Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 11:16 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Wasza Galeria została przeniesiona do działu Galeria nosi taki sam"tytuł" pozdrawiam
magdulka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękujemy :wink:

Buźka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie ma za co :)
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka!
witam z rańca :)
prudi juz dajesz malej dania? konsultowalas to z pediatra? kiedy planujesz wprowadzic gluten?
mritula dzieki za pomoc na gg :) nie wiem co bym bez Ciebie zrobila!!
agne chcialam przetestowac tez kapuste ale nie bylo u mnie w sklepie a nie bardzio mialam sile isc dalej. dzis juz jest lepiej :)
pozdrowka
a jaktam Wasze maluszki?[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny
jak usypiacie swoje maleństwa wieczorem? podajcie jakies wypróbowane sposoby. Moj mały wieczorem w ogóle sie nie daje odstawic od cyca, mógłby jesc 2 godziny. Przy cycku usypia ale jak go biore do pionu zeby mu sie odbiło-to zaraz sie budzi i znów chce ssac;( Nie moge go w ogóle odlozyc do łózeczka, bo zaraz sie wierci i zaczyna płakac. Kurcze co ja mam robic?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elwirka byłam dzis u pediatry z mała na kontroli ale nic sie nie poprawiło z tymi kupkami, ba nawet były zielone.dostałaysmy skierowanie na badanie kału i do poradni patologii noworodka na chodzki, bo te kupy chyba nie sa normalne??? taki kolor musztardowo-zółty, mdła won i konsystencja lejaca się ze sluzem.A wasze jakie maja? pytam tych co karmione wyłacznie piersia.
z tym glutenem to lekarka powiedziała ze to jest jakas nowa moda i ona nie zaleca, ze teraz gluten jest obecny w wielu kaszkach itd wiec wystarczy...a co do rozszerzania diety to mam sie wstrzymac jak na razie i mam zaczac od kilku łyzeczek kleiku ryzowego na wodzie jak bedzie tolerowac to marchewke z tym kleikiem a potem sie zobaczy co dalej.JAbłek na razie nie.

Zdradliwa_wena staraj sie kąpac i klasc spac maluszka mniej wiecej o tej samej porze...ja zawsze (zreszta jak byłam jeszcze w ciazy to tez) właczam małej kołysanki albo muzykę relaksacyjna jak ja karmie, ona possie i zasypia, wtedy ja odkładam do łozeczka i zwykle spi, choc od kilku dni stała sie jakas nerwowa- miota głowka na lewo i prawo i to tak szybko, ze boje sie zeby jej sie cos nie stało, z tyłu głowki wytarła sobie takie łysy placek..... :)
Zwykle powtarzanie tych samych czynnosci rutynowo przynosi rezultaty( a ja czuję sie jak w dniu świstaka), takze powodzenia!!!

Czy wy ZAWSZE podnosicie do odbicia? ja w nocy jak karmie mała na spiaco nie podnosze i jej sie nie ulewa....dziwne co??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny.

Na wstepie musimy się pochwalic,że dziś kończymy trzy miesiące :brv:

elwirka polecam się na przyszłość.A i nastepnym razem to z aparatem musimy wychodzić.

zdradliwa wena czekamy na pierwszy wspólny spacerek.Jak tylko będziecie z maluszkiem gotowi to się odzywaj :D moje gg 942977.
Jeśli chodzi o usypianie,to ja Ci nie doradzę,bo moja kochana niunia zasypia sama od urodzin praktycznie :D prudi ma rację i robi bardzo dobrze.Kiedy dziecko śpi nie podnoś do odbicia.Ewentualnie kiedy się rozbudzi.

prudi hmm zadałam Ci wcześniej pytanie... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny była dziś u mnie położna (ja zapisałam malego na razie tam gdzie ja jestem zapisana-czyli na Spokojną) i dała mi receptę na witaminę K i kazała brać!!! sama juz nie wiem ale chyba bede mu dawac, jak chodziłam na szkołe rodzenia to tez pediatra mówiła o tej witaminie zeby podawac. Jest to wazne dla dzieci karmionych tylko piersią, gdyz w mleku matki nie występuje ta witamina. Co do wizyty u neonatologa czy pediatry- to kiedy byłyscie pierwszy raz? ja mam telefon do lekarza i prawdopodobnie na pierwszą wizytę może przyjechac :wink:

wiem wiem kąpiemy małego zawsze o tej samej godzinie-o 20, ale mysle ze problemem jest tez to ze on ma strasznie silny odruch ssania i cały czas chce mi wisiec na cycku. Kurde jak sie nic nie zmieni to chyba jak skonczy miesiąc kupie mu smoka bo zwariuję!!!
ja w nocy tez karmie na leząco i do tego lezy całkiem płasko i tez mu sie nie ulewa :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zdradliwa_wena jeśli jest aż tak źle to daj mu smoka już teraz.Mówią,żeby nie podawać przed miesiącem,bo dziecko przestanie ssać pierś :roll: .To nie dokońca prawda.Obie moje córki smoczek miały już od pierwszyuch dni bo też miały tak rozwinięty odruch ssania,że z sutków leciała mi krew strumieniami,że chyba by mnie pożarły :( .
A jeśli chodzi o wizytę pediatry,to u mnie była sama bez niczyjej interwencji.Także Was pewnie też niebawem odwiedzi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mritula pytałas o sklep z ekologiczna zywnoscia? jest w leclercu na zana na dole ale wyboru warzyw to tam nie ma zbyt duzego-jedynie marchew (taka twarda była , ze szok),ziemniaki, buraki.
Moja Magda 14 grudnia skonczy juz 4 miesiączki.
Co do posiłkow to musze sie wstrzymac ze wzgledu na te luzne stolce-sama juz nie wiem czy one sa normalne czy nie??
Jak wasze robią? taki kolor musztardy ??? u mojej te kupy (sorki za dosłownosc) wystrzeliwuja jak z armaty z takim hukiem "sruuuuu" i czesto sa takie wodniste........ide do poradni dla niemowląt z tym to sie dowiem czy to normalne czy nie.
Mogłybyscie napisac jak u was to wyglada???

Co do kapieli to ja mała kapię przed 19, juz jak jest po 18 to staje sie niespokojna wierci się , steka, popłakuje.....jakby czekała na kąpiel. potem to wariuje, smieje się (jak ja rozbieram) i w wodzie nozkami chlapie(sadzam ja na takim krzesełku-jest super wygodne do kąpania).
Dzis wyjatkowo cos nie mogła mi zasnac około godziny sie męczyła, w koncu zostawiłam ja sama i zasneła....

Jak tam mineły mikołajki?? wklejam kilka foteczeka małej do galerii...
zycze spokojnej nocki.Papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki prudi chodziło mi głónie o to czy ta marchew to był pierwszym takim normalnym posiłkiem czy coś wcześniej podawałaś? Ale już zrozumiałam oki :D

Moja od samego początku robi mi takie wystrzeliwujące kupki i bardzo wodniste.Czasem takie,że jest zafajdana az po szyje :lol: To jest normalne przy karmieniu piersią.Chyba,że są ze śluzem i w dodatku zielone.
Ja Nikolkę kąpię zwykle koło 21 to i tak juz wczesna godzinka,bo wcześniej pare razy się zdarzyło,że kąpalismy ja o 23,bo przesypiała pore kąpania :lol:

Foteczki sliczne.
Mikołajki tez fajnie.Wkleiłam zdjecie Nikoli i Ewelinki z Mikołajem ,który przyjechał do nas z Laponi 8) :wink:

Dziewuszki gdzie was wywiało my tu czekamy na odpowiedzi.
Papatki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej kobietki, znowu musiałam Was nadrobić, bo nie mam czasu żeby posiedzieć przy kompie i coś do naskrobać :lol:

Właśnie przechodzimy chorobę małego i praktycznie dostaję kręćka :wo: . Misiek ma katar i kaszle mi jak gruźlik. Pediatra dała nam stos lekarstw do wykupienia i "zjedzenia" , i jak zwykle ze wszystkim muszę poradzić sobie sama :twisted: Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie to przeziębienie i wszystko wróci na swój dawny tor. Trzymajcie kciukasy i do następnego "skrobnięcia" :dada:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny!!

SPóżNIONE ALE SZCZERE WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA NIKOLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sorki ze nie wczoraj ale mnie nie bylo na kompie :/
muszę sie Wam pochwalić normalnie nie uwierzycie jaki Wojtuś mi zrobił prezent na mikołajki :) :)
zjadł o 21 i spal az do 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie szok :) szkoda ze mama nie mogla zasnąć do 1ej :roll:
a jaktam Wasze maluszki sie sprawują?
zdradliwa_wena zahartowałaś już małego?
pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A nasze "maleństwo" waży prawie 6kg :shock: Doktorka powiedziała, że dużo jak na 2 mies :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aga077 nie słuchaj lekarza!! mój jak miał dwa m-ce mierzył 63cm i ważył 6250g!!! wcale nie był gruby!! i nikt nie mówił ze sporo!! tez myślałam ze za dużo ale neonatolog powiedziała ze jest po prostu zdrowym chłopcem :) teraz jje dużo mniej tzn ok6x dziennie i jest dłuższy ale szczuplejszy :) 12.12 mamy szczepienie więc okaże sie ile ma moje maleństwo hehe
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elwirka_84 pisze:
aga077 nie słuchaj lekarza!! mój jak miał dwa m-ce mierzył 63cm i ważył 6250g!!! wcale nie był gruby!! i nikt nie mówił ze sporo!! tez myślałam ze za dużo ale neonatolog powiedziała ze jest po prostu zdrowym chłopcem :) teraz jje dużo mniej tzn ok6x dziennie i jest dłuższy ale szczuplejszy :) 12.12 mamy szczepienie więc okaże sie ile ma moje maleństwo hehe
pozdrawiam

On nie jest gruby, wręcz przeciwnie jest bardzo szczupły jak na taką wagę :lol: . My szczepienie będziemy mieć 19.12 i wtedy też będę wiedziała ile ma wzrostu 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Laski poczytajcie może się jutro gdzies spotkamy????????????
:wink: :wink: :wink:
http://www.um.lublin.eu/um/index.php?t=200&id=51171
Czekam na odzew :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam po przerwie.
Gratuluję nowej mamusi.
U nas leci jakoś. rafałek znowu ma katar i szczepienie znowu przełozone.
Ja gluten wprowadzałam w piątym miesiącu i wszystko było ok. Teraz jesteśmy na etapie mięska. zresztą jutro Rafał skończy 7 miesięcy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elwirka-jeszcze nie-w tym tyg będe, a w nastepnym spacerek:)
mój mały dalej mi lubi wisiec na cycu ale mu tak nie pozwalam;) w razie czego smok zakupiony ale dam mu w ostatecznosci i jak skonczy 4 tyg. Tak mi ładnie ssie ze boje sie zeby mi po nim strajku nie zrobił :lol:[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zdradliwa_wena ja od poczatku dawalam smoczek i wsio jest oki na szczescie WOjtek sie nie zbuntowal i nadal ladnie ssie hehe pozdrowka i dozobaczonka

co tam u Was kobitki??????? strasznie ciicho sie zrobilo..pusto jakos... elo!! gdzie jestescie? u mnie w domku szpital:/ maz chory-antybiotyki no i Maly sie jakis marudny zrobil.. chyba go nie zaszczepia w czwartek :/
a cio tam u Was?
mritula kiedy szczepisz nikole? kiedy smigamy z mobilami?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 53  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]