Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:47 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8800 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 440  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

hmmm ja mam z satyny, rzeczywiscie ladnie wyglada, mi i mezowi nie jest pod nia zimno- moze tylko jak sie wejdzie pod kolderke, ale poznie sie ladnie nagrzewa
ale ogolnie nie lubie jej- najbardziej lubie czysta bawelne a z wierzchu ozdobiona moze byc juz innymi materialami...strona ktora sie przykrywam musi byc bawelniana
satyna u nas odpada, bo mamy psa a jak wiadomo pies moze wejsc na lozko- no i juz po satynie... pozarywana wszedzie gdzie sie da... jak ktos ma problem ze skora stop- szorstkie piety itp to tez nie bedzie sie mu dobrze pod taka posciela spalo, bo bedzie ciagle zarywac...
ogolnie z taka posciela trzeba uwazac, bo mozna ja zaciagnac np ulamanym czy zle spilowanym paznokciem i innymi rzeczami

takze jak dla mnie satyna nie jest materialem do spania na codzien, ale czasem na swieta i inne okolicznosci mozna sobie odmienic lozko:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki za rady :)
Satyna wyglada pieknie, ale jest nie praktyczna.
Lubie bawelne, ale nie lubie tej "pseudo bawelny" (jak ja nazywam). Czesto ja lub maz dostajemy cos i jak tylko dotkne to juz wiem, co to jest. Ale osoba, ktora nas tym "uszczesliwia" uparcie twierdzi,ze to bawelna :roll: ech .... temat rzeka :o

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wiem o co chodzi z ta bawelna:)
to o czym piszesz to bawelna niskiej jakosci....... taka szorstka i przeswitujaca pewnie?? w Polsce mozna ja dostac wszedzie i za grosze, nie chcialabym pod nia spac hehe
ja mam jeszcze posciel zachowana w swietnym stanie z czasow mojej babci- to w Polsce, a teraz mieszkam w Anglii i mam dostep do bawelnianej poscieli suuuuper jakosci- a pod przewiewnym, naturalnym materialem spi sie najlepiej:)
obys trafila na cos co spelni Twoje oczekiwania :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wlasnie, tanie podroby. Czesto dostajemy pizamy, wszyscy troje, a ja dostaje wscieklizny, jak to widze. Po jednym uzyciu i praniu sa same kulki. Ale powiedz cos, to obraza majestatu. Przeciez jest napisane, ze "bawelna" :evil:

Takie lepsze posciele ma jeszcze moja mama. Nie uzywamy ich, bo to trzeba prac w wysokich temp. potem krochmalic i prasowac, a to juz nie dla mnie. Ale fakt, w takich to sie fajnie spalo. :roll:

Teraz znalazlam posciel z jerseyu. To chyba nie bardzo, co ?
Hmmm ... wlasnie doczytalam, ze to tez bawelna :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

ja dostałam kiedyś pościel z kory - uprałam i została siateczka jak w alwaysach :lol: normalnie cienkie jak pieluszka i z dziurami między nitkami... a z "kory" pozostało lekkie pofalowanie..... boska :roll:

ale ta mamina bawełna jest super.... mocna, gruba, trwała i wygodna.
my mamy duże łóżko i lubimy też spać na frote prześcieradle, tylko nie lubie jak się rozciaga :roll: ... mamina bawełna i tu rządzi :lol:

a satyna mi się marzy... właśnie jak mezatka mówi - na święta od święta :D tylko my znowu mamy kota.... byłoby to normalnie w pierwszy dzień harakiri dla pościeli :lol:

ooo a ja czytałam własnie horoskopy na 2008 :D:D:D
no i marzenia mi mają sie spełnić 8) czyżby bobo :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a jaki jestes znak ? moze dla mnie tez cos wyczytasz ciekawego ?
ja wczoraj patrzylam co oznacza, jak sie sni winda, ale o tym dzisiejszym snie to az sie boje myslec :(

Podoba mi sie jedna posciel, ale my tez mamy duze lozko i mamy 2 komplety - koldra i poduszka. Troche mnie to wyniesie, jak bede miala kupic np jersey :shock:
Teraz juz wiem, dlaczego dostajemy "pseudo bawelne" ... jest taniutka :evil: tadam :idea: a jaki efektowny prezent ....wrrrr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,

Jaki fajny temat, jak my ladnie nie myslimy o "tej ktorej nie mozna imienia wymowic" :)
Ja mam posciel z kory. I powiem Wam, ze kora korze nierowna. Pod jedna uwielbiam spac, a pod inna nienawidze. Mam szczescie, ze nasze koty nie lubia tej co i my nielubimy. Szybciej sie wydrze :lol:
Kiedys jak nie mieszkalam w Polsce to mialam posciel z jersey'u (dziwne uczucie, choc mila w dotyku to sie sciagala niemilosiernie) i bawelne satynowa, ktora uwielbialam.
Dzis sie byczylam, ze az milo :) Z lozka sciagnelam sie po 12.00, a z powrotem bylam po 14.00, spalam do 17.00 :lol: Ale ogolnie czulam sie niesamowicie slabo i sennie. Maz co chwila tylko sprawdzal czy zyje, czy oddycham...no ale teraz juz ok, popijam sobie kawke i zaraz bede robic fasolke po bretonsku z czerwonej fasoli w puszcze (patent niezly a smakuje lepiej niz zwykla).

A tak sie rozpisalyscie, ze juz nie wiem co i jak :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

uuu afli podejrzana ta senność :lol: :lol: :lol: :lol:

ale ciiiiii w tym wątku już sie nie podejrzewamy tylko luzujemy :P 8)

wpisuje się w tym horoskopie - date urodzin, godzinę i szerokość & długość geograficzną - wówczas wychodzi ułożenie planet i dopiero sie czyta :D
takie skomplikowane :P

http://astromix.pl/content/view/11/29/

no i sa takie zwykłe onetowe czy inne..... no i tam o tym było że spełnią sie marzenia :) ale to mniej wiecej we wszystkich to samo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmmm ... znaku nie zdradzila ;)

dzieki za stronke (zanim zniknie ;) juz wpisuje ;)

a ja sie obzeram szynka, kielbaska suszona i kabanosem :P bez chleba ;) a kolacje zrobie przed 8 dopiero ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny, u mnie nawet nie ma co podejrzewac, bo to dopiero 14 czy 15 dzien cyklu :)

A taka mega slabosc, sennosc, ledwo wyczuwalny puls i niskie cisnienie zdarza mi sie raz, dwa razy do roku. Ja wtedy nawet nie wiem co sie dzieje, a maz co chwila sprawdza mi puls i probuje ze mna gadac. Po prostu sprawdza czy jestem przytomna czy nie :) ALe u mnie takie cos jest norma od kilku lat, wiec tym sie nie przejmuje. Widocznie spowodowane przepracowaniem, stresem etc.

Zaraz wchodze na stronke i zobaczymy co wspanialemu, kochanemu i cudownemu :twisted: skorpionowi napisza :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

buuuuuuuuuuuuuu dziewczynki.... potwierdziło mi się PCOS.... bede wyć...... buuuuuuuuuu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
no to na razie o ciaży moge zapomnieć :? ech.....
leczenie zacznę dopiero koło lata, bo takie kolejki :(

a może ktoś zna dobrego prywatnego gina w Wawie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Liw, takie wiadomosci zawsze sa przykre, ale nie jest to cos co wyklucza zajscie w ciaze. I musisz o tym pamietac.
Ja mialam w tamtym roku sklonnosci to torbieli. Co gorsza robily mi sie one na tabletkach anty. Musialam je miec usuwane zabiegowo :? Ale nie trace nadziei. Owszem, byly dni kiedy ryczalam w poduszke "bo przeciez nigdy nic nie wiadomo", ale moj szwagier ktory jest ginekologiem mnie uspokoil.

Tamte zdarzenia puscilam w niepamiec, teraz sie staramy. Nie wiem co bedzie, tak jak zadna z nas nie wie co bedzie. Ile razy jest tak, ze zdrowa kobieta nie moze zajsc w ciaze, a ta ktorej szanse byly przekreslone zachodzi i rodzi zdrowe dziecko. Moja mama mnie urodzila ja miala prawie 39 lat. Mam znajoma ktora urodzila dzieci (bliznieta) majac 41 lat, a majac 46 zdrowa corke. Byla to tak mozna nazwac typowa "wpadka" bo bliznieta byly dzieki in vitro.

Liw, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Po prostu musisz to sobie uswiadomic.

:-{:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Liw az wrzucilam w google pcso. Powinnas wg mnie zaczac leczenie juz teraz. Niestety nie znam lekarza z W-wy, ale jest tu troche osob z tego miasta i napewno kogos poleca.
Nie martw sie, dzialaj, a napewno bedzie dobrze. Leczenie jest skuteczne, jesli wiadomo, co leczyc. Najgorsze jest bladzenie i szukanie przyczyn.
Mam nadzieje, ze lekarz dobierze skuteczna terapie.
Czy u Ciebie laparoskopia wchodzi w gre ? Czy wystarczy hormon ?

dobra ide robic kolacje, kto chetny ? ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

s-ko, a co robisz? bo moze ja sie zalapie? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli chodzi o te kołderki to polecam jak to któraś z was juz napisała satyna bawełniana -coś wspaniałego super sie pod niż śpi a jersey nie polecam bo ma z czasem sie rozciąga

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

afli pisze:
s-ko, a co robisz? bo moze ja sie zalapie? :wink:

hmmm .... juz zjedlismy ;) byla jajecznica, ale na dobrej szyneczce, tylko nie mialam pomidorkow, bo juz w ogole bylaby pycha :P
musialam zjesc cos na cieplo, bo w 2 dni swiateczne to tylko ryby (smazone, w occie, po grecku), sledzie, salatki, grzybki .... wszystko na zimno i mi sie zoladek zamulil :roll:
ale jak chcesz to dla Ciebie zrobie na nowo ;) szynki u mnie dostatek ;)

domalka1710 czy ta satyna bawelniana jest inna od satyny ? jest mniej sliska ? czy to wciaz ten sam material ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To satynka tylko w takiej bawełnianej otoczce by mozna było powiedzieć, cieplutka miła, sliska nie jest choć troszke sie ścieci jak satynka ale troszke, nic sie po praniu z nią nie robi (nie rozciąga sie i wogóle) super jest bardzo polecam sama chetnie bym nowy wzór sobie kupiła a cena tak 160 zła za wymiar 200x220

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to teraz mam metlik w glowie :roll: czyli ta bawelniana satyna nie ziebi ?
Wejdz na allegro, tam sa nizsze ceny i nawet fajne wzory.

p.s. no to ja mykam, wroce po 22. nie wiem, czy ogladalyscie na tvn style film faceci do wziecia, jesli tak, to dzis zaczynaja 2 serie, a jesli nie to polecam, fajny lekki filmik dla kobiet i nie tylko ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

s-ko, chyba po 22 to się dopiero zaczyna, więc wrócisz później. Wystraszyłaś mnie, ze już sie zaczęło jak przeczytałam posta, ale na szczęście mam jeszcze chwilkę. :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://www.allegro.pl/item290159881_sat ... sciel.html
tu są te kaplety pościelowe właśnie które ja mam są super z tej firmy i na allegro tańsze niż w sklepie. Ciekawy jest wzór 20 mam osobiście.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8800 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 440  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]