Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:39 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witam wszytkie mamy :)
Tez jestem z Lublina i zastanawiam się czy mogłabym się przyłączyć?
Od niedawna jestem w ciąży...jeszcze nie wiem dokładnie w którym tygodniu ale wizyte mam 17.12 więc pewnie się wyjaśni.
Dodam że to moja pierwsza ciąża i szczerze to jestem trochę przerażona i zielona jeśli chodzi o te wszytkie badnia itp.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj agga83 :D Jezeli 83 to rok Twojego urodzenia to jestesmy w takim samym wieku i mamy tak samo na imie :D
elwirka_84 teraz juz nie karmie piersia, przeszlismy juz tylko na mleko sojowe. Ten gluten to moze lepiej skonsultuj z pediatra. Kazde dziecko jest inne i lekarz najlepiej Ci powie w jaki sposob masz go wprowadzic i w jakiej postaci :)
prudi moje dziecko tez nigdy nie plakalo jak mialo mokro. Teraz tez czasami jak w nocy przesika tak pieluche, ze mu sie az "wylewa" bokami i jest caly mokry to nawet sie nie obudzi :D Niektore dzieci tak poprostu maja :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Ah ta moja zołza :( Zasnęła wczoraj o 1.30 w nocy :shock: :roll: Tyle dobrego,że leżała grzecznie w łóżeczku i strzelała uśmiechami.No ale żeby o tej porze?!
W sumjie na jedno to się mogę cieszyć bo wstałao 7,a potem spała jeszcze do 10.30 :)
Mam nadzieję,że jej się nie przestawi do końca,bo chyba po raz pierwszy w życiu bedę zapierniczać na nocna zmianę :lol:

prudi mojej małej też ciągle się ulewa.Czasem tak,że mam wrażenie ,że z tego co zjadła nic w brzuszku nie zostało :(
Moja jak miała 8 tygodni ważyła 5040,teraz ma 3 miesiące i waży jakieś 6200 .
Nie przejmuj się wszystkie maluszki tak mają.Moja Tusinka do tego rozkłada szeroko rączki,prostuje nogi i zastyga w bezruchu i od razu usta w podkówkę :lol:
A marudziu tylko wtedy kiedy ma mokro albo jest głodna 8)

elwirka wiesz co ja mam te wszystkie książeczki po mojej siostrze,bo swoich to jeszcze nie odebrałam :roll:
Nie ważne czy w nestle czy w bobovicie ważne że robale..bblllleee :evil:

agga83 Witaj nowa przyszła mamusiu :D Napisz koniecznie skąd jesteś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: hhahaha

SGGJAs

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

morena zapewniam Cię ,że próba mikrofonu zaliczona :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jestem z Lublina, dokładnie ze starej Kaliny :) jest ktoś jeszcze z tych okolic??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agga83 no,że z Lublina to widać.
Kalina to fajnie :D Ja i elwirka mieszkamy na czechowie,Kate też prawie z naszych stron :wink:
W ciepłe dni będziemy śmigać razem na spacerki 8)
Jakl masz jakieś pytank,wątpliwosci co do Twojego nowego stanu pytaj :D Postaramy się pomóc.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agga83 ja jestem tez z Kaliny ale juz niedlugo bo przeprowadzam sie niedlugo na Bazylianowke (bede miala blizej do pracy na Czechow, a maly do zlobka :) )

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka ;)
Ja tylko na chwilkę , powiedzieć że mój maly ma się już lepiej po tych przygodach z kaszą :? .
Tak na marginesie ja tez jestem z kaliny , a Wy dokładnie skąd ? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam z rana

Już dziś nocka lepiej przespana :wink:
Apel do lublinianek Dziewczyny podzielcie się ze mną swoimi zakupami mikołajkowymi Ja dopiero dziś wyruszam na podbój sklepów,a nie mam pojęcia co komu zakupić :roll: Największy problem mam z małżem i ośmioletnim siostrzeńcem.HELP

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejj hejjj
no no dzień mnie nie ma i sporo zmianek :)
witamy serdecznie Agga83 niom ja z Czechowa ale mam babcie na starej kalinie :) czasami tam bywam hehee

qrcze dziewczyny dolka zlapalam bo chyba mam zapalenie jednej (.) normalnie umieram :( za to Wojtuś chyba wyczuł sprawę i sie nade mną zlitował :) zjadł 20:30 a później dopiero o 2:00 i 7:00 :) koffane dziecko!!!!

mritulaco do pakupków to ja tez nic nie mam hehe miałam sie dziś wybrać :) jesli chodzi o siostrzeńca to pewnie cosik byś w smyku znalazła :) a dla męża...hehe dla męża to i ja robie zakupy w smyku hehhe ostatnio zaginał mi w dziale modeli samochodów
:roll: duży bobas hehehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sylwiasta to fajnie, ze Karolek juz lepiej sie czuje :D Teraz mi z kolei dziecko czyms sie strulo :roll: Przez dwa dni zuzylismy cala paczke pieluch (50 szt.) Juz nienadazam mu zmieniac taka ma biegunke. Zaraz idziemy do lekarza to zobaczymy co powie.
Ja dokladnie mieszkam niedaleko przystanku koncowego "piatki", Ty tez z tych okolic?
elwirka_84 a probowalas starego sposobu z kapusta? Powinno pomoc :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie,
byłam dzis specjalnie w sklepie z ekologiczna zywnoscia po marchew dla małej, ugotowałam ją i starłam taka maszynka co robi puree z ziemniakow ale papka sie nie zrobiła tylko b drobne wiorki...jak prawidłowo przyrzadzac marchew?? potem usiłowałam przetrzec to przez sito i tez nic z tego, były to takie mini wiorki a przeciez jej nie podam bo nie umie gryzc jeszcze
chyba bede kupowac sloiczkowe dania bo sama nie dam rady przyrzadzic.A wy jak robicie?? jak np jabłko to jaka ma konsystencje? wiorkowa czy papkowa??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

prudi ja to na poczatku dawalam raczej sloiczki, a jak nie to rozdrabnialam warzywa malakserem na papke :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

prudi na praktycznie każdej tarce jest taka tarka specjalna do tarcia jabłka i marchewki i na niej wychodzi papka.I są też takie plastikowe tylko do jabłka igiełki w sklepach z art.gosp.domowego. :D
To pierwszy taki dodatkowy posiłek?
Ile malutka ma dokładnie?
Gdzie jest sklep u nas ze zdrową żywnością? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mritula raczej trudno jest zetrzec miekka ugotowana marchewke na tarce :) Ja przynajmniej nie potrafie tego zrobic :roll: Chyba kazdy mikser ma w wyposazeniu koncowke do rozdrabniania i ja bym tym sprobowala zrobic papke :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No nie wiem czy trudno :roll: .Moim zdaniem bardzo łatwo :lol: .W sumie na pewno masz racje pod jednym,że w mikserze łatwiej,ale kiedy ja podawałam mojej córce taka papke 8 lat temu to nie miałam miksera ,bo nie przyszło mi do głowy że mi się może do tego przydać,bo nie wiedziałam wtedy ,że ma wogóle w posiadaniu taką końcówkę :shock:
Także zapewniam,że to nic trudnego i oba sposoby są dobre
:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja probowalam raz na tarce i mi sie ta marchew rozpada w rekach, byc moze za bardzo byla rozgotowana :roll: Ale fakt tez, ze leniuch jestem i bez miksera nie potrafie zyc :lol: A najchetniej to wcale nie wchodzilabym do kuchni :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też jestem leń,ale w kuchni lubię siedzieć :D
A w szczególności kombinować :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no tak...ale ja wąsnie uzyłam takiego "malaksera" 6 w1 braun moze wiecie? on jest niezły nawet lód kruszy, robi koktaje itp a tej marchwi nie zrobił jak nalezy..sama nie wiem.

sklep z ekologiczna zywnoscia jest w leclercu na zana na dole tam w nowej czesci..ale zbytniego wyboru w warzywach nie ma , było tylko kilka marchewek, ziemniaków, burakow...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 53  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]