Dzisiaj jest śr wrz 02, 2026 5:23 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość

witam. Mam problem juz od ponad tygodnia mecze sie z zapaleniem spojówek. Nie wiem co robic, nie przechodzi mi w ogole. A nawet jest gorzej. Tydzien temu bylam u lekarza, ktory przepisal mi masc do smarowania. jest bez antybiotyku, ale na ulotce bylo napisane ze raczej nie powinno sie jej stosowac w ciazy. Co moze mi pomoc????????? Czytalam w necie ze bez antybiotyku nie wyleczy sie tego. Bardzo prosze o pomoc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli na ulotce napisano, że nie można stosować w ciąży, to nie można.Czasami nie ma wyjścia, ale może w tym przypadku pomoże inne leczenie?Czy lekarz przypisujący antybiotyk wiedział o Twoim stanie?
Ogólnie to leki w maści mają niewielką powierzchnię działania, więc nie powinny szkodzić dziecku, ale jeśli na ulotce widnieje taka a nie inna informacja, to należałoby to skonsultować z lekarzem.A co w ogóle Ci przypisał??Jeśli Neomycynę, to raczej nie masz się czego obawiać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki za odpowiedz. Bylam u okulisty i mowilam mu o moim stanie. Teraz przepisal mi krople Chibroxin z antybiotykiem. Powiedzial ze nie bardzo moge, ale musze je brac. Inaczej nie da sie tego wyleczy. Powiedzial tez, ze taka ilosc nie powinna zaszkodzic, no i sa stosowane zewnetrznie. No i je stosuje, ale mam watpliwosci czy dobrze robie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Najlepiej będzie jak zadzwonisz do swojego ginekologa.Jeśli i on wyrazi podobną opinię, to lecz się wg zaleceń okulisty.Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze :) Zawsze lepiej jest wyleczyć niż zaniedbać!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zuzka - na jakim etapie ciazy jesteś??? ja mam ten sam problem od dwóch tygodni, zwłaszcza jak wstaje rano, mam oczy wampira, nie byłam u okulisty bo sadziłam ze przejdzie...nie przechodzi :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jestem w 9-10 t.c. No musze Ci powiedziec, ze to zapalenie spojowek raczej samo nie przejdzie. Okulista mi powiedzial, ze leczy sie to nawet do 6 m-cy i jest bardzo zarazliwe. Mialam duzy dylemat, nie wiedzialam czy brac te krople czy nie. Ale u mnie oko wygladalo okropnie nie moglam normalnie pracowac, ze nie wspomne o prowadzeniu samochodu. Okulista powiedzial ze niedobrze ze mi sie to trafilo w tak wczesnej ciazy, no ale leczyc trzeba. Uspokoil tez ze raczej nic sie nie powinno stac, gdyz stosuje sie to zewnetrznie i sa to male dawki. Mam nadzieje, ze wiedzial co mowi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nabawiłam się zapalenia spojówek, po nocy mam wydzielinę ropną , byłam wczoraj na pogotowiu i przepisano mi sulfacetamid krople i na noc neomecynę. Dzisiaj sama nie wiem czy jest lepiej, lewe oko mam gorsze. W ogóle cały tydzień czułam się chora i martwię się czy te leki nie zaszkodzą dziecku. Jestem w 24 tygodniu ciazy , na szczęście w środę mam wizytę u mojej lekarki .

Ech

Może któraś z Was miała podobny problem w ciazy? i napisze mi coś pocieszającego

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

a mozna swietlik??

nie chce brac antybiotyku, a to jest jednak ziele.

Wizyta: 16 kwiecień
USG połówkowe: 22 kwiecień, godz. 16:30

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

nie wiem czy można
jak ja byłam to lekarka się zapytała : mam nadzieję,że świetlikiem Pani nic nie robiła.. ale nie dopytałam czemu co i jak.. nie wiem w sumie..
ja miałam sól fizj. - to Ci nie zaszkodzi
i sulfacetamid no i neomecynę na noc - po dwóch dniach było ok
nigdy nie miałam zapalenia spojówek a w ciązy już 2 razy miałam :wo:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]