Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 9:59 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

no no nie myślałam, że mnie pamięta :)
mógłby być troszkę mniejszy mrozik to dłużej byśmy pospacerowały :) hhehe
pozdrowka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam niedzielnie.

Jeju ,a tu znowu pusto :(

Moja mała zaczyna marudzenie po szczepieniu.Wczoraj wieczorem to nawet jeść niew chciała.Zero uśmiechu o gadulaniu też mogłam zapomniec.Nic jej się nie podobało,na nic nie miała ochoty.Ale dziś już jest troszkę lepiej i mam nadzieję,że długo to potrwa.
Macie już prezenty dla swoich bliskich? A co z choinkami żywe czy sztuczne co preferujecie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Elwirka!!W końcu tu trafiłam. I jak widziałaś zdjęcia Antosia? Piszesz, że Wojtuś ma 7400, jak byliśmy z Antosiem na szczepieniu 23listopada też miał 7400, ale zbieg okoliczności, nie?

Cześć Prudi!!!Piszecie z Elwirką że szkraby mają jakieś uczulenie. Antoś też miał coś takiego, chociaż ja od początku nie jem nabiału, i pediatra poleciła mi taki krem z seriiSVR do suchej i atopowej skóry, nazywa się TOPIALYSE PLUS i Antosiowi to pomogło. Kupiłam go przez internet, bo w aptekach nie ma go. Moja siostra jezdzi do L. do dobrej alergolog, ale prywatnie, gdzieś na Sławinku, jak chcecie to dowiem się o szczególy??Pozdrawiam.goha77

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka
mritula ja oczywiście będę miała żywą w tym roku hehe
Ty mnie nie strasz ze mała Ci tak marudzi bo mój ma szczepienie.... w ta środę przed samymi świętami ;( zalamka :/
gosiu oczywiście ze widziałam :) synek fajniusi :) i nawet na drugiej fotce podobny do mojego hehe miałaś racje :) a co do wagi to faktycznie zbieg okoliczności hehe mój ważył 7400g 12.grudnia hehe
co do alergii to już mu kupiłam Emolium i już dziś widzę różnice :) buźka mu przygasła i już nie jest taka sucha ale jeśli masz namiary na dobrego alergologa daj znać :) powiedz tylko ile bierze za wizytę?
pozdrawiam mamusie i nasze koffane dzieciątka!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja niuńka miała szczepienie w czwartek i wczoraj wieczorem zauważyłam czerwone malutkie krosteczki w takich czerwonych plamkach.Całe ogniska.Tylko z prawej strony brzuszka.Dziś już ma też na szyjce.
Wczoraj pierwszy raz zjadłam czekoladę z orzechami.Czekaolade jadłam już wiele razy,więc napewno nie od niej.Wiem,że orzechy są bardzo silnymi alegenami,więc może to od tego.Co o tym myslicie?
Mam iść do lekarza?To może od szczepionki,czy raczej te orzechy?
Kupiłam Sanosvit calcium w syropie i podałam piewszą łyżeczkę.Ile mam czekać na efekty?
Wiecie coś może na ten temat?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mritula jak zapewne wiesz hehe ja nie umiem sobie odmówić orzechów :( no i to trochę meczy Małego :( tez miał krostki ale tylko na buzi... Emolium pomaga :) dziś już ich nie ma :) :) :)
co do Nikoli to może zadzwoń do przychodni i przez tel zapytaj? mi przypisali calcium kupiłam ale może ze 3 razy podałam ... zaczęłam sama pic :) po co pakować w dziecko :) a pozatym wapno przenika do mleka...
buźki pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dla tych którzy być może przeoczyli a chcieliby pomóc...
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=23730

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej
jej dziewczyny!!! muszę dziś zaszczepić Małego... a On tak ładnie spał :( :( :( normalnie nie mam sumienia :cry: :cry: :cry:
co tam u Was?
mritula jaktam Nikola? już lepiej?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elwirka no jak tam po szczepieniu???? mały płakał? goraczkował?? moja wczoraj duzo spała i dzis 2 i poł godz az byłam wszoku bo ona nigdy tak długo nie spi w dzien...moze przez tę pogode..?

no jak tam laski..choinki ubrane? my mamy w tym roku sztuczną nie chciało mi sie zywej kupowac....moze potem zrobie kilka fotek przy choince to wkleje do galerii...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej :)
Maly plakal troche przy szczepieniu ale na sczescie szybko zapomnial... wyobrazcie sobie ze zjadl o 23.15 a pozniej o ..... 6.15!!!!!!!!!!!!!!! normalnie szok! to juz druga nocka przespana :D koffane dzieciatko :) i to po szczepieniu. nigdy nie goraczkowal po szczepieniu, a czemu pytaszprudi Twoja goraczkuje?
my juz choinke ubralismy :) wlasnie skonczylismy hehe juz stoi zywa :) ale zapach no no to moja 1sza zywa choinka :) :) :) :)
pozdrowka
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wraz z Bartoszkiem życzymy wszystkim mamusiom i ich dzidziusiom zdrowych i spokojnych świąt!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zdradliwa_wena w imieniu bettiki dziękuję za prezencik dla Bartusia Obrazek

Jak obyczaj każe stary
Wedle ojców naszej wiary
Pragnę złożyć Wam życzenia
W dniu Bożego Narodzenia
Niechaj Gwiazdka Betlejemska
Która świeci nam o zmroku
Zaprowadzi Was do szczęścia
W nachodzącym Nowym Roku!!!!!

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Zdrowia takiego jak najzdrowszy rydz w lesie,
prezentów ile słoń uniesie.
Szczęścia większego niż Pałac Kultury,
przygód ciekawszych niż szkolne lektury.
Życia dłuższego niż włoskie spaghetti,
snów kolorowych jak barwne konfetti.
Słodyczy słodszej niż tort,

Dla was wszystkich

znowu mi sie ciezko wkleic do was :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Elwirka!!! Co do tej alergolog to wizyta kosztuje 80zł, i ona przyjmuje na Sławinku, na przeciwko Willi Różanej, ta babka jest głównym konsultantem do spraw alergii na woj. lubelskie. Jak tam Wojtuś?, piszeszze nieraz potrafi całą noc przespać, ale szczęściara z Ciebie, rzeczywiście kochany jest. A które szczepienie miał Wojtuś??? Ja też na Antosia narzekać nie mogę, złote dziecko,chociaż w dzień mało śpi, ma drzemki po dokładnie 35min z zegarkiem w ręku dosłownie, chyba że na dworze to ładnie śpi, ale teraz w zimie to spać na dworze mu nie daję ze względów zdrowotnych. W nocy ładnie za to śpi, aby na karmienie się budzi. pozdrawiam. goha

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej hej jak tam swieta?? jak wasza waga?? az boje sie stanąc na wage :-(

goha a jak nazywa sie ta alergolog?

czy ktoras z mam moze mi poradzic kiedy moge juz zaczac podawac małej kaszki?? obecnie ma 4,5 m-ca , tylko ze ja karmie piersia a te kaszki sa na mleku modyfikowanym...Spiesze sie tak z rozszerzaniem diety, bo za miesiac z hakiem wracam do pracy....Pomozcie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

prudi kilka stron wcześniej wkleiłam Wam trzy linki o wprowadzaniu nowych pokarmów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej hej sorki ze ja dopiero dzis
,*,*,
,*,*,*,
,*,*,*,*,
,*,*,*,*,*,
,*,*,*,*,*,*,
|||

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru
Przyniesie Ci spokój i radość.
Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia
Żyje własnym pięknem,
A Nowy Rok obdaruje Ciebie
Pomyślnością i szczęściem.
Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia
Niech spełniają się wszystkie Twe marzenia.

`*o.¸ `*o.¸¦¸.o*´ ¸.o*
SUPER SYLWESTRA!!!
¸.o*¸.o*´¦`*o.¸*o.¸

gosiu dzieki za inf :) Wojtus oki bałam się ze po wigilijnym menu bedzie placz jak po chcrzcinach ale chyba juz na tyle dorosl ze bylo super... zjadl o 21.20 bawil sie z tatusiem do 23 i spał az do 5:07!!!! kolejna nocka przespana :)
a jaktam Wasze maluchy zniosly swieta?
pozdrowka pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mritula wiem, ze wkleiłas ale ja jestem "cięzki"przypadek i trzeba mi bardziej łopatologicznie hehehhe zartuje.Czytałam. Tam owszem sa rozne porady ale dotyczy to głownie dzieci po 6 m-cu.W kazdym razie ja juz podaje jabłuszko i zupke jarzynowa.....na razie ostroznie po poł słoiczka, mała bardzo to lubi zjada ze smakiem....tylko ze musi zawsze popijac to moim mlekiem.I tu własnie jest ból bo jak wroce do pracy to skad to mleko brac? ostatnio u mnie sie poprawiło z laktacja,zastanawiam sie nad wypozyczeniem laktatora(podobno mozna gdzies na Staszica).A jesli nie uda mi sie zmagazynowac pokarmu to co wtedy? czy mam podawac mleko modyfikowane, a rano i po powrocie z pracy dawac swoje??Boję się,zeby nie było to dla niej szokiem takie nagłe "odstawienie od cycucha".

Jak tam po swietach sie czujecie? bardzo przejedzone?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Elwirka!!!Po świętach i ja i Antoś czujemy się OK. W prawdzie ja bardzo nie eksperymentowałam z jedzeniem, bo bałam sie trochę, ale akurat to co jadłam na szczęście mu nie zaszkodziło. Awogóle to jak jest z Twoim jadłospisem, jesz już prawie wszystko???

Cześć Prudi!! Ta alergolog nazywa się Pietraszek-Mamcarz. Twoja Madzia kiedy dokładnie się urodziła?chyba ok.połowy sierpnia z tego co pamiętam, tak?Antoś 20sier, a jeszcze mu nie wprowadziłam mu nic nowego, chociaż bardzo mnie korci, ale pewnie po NR już mu dam jabłuszko. Piszesz, że dajesz już jabłko i zupkę jarzynową, a czemu musi Mała popijać Twoim mlekiem. Jak masz zamiar wrócić niedługo do pracy, to może nie dawaj jej już cycka po jedzeniu, bo jak ktoś z nią zostanie to co wtedy??Zawsze możesz odciągnąć pokarm, czemu piszesz, że możesz nie zmagazynować???Jak już wrócisz do pracy, to w pracy na pewno będziesz musiała odciągać, bo mnie to by piersi postrzelały chyba. Moim zdaniem z tego co czytałam tu i tam, to dawaj cycka kiedy możesz, rano, wieczorem i w nocy, a w razie jeśli nie uda Ci się jednak zrobić zapasu to mleko modyfikowane, ale pomyś o tym w ten sposób, że niektóre mamusie jak im nie starcza pokarmu to od małego muszą dokarmiać.Na pewno wszystko uda się i Mała bedzie zadowolona.Pozdrawiam.goha

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

prudi a nie dostalas takich podrecznikow zywienia? jak nie to wejdz na jakolkolwiek stronke tp nutricia, netsle i tam jest wszystko o zywieniu. jest nawet nowy schemat :)
gosiu ja juz od praktcznie od 3go m-ca jem wszystko :) w wigilie najaldam sie wszystkich mozliweych sledzi :) w occie i smietannie szczegolnie a w BN ciast i bylo oki :) widocznie juz dorosl :) pozdrowka

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 53  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]