Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:31 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

kokoko81 pisze:
a teraz gdy chcemy mieć dzidziusia i już 3 miesiące się nie zabezpieczamy to lipa. Nie pomyślałabym że to tak trudno zajść.

Też kiedyś myślałam, że to bułka z masłem i panikowałam ;). Teraz dałam sobie na wstrzymanie z paniką, bo się okazuje że rzeczywiście nie tak łatwo... :lol:

Lepiej o tym nie myśleć, trochę się odprężyć... życzę Fasolki jakby co 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam drogie panie :) Mój dzień zaczął sie dziś doskonale wiadomo dlaczego dzień wypłaty :D Znowu popołudniu musze isc do gina zeby mi wpisali wynik usg do karty ciaży no i to chyba ostatnia wizyta w tym roku bo gina mam tylko w poniedziałki zostaje jeszcze jeden poniedziałek a potem świeta :)
Już sie nie moge doczekac tych wszystkich pyszności,słodkości mniammmm :lol: Szkoda tylko ze Sylwester bedzie drętwy bo i tak sie nic nie napije,ale za rok sobie odbije :lol: A wy jakie macie plany na Sylwka :?:
Kurcze bede musiała sobie w suwaczku date zmienic bo napewno terminu nie mam na czerwiec moze sie dzis dowiem jakiś bliższy termin.Swoja droga to dziwne wychodzi na to ze teraz zaczyna sie 5 tydzien a ostatni okres miałam 22 wrzesnia jak to jest możliwe :?: :roll: Martrix normalnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka, slodkości i pyszności to i ja nie mogę się doczekać... gorzej ze sprzątaniem :lol:...

Ja to w ogóle mam maraton imprezowy w tym roku... najpierw święta, potem Sylwester, moje urodziny, drugie święta, kolejny sylwester, urodziny chrześniaka mojego Kochanego, imieniny... Nie wyżyję :lol:

Co zaś do Twojego terminu to faktycznie jakiś matrix... :shock: :lol: Ale najważniejsze by Dzidzia zdrowa była :D

A tak odnośnie Sylwestra to tak sobie myślę, że być może spędzimy go w domu (choć jakieś tam zaproszenia na imprezy by się znalazły) ;) Się zobaczy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć laseczki,
dzisiaj śmiagm do dupolożki, zobaczymy czy zrobi mi usg.
Mam nadzieje że powinnobyć już coś widać??

Mam małe zmartwienie, czuje sie dobrze, czasem jakoś mnie zmuli, cycuchy bolą, brzuszek tak jak przed @ a jak kochaliśmy sie z mężem przedwczoraj to jakieś śladowe ilosci krewki widziałam. Poprostu tak jakbym się np. skaleczyła ale nie leci ze mnie non stop tylko własnie po przytulańsku jak poszłam sie umyć zauważyłam takie coś....
Czy w pierwszych tygodniach nie można sie kochać .... przecież ja ocipieje :o :!: :!: :!:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joyka, koniecznie zapytaj lekarki (odnośnie przytulańska)...

A tak w ogóle to wzruszyłam się czytając to, jaki prezent swojemu Kochanemu zrobiłaś (wiem, wiem nie jestem pierwszą wzruszającą, ale co ja na to poradzę, że uważam iż to piękne być musiało - jeszcze raz GRATULACJE!) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

było pięknie... i zaplanowane od kiedy pamiętam...
teraz mam zamiar rodziców uświadomić pokazujac im zdjecie fasolki po usg tylko nie wiem czy dzisiaj już bede miała zdjęcia??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I'm back :!: :D

Wpadły mi w oko w sklepie super śliczne bombki... I kupiłam 8 szt, ale dopiero będą w użyciu na mojej i Daniela choince, czyli pewnie jeszcze z rok albo dwa poleżą :lol: :? Ale są tak śliczne, że aj aj ;)

Martinka, a mi się dziś śniło że w ciąży jestem ;) A u Ciebie to najważniejsze by dzidzia tylko była zdrowiutka. A na Sylwka w tym roku niestety nie planujemy balu :cry: :cry: A tak bym chciała sie odstroić w jakąś suknię, pójść do fryzjera i balowac caaałą noc. W tym roku nakupujemy jedzonka, słodkości i alkoholu i zrobimy jakąś domóweczkę, ale chyba we własnym gronie, czyli ja i Danio. Odbijemy sobie w przyszłym roku ;)

Całuję Was panienki :*

Joyka, fotke z USG zawsze możesz mieć, ale zalezy od tego w którym jesteś tygodniu i czy bedzie już widac pęcherzyk, bo jeśli nie, to jeszcze bedzie trzeba poczekac na zdjęcie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mgławica zazdroszce Ci tych imprez,ja to sie najgorzej martwie tym ze w maju mojego męza chrześnik ma komunie to dopiero wydatek.A tu trzeba myślec o pokoiku dla maleństwa mam obok wolny pokój bo brat wyjechał do Angli ale tam trzeba kapitalny remat robic,no ale co damy rade :D
Ja tez sylwek w domu albo u teściów :?
Yoyka zapytaj lekarza bo czasem nie mozna sie kochac jak lekarz nie pozwoli ja naprzykład raz sie kochałam z męzem ale cos mnie zabolało i wole nie ryzykowac jakoś to przezyje 8) Tobie tez radze ostroznie ja nie miałam ani kropli krwi i itak sie stresuje a co dopiero jak bym miała.
Karolcia to może akurat sen sie sprawdzi :P A własnie co do Ciebie i Dania tak sie zastanawiam jakiś ślubik planujecie?A zaręczyny???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka ślub planujemy na 2.08.2008 lub 1.08.2009, a zaręczeni już jesteśmy od 5 lipca :) Nasz ślub jest związany z pracą i kasą. Daniel prace ma ale ja jeszcze nie, a to podstawa do założenia rodziny. Więc jeśli dostane prace od nowego roku, to pewnie ślub 2008 roku :D
Na razie zarezerwowaliśmy sale ;) Choć chcielbyśmy JUŻ. A co do dzidzi, to mam na nią wielką ochotę, ale czuję że tak świadomie to jeszcze nie jestem gotowa, również biorę pod uwage względy materialne, bo to najwazniejsze gdy człowiek decyduje sie na dzidziusia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No masz racje ale ja nie pracuje i jakoś dajemy rade chociaz nie ukrywam ze bez pomocy rodziców nie było by tak łatwo.Widzisz teraz zdecydowałam sie na prace złozyłam podania i nici z tego teraz juz i tak nie pójde do pracy jak damy rade z dzidzią nie wiem ale musimy dac.A potem to juz wiadomo przymusowo praca bo chce zeby moje dziecko miało wszystko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia, to ja trzymam kciuki za ten 2008 rok :D

Martinka
, najgorsze są wydatki niestety... A z okazji komunii i do tego jak ktoś jest Chrzestnym to ostatnimi czasy masakra wydatkowa
:shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No własnie, ja tez chce by nasz Kinunia miała wszystko :) Ale w domu to bym nie mogła siedziec, bo czułabym się bezuzyteczna mimo wszystko. Wiesz Martinka, tak jak kiedys słusznie zauwazyla Nikolla, trzeba miec mega znajomości bo bez tego ani rusz, i wszędzie tam gdzie złożysz papiery to tylko makulatura. I zgadzam sie tym. Ja też nic nie moge znaleźć, do tej pory szukałam sama nie korzystając z pomocy rodziców, ale rodzice mają znajomości więc ojciec mi bedzie załatwiał, juz mam dość tego siedzenia w domu :( Czasami czuję się jak śmiec. :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam,dziewczyny pod koniec lipca odstawiłam pigulki, moje cykle to 30-33dni, dzisiaj jest 43dzień a @ nie widać, objawów nie mam, oprócz tego że czasami tak ciepło mi, no i dzisiaj jak poszłam siusiu zobaczyłąm coś co przypominało zarodek z jajak kurzego, taka jakby biało-przeźroczysta żyłka, błona, co to moze być :roll: ?dodam iz wczoraj sie przytulalismy. Acha i 2 testy wyszły negatywnie, pierwszy robiłam pare dni po spodziewanej @ a drugi w 41 dc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A pomyśl jak to jest jak sie na wsi mieszka dno totalne u mnie wszyscy wyjezdzaja za praca mieszkam w takiej dup...ze nawet pobliskie miasta nie maja ztrudnien.Zaczełam sie rozgladac w Tychach bo tam mieszkał mój maz tam jest praca owszem zreszta on sam tam dojezdza 50 km co dzien,ale znowu mieszkania takie drogie ze szok a mieszkac z tesciami na kupie to nie dla mnie zreszta ja mieszkam w domu i nie wiem jak bym sie przyzwyczaiła do mieszkania w bloku ciężko.Myslelismy nad wyjazdem do Angli mój brat tam jest znajomi chwala sobie strasznie ale teraz to juz wykluczone.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rozumiem Cię, równiez z tym mieszkaniem w domu jednorodzinnym :) Ja tez mieszkam w domu, na razie z rodzicami, ale mam swoje dwa pokoje-jeden dzienny i sypialnię :D W bloku nie jest tak źle, jesli masz duze mieszkanie, wyremontowane ;)
W Gdańsku jest praca na każdym kroku i mieszkania tanie. Ja z kolei o Anglii to słyszec nie chcę, bleee :? Wolę zostać tu, bo jest mi dobrze jak na razie.

Mgławica, dzięki! Mam nadzieję że to bedzie ten 2008 rok :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziwczynki ale jak z tym usg - bo według moich wyliczeń to jestem gdzieś w 5-6 tygodniu - czy usg juz mi powinno pokazać fasolke??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yoyka ja jestem najprawdopodobnie w 5 tygodniu na zwykłym usg nic nie było widac a robione miałam 2 razy wyszło na usg dopochwowym zreszta gdzies wczesniej wkleiłam moje usg jak chcesz to sobie zobacz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny
jak mija wam dzionek bo mi śpiąco hehe . Przytulanko już zaczęłam zobaczymy co z tego wyjdzie .Mój G jest tak podekscytowany że nigdy go takiego nie widziałam

KASICA zrobiony test natychmiast robić i nie czekać

a co do pracy to dziewczyny macie rację aj już rok czasu szukam i wszędzie z kwitkiem mnie odprawiają , Do policji to co ukaże się ogłoszenie składam dokumenty tam to już jak widzą moje papiery to im się zygać chce pewnie . ale co zrobić mogę sobie składać do usranej śmierci za przeproszeniem bo jak nie mam znajomości to nawet nie spojrzą tylko do kosza od razu , Tak samo jak w sądzie czy domach dziecka czy też ośrodkach opiekuńczo wychowawczych czy ośrodkach pomocy rodzinie Jak mnie tam widzą to chyba an odczepkę biorą ode mnie te dokumenty . a w jednym ośrodku opiekuńczym kobieta od razu mi powiedziała jak ma pani jakieś znajomości to od razu jest pani przyjęta bo osób po resocjalizacji ( bo ja studiuję) potrzeby\ujemy. No ale jak nie mam znajomości to mogę sobie pomarzyć i tyle

kochane kobietki mam jeszcze sprawę zapomniałam
dziewczynki wiecie co mam takie pytanie , znaczy pytanie od mojej koleżanki . Ona jest w środku dni płodnych i stara sie o dzidziusia była u ginki i ta jej przepisała clotrimazolinum dopochwowo i trioxal 4 tabletki dwie rano id wie wieczorem .No i ma problem bo na ulotkach pisze ze nie powinno się stosować trioxalu u clotrimazolimum w czasie pierwszego trymestru ciąży jak i w czasie starania się o dzidziusia . Co myślicie o tym . Do ginki nie może zadzwonić bo ta wyjechała an urlop. No i ja nie nie wiem co mam jej powiedzieć może wy mi coś doradzicie .

Ostatnio zmieniony pn gru 10, 2007 11:22 am przez Agnieszka28, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joyka, pisalam Ci juz wcześniej, ale chyba nie doczytałaś. W 5-6 tyg. powinno juz być widać, ale wcale nie musi. To zalezy od tego jak szybko fasola rośnie Ci w brzuszku i od tego jaki Twoja gina będzie mieć sprzęt. Ale sądzę że pęcherzyk juz bedzie :)

Cześć Agnieszka :) Trzymam kciuki za staranka. Co do pracy w policji, to dałabym sobie spokój. Moja mama jest policjantką i nie udalo jej się mi załatwić jak mieli te 3 etaty. Widocznie inni byli cwansi i mieli inne sposoby na uproszenie komendanta(...) Tak więc możesz sobie odpuścić, bo potem naczelniki sami mi powiedzieli że nabór w urzędzie musiał byc ogłoszony, a to kto przyjdzie, co przyniesie i chocby nie wiem co sobą reprezentował, to i tak sie nie liczy. Licza się tylko ci, co maja tam ojca, mamę, wujka, ciocię. A i to czasami za mało. Sama wiesz że... to rodzinny interes :D

To leki na infekcję. Uwazam że nie powinna ich stosowac, bo może uszkodzic plemniki i żeby przypadkiem nie urodziła dziecka upośledzonego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja miałam infekcje zaraz na poczatku jak sie dowiedziałam o ciazy i lekarz przepisał mi sterovag mowił ze to bezpieczny lek takze moze śmiało zmienic leki ale o tym decyduje lekarz.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]