Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 9:28 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

vivian no to mam zonka :wink: widocznie cos pomylilam bo dziewczyna z naszego watku nie miala ninu i skladali na nia benefit.( i potem ja umowili na rozmowe ) ..ale ja moze pomylilam benefity - moze to byl CTC??? :roll: jak tak to przepraszam :oops: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

CalaWtrAwie pisze:
vivian no to mam zonka :wink: widocznie cos pomylilam bo dziewczyna z naszego watku nie miala ninu i skladali na nia benefit.( i potem ja umowili na rozmowe ) ..ale ja moze pomylilam benefity - moze to byl CTC??? :roll: jak tak to przepraszam :oops: :wink:

kochana, nic nie pomyliłaś, to byłam JA :D:D:D ale ja przepisywałamChB z męża na siebie. I wtedy oni umawiają na spotkanie JobCentre. Przy okazji można to też dostać, jka mąż składa o Tax Credit - norma. Co z resztą napisałam wcześniej.. Ja to ząłatwiłam tak, bo w żadnym innym przypadku sie nie dało ( dłuuugo załatwiałam i chodziłam po wszystkich urzędach i tłumaczka - koleżanka nam podpowiedziała )..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lili ale ze mnie sklerotyczka ( po ciazy jeszcze zostalo :wink: ) faktycznie ze to bylas Ty i andama pytala Cie o to :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lili mam do Ciebie pytanie.Nie mialas problemu z przepisaniem Child Benefitu na siebie? A masz rejestracje w HO? Napisz jak to zrobilas.Bardzo mi na tym zalezy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

vivian pisze:
lili mam do Ciebie pytanie.Nie mialas problemu z przepisaniem Child Benefitu na siebie? A masz rejestracje w HO? Napisz jak to zrobilas.Bardzo mi na tym zalezy.

nie pracowałam tu ani 1 dnia :D nie mam HO. mój miałł ChB na siebie. taki sam druk jest na przepisanie, tylko potem jest taka rubryka, zeby wpisać, czy ktoś już na to dziecko bierze ChB. Trochę ankiet poprzysyłali, skierowali na spotkanie do JobCentre, a potem, jak mi już przyznali NIN ( tydzien ), zadzwoniłam do nich i powiedziałam o tym, ale i tak przyszła kolejna ankieta ;) potem przyszło zapytanie do mojego męża, czy sie godzi na przepisanie i tyle :D przy okazji jak masz ChB na siebie, masz odprowadzane składki do emerytury, także same superlatywy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lili bardzo dziekuje za odpowiedz.To mnie wlasnie zastanawialo.No i prosze znalazlam odpowiedz.Tyle,ze wiem,ze aby dostac ten benefit nalezy byc zarejestrowanym w HO.Moze przy przepisaniu obowiazuja juz inne zasady.I dobrze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

vivian pisze:
lili bardzo dziekuje za odpowiedz.To mnie wlasnie zastanawialo.No i prosze znalazlam odpowiedz.Tyle,ze wiem,ze aby dostac ten benefit nalezy byc zarejestrowanym w HO.Moze przy przepisaniu obowiazuja juz inne zasady.I dobrze.

ja do tej pory HO nie mam... więc ..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Barefoot dziekuje że znalazla sie taka dziewczyna co napisala praktycznie wszystko co mogla by chciec przyszla mama ktora znajduje sie w Anglii. A moze jest jakas mama z Selby?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Przeczytałem, post o zasiłkach w Anglii i nie bardzo je rozumiem, dlatego mam parę pytań:
1. Moja żona pracuje przez agencję od 7 miesięcy, gdy dostarczyła tam Maternity Certificate - MATB1 szefowa agencjii nie bardzo wiedziała co ma z tym z tym zrobić (my sami nie mamy o tym zielonego pojęcia)
2.Pracuję ponad 60 godzin tyg moje zarobki to 1100 funtów czy nie będzie żadnych problemów z working tax credit, Child tax credit
3.Dotychczas nie korzystaliśmy z żadnych zasiłków i nie mamy o tym żadnego pojęcia, czy możesz napisać jak to wygląda miesięcznie po przyznaniu wszystkich tych zasiłków chodzi nam o informację ile można dostać miesięcznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam pytanie,moze jest tu gdzies juz odpowiedz ale ja jej nie moge znalezc. Mianowicie chodzi o to ze dostalam propozycje zmiany pracy. zastanawiam sie nad tym poniewaz slyszalam ze trzeba przepracowac jakis czas u jednego pracodawcy aby dostac zasilek. Dziewczyny w ktorej pracy zasilek bedzie dla mnie bardziej korzystny w obecnej czy nowej pracy? zalezy mi bardzo na szybkiej odpowiedzi,Z gory dziekuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Vivian masz racje, przy ChB musisz miec HO. Mozliwe ze w przypadku przepisania to juz nie dotyczy. Moja znajoma majaca dwojke dzieci starala sie o ChB i odmowili jej poniewaz nie miala HO.

Do do NHS nr najlatwiej zarejestrowac sie w przychodni, tam Ci nadaja. Ale nawet jak nie masz a cos sie dzieje w szpitalu przyjma bez problemu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pati zmiana pracy nie ma zwiazku z przyznawaniem benefitow.Jedynie ich wysokosc moze sie roznic jesli ta nowa jest lepiej platna.\

mazi34 1. ten dokument jest potwierdzeniem ciazy,a co ma z nim zrobic pracodawca to juz jego problem.
2.Z CTC nie bedzie problemu,nie wiem czy w takiej sytuacji jak Wasza przysluguje Wam Working Tax Credit.
3. Jesli chodzi o wysokosc zasilkow.Jest specjalny kalkulator ich obliczania ale na tym forum jest zakaz wklejania linkow.Jesli chcesz to przesle Ci na priva.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mazi matB1 jest potrzebny do tego by Twoja zona dostala zasilek maciezynski
odnosnie tego ile i czy w ogole bedziecie dostawali zasilki musisz poprostu zlozyc aplikacje poniewaz kazdy wniosek jest rozpatrywany indywidualnie :wink:

vivian mnie sie wydaje ze Pati chodzilo o zasilek maciezynski :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A kiedy można zacząć starać się o poszczególne zasiłki??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mazi o working tax mozesz sie starac teraz ale pod warunkiem ze nie przekraczcie jako para 16000 funtow rocznie, po urodzeniu dziecka sklada sie papiery o child benefit ( 18.10 funtow tygodniowo ) oraz child tax credit , wysokosc swiadczen zalezy od waszej sytuacji finansowej - im mniej sie zarabia tym wieksze sa benefity :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki pozdrawiamy z Preston matki, ojców oraz wszystkie pociechy :P . Dodam, że wraz z żoną nie możemy sie już doczekać przyjścia na świat naszego małego konfidencika ( po dziś dzień płeć maleństwa jest dla nas tajemnicą)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mazi gratuluje :D moj maly konfidencik okazal sie chlopcem :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: mam pytanko

jestem w uk 7 misiecy przepracowalam misiac w sieta i jestem w ciazy. Wlasciwie nie wiem ktory to miesiac. Lekarz obliczyl po miesiaczkach, ze trzeci, ja mysle ze 4/5. niedlugo ide na USG moze dowiem sie dokladniej.
Moj partner jest tutaj ponad rok i caly czas pracuje,czy mozna sie starac ewentualnie o zasilki na niego? Ja nie moge znalezc obecnie pracy i nie wiem co mam zrobic. napewno nie uda mi sie przepracowac 26 tyg. do porodu.
Czy ktos moglby mi udzielic pare informacji na ten temat?
Z gory dziekuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: :)

vivian- czy moglabys mi przeslac link z tym specjalnym kalkulatorem ich obliczania zasilkow?
dziekuje:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agusienka jezeli spelniacie okreslone warunki mozecie brac working tax credit i child tax credit, housing benefit, child benefit...wszystko masz napisane na pierwszej stronie , jak nie bedziesz czego wiedziec pytaj :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 57  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]