Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 8:42 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Tolka dla mnie ta przeziernosc to byl szok! Naczytalam sie pozniej w internecie... Okupilam nerwami, ale suma summarum - nerwy nic tu nie pomoga, a wrecz przeciwnie...Nic na kolejnym usg nie wskazywalo na problem, wszystkie wyniki super - dlatego tez postanowilam sie wyciszyc... Oby do kolejnej wizyty 28.12 :)
A u Ciebie to juz koncoweczka w zasadzie:D Chlopiec czy dziewczynka? :wink: ciekawska jestem....
Aoulek - jesli nie ma wskazan, to po co robic amnio? :) Zgadzam sie z Toba, ze ryzykowac nie ma co... choc gdzies w czasie moich poszukiwan wyczytalam, ze przy ciazy blizniaczej robi sie amnio w zasadzie " z urzedu". Mysle, ze to jakies bzdury...

Ostatnio zmieniony czw gru 13, 2007 5:56 pm przez Tess, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tess Bedzie dobrze :D
Ja mam dziewczynke :D I strasznie sie ciesze, choc zawsze pierwszego chlopca chcialam, ale w sumie to obojetne...szczegolnie jak dwa tygodnie temu pani doktor troche niepokoju zasiala, bo cos jej wymiary nie pasowaly a na dodatek serduszko mialoby byc za duze...Najedlismy sie stracha, ale teraz juz wiemy, ze wszystko jest ok :D Staram sie o tym za duzo nie myslec i wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze :D

aniouek My wierzymy, ze bedzie dobrze :D Ja osobiscie tez bym nie robila amino...ze wzgledu na te podwyzszone ryzyko utraty dzidzi. Na pewno Twoje skarby sa zdrowiutkie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie nowe trzydziestki :P
Ja wpadłam tylko na chwileczkę i zmykam,bo dopiero co wróciłam z zakupów i po prostu padam.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję Tess i Sussie!
Przejadę się jutro na tą próbę i na spokojnie poczekam do 15 stej na wyniki.
Ginekolog mój będzie dostępny albo jutro albo dopiero po nowym roku więc też tym się denerwowałam (że nie zdążę bo jutro nie ma oczywiście wolnych miejsc), no ale przecież nie jest jedynym lekarzem w mieście, więc dam sobie radę :) Już trochę mi lepiej na duszy.
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie nowe dziewczyny, jest nas coraz wiecej :)
Ja tam zadnych badan nie robilam, i tak by to nic nie zmeinilo, dziecko i tak bym urodzila a po co sobie ewentualnie dodatkowy stres w ciazy robic :) No, ale u mnie lekarz caly czas mowi, ze wszystko jest ok i nie sugerowal zadnych dodatkowych badan.

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tess pisze:
Ech.... ja nie wychodze jeszcze, wciaz w lozku...i prezentow zero! W przyszlym tygodniu i na ostatnia chwile jak zwykle :oops: Nawet pomyslow tym roku nie mam! :evil:
Dziewczyny - dziekuje za wsparce, TYLKO POZYTYWNE MYSLENIE :D

U mnie tez kiepsko z prezentami, raczej nie wychodze z domu.
Martwi mnie to niezmiernie ale zostaje nam jeszcze nastepny tydzien.
Z pomyslami tez kiepsko :(

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :D

Ja w tym roku nie robie prezentow :D Przede wszystkim z tego powodu, ze nie jade do domu tylko tutaj zostaje, a moj facet jest innej wiary, wiec Mu kupie tylko jakas drobnostke (pewnie skarpetki :wink: )...Ale ogolnie co roku mam problem z pomyslami :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

basia75 pisze:
Witam was serdecznie,
Mam prawie 33 lata i dopiero 2 miesiąc staram się zajść w ciążę, wcześniej wciąż odkładałam i odkładałam.
Zrobiłam wczoraj rano i dziś raniutko 2 testy i oba miały po dwie kreseczki, jedna była mocniejsza druga jaśniejsza.
Niepokoję się jakoś i chciałam się podzielić swoimi nerwami bo w zasadzie nie mam z kim ;-)
Pytałam mamy mej co mam teraz z tym zrobić a ona mi na to, że nie pamięta :) Mówi bym dała "temu" okrzepnąć a ja nie mogę wytrzymać!

W kalendarzu ciąży wychodzi na to że jestem w 4 lub 5 tygodniu ciąży. Strasznie ale to przestrasznie chciałabym mieć pewność czy aby na pewno, no normalnie nie mogę się jakoś pozbierać do kupy bez tej wiedzy.
Iść do ginekologa już jutro np? czy najpierw samej zrobić badania krwi lub moczu? Czy już robić usg czy to głupota.
Boże, jestem totalnie zielona w temacie a taka stara :)

Proszę o pomoc bo jakoś nie mogę znaleźć informacji o tym co z początkiem ciąży na necie.
Pozdrawiam Wszystkie panie po 30-tce :D

hej basia 75

Najpierw zrob sobie badanie beta HCG, na czczo z krwi.
Lekarz nic jeszcze nie wybada tylko kaze Ci zrobic to badanie a potem wrocic do niego. Bedziesz miala pewnosc. Na usg jeszcze moze byc za wczesnie.
Wszystko bedzie dobrze.!!! Trzymam kciuki, daj znac po badaniu i mam nadzieje, ze dolaczysz do naszego grona :brv:

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aginka_krak pisze:
Tess pisze:
Ech.... ja nie wychodze jeszcze, wciaz w lozku...i prezentow zero! W przyszlym tygodniu i na ostatnia chwile jak zwykle :oops: Nawet pomyslow tym roku nie mam! :evil:
Dziewczyny - dziekuje za wsparce, TYLKO POZYTYWNE MYSLENIE :D

U mnie tez kiepsko z prezentami, raczej nie wychodze z domu.
Martwi mnie to niezmiernie ale zostaje nam jeszcze nastepny tydzien.
Z pomyslami tez kiepsko :(

:D Mezczyznom latwiej kupic cos dla kobiety bo my .... wszystko chcemy!! :D :wink: Ja co roku "sie mecze" z prezentem :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dokladnie Tess :lol:
Jeszcze wczoraj wyrecytowalam mezowi przynajmniej 10 grup produktow ktore by mnie ucieszyly. W sumie to wszystko sprawi mi przyjemnosc a z nim mam dylemat :wink:

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Więc i ja powitam wszystkie mamy :D
30 lat wybiło we wrzesniu tego roku i miesiąc po urodzinach się zafasolkowałam :lol:
Pierwsze dziecko, mama nienajmłodsza i zielona :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witaj yewcia1 :)

Gratuluje :)
Dolaczylas do grona bardziej i mniej doswiadczonych mam po 30tce :)
swoja droga wolalabym uniknac niektorych doswiadczen :wink:

W razie watpliwosci z pewnoscia wszystkie sluzymy pomoca :wink:

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aginka_krak pisze:
witaj yewcia1 :)

Gratuluje :)
Dolaczylas do grona bardziej i mniej doswiadczonych mam po 30tce :)
swoja droga wolalabym uniknac niektorych doswiadczen :wink:

W razie watpliwosci z pewnoscia wszystkie sluzymy pomoca :wink:

Dziękuję za tak miłe powitanie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yewcia1 ...witamy :) Nie martw się, ja też jestem zuelona, ale w miarę jak ciaza rośnie robię się mądrzejsza :)...jak my wszystkie :)
Mnie martwi tylko to, że mało czasu mi zostanie na kolejne dzidziusie...teraz czeka mnie cesarka, więc rok muszę odczekac....po roku byśmy chcieli się starac o drugie....ale różnie to moze być....zobaczymy
A Wy...chcecie mieć jedno dziecko czy więcej?
Co do prezentów, to ja też nie wychodzę jeszcze, bo do tego wtorku ciąża była zagrożona, teraz wydaje się wszystko ok, ale mój mąż i tak się boi i tak od razu mnie nie wypuści na zakupy....Prezenty zamówiłam więc na allegro, już wszystkie przyszły i jestem baardzo zadowolona :)
Ja jako z moim męzem nie mam problemów co do prezentów, jest dużo rzeczy, których on nie ma...i tak, w tym roku "dorósł" do zegarka, więc dostanie Casio :) on ze mną tez nie ma raczej problemów, zawsze cos wymyśli i trafi w 10 :) Ale za kilka lat mogą zacząc być problemy, bo pomysły się wyczerpią....
...ale się rozpisałam......mam nadzieję, ze nie zasnełyście :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie "stare-nowe" trzydzieski :D
Widzisz Sussie, my sie z mezem znamy od 10 lat i uprzedzam Ci, ze po taaaakim czasie - pomyslow juz nie "jak na zawolanie", kiedy sie wyczerpalo pule zegarkow, ciuchow, perfum, komorek i innych gadzetow :wink: No - to jest problem, choc ja bym tylko takie problemy chciala miec w zyciu :wink:
A dzis zadzwonilam do mojego "nadwornego" gina i wypedza mne juz z lozka! Koniec z leniuchowaniem... Jutro wychodze zatem! :D

Ostatnio zmieniony pt gru 14, 2007 11:25 am przez Tess, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj yewcia1- jakoś damy radę :wink:

Dal mnie robienie świątecznych prezentów to jakiś koszmar- mój mąż wszystko zwala na mnie :wink: W tym roku zwala mi się rodzinka na święta, więc nie mogę się wymigać :D

Co do dzieci to nie chciałabym poprzestawać na jednym, ale kto wie - niech najpierw jedno się urodzi całe i zdrowe.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nowika1 Ty w stanie blogoslwionym i jeszcze Swieta masz przygotowywac sama??? :D :wink: Zagon meza do pomocy :D U mnie zawsze ON przygotowuje jedzonko, a ja choinke, stol i takie tam :wink:
Co do ilosci dzieci - my chcielibysmy jedno, zdrowe...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tess - męża nie zagonię, bo on dużo pracuje i jeszcze po pracy robi poprawki po remoncie, ale w środę przylatuje do mnie teściówka i to ona będzie rządzić w kuchni, więc ja tak naprawdę nie mam wiele na głowie, poza tymi cholernymi prezentami.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nowika1 - a my w tym roku jestesmy tete a tete :D (no i trzecia "tete" tez w brzuszku :wink: ) Zero tesciow i innych kuzynow ufff... nie to, ze jestem jakas nierodzinna, ale cieszy mnie perspektywa bycia razem, bo moj maz tez duzo pracuje i nie widujemy sie czesto.
A z innej polki - czuje dzis, ze moj brzuch jakis ciezki (a nie mam go wcale!), jakby jakas sila go ciagnela w dol, juz sie stresuje czy wszystko ok. Czy ktoras z Was tez ma podobne symptomy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tess - ja się cieszę, bo dwa lata rzędu byliśmy sami, więc taka mała odmiana.
Nie mam ciężkiego brzuszka, ale wczoraj w nocy miałam kolki :?: :cry:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]