Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 9:58 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

elwirkaniby mam ten podrecznik nutici ale jak mowie tam głownie po 6 m-cu jest duzo roznych posiłkow ,ktore mozna podawac. Mam za mało mleka zeby odciagac,zreszta ten laktator, kt ja mam nie nadaje sie, chyba by mi reka odpadła, jak juz cos bym odciagneła.

Goha specjalista mi tak poradził,zeby posiłek zapijała mlekiem.No nie wiem co mam robic,przeciez wiekszosc tych kaszek jest na mleku modyfikowanym....to co mozna mieszac dajac raz swoje a raz sztuczne??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alez tu cisza.Niedługo ten wątek nam "umrze" pewnie.

W poradniku zywieniowym jest napisane, ze niemowleta karmione piersia moga miec diete rozszerzana po 6 m-cu.A ja juz mojej podaje zupki, jabłko, gruszke, dzis nawet zamierzam podac kleik mleczno-ryzowy.Alergia ustąpiła bo nie jem nabiału.Mam nadzieję,ze jej nie zaszkodzę.Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

prudi zywienie najlepiej skonsultuj ze swoim pediatra :) ja nie wracam do pracy wiec zaczniemy wprowadzac nowosci po 5 m-cu :) jaktam Madzia sie chowa? pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

Dla Wojtusia z okazji 4 miesięcy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekujemy bardzio mritula :] jaktam Wasze maluchy? moj sie straszny zrobil :( ciagle placze... myslalam ze to zeby ale chyba jednak za bardzo go rozpiescilam ... na rekach sie uspokaja :( nawet w nocy mam meksyk :( jakos dziwnie sie prezy i odgna do tylu nie wiecie co mu moze dolegac? pozdro

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

"Daj ludziom wiary...
Idź już Nowy Roku -
tak mówi Rok Stary
i znika... z łzą w oku.
Z ostatnią kartką kalendarza
zerwij wszystkie złe nastroje,
zapomnij o wszystkich nieudanych dniach,
przekreśl niewarte w pamięci chwile
i wejdź w Nowy Rok jak w nowej sukni
wchodzi się na najwspanialszy bal świata."
Życzę Ci wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 2008,
a w sylwestra szampańskiej zabawy do białego rana :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny Zyczę Wam aby ten Nowy nadchodzący Rok był dla nas lepszy niz odchodzący, aby nasze pociechy rosły zdrowo i zawsze były takie usmiechniete i kochane :-) wszystkiego naj naj najlepszego od Prudi i Madzi.

Ps moze mi cos poradzicie,dałam małej wczoraj pierwszy raz kaszke mleczno-ryzowa smakowa i ona nie moze sie wypróznic od 2 dni ,wczesniej robiła codziennie.Dałam czopek vibrucol czy jakos tak (homeopatyczny) tez nie pomogło,dalam jabluszko tez nic.Co robic??help

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

prudi viburcol jest na kolki a nie na wypróżnianie. Ja tez mam ten sam problem odkąd mały jest na sztucznym mleku :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny
witaj bettika, czemu przeszlas na sztuczne karmienie?
hmm moj maly jest tylko na naturalnym i zalatwia sie raz na 3 dni.... tak sie zastanawialam czy to dobrze czy zle ale jak juz pojdzie to od razu mycie pupci pod kranem hehehe :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bettika co ile wyproznia się twoj mały? podajesz cos na czestsze kupki czy nie? moja dzis zrobiła malutkiego kleksika i na tym koniec.to juz 3 dzien.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wydaje mi się że z tym wypróżnianiem to zalezy od dziecka. Wiadomo że jak dziecko je już więcej niż mleko to te kupki sa bardziej dorosłe i nie tak często. Rafał zazwyczaj robi codziennie ale zdarza sie też że ma z jeden dzień przerwy.
Co do kaszek to gdzieś kiedys czytałam że kaszki ryżowe dają na zatwardzenie i dlatego nie powinno być więcej niż dwa posiłki dziennie z kaszką ryżową, a na kupki jest kukurydziana.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elwirka_84 przeszłam na sztuczne bo po śmierci męża odrazu, niestety, straciłam pokarm.

prudi mój wypróżnia się raz na 3,4 dni :cry: , męczy się strasznie bidulek, pręży sie, napina, widać że chce kope zrobić, a nie może :cry:
Wykupiłam niedawno debridat (jest na receptę), po pierwszym dniu zrobił kupkę, ale teraz znowu 3-ci dzień nic.... Już nie wiem co mam robić... Chyba cały problem w tym że nie chce pic herbatek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elo

Dziewczyny w realu promocja pampersów wszystkie rozmiary po 39 zł.Tylko dziś!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny!!!!Mój Antoś robi kupkę codziennie, nawet 2razy. jak ostatnio miał problem, ze nie mógł zrobić to dawałam mu syropek LACTULOZUM, i pomogło, to się daje przez 2tygodnie codziennie po 2,5ml a potem powinno się uregulować wszystko, tzn. tak u Antosia było. A takie dawkowanie pediatra nam zaleciła. A viburcol, jest rzeczywiście na kolkę, i w stanach niepokoju dzieciom się daje.

Prudi, myślę, że Madzi to pomoże. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój Bartosz właśnie zrobił :brv: :brv: :brv:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzięki mritula za info ale ja na szczęście mam zapasy :) szwagierce zostały 4ki i nam dala :) poza tym mamy jeszcze swoja pakę huggies :D
jaktam Sylwka spędziłyście?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja dziś już trzy zrobiła (jak zwykle zreszta),ale oczywiście spiochy do prania,bo zawsze zafajdana aż po szyję.
U mnie w Sylwka było super.
Nawet kaca leczyłam wczoraj :oops: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o Ty urwisie hehhe faktycznie imprezka udana :)
odebrałas już fotki z mikołajem? ja jakoś sie zebrac nie moge :oops:
co Wy robicie że Wasze maluchy tyle ..... ?u mojego juz 3 dni nic i dziś tez :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój sylwester - pierzynowice, niestety. Ale nie narzekam, bo to pierwszy sylwester niunia. No i pięć minut przed północą się obudził na szampana :D .

A kupścichę zrobił dziś dwa razy i ta pierwsza to nawet na skarpetkach była. Jak zdjęłam pieluchę to oczywiście zaraz łapki do fiutka, więc żeby ręce uratować przed pobrudzeniem łapałam za ręce a do nóg zbrakło mi rąk i wsadził nogi w to g..no.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u nas dzis była kupka po 4 dniach.brawo!! duzo tego nie było za to konsystencja zbita jak u dorosłego , no i woń tez niezbyt przyjemna.czy tak ma byc???? to co dawac dalej te kaszke? wczoraj byłam u pediatry i mam podawac NAN HA do rozrabiania tych kaszek- spróbowałąm tego ale syf- to mleko jest jakies takie gorzkie i mdłe, nie dziwie sie ze nie chce tego jesc.nie wiem co robic, spróbowałam tez mleko hippa to jest pyszne!! sama juz nie wiem czy dawac to dla alergikow czy nie?w sumie Magda nie miała jakiejs nie wiadomo jakiej wysypki....help!!!

[b]elwirka[/b] ty juz uzywasz pampersów 4 ???? ile wazy Twoj Wojtus? moja wazy 6350g to chyba nieduzo?wczoraj na szczepieniu wazona była,ale byla dzielna nawet nie pisneła!!!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 53  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]