowio ze za wczesnie to ja uwazam ze wcale nie jest za wczesnie pozniej nie bede latac po sklepach i stresowac sie co jeszcze mam kupic! :lol: powoli ale dokladnie zebym nie zapomniala o czyms!!Mój mąż jest tego samego zdania!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny ja mam tylko ciuszki, 2 male pajacyki i skarpetek duzo :lol:
i troche ubranek wiekszych ale nie mam zieonego pojecia w jakich rozmiarach (moj facet dnia pewnego kupil cala torbe ubranek)
Kupilam kilka ciuszkow w uzywanych rzeczach, w soboty u nas sa po 1zl a takie piekne ze szkoda nie brac...cuda, niektroe ladniejsze niz nowe :lol:
Wozek dostaniemy po "szwagierki corce" a lozeczko zrobi moj chlopak bo stolarka sie pasjonuje i obiecal w marcu na pocztku zaczac budowe (termin mam na 8 kwietnia) A pieluchy i reszte...nie wiem kiedy
Powiedzcie mi czy prac ciuszki ju zteraz czy lepiej pozniej zeby dluzej byly swieze :?: :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Najlepiej teraz wyprac ja mam na 3 kwietnia termin i tez troche ciuszków kupilam w taniej odziezy i wypralam je odrazu w specjalnym proszku i plynie do plukania dla dzieci a jak wyschly to wyprasowalam!!Pieluch to lepiej nie brac z drugiej reki najlepiej nowe kupic niesa drogie ja zamowilam na stronie w tekim sklepie internetowym i za jedno zaplacilam 1.65 a w sklepach są po 2 zł .mi jeszcze duzo zeczy brakuje ale w poniedzialek jade z mężem i kupimy troszke

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

goya ja pralam pozniej, nie od razu po kupieniu..po co maja lezec w szafce i sie kurzyc uprane...??? masz jeszcze czas, zdazysz ze wszystkim...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe, dziewczyny bo jakby co to moj chlop mi upierze w wizirze jak go znam :lol2: Chyba najpierw miejsce zrobie w szafie na te ciuszki bo poki co w wielkiej reklamowie leza :oops: :oops: :oops:
A o jakich pieluchach mowa :?: Bedziecie uzywaly tetrowych czy w pampersy maluszki wkladacie od razu :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

goya80 pisze:
hehe, dziewczyny bo jakby co to moj chlop mi upierze w wizirze jak go znam :lol2: Chyba najpierw miejsce zrobie w szafie na te ciuszki bo poki co w wielkiej reklamowie leza :oops: :oops: :oops:
A o jakich pieluchach mowa :?: Bedziecie uzywaly tetrowych czy w pampersy maluszki wkladacie od razu :?:

u mnie dopiko pokoj nie byl skonczony,i miejsce nie zrobione na ubranka itd to lezaly one w reklamowkach...pozniej jak bylo wsio gotowe,pralam prasowalam i ukladalam...

pieluszki..pampers , ale tetrowe tez kupilam..zawsze sie przydadza,,do kapieli,itd....

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]