Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 3:29 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 173  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie dziewczyny!

Dziękuję za miłe słowa (nowika1, anca84, dominika79). Od paru dni chodzę jak nakręcona, dosłownie, bo jestem na końcówce cyklu (dziś jest 31 dc - jutro mam dostać okres), dziś jest 13d podwyższonej temperatury, która nie spada, ale wiem, że nie jest to jeszcze jakiś miarodajny wskaźnik. Kupiłam już test, leży sobie w szafce, ale brakuje mi odwagi, by go zrobić. Boję się, że wyjdzie znów to samo, czyli jedna, okropna, samotna, różowa, znienawidzona przeze mnie mała kreska, która w jednej minucie pogrzebie moje nadzieje na małą kruszynkę (w tym cyklu). Obiecałam sobie, że nie będę się nakręcać, ale mogę sobie mówić - zawsze jest to samo, najpierw bez emocji, co ma być to będzie, później (szczególnie w II fazie) przychodzi myśl, że być może się udało, a jak już jestem mniej więcej 3 dni przed okresem to zaczyna się, w moim przypadku, obsesyjne myślenie o ciąży...
Zrobić test? Nie zrobić? Oto jest pytanie...
Cały ubiegły tydzień okropnie bolał mnie brzuch, od paru dni mam baaaardzo zaokrąglone piersi, widzę, że są takie jędrniutkie (co mnie akurat cieszy) i trwardniutkie, no ale ekspert od moich piersi (czyt. mój mąż) wyjechał, więc nie może potwierdzić tej zmiany. Zdziwiona jestem troszkę, bo nigdy wcześniej nie miałam takich dużych piersi. Nie jestem osobą, która grzeszyłaby wielkością biustu, więc łatwo mi było zaobserwować zmieniony stan rzeczy....
Wiem, wiem, wiem..pewnie powiecie, żebym się nie nakręcała i na pewno będziecie miały rację, ale jakoś nie mogę przestać. Może dlatego, że jestem sama w domku i tak sobie obmyślam, a raczej gdybam...co by było, gdybym była w ciąży... Przez jakieś 7 m-cy po ślubie w ogóle nie myślałam o tym czy będę w ciąży, czy nie będę. Po prostu całkowity spontan. Zero stresu, obliczeń, pomiarów temperatury, badań itp. I co? I nic. Dziś przez to, że wyliczam dni płodne, mierzę tempkę, badam śluz jestem bardziej świadoma swojego ciała, a więc bardziej się nakręcam. Nie wiem już co mam o tym myśleć.
Przepraszam, że tak się rozpisałam ni z gruchy, ni z pietruchy.
Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

chanell,jak my to wszystkie dobrsze znamy...pamietam jak ja tak robiłam testy,jak się stresowałam,jaka byłam podekscytowana-tłumaczenie sobie czegokolwiek wtedy nie ma najmniejszego sensu;p
wiem też,co znaczy zobaczyć jedną keskę i co znaczy zobaczyć dwie...
trzymam za Ciebie kciuki ale radze odczekać do jutra mimo wszystko-wynik będzi ebardziej miarodajny
wiem,ze aż Cię skreca,ale do jutra już tak duż o nie zostało-idź to sąsiadki na kawę,obejrzyj telenowelę,posiedz na necie i przeleci dzionek,a jutro nowe nadzije i testowanie:)
życze powodzenia!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na samym początku wielkie gratki
kolejna fasoleczka na forum niech rośnie zdrowo i po 9 miesiącach ukoi mamusi tęsknotę.... :brv: :brv: :brv: :brv: :brv: :brv: :brv: :brv:
Nawet nie wiecie jak cieszą mnie takie wieści!!!!! :$%^: :$%^:
Asiu wszystkiego dobrego!!!!!!! Dla Ciebie i maleństwa w brzuszku!!

a za Ciebie Chanell trzymam kciukasy.... i życze 2 grubych różowych razem skaczących w okienku testowym kreseczek!! :lol:

Dziewczyny zawsze jak pojawia się fasolka na forum to informuję o tym moją rodzicielke :) zawsze się bardzo cieszy razem ze mną.... i dziś powiedziała że i ona będzie ofiarować 1 dziesiąteczke za te które mają mały skarb w brzuszku i za te które się starają.... będziemy tak szturmować razem Niebo że nie będzie mocnych na nas!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiek86
dzięki za odpowiedź. Skręca mnie okrutnie, by zrobić test... Z resztą sama wiesz jak to jest. Masz rację, poczekam do jutra. Nie ma co szaleć. Szkoda, że nie mam w domku SPA, poddałabym się domowym masażom, zabiegom oczyszczająco-regenerującym, w tle płynęłaby delikatna muzyka relaksacyjna, poleżałabym w kąpieli z płateczkami róż i aromatycznym olejkiem, przypominającym zapach wód, opływających Wyspy Zielonego Przylądka (nie mam pojęcia jaki tam jest zapach, ale mniemam, że wyborny) , a na koniec kazałbym sobie porządnie wymasować stopy i plecy, by się na maksa odprężyć. Może wtedy bym nie myślała...A tak pozostaje mi spacer z psem po zimnych i deszczowych ulicach, gotowanie obiadu itp. Choć pewnie wieczorem będę czytać książkę lub poserfuję w necie.
Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiek86- tak się cieszę, gratuluję :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Babeczki aktualizacja tabelki!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczynki,dziękuję za wszystko,wsparcie,modlitwy-to tak podbudowuje!!!
chanell,tylko nie bierz gorącej kąpieli czasami!!!to zakazane(już traktuj suię jak mamusię,bo jak nie jutro to za miesiac,ale jesteś stworzona do bycia mamą:P)
ja tez modlę się w waszych intencjach do św.Dominika i Jezusa Bielańskiego
wierzę,ze będzi ewdobrze:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

asiek86 serdeczne gratulacje, cieszę się że nas przybywa.
W czwartek idę do lekarza, już nie mogę się doczekać, a zarazem strasznie się boję co mi powie. Ale wierzę że tym razem będzie dobrze, bo przecież działa tam na górze św. Dominik :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie :lol: we mnie właśnie wchodzi nowa nadzieja byłam wczoraj u dr. powiedział że wszystko ładnie się oczyściło i że może w styczniu przełom lutego zaczniemy kolejne staranka :lol: a jeśli nie to w marcu wszystko zależy od mojej@ kiedy dostanę (oby jak najszybciej) :lol:
anca84 uzupełnienie do przepięknej tabelki dodam że staramy się 10 lat(bezskutecznie)
Wielkie gratulacje dla wszystkich przyszłych mam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochanienkie od wczoraj mamy 3 dodatkowe fasolinki...2 ujawnione ale mam nadzieje ze mamusia 3 tez się tu pojawi i opisze nam swoje szczęście:)

Wiecie co...powiem wam że mogłabym co 5 minut zmieniać tabelkę byle tylko fasolek przybywało :) i żeby rosły zdrowo.... ehh tak mnie cieszą zawsze takie wieści...

A Tobie Natalio też życzę kruszynki... wierzę że zagościsz teraz już na długo w tabelce z maleństwem...

:brv: :brv: :brv: :$%^: :$%^: :$%^: :brv: :brv: :brv:
ALE SIĘ CIESZE!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ancadzięki za wiarę ja też bym baaaaaaaaardzo chciała tam zostać już na całe 9m :lol: ale jak na razie wszystko w rękach Boga

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

natalciu,wierzę,ze sie udaq!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiekdzieki za wiarę ja powoli też nabieram nowej nadziei ale widzę z podpisu że ciebie los też nie oszczędzał :cmo: kurcze jakie to wszystko jest dziwne.Powodzenia dla was wszystkich :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nio,życie ni ejest łatwe,ale ja za to mam tak cudownego męża,ze każdemu bym takiego życzyła-ale wtedy mielibyśmy już wszyscy raj na ziemi;p
teraz mam stresy,bo pobolewa mni ebrzuch w różnych miejscach i z różnych powodów...wyrostek się odzywa,zaparcia i wzdęcia sapać ni edają,jajniki szwankuja-dobrze,ze mam Was,mężusia,św.Dominika i oczywisci ez paskiem nie rozstaję się na krok:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny aktualizacja tabelki!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

matko,ta tabelka jest prawie pełna!!!!!!!!!ten św.Dominik to normalnie oszalał:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prawda Asiu!!!!! Też mnie to cieszy.... NIECH ŚW DOMINIK SZALEJE TAK DALEJ!!!!
A pamietam jak ją robiłam 1 raz to były zaledwie 2 fasolki... a tu masz!!!! :) na 22 dziewczyny 11 fasolinek :smo: :smo: :smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Trzy nowe fasolki? :shock: :brv: :brv: :brv: hurra......

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witojciez!

Tak to piękne zobaczyć zmieniającą się tabelkę św. Dominika. Tyle nowych fasolek...Przed chwilą przyglądałam się tej tabelce i poczułam się jak "brakujące ogniwo", bowiem na końcu, przede mną ciurkiem są cztery dziewczyny, które już doczekały się małej kruszynki, co sygnalizuje słowo JEST, a później niestety następuje luka, przy moim imieniu :(
Niestety....muszę jeszcze czekać, czekać, czekać, czekać i czekać...
Jakby to powiedział Shrek, analizując moją sytuację: "To se jeszcze poczeka" :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ojjj aż mnie ręka świerzbi na samą myśl że i Tobie Chanell dopisze to magiczne JEST!!! Zobaczysz!!! nie jesteś brakującym ogniwem, jesteś jedynym i najważniejszym jak cała reszta bo bez was nie miałoby to sensu!! I wierzę że każda z nas będzie miała zapełnioną rubryczkę... ja dopiero po ślubie dopiszę się do tabelki, wtedy też zamówie sobie paseczek... narazie że tak powiem jestem jak 5 koło u wozu miedzy wami... chciałabym i ja się podzielic taką radoscią ale trzeba czekac :) jeszcze tylko 255 dni ;)
I mam nadzieje że będziemy tu już niedlugo dzielic się tylko samymi radosnymi nowinami!!
Heeejjjj 8)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3446 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 173  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Po stracie

Strefa czasowa UTC [letni]