Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:52 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

mam juz wyniki bety...

150.80
2/3 tydz ciazy :D :D :D

dziewczyny kiedy moge isc do gina? moge brac kwas foliowy na wlasna reke?

rany, nadal nie wierze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Możesz brac kwas na własną reke juz od tej chwili :)
GRATULUJE Mikołjakowo :!: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Karolcia i Danio pisze:

No i w związku z zakupami mam pytanie. Kupiłam sobie w aptece Folik, nie z powodu ciaży, tylko cery. Kwas foliowy zbawiennie wpływa na cerę. Dostała jeden listek z 30szt. bez opakowania i nie wiem kompletnie jak to brać, a zapytac zapomniałam...Czy sa jakieś normy, np. po posiłyku, przed posiłkiem? Ile tabletek dziennie, czy popijać czy ssać? :roll: Heh.

Karolcia jedna tabletke dziennie i chyba po jedzeniu chociaz na ulotce nic takiego nie pisze
polykac :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marinka widzisz i po co było sie zamartiwac wszystko bedzie dobrze i musisz w to wierzyć:) Teraz odpoczywaj nie denerwuj sie :) Ja przy pierwszej ciazy miałam problem z określeniem jej wieku bo powinna byc o ok 2 starsza ale okazało sie w rezultacie ze najprawdopodbniej owulacja była opuźniona i dlatego takie rozbierznosci, wiek ustalony za pomocą usg i tego lekarz sie trzymał do końca bo w następnych tygodniach ciaży wszstko potwierdzało przesunięcie owulki :)
Jeszcze raz gratuluje i spokojnych 9 miesięcy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hallo :)

Martinka śliczny pęcherzyk :D Dobrze, że wszystko jest w porządku, kamień z serca :)

A wszystkim dopiero-co-zafosolkowanym GRATULUJE :) :) :)

Przeczytałam wszystkie posty z ostatnich 6 stron i już nie pamiętam co tam dokładnie było :roll: skleroza nie boli....

Dzisiaj jadę na USG i mam nadzieję, że też zobaczę swój pęcherzyk.Jutro zaczyna się 7 tydzień a maleństwo ma dokładnie 5 tygodni i jeden dzień :) Miałam iść już w środę, ale nie poszłam, bo mój P. chciał być ze mną przy badaniu, więc wybieramy się dopiero dziś.W sumie wcześniej nie było sensu, bo pewnie nic by nie było widać, ale teraz... :)

Buziaki:***************88

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasanderka gratuluje fasolki, co do brania kwasu foliowego to zalecany jest trzy miesiące przed planowaną ciażą wiec teraz jak najbardziej powinnaś brac bo napewno nie zaszkodzi. tylko ze kobieta cięzarnym zaleca sie branie większych dawek niż te które zawarte są np. w foliku ale na te silniejsze muisz miec recepte. co do wizyty u lekarza to ok 6 tygodnia wtedy na USG dopochwowym powinno być już widac pęcheżyk, chyba ze bedzie cię coś niepokoiło to idz wczesniej moze lgin ci coś doradzi albo zaleci. Ja oprucz kwasu polecam branie witamin dla kobiet ciężarnych, które pewnie lekarz tez ci zaproponuje.
Jeszcze raz gratuluje fasolki i spokojnych 9 miesięcy bez stresu i zmartwień :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka super ciesze sie :) jak powiedzialam mezowi wczoraj o tobie to od razu ze spokojna mina powiedzial usg dopochwowe i to tez Ci napisalam :)

pozdrawiam

Jaś 23.05.2014* 13 t.c.
Bliskim mów, gdyby pytali, że chwilowo zmieniłam adres, że w niebie leczę duszę z silnego przedawkowania rzeczywistości...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczątka, a czy Wy oprócz (najwspanialszych prezentów na świecie ;) )
dostałyście już od Waszych Mikołajów jakieś upominki? Moj Danio zażyczył sobie... uwaga... podbierak na ryby :D No i mu kupiłam ;)

A teraz rozkoszuje się perfumami......... Mmmmmmmmmmm :lol:

Załatwiłam sobie u lek. rodz. zwolnienie, bo jak pisałam narobiłam sobie kłopotów na studiach. Może teraz będzie ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No laski ja tez sie bardzo ciesze mam nadieje ze juz mnie nic nie zaskoczy :)
Inna bardzo Ci dzikuje za troske tak jak zreszta wszstkim bbbbbbbbaaaaaaardzooooooo jestem wdziczna :wink:

Ostatnio zmieniony czw gru 06, 2007 12:17 pm przez Martinka, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mala213 pisze:
Kasanderka gratuluje fasolki, co do brania kwasu foliowego to zalecany jest trzy miesiące przed planowaną ciażą wiec teraz jak najbardziej powinnaś brac bo napewno nie zaszkodzi. tylko ze kobieta cięzarnym zaleca sie branie większych dawek niż te które zawarte są np. w foliku ale na te silniejsze muisz miec recepte. co do wizyty u lekarza to ok 6 tygodnia wtedy na USG dopochwowym powinno być już widac pęcheżyk, chyba ze bedzie cię coś niepokoiło to idz wczesniej moze lgin ci coś doradzi albo zaleci. Ja oprucz kwasu polecam branie witamin dla kobiet ciężarnych, które pewnie lekarz tez ci zaproponuje.
Jeszcze raz gratuluje fasolki i spokojnych 9 miesięcy bez stresu i zmartwień :)

dziekuje slicznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie ma za co :) W końcu po to jest to forum :)
Jak umiem to staram sie pomagac, choćby z racji doświadczenia po poprzedniej ciązy :) Teraz powoli zaczynamy sie starać o kolejną kruszynke i zobaczymy co z tego bedzie choć troche sie wacham czy dam sobie rade z dwoma maluchami na raz, bo mój maż niestety pracuje praktycznie cały dzień żeby niczego nam nie brakowało :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mała, poradzisz sobie;) Moja teściowa opowiadała mi wczoraj jak z dwójką malusich dzieci (jedno półtora roku i drugie pare miesięcy) w zimę, w domku w lesie, sama, wysiadł prąd i gazu jej zabrakło, a dzieci chore i się drą w niebogłosy. I dała radę :) Ty tez dasz, bo czasy mamy lepsze :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia zawsze sa jakieś obawy :( W dodatku pierwsza ciaża była zagrożona i 4 razy na patologi ciąży leżałam i tego tez sie boje ze bede musiała mojego skarba zostawic w domku a sama w szpitalu lerzeć :( Do tego przykra sytuacja z gronkowcem którym zarazili mnie w jednym ze szpitali dwa tygodnie przed porodem a który do tej pory co chwile powoduje jakieś dolegliwośc :( To jest przerazajace bo z jednej stronów juz chciałbym drugą dzidzie ( mój maż strasznie cchiał zeby były dwa lata różnicy) a z drugiej boje cie tego co bedzie :( Ale czas pokaze jaki życie napisze dla nas scenariusz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Sorka, że tak wpadłam ni z gruszki ni z pietruszki, może któraś z Was wie czy test ciążowy paskowy( wykonywany przy pomocy moczu), przy karmieniu piersią, może dawac jakieś przekłamania. Bo mam mały problem, 13 miesięcy temu urodziłam moje drugie dziecko i kurcze teraz juz 10 dni temu powinnam mieć kolejny( trzeci) okres, a tu nic. Nadal karmie malucha, zrobiłam wczoraj test i był ujemny. Czy to jest wiarygodne.Pomocy!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Joyka gratulacjie!!!

Ja dzisiaj rano zrobilam test i niestety jedna kreska,juz nie wiem o co chodzi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj nowa forumowiczko :)

A jak się zabezpieczałaś podczas sexu gdy karmiłaś?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczynki:) Ja wypoczeta wlasnie wrocilam z urlopiku;) dzis mikolaj a ja nie wiem czy cos dostane:((Jem sobie wafelki i jestem szczesliwa:)

Kasiu hehe jak tylko wrocisz od giny pisz!!!Masakra normalnie:)

Sun jak sie czujesz???

Karolciu jakie dostalas perfumy???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia, a kiedy idziesz do giny? To jedyne wyjście w tej sytuacji jeśli cos jest nie tak. Albo zrób bete.[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Fabie :) Dobrze że jestes szcześliwa dzięki wafelkom :D Narobiłas mi ochoty i potem sobie kupie moje ulubione waniliowe :) :)
Kochanie, perfumy sobie kupiłam, a dostałam co innego ;) Perfumki "Dior Hypnotic". Psiknęłam sobie na reke i swoją intensywnością zapachu upajają mnie i zwalaja z nóg :D Są świetne!

Ups, post pod postem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kochane :D

Jyoko GRATULACJE :D

MArtinka śliczny pęcherzyk:D

Dziewczyny nie długo ide do gina :D Aż sie boje :D hehe :D
Dzis 13 dzień bez :D

Całuje was :D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]