Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:09 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 2392  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
#
Awatar użytkownika

tak anula25 między Tarnowskimi Górami a Bytomiem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anula25 pisze:
magdula czuję się dobrze :) zabieg miałam 21 czerwca i przez 2 miesiące nie miałam @ i mi ją wywołali no i miałam w sumie 4 @ po zabiegu a minęło 5 miesięcy. Zaczęliśmy się starać i zaszłam w ciąże za pierwszym razem znów :) :) udało się, cud się stał że tak szybko znów i dziękuję Bogu za to :D Do lekarza na wizycie już byłam a dziś ide znów ale ginka mówiła że usg na razie nie będzie robić, no zobaczymy co dziś powie.

to napisz koniecznie co powiedziała dzisij twoja gin.
Bo widzisz ja, chce się tak starać po lutowej @ to będzie moja 3 od zabiegu, tylko nie wiem czy nie za szybko, a Tobie ile kazali odczekać... ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lekarze mówią że 3 @ to minimum i niby można się starać ale moja ginka uparcie powtarzała że mam czekać pół roku bo przy zabiegu zdrapali nam całą śluzówke w macicy - chyba tak się to nazywa - i jej poprostu nie ma a ona się odbudowywuje do pół roku i wtedy można spokojnie donosić ciąże, ona jest potrzebna do ciąży. Teraz i tak mi przepisała duphaston na podtrzymanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czyli pół roku mówisz?? hm już gdzieś czytałam o tej śluzówce...a ty zaszłaś po 5 miesiącach ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak, po 5 miesiącach bo już olałam to czekanie bo i tak nie wierzyłam że zafasolkuje tak od razu, a tu taka niespodzianka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny macie jakis niezawodny sposob na dreczaca tesciowa??
Na trzy dni wybralam sie do mojej i to byl chyba najwiekszy blad ostatniego czasu brzuch mnie do tej pory boli na wspomnienie :(
Nie dosc ze sie nasluchalam ze jestem nieodpowiedzialna to jeszcze idiotka ze mnie, ojej takiej to chyba nigdy nie dogodzisz, najpierw 3 lata trula ze chce wnusia...a teraz sie mnie czepia :roll:

Cale szczescie ze jest tysiace kilometrow odemnie, no ale niestety sa telefony i juz czwarty dzis od niej dostalam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A jutro ide na pierwsze USG :D :D :D i zobacze moje malenstwo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

o matko ale masz teściową :shock: ale ja jak poroniłam to też sie tyle nasłuchałam że się strasznie do niej zraziłam. Słuchałam tylko że to przecież nic takiego :!: :evil: A ja byłam w dołku :cry: Teraz nic nie gadam o ciąży nikomu , nie mam zamiaru słuchać pierduł, nie dobrze mi się robi jak sobie pomyśle jak ja się wtedy czułam, taka nieszczęśliwa a inni mnie dobijali jakimiś tempymi tekstami że przecież młoda jestem to co z tego że poroniłam :evil: Ah wściec się można. Teraz nie pisne ani słówka.
Właśnie byłam na wizycie u ginki i usg będę miała 15 grudnia, zastanawiała się czy by nie zrobić teraz w niedziele ale i tak zobaczyłabym tylko fasolke więc ide później z nadzieją że zobacze więcej :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, jutro idedo lekarza.Trzymac kciukasy prosze!!!!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

BAZIK O KTóREJ IDZIESZ DO LEKARZA? ALBO JUż BYłAś ??? PISZ !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kpunia o której masz usg? Pisz nam tu bo sie niecierpliwimy :D

bazik no jak tam z tą wizytą ??

Dziewczyny ja byłam wczoraj u ginki ale usg mam 15 grudnia dopiero , miałam mieć teraz w niedziele ale 15-go będzie już cosik widać więcej , nie tylko kropeczke :lol: więc wolałam poczekać jeszcze kilka dni :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wlasnie wrocilam z USG, moje malenstwo ma niecale 1,5mm i jest w 100% podobne do mnie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny. No dzis mam termin na 15:20. Tylko ze to jet lekarz jak jak to nazywama "doktor Qunn" Czyli wszystko Ci wyleczy i ciaze stwierdzi i w ogole.No nic, ale musze go zaliczyc, dopiero potem do specjalisty. Tak tu jest wszystko poukladane. W ogole tu maja podejscie ze wszystko w zgodzie z natura wiec mam nadzieje ze chociaz mi witaminy przepisze.
Bole brzucha sie uspokoily wiecie po czym?Po rosole!!!!:):)A ugotowac go tu nie latwo, uwierzcie mi.Nie ma kur takich jak u nas i w ogole wszystko pakowane.
Ale dzis jak mnei nie bolalo tak okresowo to pomyslalam ze z malym cos nie tak chyba. Czyli do takich zwyklych boli chyba sie przyzwyczailam.Jejkus jak ja sie boje!
Oni tu podobno usg rbia po 3 miesiacach.Musze wywalczyc!zreszta i tak po swietach bede w Polsce.
No to rzymnajcie kciukasy.
ps:a jaki ten pan doktor przystojny!!!!ojoj, mowie Wam!:):)
Milego dnia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kpunia fajnie tak zobaczyć swoją fasoleczke , nie ? :D Gratuluje podobieństwa :D :D :D

bazik nie przejmuj sie że bóle minęły, pewno się jeszcze pokarzą, ale nie tak często, ja też troche panikuje bo mam tylko obolałe piersi i w zasadzie to tyle, martwie się czy wszystko jest oki, ale trzeba myśleć pozytywnie :D Już się nie moge doczekać usg :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie dziewczyny jak się czujecie? Macie dużo objawów ciąży? Jak to u innych sierpnióweczek ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc wszystkim

pytacie o objawy - proszę ja to zacznę wyliczać
po pierwsze mdłości - od rana do wieczora
piersi to normalnie chyba zagipsuje - bo bolą niesamowicie szczególnie sutki
to takie najgorsze :)

ja też czekam na USG ale bedę mieć dopiero po świętach :( i szczzzzerze mówie że nie moge się doczekać - chce wiedzieć czy bije serduszko bo miałam USG w 4 tyg i nic nie było widać tylko pęcherzyk - wierze ze bedzie wszstko ok

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja też w poprzedniej ciąży miałam usg w 4 tyg i też widziałam śliczną fasoleczke ale teraz wole poczekać i zobaczyć już coś więcej :wink: ja i tak poszłabym w 6/7 tyg na usg, nic się nie stanie przecież, tak byłam w maju a ginka sama to zaproponowała wcześniej na wizycie :)
W ostatniej ciąży też się tak fatalnie czułam, współczuje jeśli chodzi o mdłości bo od rana do wieczora to naprawde koszmar :? ale dobrze że nic nie zwracasz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny!
bez komentarza!gosciu pomylil mi date ostatniej @! wiec wpisal ze jestem w 13 tygodniu! Jutro musze odkrecac bo skierowania na badania mi wypisal.
Osluchal, zbadal brzuch ale.....nie zbadal ginekologicznie!
ja nie wiem co tu sie dzieje!
a przez to mam takie nerwy!nie wiem jak to odkrecac!
moze ja nie jestem w ciazy!!!!
ratunku!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bazik spokojnie nie ma sie co goraczkowac, mnie tam tez nie badala ginekologicznie tylko USG zrobila
Na skierowaniu chyba nie napisal ci ktory tydzien napisz jakie dostalas badania bo moze takie zwykle jak ja no to po co bedziesz latala odkrecac, zreobisz badania jak wrocisz z wynikami to mu powiesz ze jest za przeproszeniem glupia dupa

Co do objawow to mnie strasznie bola piersi do tego stopnia ze myslalam juz o odgryzieniu ich w sobote wieczorem, reszty objawow tez brak ale moja mama mowi ze tez sie dobrze czula wiec juz pewnie tak zostanie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja z badan mam
morfologie
gr krwi +Rh
mocz- badanie ogolne
glukoze
wr
no i toksoplazmoze ale to na moje wyrazne zyczenie bo nie jest refundowane

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 2392  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]