Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 11:49 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witajcie:) spoznia mi sie okres dopiero 3 dni ale od dluzszego juz czasu mam mdlosci, spory apetyt ale tylko na ostre potrawy, często "siusiam" i mam wrazenie ze i moj brzuch jakos inaczej wyglada, tyle ze nie bola ani nie sa nabrzmiale piersi, dzis zrobilam 2 testy i na obu niby wyszly 2 kreski ale ta ciazowa jest taka ledwo, ledwo widoczna , taka bladorozowa, Jezu juz sama nie wiem czy to ciaza czy nie, wariuje bo tak bardzo chcielibysmy miec dzidziusia ale wiem , ze nawet ginekolog w tej chwili nie jest w stanie tego jeszcze potwierdzic bo jest za wczesnie i musze czekac przynajmniej tydzien:( Jak myslicie czy to ciaza jesli ta 2kreska jest ledwo widoczna ale jednak jest?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

po pierwsze dolegliwości i zmiany kształtu brzucha nie pokazują się na samym początku
a po drugie może warto zrobić trzeci test żeby się nie denerwować?
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
nie musisz czekac aż tygodnia. mi 1 test wyszedł z kreseczką ciążowa ledwo widoczna, tak pod światło...nastepny zrobiłam po 2 dniach z rannego moczu, bhcg bardzo szybko wzrasta w organizmie kobiety w ciązy. jeśli chcesz mie pewnośc juz dziś zrób w labolatorium badanie bhcg z kwri i bedziesz miała jasnośc w 100% koszt tego badania to ok 30zł. i często robią je "od ręki". pozdrawiam i zyczę powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wedlug mnie te dwa test juz wystarcza. Jestes w ciazy i nie ma co sie nad tym zastanawiac. Teraz spokojnie zarejestruj sie do lekarza i powiedz mu o tych testach, a dostaniesz komplet skierowan i wszystko bedzie juz w 100 % jasne :D

Gratulacje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tez uwazam, ze jestes w ciazy bo nawet najjasniejsze rozowe kreseczki o tym swiadcza. Tym bardziej gdy wyszlo ci tak dwa razy... :)
pozdrawiam i gratuluje!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

najlepiej idz do lekarza chociaz i tak uwazam ze jestes w ciazy. nawet jesli kreseczki na tescie sa ledwowidoczne to i tak test wykryl hCG ktora maja ttylko kobiety w ciazy:)
ja jakis czas temu myslalam ze jestem w ciazy robilam testy i latalam po lekarzach jak szalona. w koncu poszlam na usg i wszytskie moja watpliwosci zniknely. dzis tez ide do lekarza z tym samym "problemem":)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dzięki serdeczne dziewczyny za wsparcie, umowilam sie do gin na srode a test z krwi robie w pn i zobaczymy...Odezwe sie na pewno! Pozdrawiam Was wszystkie! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mojej dziewczyny dwa pierwsze testy wyszły "nieważne" ale trzeci już bez ściemy, ale ja bez testów wiedziałem jak tylko zobaczyłem jaki ma apetyt! No i te zachcianki ! Truskawki o 22-ej a już prawie nigdzie nie ma truskawek ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Może was trochę zaskoczę moimi wiadomościami ale ja rok temu miałam też problem z okresem Opóźnił mi się dwa tygodnie zrobiłam 2 testy Oba wyszły pozytywnie Byłam pewna że jestem w ciąż a tu nagle zaczęłam krwawić Strasznie się przeraziłam i poczłam do gina w obawie że poroniłam Okazało się że nie byłam w ciąży tylko wykrył u mnie cystę na jajniku i powiedział że jeżeli coś jest nie tak z naszymi narządami to test się myli Teraz po roku się nie mylił Jestem już w 4 miesiącu ciąży i jestem bardzo szczęsliwa Oczywiście tobie też życzę żeby to była jednak upragniona ciąża a nie kłopoty zdrowotne Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Tak naprawdę to jestem strasznie nieciepliwa nie wiem czy mam już zacząć bardziej dbać o siebie, o swoje menu bo jest we mnie maleńka istotka czy to jednak cysta badz cos innego. Druga sprawa to taka ze 14 sierpnia mam wyjechac służbowo na 5 dni zagranicę, bilet już kupiony i nic nie da sie odwołać. Jeśli nie pojadę to muszę zwrócić fundacji ok 2000zł , dla mnie to nie jest mało:( Co zrobiłybyście na moim miejsu gdyby okazało się, że to jednak ciąża...Powiem szczerze,że raczej wolałabym nie pojechać bo byłoby to 1 dziecko itd...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale przeciez jak to jest ciaża to dopiero początek więc nie musisz rezgowac z wyjazdu i obciażać się dodatkowym kosztem który nie jest mały.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

GRATULUJE i nie martw sie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Buziaki dla wszystkich, którzy odpowiadaja na mój post, czekanie na potwierdzenie jest bardzo trudne ale dzięki Wam lepiej to znoszę:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]