Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:18 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 74  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Kasia_P_24 rozmiar 56 jak najbardziej mi sie przydał. Amelka była dużym dzidziusiem a dopiero od jakiś 2 tygodni przeszłam na 62 (choć niektóre rzeczy 56 dalej są dobre!!). I pampersy 1 też mi się przydała bo po 3 tyg. zmieniłam na 2. A co do macierzyństwa to ogólnie jest super :) tylko jestem bardzooooo zmęczona i na nic nie mam czasu :( ale to chyba normalne, a i bardzooooo brakuje mi swobody czyli np wyjścia do pubu na jakiegoś pysznego drineczka lub wyjazdu na snowboard (tej zimy to jest niewykonalne) :( ale ogólnie jest SUPER :D Zresztą za niedługo sama, same bo i rzufik również sie przekonacie :)
A i dziękuje za komplement w imieniu Meli :* A włoski ma na razie proste ale pomału robi sie podobna do mnie więc może się jej po kręcą jak będzie starsza.

Misiulka witaj :) i jak tam życie w wielkim świecie. Mam nadzieje że już się przyzwyczaiłaś, najważniejsze że jesteście razem, cała trojka :) Pozdrawiam i buziaki dla Alanka :* (wklej zdjęcia Małego bo przecież on już 2 latka skończył! więc pewnie się zmienił)

Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

na dole w centrum 4 na rogu od strony głównej drogi jest taki sklep spozywczy i troszeczke dalej, zdaje się sklepik dalej jest taki sklep z ubraniami dla "dorosłych", dzieci, torebki i są tez wózki!! Zazwyczaj przed sklepem stoją takie rowerki dla dzieci. Także to w tym sklepiku mieli miesiąc temu jeszcze te wózki. I inne bardzo podobne do Atlantica!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj przepraszam nie zauważyłam odpowiedzi Irminki. Oj to dobrze ze zapytałam. Jakos tak wszyscy mówią że lepiej kupować 62 rozmiar i w rezultacie mam tylko śpioszki i kaftanik w rozm 56..;) no nic jeszcze cos tam dokupie. A jak byś mogła to napisz prosze jeszcze co dla dziecka jest przyatne u nas w stalowej do szpitala?? Bo to w kazdym szpitalu inne zasady panują i to bardzo odmienne... Oj ale Cię zamęczam pytaniami, ale troche się juz stresuje i czasem to najprostsze rzeczy wydaja mi sie tak skomplikowane ze czasem to aż sie poplacze. To chyba hormonki, tak przynakmniej mam nadzieje:-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasia_P_24 do szpitala dla mamusi to trzeba wsiąść koszulki nocne (ja miałam 3), papcie + klapki pod prysznic, ręcznik kąpielowy + ręcznik do rąk/buzi, kosmetyki, podkłady poporodowe(ja miałam 3 opakowania) + podpaski bella takie zwykłe grube ze skrzydełkami (ja 3 dnia zakładałam już te podpaski) ale jak urodzisz siłami natury to 3 dnia będziesz już w domku więc może ich nie bierz, ewentualnie mąż Ci przyniesie (mi właśnie przyniósł), majtki poporodowe 2 opakowania. Ja miałam jeszcze staniki do karmienia + wkładki laktacyjne ale wogule ich nie używałam więc mi się nie przydały. Ubranie na wyjście też mąż przynosi Ci w dniu wypisu. A dla Maleństwa pampersy (ja miałam 1), chusteczki do pupci, linomag/sudokrem i ubranko na wyjście (ale to też już mąż przynosi w dniu wypisu.
Pozdrawiam :) i zawsze służę pomocą

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

OMG Kasia_P_24 zapomniałabym o najważniejszej rzeczy o maści na brodawki, ja miałam 2: maltan i bepanthen. Smaruj jedną z nich od samego początku, od pierwszego karmienia! bo to co sie dzieje z sutkami to jest masakra. Mnie np nie dość ze popękały do krwi to nawet odpadł mi kawałek sutka :( No cóż, wszystko jest do przeżycia :)

rzufik a co u Ciebie? Jak się czujesz, masz już może jakieś oznaki zbliżającego sie porodu?? Trzymaj się Kochana to już tylko 3 tygodnie (ale wiem ze 9 miesiąc dłużyyyy się najbardziej, przynajmniej mi sie tak dłużył) a może maleństwo się pośpieszy i pozna mamusie troszkę wcześniej :)

Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej oo irminka postraszyłas z tymi przejsciami przy karmieniu .... biedactwo :-{:
dziekuje, na razie jest nienajgorzej. chyba mi brzuch opada bo zgagi jakby mniej, zebra spokój teraz kaśkowe kości pobolewają ale to norma. posprzatałam, dzisiaj troche w domku to duzy sukces bo ostatnio nie mogłam sie ruszac wiec wszystko chyba powoli zmierza ku koncowi...
najgorsze jest to ze mojego lekarza znowu nie ma i nie wiem skąd wezme skierowanie na badania? mój rodzinny moze mi wypisac? tyle ze to inna przychodnia... ehhh nie wiem co mam robic :(

kasia p niczym sie nie martw, ze wszystkim sobie dasz rade, to instynktowne :)

buziole :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

rzufik z cycuszkami podczas kamienia to tak właśnie jest :( Mimo że prawidłowo Maleństwo przykładałam to i tak nie ominęły mnie te "przygody sutkowe" Chyba nie ma kobiety która by przez to nie przechodziła więc trzeba się z tym pogodzić i zacisnąć zęby. Aha ja jeszcze w szpitalu miałam takie nakładki silikonowe Avent na sutki ale Mela nie potrafiła się w nich za ssać i ich nie używałam ( dopiero w domu sie przydały) ale koleżanka która leżała obok cały czas ich używała bo miała podobne "przygody sutkowe" :)

rzufik kurczę to nie dobrze ze twój lekarz tak "wagaruję" ale spróbuj u rodzinnego, na pewno Ci wypisze :) A co do zgagi to super że jest lepiej :) U mnie mimo że brzuszek opadł to i tak zgaga została, jak sie okazało po porodzie przez to że nosiłam w sobie mega dzidzię ehhhhh :? Tak więc twoje Maleństwo na pewno będzie Maleństwem :)

Kasia_P_24 dokładnie nic się nie martw wszystko jest w porządku i takie myśli to normalka :) A Ty na kiedy masz termin porodu??

A wiecie że pojawiły się już wrześniówki 2008 Kurcze ale zleciało.
Pozdrawiam i wesołych świąt :*

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam si? z rana :shock: nie moge spac. dzisiaj podejscie nr 1 i ostatni do szko?y rodzenia. ciekawe czy bedzie...
badan pan doktor mi nie zleci? ?adnych (chyba nie zd?zy?abym z wynikami...) dziwne, bo hbs u nas nie jest wymagane.... hmmm

no ju? po ?wi?tach. ja si? w sumie ciesze...
a Wam jak min?? ten czas?
irminka inaczej z amelk? ? :)
kasia p a Ty jak si? czu?as?
misiulka jak u Ciebie na obczy?nie? :D

kasia p chyba kupimy twistera a nie atlantica, w sumie bardzo podobny ale taki pi?kny lazurowy kolorek ma :)

ja dalej w dwupaku, mam taki pi?kny plan ?eby urodzi? pierwsze dziecko w nowym roku :) ciekawe co z tych planów sobie maluszek robi heheh jak na razie to jest ci?zko, ale te? nic si? nie dzieje... czopa niet, skurcze max co 2-3 dni sztuk 1 czyli ciiiiiisza....
no i do??czy?am do klubu shrekowej stopy, co wcale nie jest fajne, ale ci?nienie mam ok, wi?c o gestoz? si? nie martwi?....
ok, ju? nie marudze :)
napewno si? odezw? jak cosik si? ruszy :)
pozdrówki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

alo co tu się dzieje ze nic się nie dzieje???? hmmm co Wam jest???

ja dalej w dwupaku.
pozdrawiam!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

rzufik jak to co - Święta i Sylwester hehe :) My spędzamy Sylwka w domku i jest tak jakoś normalnie, dzień jak co dzień, nawet nie czuje ze to sylwester, a co do świąt z Amelką to rodzinka ją nieźle wymęczyła, bo to jedyny dzidziuś w mojej rodzinie a w męża najmłodszy. Więc była taką zabaweczką i wszyscy chcieli ją nosić i ogólnie rzucali się na nią :)

O widzę że plan masz super żeby urodzić maluszka w nowy rok, i jak by się okazało ze to pierwszy dzidziuś w 2008 roku to nawet w TV byś była (bylibyście) :P więc się postaraj, jeszcze masz parę godzin :)
A co do mega stopy to mnie się nie zmniejszyły po porodzie, tzn opuchlizna zaszła ale większy rozmiar mi został i zamiast 36/37 nosze 38 :( ale może to przez to ze 7 kg mi zostało do zrzucenia :oops:

Ok ja spadam jedzonko szykować Niuni. Wszystkiego Naj... w Nowym 2008 Roku :*

rzufik i Kasia_P_24
- szybkiego i bezbolesnego PLUM
Misiulka i Anetka84 - powrotu Waszych trójeczek do kraju z MEGA kasą
Kasiula07 - zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Piotrusia
a dla pozostałych Mamusiek wszystkiego czego sobie same życzą
Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wszystkiego naj naj naj w nowym roku!!!!

jeszcze dwupak, czop mi odpłynał rano ale to tyle, lekkie bóle jak na @ i cisza poza tym... chyba w tv nie bedę (i dobrze :P )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

rzufik i jak tam?? Matko wg suwaczka to tylko 3 dni Ci zostały :) I w dodatku czop Ci już odszedł (mnie nie odszedł w ogóle :/ ) Wiec to lada dzień, a może dziś?? Wow za niedługo będziemy oglądać zdjęcia Twojego maleństwa hehe. Nie mogę się już doczekać! A na wiosnę to może się na spacerek wybierzemy razem :)
Daj znać jak się cośik zacznie, Cały czas trzymam kciuki za szybciutki poród PA

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Rzufik w czoraj czyli 2 stycznia 2008 roku o godzinie 14.15 urodziła córeczkę :))))))))))))) Maleństwo waży 3430g i ma 56 cm. Punkty wg Apgar - 10

Gratulacje Kochana :*

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rzufik Gratulacje!!!

Irminka dzięki za info, jak Amelka i jej problemy brzuszkowe przeszły już?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiula07 a dziękuje dobrze :) Amelia pije Nutramigen i z mlekiem mamy spokój :) Ale oczywiście jakieś tam problemiki zostały, np ma delikatnie szorstką skórkę najprawdopodobniej po żywych kulturach bakterii (bo one są na bazie mleka krowiego) lub od rumianku i nosi pieluszkę ortopedyczną bo miała jakąś minimalną wadę bioderek i to tak na wszelki wypadek jej zalecił ortopeda. Ma ją nosić przez 6 tygodni i już 3 ma za sobą :) A co u Was, jak Piotruś?? Po malutku zbliżają sie jego urodzinki hehe Ale zleciało prawda :)
A rzufik to pewnie dziś do domku wychodzi z maleństwem wiec może za jakiś czas zobaczymy na zdjęciach jej kruszynkę :)

Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam po dłuuuuugiej przerwie. Niestety komputer znowu mi wysiadł i nie miałam dostępu do netu:-( A tu widze ze strasznie duzo mnie ominęło:-( Rzufik GRATULACJE!! Tak właśnie myslalam o Tobie ze pewnie jak juz mi kompa naprawia to juz bedziesz z maleństwem. To z niecierpliwościa czekamy na wieści o Tobie i maleńkiej:-) no i na foteczkę oczywiście:-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Irminka to ciesze się że Amelka juz nie cierpi mój Piotruś miał problemy z brzuszkiem do 4 miesiąca, może dlatego że jest wcześniakiem. Ale wcale po nim tego nie widać jest bardzo żywy nadrobił już wage jest dłuzszy od rówieśników, zaczyna chodzić wszędzie go pełno. W lutym będzie miał roczek czas leci bardzo szybko Pozdrawiam
Wklej aktulane zdjęcia Amelki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obrazek
oto TOSIA :)
dziękuję za gratulacje, narazie się nie ogarniam na tyle żeby napisac coś więcej, mam nadzieję ze wkrótce posiedzę tu dłużej :) buziole

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

OMG ale piękna!!!!!!!! Naprawdę!! Rzadko sie spotyka żeby noworodek był taki śliczny. I imię też super. Rzufik jeszcze raz Wielkie Gratulacje !! :*

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rzufik cudo ta Twoja córunia!! A oczka to ma niesamowite!! Na całą buzie :D Trzymajcie sie zdrowiutko a Ty wracaj szybciutko do formy!! Jeszcze raz serdeczne gratulacje!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 74  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]