Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 9:25 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ja też myślałam że mam coś z ząbkiem, ale na szczęście okazało się, że to dziąsło- mam teraz bardzo wrażliwe dziąsła.
jeżeli to ząbek to nie zazdroszczę :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mama28 - Przed podaniem znieczulenia mnie sie zawsze sadysta pyta, czy aby w ciazy nie jestem. Nie chce Cie straszyc, ale chyba Ci nie beda chcieli za bardzo dac... :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to może hipnoza Obrazek zadziała :wink: :wink: :wink: :wink:

czuje sie strasznie i chyba mi już wszystko jedno - niech tylko przestanie bolec :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A wiesz co mowia stare przyslowia? Jedna ciaza wiecej, jeden zab mniej :?
Na pocieszenie Ci powiem, ze mnie cos zoladek nie sprzyja dzis, niby nie boli, ale jakas dziwna kula, juz sie nawet zastanawiam, czy to nie zgaga :evil: Dodam, ze nie jesem hipochondrykiem, ale tak super przeszlam przez 4 pierwsze miesiace ciazy, ze sie juz przyzwyczailam do mysli, ze zero dolegliwosci w ciazy :$%^: , a tu.... nie chwal dnia przed zachodem slonca! :zzz:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczynki...strasznie Wam zazdroszczę, ze już czujecie ruchy dzieciątka....ale i mi już blizej niz dalej :)
Mama 28...moze spróbuj bez tego znieczulenia, nawet jak ginek powie, ze mozesz....mi się wydaje, ze to silnie działa kurcze...zeby maluszkowi nic nie było. Ale najlepiej spytaj ginka .... no i witaj wśród nas :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja dzis kupilam pierwsze spodnie ciezarowkowe :lol: W zasadzie jeszcze smigam w swoich "starych" ciuchach, ale tak na zapas (jak za dawnych czasow, kiedy w sklepach nic nie bylo :wink: ) sie zaopatrzylam, bo nie znasz dnia ani godziny... :wink:
Sussie - ja nie jestem na 100% pewna czy to Mlody Krolewicz sie przeciaga, czy jakies inne zjawisko organiczne (nie uzywajac niecenzuralnych wyrazow :wink: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tess - gratuluj spodenek, ja juz paraduję w takich od paru tygodni, duża ulga dla brzuszka. :wink:

Sussie- ty też poczujesz wkrótce ruchy - zobaczysz :D

MAMA28- leć do dentysty, zęby to nie żarty - myślę, że mają jakieś odpowiednie znieczulenia dla ciężarówek.

Ale miałam w nocy schizy, że coś się dzieje z moim maluchem, bo od dwóch dni jakoś słabo go czuję. A jeszcze niedawno pocieszałam dziewczyny, że to normalne. :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nowika1 - co masz na mysli, ze "slabo sie czujesz"? Jestes oslabiona czy cos boli? Masz usg 24.12, ale jesli masz obawy - jedz a ostry dyzur! Napisz czy wszystko w porzadku!
Ja dzis te jeansy wlozylam, bo "jakims cudem" brzuch mi wyskoczyl doslownie w czasie weekendu :shock: Jakbym sliwke polknela (maz mowi, ze jak czeresnie, bo o sliwce to moze za tydzien porozmawiamy :wink: ) Masz racje, jaka ulga... 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pisałam, że słabo czuję maluszka, ale tak naprawdę wszystko raczej jest w porządku. Mam dzisiaj taki smutaskowy dzień, ale zaraz mężuś wraca z pracy, więc mnie pocieszy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi sie chyba na oczy rzucilo w tej ciazy, nie doczytalam :oops: Ale Ci napisze, ze przekopalam wszelkie mozliwe strony internetowe na ten temat (sama sie zamartwiac zaczelam) i wynika, ze na tym etapie ciazy to normalne i wystarczy, ze sie Lokator plecami odwroci i juz po zawodach!
Nastroj kiepski mowisz.... Swieta ida :D Ho ho ho....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u mnie też nastrój wrecz katastroficzny... i tak od wczoraj wieczór... masakra... wyobraźcie sobie że do tego stopnia mi źle i nic mi sie nie chce ze nadal jestem w piżamie... szok... chandra czy dolinka jakaś mnie ogarnęła...
jestem podłamana... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: nic mnie nie cieszy :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Znaczy nie jestes "jeszcze" w pizamie czy "juz" w pizamie tylko ta 3 wersja - all day long w pizamie... katastrofa... :? A jak zab?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cały dzień w piżamie..... ząb raz boli raz daje mi odetchnąć.... chyba wie ze jutro ide sie z nim rozprawić i sie boi.... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

coz... sa taki dni...nie nalezy dopuscic, zeby sie to w rutyne zamienilo i tyle :wink:
Czasem widze taki obrazk w koszmarach :wink: - zona z brzuchem, przetluszczone wlosy, powyciagane dresy przygniecione kapcie....mam kontynuowac? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Mamusie :lol:

W czwartek wielki dzien, usg polowkowe. Moze dzidzia pokaze plec.
Dzis robilam badania krwi, mam nadzieje, ze teraz TSH jest w normie. Ma ktoras z was niedoczynnosc tarczycy?
W przychodni obrodzilo przyszlymi mamusiami, oprocz mnie byly jeszcze 3 :wink:
Moja dzidzia od wczoraj zrobila sie strasznie ruchliwa :$%^:
Milego dnia i duzo sloneczka :lol:

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aginka Krak - witam Cie z rana (hmmmm, prawie 11.00, wypada jeszcze "z rana" mowic? :wink: ) No, no, usg polowkowe... a masz przeczucia na chlopca czy dziewuszke? Ja plec znam od 2 tygodni, na usg 3D bylo widac, choc gin dal "tylko" 90% pewnosci... Zycze Ci zdrowego maluszka i przyjemnego podgladania :D
Skad wiesz o tej tarczycy?
Mama28 - jak nastroje i jak ten bolacy zab??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam...

dziś czuje sie wspaniale ...

wczoraj dentysta niewiele dla mnie zrobił - ząb do usunięcia 8 górna ale on nie podejmuje sie jego wyrwania :?
udrożnił tylko kanały - troszkę mnie jeszcze lewa strona boli ale co tam... ale od stycznia zaczynam regularne leczenie próchnicy bo sie mi przypałętała a to ważne zeby żabki w ciązy były zdrowe no i bede walczyc z krwawiącymi dziąsłami... mam już prawie wszystkie preparaty...

a dziś dostałam premię za IV kwartał z job'u... czego sie kompletnie nie spodziewałam... jupi.... bo pracowałam niecały miesiąc w IV kwartale...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[b]MAMA28[/b - od przybytku glwa nie boli i jestem prekonana, ze bedziesz doskonale wiedziala, na co przeznaczyc te pieniazki :wink:
A z wyrwaniem osemki to nie jest taka prosta sprawa bez znieczulenia, wec sie nie dziwie, ze nie chcial Ci go usunac....
Nowy tydzien - nowy zapal :D
I tego zycze wszystkim MAMOM... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tess pisze:
Aginka Krak - witam Cie z rana (hmmmm, prawie 11.00, wypada jeszcze "z rana" mowic? :wink: ) No, no, usg polowkowe... a masz przeczucia na chlopca czy dziewuszke? Ja plec znam od 2 tygodni, na usg 3D bylo widac, choc gin dal "tylko" 90% pewnosci... Zycze Ci zdrowego maluszka i przyjemnego podgladania :D
Skad wiesz o tej tarczycy?
Mama28 - jak nastroje i jak ten bolacy zab??

Zalezy kto do ktorej godziny sypia :lol: Ja budze sie ok 6-7 godz
Nie mam przeczucia co do plci, modle sie zeby bylo zdrowe

Wynik badania TSH mam podwyzszony. Lekarz wpisal mi na karte niedoczynnosc tarczycy. Naczytalam sie w sieci jakie to grozne i wlos mi sie na glowie zjezyl. Biore leki, moze mi sie przez 2 tyg wynik poprawil.

MAMA 28 ale fajnie, pieniazki przed Swietami sa mile widziane :lol:
zyczenia sie przydadza :wink: ...juz sie nie moge doczekac USG, troszke sie obawiam, mam nadzieje, ze niepotrzebnie.

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczynki!

zaglądam do was na chwileczkę, bo mam w domku troszkę roboty- jutro przyjeżdża rodzinka i trzeba ich jakoś ugościć :papa:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]