Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 7:48 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

nowika1 mam nadzieje ze Twoje problemy z szyjką to juz nic groźnego szczególnie jesli masz szew. Zdaje sie ze 2 tygodnie przed planowanym terminem Ci go zdejmą i potem juz moment i dzidzus bedzie z Wami :) - oczywiscie z tym momentem róznie bywa ;)
A na wiosne słyszałam jakis babyboom ma byc hehe facet w sklepie dziecinnym nam powiedział ze trzeba juz wózek zamówic bo róznie moze byc hehe mam nadzieje ze to tylko taki sklepowy chwyt :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Sethia :)

A moja coreczka zamiast nizej schodzic to pcha sie gdzie pod zebra. I wlasnie nie wiem czy chce sie odbic, zeby szybciej do nas wyskoczyc, czy moze boi sie, ze wypadnie :D

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sethia
Szew zdejmą mi ok. 36 t.c - na razie jest ok, ale jeszcze tyle czasu............
Samego porodu się jakoś nie boję.

Lideczka - nie spieszy się twojemu maluszkowi :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nowika Mam takie pytanko z ciekawosci :) Jestes z Warszawy? Z jakiej dzielnicy? Ja tez mieszkalam przed wyjazdem do Niemiec w Warszawce, na Tarchominie :)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja mam rodzinkę na Mokotowie :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lideczka Witam Cie róznież , slicznie bedzie miała Twoja córcia na imię, moja tez by tak miała ale ze jest chłopiec to bedzie Patryk ;) Ja mam na drugie Patrycja i zawsze mi sie bardziej podobało niz pierwsze ( Joanna) i tak sobie kiedys oobmyslałam ze jak urodze córke to Patrycje a jak syna to Patryka ;)
nowika1 trzeba byc dobrej mysli :) ja tez nie mam zadnego stracha przed porodem,,,ale pewnie wszystko przed nami - Lideczka nam pewnie wczesniej opowie jak było :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nowika1 pisze:

Mialam praktyki w technikum mechanicznym na Wisniowej. No i najlepsze dyskoteki sa na Mokotowie :D

Sethia Dziekuje w imieniu coreczki :) Moj maz wybral imie. O porodzie na pewno wam opowiem. Ja tez na poczatku sie nie balam porodu, byly inne problemy na glowie (donoszenie ciazy), ale teraz troszke o tym mysle :) Nie to, ze sie boje, ale mam jakis taki niepokoj :) Jednak mimo wszystko moglabym nawet juz dostac skurczy :D

Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony śr gru 12, 2007 12:34 pm przez lideczka, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lideczka już bardzo niedługo dołączy do grona mamusiek :P , a ty sethia wg suwaczka jesteś równo 10 tygodni przede mną.

okropnie szybKo mi leci czas, a Tobie?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lideczka pisze:
nowika1 pisze:

Mialam praktyki w technikum mechanicznym na Wisniowej. No i najlepsze dyskoteki sa na Mokotowie :D

To moje okolice :D , nie wiem jak teraz z tymi dyskotekami, ale za naszych czasów tak było :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam i ja! :D I rowiez dolaczam do "bezobjawowych" :D Gyby nie test i usg, nie podejrzewalabym ciazy :wink: Dodatkowo nic nie przytylam i brzucha trzeba z lupa szukac :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tak do końca to nie byłam bez obiawowa - ale teraz jest o.k. Mdli mnie tylko jak zjem za dużo czekolady.
Brzuszek rośnie, a maluszka też już czuć.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj sethia :)
Szybciutko wam poszlo :lol:
Ja po poronieniu czekalam na dzidzie 2 lata, ale w koncu sie udalo :brv: :$%^:
Ja teraz czuje sie calkiem dobrze, na poczatku musialam lezec 3 miesiace.
Teraz praktycznie nie mam zadnych objawow typu zgaga, mdlosci , jesc moge wszystko, apetyt mam wilczy co sie odbilo na wadze :oops: \
Dzidzia w 19 tyg wazyla 234 g a ja przytylam 8 kg! Brzuszek mam juz konkretny :wink

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja po bliźniakach czekałam przymusowo pół roku- równiutko po pół roku trafiła się niespodzianka :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja na razie przytylam 15kg i mam nadzieje, ze juz wiecej nie doleci :) Lekarz mnie bardzo pilnuje. Moja ciaza tez byla wlasciwie bezobjawowa. Zadnych mdlosci, wlasciwie zadnych szczegolnych zachcianek :) Poznalam, ze jestem w ciazy po braku okresu :D nie spodziewalam sie, bo tez po poronieniu 2 lata sie staralismy :) A brzuszka tez dlugo nie mialam, dopiero w ostatnich tyg naprawde mi wyskoczyl :)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też czekałam na okres i nic. W dniu spodziewanej zrobiłam teścik i wyszedł negatywny, dopiero 2 tygodnie potem moje wątpliwości potwierdziły jednoznacznie dwie kreseczki :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Zazdroszczę dziewczynom, które mają małe brzuchy. Moja mama prawie wcale nie miała, w całej ciąży przytyła tylko 7 kg, a była szczupła.
Ja jestem w 8 tygodniu i już mam brzuch, to co będzie potem. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W pierwszej ciąży brzuszek pojawił mi się ok. 20 tygodnia - teraz znacznie wcześniej. :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja narazie mam 10kg do przodu ale obawiam sie ze najgorsze przedemną, podobno za bardzo tego mojego brzucha nie widac, ale ja tam widze i to wieeeelki ;) w pracy co niektórzy nawet nie wiedzieli dopóki im nie powiedziałam, mysleli ze troche mi sie przytyło. Moja przyjaciółka własnie jutro bedzie rodziła i mi powiedziała dzis ze przez ostatnie 2 tygodnie przytyła 3 kg ;( własnie dzis zakupiłam wage łazienkowa bo sie od 2 miesiecy nie moglismy dorobic to moze jak bede sie kontrolowac to troche mniej na mnie wlezie, ale lekarz i tak mowi ze jest ok co wizyta czyli 4 tygodnie ~+ 2 kg do przodu ehhhh wolałabym zeby było mniej ale cóz mam wrazenie ze na to nie bardzo mamy wpływ bo wcale nie pozwalam sobie na jakies specjalne zachcianki - własciwie to chyba jeszcze zadnych nie miałam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześc dziewczynki, jeśli pozwolicie, to dołacze...co prawda dopiero za 11 dni skończę 30 lat, ale rocznikiem mam juz tyle od stycznia :)
U mnie dopiero leci 14 tydzień...chciałabym żeby szybciej leciało, bo mam problemy, najpierw z samą ciążą...krwiaki, teraz usg genetyczne, bo NT było na granicy (czekam na wynik testu Papp'a), a od początku ciaży, jak na złośc mam problemy z woreczkiem zółciowym. Nie mogę jeśc smażonych rzeczy i co się dzisiaj okazało, świeżego ogórka tez nie (bo boli) :(
U mnie w sumie też zero dolegliwosci typowo ciażowych, oprócz ogromnej senności, jeszcze przed zrobieniem testu ciażowego. Widzę, ze wcale nie jest tak mało mamusiek po 30 :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie na razie z wagą ok
-7 kg
zawsze miałam duża nadwagę więc mam nadzieję, że za dużo nie przytyję
byłabym szczęśliwa gdyby się skończyło na odrobieniu tych 7 kg
ale zobaczymy ;-)
na razie codziennie się ważę (wiem że to szalone) ale to mi pomaga bardziej się kontrolować

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]