Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 7:57 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hejka!

Już po kontroli u kardiologa, wszystko ok, okazało sie,ze bede mogła rodzic naturalnie. Teraz czeka mnie jeszcze wizyta u mojego lekarza o 16.00. trzymajcie kciuki.

olgunia nie, nie płace

twiggless witaj

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć kobietki !!!

byłam dziś na wizycie u położnej. Powiedziała, że mam dość dużo wód płodowych i mały jest też dość duży. Prawdopodobnie nasz maluch będzie ważył 3600 lub 3800 gram. Już się boję porodu, jak to będzie :shock:

Pozdrowienia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny!!!

hania u mnie powiedziała że moje od 4kilo :shock: i też że mam dużo wód płodowych. Dlatego jestem taka gruba i jest mi tak ciężko. miałam też sprawdzany cukier czy przypadkiem nie mam cukrzycy ciążowej. ale bogu dzieki że nie.

Iza napisz jak tam w polsce i jak tu na szczypionce? jak minęły chrzciny?czy antoś był grzeczny?

buzka!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olga nie ma co opisywać, zaliczylismy z młodym rodzinne swieta, sylwester i zapalenie oskrzeli wyczyscilismy wakacyjne konto i czas było wracać...
chrztu niestety nie było bo ksieża to u mnie biurokraci lepsi niz skarbówka :!: :!: "mojego proboszcze obejmują przepisy i paragrafy" wiec jak to usłyszałam to mu powiedziałam ze sie nie dziwie że KK pada na ryj! w taki sposob nie przyciągnie owieczek do siebie i trzasnełam drzwami...

a tu szczepionki nie było bo zadzwonili i powiedzieli ze niedowieźli i przesuneli nas na inny termin patałachy...

oki spadam do marudy bo trzeszczy i trzeszczy ale za to musze koniecznie podziekowac rodzince w PL, zawsze ktos go nosil a mi tu samej krzyż wysiada...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olgunia, ja nigdy nie miałam badania dotyczącego cukrzycy ciążowej. To jak myslisz sama mam im podpowiedzieć?
Twiggless moja siostra miała tez przeboje z chrzcinami. Przyszła z synkiem do kościoła na spotkanie przed chrzcinami, a proboszcz powiedział, że ma wyjść z kościoła, bo z dzieckiem na takie spotkania się nie przychodzi. A niby gdzie moja siostra miała go zostawić? Samego w domu? Więc wyszła z kościoła, przez całą drogę do domu płakała, bo przykro jej było. Po powrocie z pracy mąż mojej siostry poszedł do kościoła i zjechał z góry do dołu tego proboszcza i chrzciny odbyły się w innym kościele. Co za pajac, który nastawiony jest tylko na pieniądze, bo na mszy to zawsze mówił, że mało na tacę ludzie dają, a na osiedlu takie ładne i drogie samochody ludzie mają. To chyba najlepiej by było jakby wszycy oddali cały dorobek życia dla niego, bo przecież jemu wiecznie mało. No po prostu ręce człowiekowi opadają...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hania ja juz nie bede nic mowic na temat ksiezy bo mi sie znow cisnienie podniesie... spróbuje w Amsterdamie, kolezanka w lato chrzcila i nie robil zadnych problemow wiec moze i nam sie uda...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny.

Co do ksiezy i do kościoła to jest już paranoja. co oni wyprawiają :!:

hania położna sama powinna ci zaproponować takie badanie ale pewnie jest wszystko ok i ci nic nie mowiła. u mnie były podejrzenia i dlatego.

iza to ja chyba też bede chrzcić moje maleństwo w holandi. jak mam jechać do polski i się stresować to wole tu sciagnąć chrzestnych i na spokojnie ochrzcić.

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My też będziemy chrzcić dziecko w Holandii, bo w Polsce pewnie będą mi problemy stwarzać, że nie jesteśmy po ślubie. Olgunia masz rację, że lepiej ściagnąć chrzestnych tutaj i mieć spokojną głowę.

Dziewczyny ja zabieram się powoli za pranie i prasowanie ubranek dla maluszka, bo jakieś mam takie dziwne uczucie, że potem nie zdążę. Jakieś wariactwo mnie dopada, czy co :?: :)

Pozdrowionka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc!!

co tak cicho jest tutaj nikt nic nie pisze.

marryna co się nie odzywasz? jak po kontroli?

jutro jeszcze na dodatek jedziemy na kremacje bo zmarł nasz znajomy :(
oczywiście jak będę się dobrze czuła.
Dziewczyny mam pytanie jedna koleżanka powiedziała mi że po porodzie naturalnym jak nie chce sie mieć brzucha to trzeba przewiązać się pieluchą czy to prawda? czy może są jakieś kremy i inne sposoby? może są jakieś specjalne majtki jakieś uciskające?

BUZIAKI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olga ja uzywałam pas poporodowy ale nie od razu, dopóki mnie jeszcze wszystko bolało to sobie odpuszczalam... a poza tym jeszcze przez pare tygodni uzywalam tez ten krem ze Zwitsala, ktorym smarawalam sie w ciazy...

Hania ja tez sie za to ubranka brałam juz w maju a termin mialam na 21 lipiec, i dobrze ze sie wzielam wczesniej bo jakbym czekala do konca to nie mialabym w co malucha ubrac... urodziełam miesiac wczesniej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iza a ten pas to można tu kupić?jak tak to gdzie? kremy na brzuch to ja cały czas musze używać bo jednak zrobiły mi się roztepy i pozniej tez bede sie smarować żeby choć troche znikły. i powiedz mi też jak możesz gdzie sie kupuje te ozdoby na szyby (jak dzidzia się rodzi to oni zdobią chatę i oto mi chodzi)
Jak Antoś? wszystko dobrze już ci nie marudzi?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olga ja pozyczyłam sobie ten pas od kolezanki, a tych ozdobek wcale nie kupowałam bo szkoda kasy mi bylo na takie pierdołki wolałam cos malemu w zamian kupic, jedynie kartki powysyłalam i ten co mial wiedziec ze sie Tosiek urodził to wiedzial :)

a z młodym OK bylismy dzis u lekarza do kontroli dla mojego świętego spokoju i lekarka powiedziała ze jest zdrów jak rybka :) co zresztą widać po nim, skacze jak tylko ma okazje, piszczy smieje sie, wszystko go znów interesi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Witam
Awatar użytkownika

Czesc Dziewczyny,

Chetnie sie dolacze do dyskusji. Mieszkam w Holandii (Uithoorn - tak samo jak Iza) i jestem w 17 tyg. ciazy. To moje pierwsze dziecko i wszystkim sie oczywiscie niesamowicie przejmuje. Ciaza przebiega ok tylko jestem zmeczona (teraz juz mniej niz na poczatku) i dopisuje mi mega-apetyt a co za tym idzie waga wciaz rosnie :? Teraz zlapalo mnie przeziebienie. Sama nie wiem, czy nie polezec pare dni w lozku .. na razie chodze do pracy.
Iza - w jakiej dzielnicy Uithoorn mieszkasz? Ja na Meerwijk Oost

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej wazka witam, to mieszkamy po sąsiedzku :D :D :D może sobie odpusc pare dni prace, a gdzie pracujesz?? na kiedy masz termin?? dlugo mieszkasz juz w NL?? napisz nam coś wiecej o sobie...

olga co z tobą?? nie odzywasz sie?? mleduj sie czy moze juz jestes na porodówce??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc!!!

iza kochana jeszcze nie jestem na porodówce choć bym chciała. :) jak już urodzę to zadzwonie do ciebie i ci powiem a jak będę w domku to napisze odrazu wrażenia po porodzie. powiedz mi gdzie można kupić taki pas lub majtki?

wazka miło że dołączyłaś do nas! :D musisz napisać nam coś o sobie.

marryna a co z tobą się dzieje???

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

koniecznie olga dzynnij jak tylko bedziesz miec chwilke miedzy karmieniami i podziwianiem maluszka a ja zaraz dziewczynom przekaże te cudowne wiesci, jak wrocisz do domu na pewno nie bedziesz miała zbyt duzo czasu na internet i na nas, bedziesz spac razem z brzdącem zeby jakos funkcjonowac ale ja tylko sie obrobisz z nową sytacja zdaj nam rekacje z porodówki :)
typowe pasy to nie wiem gdzie dostaniesz ale w V&D mają takie wysokie majty poporodowe w dziale z bielizną, moze cos w Prenatalu znajdziesz...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc kochane!!!

dziś byłam u położnej i spytałam o ten pas po porodowy, podała mi nazwę i oczywiście poszłam wypożyczyć te podstawy pod łóżko i tam zobaczyłam że są te pasy ale za 37 euro to chyba drogie nie??? na razie nie kupiłam zobaczę w innych sklepach.Może będą tańsze.
pozdrawiam!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olga 37 euro toc to rozbój w biały dzień, looknij w takim normalnym sklepie z ciązowym asortymentem bo tam gdzie sie wypozycza podstawki to te sklepy maja prawie jeszcze raz takie ceny na głupich smoczkach niz np Kruitvat... tak było przynajmniej w tym co my wypozyczaliśmy...

a tu coś o porodach w zabawnym tonie
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=24491
tylko czytajcie na raty, zeby ze smiechu nie urodzić przedwcześnie :wink: :wink: :wink:

:arrow: czemu tak rzadko tu zaglądacie :?:
:arrow: co to jest post dziennie :?:
:arrow: proszę o poprawę :!: :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

siemka!!!

iza no właśnie tak zrobię popatrzę w innych sklepach. Bo mi sie wydawało że chyba trochę za drogie są te pasy.

dziewczyny co jest z wami :?: :?: :?:
nie dajecie znaku życia??? napiszcie coś !!!
buzka!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc Dziewczyny !!!

Wazka witaj !!! Milo, ze dolaczylas.

My dalej w trakcie urzadzania pokoju dla maluszka. Dzis jedziemy po mebelki i nne rzeczy potrzebne do wyposazenia pokoju. Ciesze sie niezmiernie, ze w koncu wszytsko bedzie skonczone, bo od paru dni odczuwam jakis wewnetrzny niepokoj, budze sie dosc wczesnie ...
Poza tym nauka, nauka i jeszcze raz nauka. W tym tygodniu mialam egzamin sprawdzajacy moje postepy w nauce niderlandzkiego. Musze sie Wam pochwalic, ze poszlo bardzo dobrze :oops: :D

Pozdrawiam
Trzymajcie sie :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]