Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:40 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

No nie wiem czy tak fajnie :wink: .W moim przypadku zawsze cos mi dolega.Obecnie zmagam sie ze zgaga :? .COS STRASZNEGO! Ale najwazniejsze ze dzidzi nic nie jest. Oczywiscie ze wiem co bedzie ( nie moglam sie oprzec zeby nie zapytac na USG). Bede miala coreczke :lol: :lol:
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To jeszcze raz ja. Mieszkam na Czubach a dokladniej na Rucie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mritula właśnie sie zdziwiłam jak może Cie nie być hehe :)
kingunia zgagę chyba każda z nas musiała przejść a co do córci... mi dwa razy mówili ze córa (tylko 3 razy dało sie podejrzeć :) dopiero na ostatnim usg okazał sie chłopczyk :) :) :) marzenia sie spełniają hehe
aaa my z Czechowa :)
nie pisz posta pod postem :) jeśli już to użyj opcji "zmień " :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elwirka zgłoś kandydaturę na moda :lol: :lol:

kingusia ja tam Ci zazdroszczę brzusia.To najpiękniejsze miesiące jakie przeżyłam w zyciu :D
Czuby? Oj spędziłam tam troszkę czasu,ale na Widoku :wink: .
Ktoś jest u nas z czubów :roll: ,ale kto?
Hehe ja zgagi nie miałam,ale mnie za to nie oszczędzała opuchlizna :evil:
kingusia a ile masz latek?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no cio Ty mritula ucze sie od Ciebie hehehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc

Widze ze dzisiaj jestem pierwsza :)

Jestem 80 rocznik
MRITULA. Jezeli chodzi o opuchlizne to narazie mnie nie dotyczy wiec zmagam sie ze zgaga. Moze przyjdzie czas i na opuchlizne?! MAM NADZIEJE ZE NIE!!!! :cry:

ELWIRKA_84 - Co do plci to i tak najwazniejsze jest zeby dzidzius byl zdrowy a reszta to pikus wiec plcia sie nie martwie choc juz przyzwyczailam sie do mysli ze to corcia....
A jesli chodzi o brzuszek to jest cudowny i tez go uwielbiam i to jeden z plusow ciazy (tylko na noc mogl by znikac :wink: ale to nie istotne) i ruchy dzidzi cos pieknego i z nikim bym sie nie zamienila i nikomu brzuchalka nie oddala. :P :P :P
Sorki za ten post pokolei ale dopiero szukam i ucze sie jak i co tu zrobic.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

hej
trudno sie wkrecic do was :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam was laseczki :D

kingusia my tam wybaczamy,gorzej z moderatorkami :roll:

millal no coś Ty :shock: Zapraszamy to Ty jesteś tutaj szefem( patrz strona pierwsza) :lol:

Jak tam u was dziewczynki? Po Andrzejkach czy może przed?
Ja mam dziś małą imprezkę i może pozwolę sobie na redsika :wink: bo na karmi to nie bardzo mam ochotę elwirka :wink: :lol:

buźka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny
my dziś byliśmy na dluugim spacerku na deptaku i w plazie :) ale niestety nic nie kupiliśmy wrrr :evil: nie wiem co zrobie z mikolajkami :(
mritula no jak możesz gardzić karmi? hehe ja dziś sobie wypije i idę nadrobić z mężem zaległą nockę :lol: a redsik jakoś mi nie wchodzi :) wystarczy połówka i jestem pijana hehehe
dziewczyny kiedy zacząć podawać jabłuszko, kaszki , kleiki?? a kiedy gluten? to prawda ze ten gluten trzeba ciągnąć dwa miesiące??? bo ja to nie kumata w tych sprawach :(
bużka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

gluten ??? hm
my od 4 miesiaca jjemy jabłuszko i słoiczki wszystkie od 5 miesiaca juz :) tych od 6 jeszcze nie lubi
chrupki kukurydziane szamamy :) jutro moze kaszke manna zjemy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej kobietki
my jestesmy z małym jeszcze na etapie "docierania się" i aklimatyzacji. Na razie w dzien jeszcze jakoś leci-gorzej w nocy bo mały robi sie strasznie marudny, popłakuje, nie moge go w ogóle odłozyc do łózeczka bo zaraz awantura! I dodam ze nie chodzi o głod, bo je często. Chodze juz jak zombi normalnie, bo jestem strasznie niewyspana. A do tego nie wiem dlaczego on tak marudzi, czasem juz przy karmieniu lub zaraz po, wiec przeciez nie bede mu pchac na siłe cycka jak widze ze sie najadł i pluje? moze macie jakies rady dla swieżutkiej mamy? :wink:
ps. jutro spróbuje wrzucic jakies fotki Matiego

a czy podajecie swoim maluszkom witaminę k?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam pierwsza :)

Widze że jak mnie nie ma to forum sie kręci ;) :lol: .
My mielismy okropny weekend :(, nie wiadomo co sie działo z małym :(, zachowywał się dziwnie, robił dziwne kopy ponad 10 razy dziennie, pupinka juz taka odparzona , przestał jeść i pić . W trakcie kiedy mu robiłam na noc kasze manna zauważyłam że w niej są jakieś robale ! glizdeczki obleśne :twisted: wtedy już było wiadomo dlaczego Karol tak sie zachowuje, natychmiast pojechaliśmy do szpitala i skończyło się lekami :( przez 3 dni po 2 tabl i powtórka za 2 tyg. Żałuję że wywaliłam tą kasze bo już bym wiedziała gdzie z nia iść :twisted: . Na szczęscie ze małemu nic poważnego sie nie stało. Dziewczyny jeśli podajecie dzieciom kasze manna to patrzcie co w niej jest , bo może i Wam się trafic z dodatkiem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sylwiasta :shock: Nie strasz mnie :) Napisz jakiej firmy byla ta kaszka i czy duze te robale byly. Ja karmie malego dwa razy dziennie kaszka (na zmiane raz Nestle a raz Bobovita) i prawde mowiac nigdy blizej sie nie przygladam czy cos tam jest. Jak przeczytalam co napisalas to az mi ciarki przeszly po plecach :) Mam nadzieje ze Karolek juz sie czuje lepiej :)
Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agne to nie była kaszka typu nestle czy bobovita, to była kasza manna , od 2 tyg. przeszliśmy na taką , ale od wczoraj wróciłam do nestle :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aha taka zwykla :) Jutro bede piec ciasto z dodatkiem kaszy manny i przejrze ja dokladnie :) Dzieki za info :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ojej sylwiasta zycze zdrówka dla synia:) :) :) !!!!! dzieki za ostrzeżenie, przyda sie na przyszłość :/
zdradliwa_wena mi w szpitalu przypisali wit k ale tez nie biore :) jeśli maly ma wsio w porzadku nie trzeba dawać, tak przynajmniej radzą dziewczyny na forum :) pogrzeb sobie w tematach ;) ja podaje tylko wit D3 teraz juz po 2 kropelki
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I ja się witam mamuśki :D

elwirka ja juz szukałam takich wiadomości o podawaniu nowych posiłków i znalazłam to:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=23196
Tam są aż trzy linki :D Ale o glutenie to i ja nic nie wiem :roll: skąd te wiadomości?

Sylwiasta Ja już czytałam o tej bobowicie:http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=22636
No i współczuje Ci takich przeżyć i widoków :evil:

[/b]zdradliwa_wena no widzisz,a to mały terrorysta.pewnie ma jeszcze niedojrzały przewód pokarmowy i pobolewa go brzuszek po jedzeniu :roll: Nie przejmuj się pewnie lada moment przejdzie.Sporo takich maluszków ma z tym kłopoty.Moja właśnie tak miała,co ukazywało się ulewaniem :x

Ja też nie podawałam witaminy k.Niby pisze w książeczkach ,by podawać,ale skoro pediatra nie przepisuje to nie ma wskazań do stosowania.Ja trzymam się ściśle tego co przepisuje nam pani doktor.Nikolka ma małe ciemienie więc my podajemy tylko jedną kropelkę i tak będzie już do zrośnięcia.Ale to wszystko powi Ci pani pediatra na wizycie domowej.
A do jakiej pediatry będziecie chodzić jeśli można wiedzieć?

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeszcze niedawno gluten podawalo sie dopiero od 9 mies. Teraz wg nowych zalecen podaje sie juz od 5. Ja wprowadzilam go do diety wedlug nowego schematu i na szczescie nic sie nie dzialo. Na poczatku dawalam synowi biszkopty i kaszki pszenne

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
Moja ma 3 3/4 m-ca i nadal zdarza się jej czesto ulewac...a jak wasze mają? dzis byłam z nią u pediatry bo robi takie wodniste "strzelające" pod cisnieniem kupki ze sluzem i raz nawet zdarzyło się z krwią...dostała jakis preparat na układ pokarmowy(zwalczający bakterie),
Przy okazji została zwazona i wiecie ile wazy?? 5600g .a jak wasze wazą????

o tym glutenie to gdzies czytałam ze dodaje sie po 2 g chyba na dobe ale nie jestem pewna jak sprawdze to wam napisze co i jak.....

nastepna rzecz, ktora zaobserowałam u mojej córci...nieraz bardzo sie przestraszy jakiegos dzwieku np jak ktos nagle niespodziewanie kichnie - wtedy tak rozpaczliwie robi "buuuu" az krzyczy bo normalnie to bardzo mało płacze prawie wcale, nawet jak ma mokro to nie płacze..dziwne co???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agne a Ty nadal karmisz piersią? to może i ja wprowadzę w 5 m-cu
mritula ja się dowiadywałam z tych poradników co mi poprzysyłali z próbkami. bo jak dostałam w szpitalu te dwa pudla próbek były takie ulotki do odesłania, poodsyłałam i dostałam sporo próbek, słoiczków itp a dodatkowo poradniki. tam jest wsio o żywieniu mam nawet dwa z bobovity i netsle wiec CI wezmę na spacerek to sobie poczytasz :) oki? a co do tego problemu sylwiasty to ona pisała ze to NIE była kaszka tp nestle czy bobovita tylko zwykła kasza manna :)
prudi każde dziecko sie boi jak coś nagle stuknie kichnie itp :) jak ma pieluszkę tetrowa tez nie płacze? mój w jednorazówkach tez nie płacze ale w tetrze od razu jak ma mokro :) i skąd się u niej wzięły te kupki? jakiś wirus?
zdradliwa_wena mój strasznie płakał przy karmieniu, ulewał a nawet wymiotował. poszliśmy do pediatry a ta dała skier do laryngologa :( okazało się że miał zapalenie uszka :( :( :( tez jesteś w tym centrum medycznym zapisana? do jakiej doktor chodzisz? ja jestem zapisana do Ceglarskiej ale chodzę do te, która akurat jest hehe czyli Ceglarska lub Kaczor :) myślę że obie są ok :)
pozdrowka

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1055 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 53  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Lubelskie

Strefa czasowa UTC [letni]