Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 9:26 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

nowika1 - kolki sa rowniez moim udzialem, ale sa uwazane za normalne...choc nieprzyjemne :evil: U mnie to jest tak, jakbym stale siusiu chciala (nie mam zadnego problemu z infekcjami drog moczowych) Moze po prostu Mlody Krolewicz "sie oparl" o pecherz... Nie bede kolejny raz dzwonic do gina, bo mnie znienawidzi! :wink: Niemniej mysle, co to moze byc....
A czujesz juz ruchy? Bo ja jakies babelki, przewrotki, ale nie wiem, czy to gazy (niecenzuralnie, przepraszam :wink: ) czy moze ruchy. Ech, ktoras z dziewczyn cos mowila o zielonym kolorze dzisiaj??? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tess...ja tak miałam...a teraz biorę no-spę 3 razy po 1 tabl i jest ok. Tak mnie ciagnęło, ze w nocy, zeby zasnać, musiałam "podtrzymywać" sobie brzuch, koszmar. okazało sie, ze to wina macicy, ze jest napieta i powiekszona.
nowika1...u nas też Wigilia w tym roku, z teściami i rodzicami, fajnie, lubię duzo ludzi na Wigilię :) Na szczęscie nic nie muszę robic, mama z teściową wszystko robia :)
Tess...fajnie, jakby to były ruchy maluszka....to właśnie na początku takie babelki podobno są...no i czas u Ciebie najwyższy na otrzymywanie juz "kopniaków" od dzieciaczka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sussie pisze:
Tess...ja tak miałam...a teraz biorę no-spę 3 razy po 1 tabl i jest ok. Tak mnie ciagnęło, ze w nocy, zeby zasnać, musiałam "podtrzymywać" sobie brzuch, koszmar. okazało sie, ze to wina macicy, ze jest napieta i powiekszona.
Tess...fajnie, jakby to były ruchy maluszka....to właśnie na początku takie babelki podobno są...no i czas u Ciebie najwyższy na otrzymywanie juz "kopniaków" od dzieciaczka :)

O Matko!!! No-spa! Ja nie mieszkam w Polsce i nie wiem czy tu jest, a i tak bez wczesniejszej konsultacji z lekarzem nic nie wezme...dzwonie do niego! No, ale w koncu macica ma byc powiekszona?! Tak sobie tez mysle, ze mam nacisk na organy wewnetrzne, bo gdyby ktos mnie zobaczyl....brzucha nie mam, a Junior sie rozwija, no to w koncu gdzies musi "sie podziac" :wink: Dziekue Ci Sussie za sugestie, masz chyba racje z ta no-spa...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak Tess, to normalne jak jest powiększona macica, ale nienormalne jak jest napieta.... Myślę, ze u Ciebie jest tak jak mówisz....maluszek uciska na pęcherz moze, stad to ciagniecie......najlepiej zadzwoń do gina.
No-spę i luteinę (progesteron) przepisał mi ginekolog, sama nic nie biorę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zamiast nospy można też brać magnez, działa relaksująco i rozkurczowo na macicę. Mi lekaż kazał brać magnez gdy nie odczuwam bólu zaś nospę gdy coś mi dokucza. U nas magnez jest do nabycia w aptekach bez recepty.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oboje z mezem jestesmy jedynakami...zawsze chcialam miec troje dzieci, ale teraz sie modle zeby jedno bylo zdrowe :) . Jak bedzie jedna dzidzia to trudno.
Oj, brzuszek mnie tez strasznie klul. Tak jakby mi ktos dzgal igla w roznych miejscach po brzuszku, 2 ataki przeszly, trzeci trwal prawie caly dzien. Wystraszylam sie i poszlam na usg ale okazalo sie ze wszystko w porzadku. Tak sie moze zdarzyc jak sie pozniej dowiedzialam.

Ja dzidziusia czuje juz od 2 tygodni, fajne uczucie :lol:

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak ciesze, ze nie jestem sama i moge sie kogos poradzic (zwlaszcza, ze i Wy to samo przechodzicie) :D Zadzwonilam do lekarza - magnez i no-spa (inaczej sie to tu nazywa) i jesli do jutra rana nie przejdzie, mam sie do niego zglosic. Przejdzie... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tess w Niemczech daja tylko magnez, wiec mozesz smiualo brac...Ja z wiekiem ciazy wieksze dawki biore :D Tearz juz cztery tableteczki trzy razy dziennie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tolka pisze:
Tess w Niemczech daja tylko magnez, wiec mozesz smiualo brac...Ja z wiekiem ciazy wieksze dawki biore :D Tearz juz cztery tableteczki trzy razy dziennie :roll:

A ja gdzies wyczytalam, zeby nie brac magnezu, jesli sie nie ma karencji...Lezy sobie zatem sokojnie i czeka, ale kiedy tylko moj gin powiedzial, zeby brac - natychmiast polknelam :D Ale Ty, mi sie wydaje, jakas konska dawke przyjmujesz... :wink:
We Francji nie chca dac bez recepty nawet Prenatalu! :evil: Kupilam w Polsce i tyle, razem z kwasem foliowym. Magnez bez problemu, ale kiedy oswiadczylam ginekolowi, ze biore kwas, usmiechnal sie tylko i skwitowal "Ech, wy dziewczyny z Polski" - co to niby ma znaczyc?? :evil:
Lekarza zmienilam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja co prawda urodzę w 2008 i będe miała 29 ale i tak bliżej mi do was kochane 30 - stki... niż do innych ;)

przyjmiecie mnie do siebie???? :roll: :roll: :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No, nie wiem, nie wiem... :wink: Kiedy to ja mialam 28 wiosen....? wieki temu :roll: Oczywiscie, ze Cie przyjmiemy, z mila checia, bo co masz sie tak blakac... :wink: WITAMY :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:oops: :oops: :oops: dziekuje... :oops: :oops: :oops:

mam teraz jeszcze 28 lat w sumie licze sobie tak do urodzin czyli do 16 sierpnia 2008 :wink: :wink: :wink: taka cwana jestem...

i spodziewam sie pierwszego dzidziusia... i jestem szczęśliwa.... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj mama 28- jasne, że cię przyjmiemy.

Ja no- spe i magnez dostałam w paczce od teściówki- na razie nie korzystam, bo i tak co tydzień mam zastrzyki z progesteronu, które rozkurczają.

Co do ruchów- to pierwsze poczułam pod koniec 16 t.c - czuje je codziennie raz bardziej, raz mniej. Kopniaczki na razie były tylko raz w zeszłą niedzielę. :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tess ja biore tak duzo, bo juz mam skurcze, a one rozkurczowo dzialaja :D wierz mi na pewno Ci nie zaszkodza :D

Ja pierwsze ruchy poczulam w 17tyg...jejciu jak dawno to bylo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tolka - wzielam 2 magnezy i jeszcze mi ginekolog dal Apaurin ,ale po przeczytaniu ulotki wzielam tylko pol. (Apaurin - lek na konwulsje, depresje i bezsennosc!) Jade do Polski w styczniu to sobie kupie no-spe.
Mi sie wydaje, ze wczoraj Junior harcowal na calego, ale dzis nic nie czulam :( Mysle, ze na poczatku nie kazdego dnia sie czuje...

Tymczasem - ide pospac, czego i Wam wszystkim zycze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tess ja czasami tylko raz na tydzien cos czulam, wiec sie nie martw :D Dobranoc i slodkich snow :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MAMA28

Witaj, pewnie ze przyjmujemy :wink:

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tess - ja też nie zawsze czuję maluszka- to normalne. Pon 20 tygodniu kopniaczki będą coraz mocniejsze. :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tak po amnio panikuje.... ale dziekuje Wam serdecznie za odpowiedzi, bo juz przeszukalam cale foum chcac sie czegos wiecej na ten temat dowiedziec...
Tolka - nie wiem, na ile magnez, na ile drugi lek, a na ile sila perswazji, ale pomoglo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam... a mnie boli ząb.... nie mogę dodzwonić sie do mojego gina i nie wiem czy u sadysty i tak dopiero w poniedziałek mogę poprosić o znieczulenie bo na żywca to .... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: to stanę obok siebie i będę krzyczeć z bólu...

jestem załamana

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]