Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 11:48 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość

Apel do wszystkich kobiet zamierzających być w ciąży i będących w ciąży, które chciałyby rodzić w szpitalu Raszei w Poznaniu. Szczerze odradzam!!!. Jeśli nie chcecie:
1. Po normalnym porodzie, nawet bez nacinania czekać na swoje ukochane maleństwo bez końca. Ono leży 2, 3 godz. samo na oddziale noworodkowym, może zobaczyć je ojciec ale nie dobrze czująca się, chcąca karmić matka. Dlaczego? Wola P. doktor.
2. Żeby Wasze dziecko było oddawane np. po naświetlaniu lampami czy zastrzykach innej mamie oraz o zgrozo w ubrankach dzieciątka Mamy leżącej obok.
3. Żeby bez Waszej wiedzy dziecko było "dopajane" glukozą. Na ironię szpital ten promuje naturalne karmienie ale to tylko hasła.
4. By Waszym dzieckiem zajmowały się pielęgniarki z oddziału noworodkowego, które nie umieją pisać i czytać. Przykład: Pielęgniarka myli datę urodzenia dziecka z godziną założenia dziecku wenflonu co skutkuje kolejnym kłuciem maleństwa. Może nie wszyscy wiedzą ale u takiego maleństwa trudno jest znaleźć żyłkę i jeszcze trudniej się w nią wkłuć. Dziecko cierpi bo jakaś pseudo pielęgniarka pomyliła się i jeszcze się przyznaje, że sama prowadziła zapisy.
5. By Waszemu dziecku bez Waszej wiedzy podano antybiotyk i nie wyjaśniono w jakim celu.
NIE IDŹCIE RODZIĆ DO TEGO SZPITALA>!!!!!!!!!!!!.
Jesteśmy szczęśliwi,że opuściliśmy ten szpital!!! Nasza córka ma już 2 tygodnie. W pierwszym dniu po powrocie z tego piekła spała bez przerwy 12 godzin. Musiała odreagować stres tego szpitala.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja w lipcu leżałam 11 dni na patologii ciąży w Raszei. Pomijając fakt, że czekano dłuuu...go by podać mi oksytocynę (byłam po terminie) nie mogę narzekać.
Poród ok, opieka po nim również. A co do dziecka-może dlatego, że z moim było wszystko ok nie doświadczyłam tego co Wy...

Pozdrawiam i dużo zdrówka dla córci życzę!!!

Offline Wyświetl profil  

ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

[quote="tatus_trojki"]Apel do wszystkich kobiet zamierzających być w ciąży i będących w ciąży, które chciałyby rodzić w szpitalu Raszei w Poznaniu. Szczerze odradzam!!!. Jeśli nie chcecie:
1. Po normalnym porodzie, nawet bez nacinania czekać na swoje ukochane maleństwo bez końca. Ono leży 2, 3 godz. samo na oddziale noworodkowym, może zobaczyć je ojciec ale nie dobrze czująca się, chcąca karmić matka. Dlaczego? Wola P. doktor.

chyba troche przesadzasz
a co do lezenia po porodzie przez 2 czy 3 godziny to jest to normale! wszedzie się leży na obserwacji pod opieką połoznych, a jak po tym czasie wszystko jest w porządku to przewozą cie na oddział połozniczy. nie wiem czy o to ci chodziło ale jezeli tak to jest to normalne i wszedzie praktykowaneeee

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rzeczywiście szpital Raszei to pomyłka!!!!!
Ja trafiłam tam z przedwczesnymi skurczami.Byłam na bloku porodowym.Chciałam by mąż był ze mną,ale pozbyli się go już przy windzie.Dziewczyna leżąca obok mnie mogła zadzwonić po męża po ubłaganiu położnej w ostatnich momentach porodu.Na szczęście zdążył.Ale w pierwszym etapie porodu przechodziła przez wszystko sama.Jak się zaczął jakiś poród to już nie było żadnej opieki.Wszyscy byli z tą jedną osobą rodzącą.Mój lekarz do którego chodziłam przez całą ciąże,(ordynator) nawet do mnie nie zajrzał.A dlatego wybrałam ten szpital bo chciałam żeby wrazie potrzeby chociaż sprawdził czy wszystko ok.Nikt nie zapytał mnie czy chce wody,a o herbacie mozna było pomarzyc.Nawet mąż nie mógł przyjechać i mi jej dowieść.Po ustaniu skurczy przenieśli mnie na patologię.Tam miła opieka.Ale poród wywołują 12 dni po terminie.Niektóre dziewczyny leżą tam poprostu bezsensu.Wypisałam się na własne życzenie i wiem jedno że moja noga tam więcej nie postanie.Pierwszy poród przeżyłam w klinice św.Rodziny i wiem że napewno było inaczej niż na Raszei.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: :/

NA KAZDY SZPITAL SA JAKIES SKARGI!! SKAD MAM WIEDZIEC KTORY JEST OK. ?! mam jeszcze troche czasu zeby wybrac ale w ktorym rodzic?! jak zdecyduje sie na Raszei to znajde kilka kobiet ktore odradzaj, i tak jest z kazdym szpitalem:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natalii masz rację, chyba nie ma idealnego szpitla. Zawsze w którymś jakiejś kobiecie coś tam nie będzie pasowało i zawsze będą głosy za i przeciw.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: :-)

bedzie nam dane sie przekonac po porodach :) bo inaczej sie nie dowiemy, ja wybralam raszei-bo tam przyjmuje dr Dmochowski.
Termin na 24 wrzesien 2008 :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj
Muszę Cię zmartwić, ale dr Dmochowski już nie pracuje w szpitalu Raszei. Mnie również to martwi, bo bardzo zależało mi, żeby trafić na jego dyżur.
Teraz pracuje w Grodzisku Wlkp.
Pozdrawiamy

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Szpitale, lekarze, położne - opinie

Strefa czasowa UTC [letni]