Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 3:29 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej! Okazało się,że źle mierzyłam tempkę. Od wczoraj mierzę w ustach i mam ją jeszcze wyższą niż pod pachą. Rano miałam 37,1. Może w końcu coś się dzieje.... . Można mieć okres i być w ciąży, ale jeśli jest plamienie i stwierdzona jest ciąża to lepiej udać do lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny no znowu zaczynam staranka tylko mojego mezulka niema bo jest we wojsku ale czesto jest na przepustkach.Rzucilam tabletki anty jak wiecie bo bralam nieregularnie bralam przez jeden cykl tylko.21 listopada dostalam okres trwal 7 dni dzis jest 11 dzien cyklu jak myslicie od kiedy zaczac staranka?? tzn od ktorego dnia cyklu? moje cykle sa nieregularne ale najmniej trwaja 31 dni a tak to 33 dni, a ten ostatni przez te tabletki trwal 41 dni;/ ????? moj mezus przyjezdza dokladnei w czwartek izostaje od niedzieli tzn bedzie moj 16,17,18,19 dni cyklu czy to beda dobre dni na staranka?tylo w te dni mozemy sie poprzytulac no chyba ze dostanei jednodniowa stałke to wtedy tak a wy jak myslicie ? czy to dobre dni czy moze za wczensie albo za pozno

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Nika ;)

Co do wczesniejszego tematu to pracowałam juz na policji i do panów w niebieskich mundurach pozostał mi wtsręt (choć ok wygladają ;) ). Działy się straszne rzeczy, chamy jakich mało :? Z jednym sie o mało nie pobiłam, poszedł na skarge do zastępcy, bo w ataktu agresji trochę jednak mu zrobiłam :D Ale należało mu się!
Wiem jaki popełniłam błąd-za mało stanowczości, choć uwazałam że juz i tak jestem zbyt chłodna, widocznie nie... Poza tym znajomości mam, znają mnie tam od przedszkola, a moja Mama jest nadkomisarzem :D Niestety i to nie pomogło, inni byli sprytniejsi i wiem że z góry wyniki testów były ustalone, bo sami mi potme powiedzieli. Trudno, ale ból był i to nie mały...
Podziwiam Cię Nika, ja za zadne pieniądze nie zostałabym policjantką. Psycha zryta. Ale czasami było bardzo fajnie i tak jak pisałam niektórzy są bardzo fajni i smieszni :)
Zycze powodzenia :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wydra, tempka spod pachy i z ust powinna być różna. Tylko pamiętaj, tempke pod pachą mierzysz jak jestes chora, a nie jak jestes w ciąży ;)
Najlepsze miejsce na pomiar to pochwa, bo jak raz otworzysz usta, wpadnie powietrze, to po wyniku...

Spóźnia Ci się okres?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie chodzi o to, że @ miałam. Teraz będę "cisnąć" mojego narzeczonego 8-9.12.Na wtedy wyliczyłam te dni. W końcu musi się udać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aha. No pewnie że musi ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia i Danio mala prosba.... korzystaj z opcji "zmien" ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc!Wiecie co tak sie zastanawiam czy to nie dziwne ze nie mam wiekszych objawów :?: W sumie to juz drugi miesiąc sie zaczął a ja nic ani mdłosci no nic specjalnego tylko piersi mnie bola i brzuch czasem pobolewa no i moze czesciej siusiam a tam po za tym nic.Czy to normalne :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry wszystkim forumowiczkom .
Nie chce zakładać nowych tematów itp więc napisze tutaj bo to chyba adekwatny temat do mojego pytania .
3 listopada zaczął się moj ostatni okres . moje cykle sa z reguły 29 - 30 dniowe, ale z racji mojego młodego wieku bywało różnie .
20 i 21 listopada kochałam się z moim chłopakiem - oba stosunki to była rzecz raczej sponatniczna i zastosowaliśmy stosunek przerywany - choć to żadna metoda, ale jednak jakaś .
Z perspektywy czasu twierdze ze to czysta glupota byla i nieodpowiedzialnosc ale coz - nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem . Ale do rzeczy - jakies dwa dni pozniej dostalam objawy jak na okres - obrzmiale piersi, rozdraznienie itp . na objawy ciazy to stanowczo za wczesnie bylo .
jednakze, chcialam zapytac kogos bardziej doswiadczonego i obeznanego czy prawdopodobienstwo zajscia w ciaze bylo duze ? Okres powinien przyjsc na dniach - czekam, jednak panika, stres chyba mnie zniszcza .
Poza tym mierzylam dzis temperature - 36,6 pod pacha i 37,5 w pochwie . Sluz - bialy z lekkimi grudkami . Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczynki, piszę do Was z prośbą o poradę...
Uprawiamy z moim narzeczonym dość regularny sex..Zabezpieczamy sie gumką, jednak na początku przytulanek jej nie używamy...
Ostatnio okres miałam 24 listopada. Tegos samego dnia było przytulanko, następne było z 4 dni później...Od 30 listopada mam problemy z zołądnkiem, jest mi strasznie niedobrze, nic nie mogę jść, do tego mam problemy z krążeniem, kręci mi sie w głowie, słabo mi..Tempka 37,2..
Następnego dnia zauważyłam, ze mam plamienie-koloru różowawego przechodzącego w bezowy ( na wkładce)..trwa ono do dzisiaj..
Powiedzcie co myslicie, czy to jakaś infekcja, czy moje urojenia, czy wynik przeziębienia, które meczy mnie od dwoch dni...
A moze fasolka..tylko z tego co czytałam, to byłoby to za wcześnie na plamienie implantacyjne(zagnieżdżanie)..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hey Karolciu!
Mam pytanko,moze pamietasz jak w zeszlym miesiacu mialam spozniona miesiaczke i myslalam ze to ciaza,ale tak nie bylo pomimo spoznienia ponad tydzien.Ostatnio mialam @ 1 listopada ,no dzisiaj jest 2 grudnia a @ nie widac,nie chce sie wpatrywac w objawy bo juz raz mialam nadzieje i nic,a objawy to w sume kazde so takie same jak naciaze i okres.wiem ze moja temp. jest 37.5-37.3 mierze codziennie.Mam test ale nie wiem czy go zrobic czy jeszcze poczekac.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikamo, wiem, wiem, ale to było przypadkowo.

KasiaUSA, ile dniowe masz cykle, ile okres się spóźnia? Okres jeszcze może przyjśc i tempka może spaść w jego trakcie. Juz możesz wykonac test jesli @ sie spóźnia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ostatnio okres dostalam 1 listopada.wiec teraz powinien byc 28 prawda...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niekoniecznie. Ja zazwyczaj mam dzien przed lub w dzien wyliczonego terminu, jest w miare regularny. A u Ciebie nie wiem jak jest, czy zawsze pojawia sie po książkowych 28 dniach.
Jeśli okres miał być, a temp. jest wysoka to ciąża bardzo prawdopodobna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mnie czasami jest regularny co 28-30 dni...ale czsami plata figle jak w zeszlym miesiacu spoznil sie ponad tydzien,dlatego nie wiem czy powinnam zrobic test..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny! Widzę,że nie tylko mnie ciągnie do mundurów. We wtorek mam multi. Bardzo się stresuję z tego powodu. A jeszcze w ciążę bym chciała zajść. tak myślę, że Mikołaj mógłby się w tym roku postarać:smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka!!!!!!!!!!wciaz u siostry opieprzam sie nalogowo:)

Fajnie jest:))odzylam!!!!!!!tylko tesknie za swoim M:(
Uwaga dziewczyny - pani gin powiedziala mi ze.....bija dwa serduszka!!!!!!!!:)))i kazala przyjsc za miesiac bo sa nieprawidlowosci i byc moze usg sie myli....zobaczymy myslalm ze ocipieje z radosci....:)a moj to w ogole:)hehe

a teraz bylam w sklepie gdzie idzie sie 3 km ale zachcianki sa wazniejsze cukierki.......hehe....ale snieg po kolana i bajkowy krajobraz:)bylo warto:))ciaza jest piekna:)

A co tam u WAS moje kochane???????tesknilyscie za FAb???Sun moc buziolkow ci sle!!!!!!Kasiu czekam na dwie krechy nie moglam ci odpisac ostanio!!!:(((ale smialam sie caly dzien z Twojego smsa o bladej kresce - to ciaza - tak mi sie wydaje:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fabie, nie no... Prawie sie popłakałam :) Dwa serduszka, mam nadzieje że to bedzie Michałek i Andrea! Ale byście mieli fajnie :) Jejku, aż mnie ciarki przeszły, i serducho mi sie poruszyło :!: :D Zycze tych dwoch serduszek na USG...:*
Fajnie że u Ciebie snieg, u mnie na plusie :? Pozdrawiam cieplutko!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny. Pisze w sprawie swojej koleżanki,niestety nie ma internetu więc, pisze za nią .
a mianowicie, 4listopada kochała sie ze swoim chłopakiem podczas okresu, nie uzyli prezerwatyw, bo chłopak jej powiedział,ze ma mu zaufac. wszystko ładnie pieknie. Jej chłopak teraz wyjechał, a ona po tygodniu zrobiła test ciązowy, wyszedł negatywny. potem poczytała jakie inne kobiety mają objawy ciązy, i większość sie jej sprawdza,ale o dziwo dostała pare dni temu okres. dzisiaj skolei spojrzała w lustro a jej brzuch zrobił sie ciupke większy i okrąglejszy .. dodam, że ona nie chce dziecka. Co myślicie o tym ?

Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka drogie dziewczyny..kurcze ,wczoraj zaopatrzyłam się w tampony ,bo byłam pewna ,żę przyjdzie @ ,od 3 dni strasznie boli mnie brzuch(takie dziwne skurcze),jednak wczesniej nigdy tak nie miałam ,dopiero pierwszego dnia@zawsze bolał....trochę to dziwne.....a wogole to miałam dostac wczoraj i nic....co jest grane??w tym miesiącu po poronieniu pierwszy raz kochalismy się tak na maksa....ale raczej podchodzac do 'tego'co ma byc to bedzie, zeby sie zzbytnio nie nakrecac....chociaz zapewne tak jak ja wiecie doskonale ze to cholernie trudne hehe.ale bólu brzucha napewno sobie nie wkrecam,dzis jest tak dokuczliwy ze mysle zeby jakiegos apapa wziac.....chociaz watpie ze to dobry pomysł....
mam tylko jedna obawę

prosze napiszcie mi czy to ze 2 tygodnie temu brałam GYNALGIN dopochwowo moze miec jakis wpływ na przesuniecie sie@....albo co gorsza mogłoby zaszkodzc w jakis sposob dzidzi jesli jednak to upragniona fasoleczka? prosze napiszcie ,bo juz sama nie wiem co myslec...a z testem poczekam....kilka dni jeszcze pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]