Dzisiaj jest sob maja 02, 2026 8:35 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Wsumie nie jest nas aztak duzo nanaszym watku wiec pisanie tez wolniej idzie, ale idzie.
A tak w ogole jak dlugo juz w Belgi jstescie i dlaczego w Belgii???

Ja na stale jestem od lipca choc caly zeszly rok (5 rok studiow) praktycznie tu przesiedzialam. Najpierw praktyki podczas ktorych poznalam mojego meza, potem Erazmus dzieki ktoremu jestem z moim mezem, a potem ostatni semestr przeplatanka raz tu raz w polsce plus konczenie studiow.
Podoba mi sie tu, lubie flamandow, lubie ten jezyk chociaz polskiego /bozego Narodzenia mi brak (ale sama wprowadze tradycje do mojej rodzinki :) )

Obrazek

[*] Aleks - 22 tydz - 23.06.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc
zeby nie bylo ze nic nie pisze (uklon dla agi :P )cos skrobne
Arendil ja jestem od 1991 , przyjechalam za chlebem i juz tak tutaj sobie zostalam 8) ciesze sie ze masz dobre zdanie o Flamakach , nie sadze zeby bylo inaczej z racji ze Twoj maz nim jest ,
ja nie bede tu uogolniac ale w wiekszosci (podkreslam jak dla mnie)
sa typem narodu zamknietym na inne nacje , nikt mnie nie przekona
do zmiany opinii w tej kwestii ,gdyz na codzien obcuje z nimi i widze
jak reaguja ..... pracowalam przez siedem lat z samymi flamakami i by zdobyc sobie ich zaufanie musialam niezle sie wygimnastykowac , zato efekt byl i cenie sobie ich znajomosc ,natomiast mieszkam w regionie gdzie traktuja nas czyli "obcych" z pogarda i ten problem narasta z dnia na dzien...
ale dosc wywodow 8)

boli mnie dzis glowa ,mam fure prac domowych z ktorymi pewnie
nie zdaze sie uporac do swiat :roll: i tak sobie mysle ;ze chyba nic nie bede robic , goscie sie zwala i za dwa dni bedzie to samo ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
kim juz tak sie nie klon :wink: postanowilam ze bede tu rzadkoscia :lol:

Arendil ja jestem juz tu 5 lat no z hakiem :lol: a co mnie tu przygnalo??? chyba jak kazdego -kasa od 3.5 lat nie pracuje siedze w domu :? (czasem mozna sfiksowac :evil: )

jutro moj malz ma z Natalka stawiac choinke a w domu dalej nic nie zrobione :? :evil: kiedy ja sie wyrobie :? do tego malej wychodzi zabek i jest nie do zniesienia :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam witam
Dzisiaj kupilismy zywa choineczke juz ja ustroilismy, a druga na dworzu dziadek ozdobil swiatelkami :)

Ja tez juz 5 lat jestem w Belgii przyjechalam w odwietki do roberta.... i tak juz zostalam sobie z nim :))
flmakow lubie , mamy nawet kilkoro znajomych.

Bylam dzisiaj u fryzjera pocieniowala, blond pasemka strzelila i wyprostowala czuje sie suuuper i zaplacilam grosze :shock: :lol: a bylam w jednych z lepszych salonow, zafundowalam sobie jeszcze kosmetyczke i masaz :D :D :D
^pazurki mam dopeiro na srode bo nie ma miejsc ;)
ogolnie troche w siebie zainwestowalam :D
milego wieczoru!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To tak potwierdzam ze Flamandowie sa zamknieci, ale nie tylko na inne narody, na wszystkich. Ale to z ich historii wynika. Za to jak czlowieka poznaja to super ludzie.
Ale mysle ze teraz coraz bardziej otwieraja sie na inne narody, tak mi sie wydaje. Jak bylam na kilku rozmowach o prace to wiele osob mi mowilo ze nawet wola zatrudnic kogos z zagranicy bo jest bardziej kompetentny i skory do pracy i w ogole lepszy niz swoich. Autentycznie powiedzialo mi to kilka osob. Do tego kilka tez wspomnialo ze pracuja z polakami i bardzo sobie nas cenia, ze jestesmy super pracownikami :)
No ale to jest Leuven i nie wiem jak jest w innych regionach. Podejrzewam ze blizej Brukseli to moze byc zupelnie odwrotnie.

My juz kupilismy taka mala choineczke, zywa, z korzeniami :) A mala zeby mozna bylo postawic na czyms bo moja fretka wariatkanapewno by skorzystala z super zabawy pt "wspinanie sie po choince, zrzucanie zabawek choinkowych i grzebanie w ziemi". Ale mimo ze czasem cos zbroi jest z nia tyle smiechu ze hej. I jest calkowicie bezpieczna nawet dla dzieci 2 letnich, zupelnie nie gryzie:)

Jak dobrze sie wreszcie lepiej czuc i byc w stanie gdzies pojsc albo cos zrobic :) Oby tak dalej :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam sie po dluzszej przerwie
To i ja napisze,jestem tutaj ponad 7 lat,przyjechalam tylko na wakacje do chlopaka(terazniejszego meza)
Co do Flamakow to zgodze sie z Kim,ze sa zamknieci na inne narody ale mam sasiadow Flamakow z ktorymi zyjemy w dobrych stosunkach,nasze dzieci ze soba sie bawia itp a wiec ta regula nie wszystkich sie tyczy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kuku jessssssssss tu ko :?: nima tylko echo Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wpadlam sie przywitac
Widze,ze nikogo niet
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej hej :)
Widze ze wszystkie zaganiane i brak czasu aby tu zagladac :)

MARTENSA jak tam brzusio?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monia brzusio dobrze,dziekuje :D
Chcialabym juz sie pozbyc tego brzusia bo jednak ciezko ale nic sie na to nie zapowiada,chyba jednak czeka mnie te wowylanie porodu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

ale tlok :shock: :shock:

szalalam wczoraj troche po sklepach ale tak naprawde nic nie kupilam :evil: a kasa poszla :evil: mam tylko prezent dla meza ale dobre i to a musze jeszcze kupic dla dwoch osob nie wspomne o dzieciaczkach bo ich jest az 4 :roll: o matko zeby cos kupic to trza miec kase :? a skad ja wziasc :? :evil: lepiej siedziec w domu i wydatek mniejszy i wogole..... :? :roll:

martesa jeszcze troche cierpliwosci

moniaa co tam w polsce??? u nas zimno :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja wczoraj bylam w Brukseli w polskich sklepach. Jak to dobrze ze tam mozna znalesc ogoreczki kiszone, kapuste kiszona, sledzika w oleju, ach pychotka mniami.
Do tego mam prezent dla siostry ktora juz za tydzien wpada.
Zostaly jeszcze dwa prezenty ale te mam nadzieje siostra z Polski przywiezie :)

Dzis jakos funkcjonuje, ale wczoraj wieczorem to nie fajnie bylo... Oby to byly juz ostatnie takie dni jak sie tak beznadziejnie czuje.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arendil a co kupilas siostrze??? ja musze kupic szwagierce prezent ale nie mam pojecia co :roll: jeszcze jej to jej ale co dla szwagra??? o to jest pytanie :? :roll:

dokladnie za 50 dni moja corcia skonczy roczek :DObrazek :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hey 8) ja tez bylam w sobote na sklepach i nic nie kupilam bo kolejki starszne :? , wogole to w ta niedziele zdaje sie maja byc sklepy pootwierane
ale co z tego jak juz goscie w piatek sie zjezdzaja :roll:
musze wykombinowac czas do piatku tylko jak :roll:
bylam u fryca i mje zrobila na szaro :x witam i ja w klubie
wiecej nie ide nigdzie czekam na swoja jak urodzi i wroci 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

spytalam sie siostry co chce i stwierdzila ze jak jej nic nie kupie to tez bedzie dobrze, ale e moze byc sweter. Wiec kupilam jej sweter do tego drugi oddam bo na mnie troche krotki a teraz jak brzuch bedzie rosnac to juz w ogole.
Tutaj w rodzince zawsze jest losowanie i wtedy kupuje sie prezent dla jednej osoby. My wylosowanismy tescia i zone brata. Zonie brata z polski z mojego rodzinnego miasteczka przywozi siostra taki szaliczek z jedwabiu recznie malowany, a tesciowi chcemy plyte kupic zespolu akurat polskiego bo mu sie muzyka spodobala. Ale to tez moja rodzinka musi to zalatwic :) Wiec nie ja musze za tym biegac :)
Mezowi kupilam szlafrok bo chcial (plus dorzuce marcepan bo uwielbia) no i tyle z prezentow :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o wlasnie moj tez chce szlafrok ,bo ten albo sie spral albo stary wyrosl :shock: :lol: ta juz chcialabym........
to juz wiem co kupic tylko musze do dziecinnego sie udac bo na niego
nie ma rozmiarow w meskich.... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny,
Podczytuje Was,ale nie mam ochoty na nic temu nie pisze. Jakos przytlaczaja mnie te swieta. Wczoraj chrzestna popilnowala malej(nie obylo sie bez koncertu) a ja skoczylam po prezenty. Ciezko cos wybrac tak na ostatnia chwile. Cos tam kupilam,ale jak zwykle nie jestem zadowolona pozniej :roll:

Agnieszkoa maz bedzie pamietal tym razem o Tobie? gdyby moj nic mi nie kupil,ja tez bym sie nie starala. Niechyby zobaczyl jak to jest milo nic nie dostac.
Kim ja nie jestem tak do konca z strzyzenia tej Pani Joli, zadowolona, wiec witaj w klubie. W ogole ostatnio omijam jak moge lustro,sluzy tylko juz do malowania twarzy,bo bez tego nie potrafie juz zyc,a reszta...mam ochote zapasc w zimowy sen.
Mala robi sie marudna,bo chyba zeby zaczynaja wychodzic,z matka sie caly czas kloce,bo mnie wnerwia cholernie, a z mezem jak sie widze to tez tylko sie zremy. Normalnie musze cos zmienic od nowego roku,bo dalej tak nie wyrobie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maminek oj to nie zawesolo :?
jesli cie to pocieszy to ja tez nie ciesze sie ze swiat
chodz siostra ma byc , ale atmosfera napieta przez matke ,nie odzywamy sie i nie mam zamiaru plaszczyc sie w imie swiat ! :evil:
jesli siostrze nie pasuje to trudno , ja sie nie obraze gdy spedzi swieta u matki ...DO TYLKA TO WSZYSTKO !

ja wogole nie cierpie swiat :?

wczoraj na szybcika pojechalam ze starym by kupic cos siostrzencowi
no bo przeciez nie wypada nie dac dziecku jakiejs zabawki pod choinke
siostrzenicy nic nie kupilam bo nie mam glowy , dam jej kase w kopercie :roll: kupi sobie co zechce ,
i zadnych prezentow nie robie bo nie mam czasu na latanie
kolejki okropne i ciezko z zakrecona glowa cos wybrac :?

wczoraj odnalazlam stara psiapsiolke na nk ,
nie wyspalam sie bo caly czas myslalam :lol:

milego dnia laski

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
maminek dla pocieszenia chyba kazda to przechodzila badz przechodzi ja niedawno tez mialam takiego dola i nie powiem ze dalej jest uroczo ale troche nastawienie do zycia zmienilam mnie to osobiscie wkurza jedna rzecz ze ja nie moge nigdzie sama wyskoczyc musze ciagac ze soba moje ''ogonki'' :? ale chyba musze sie do tego przyzwyczaic bo innego wyjscia nie mam :roll:

u nas pobudka byla o 4 i pisk (chyba jesc chciala ale jej nie dalam ) wyrodna matka :evil: pomyslalam sobie ze jak dam raz o 4 to pozniej codziennie tak bedzie :roll: dalam jej wode nie chciala rzucala butelka ale wkoncu zmiekla napila sie i poszla dalej spac teraz tez jestesmy na etapie drugiego zabka wiec maruda totalna ale juz sie przezyna wiec juz z gorki :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka ciebie to podziwiam jak Ty dajesz rade.
Dzis juz mam nastroj lepszy,trzeba w koncu wziasc sie w garsc. Ide wreszcie plyty wyszperam i zaczne chociaz koledy puszczac,zeby atmosfere poczuc. No i wdech wydech cwiczyc,zeby sie nie wsciekac co chwile,ze nie po mojej mysli idzie. Zawsze nerwowa a pozniej wspolne zasiadanie do stolu i niby wszystko gra :evil:
Laurze chyba swedza dzisla,caly czas mi piszcey i wszystko do buzi pcha. Cale szczescie,ze w nocy spi dobrze.
Ide bo wrzaskun krzyczy.
A i jeszcze kupilam prezent tesciowej a teraz soie zastanawiam co mnie podkusilo,bo wydaje sie idiotyczny :roll: i sie waham czy nie isc zamienic na cos innego. Tylko ta pogoda kurcze,czy musi byc tak zimno???.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]