Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 3:30 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ajjj..... biedactwo :( No nic, chyba musisz zacisnąć ząbki i przeczekać..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia biedactwo kochane, mam nadzieje, że ciutke ci lepiej. Ja przesyłam buzke na pocieszenie.

Laski jak wam mija ten wieczorek. Ja niedawno sie ciut przespalam a teraz pransko, sprzatyanie a potem zakupki. Bo jutro impreza tzn znajomi przyjeżdzają.

Sun, Fabiska, buziaczki wielkie.
Kasica zrobiłaś nam tu smaka na lazanie.

buziaczki kochane

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ech dziękuje bardzo moje Lalki :*:*:* Jesteście kochane, dobrze jest czuc w okropnych chwilach że ktos tam jest kto pocieszy.

Rozmawiałam z Daniem, bo dziś ja siedze u siebie, a On u siebie. Nie bede sie juz zagłębiać w mój smutek, ale Daniel wiedział jak mi pomóc, az się popłakałam jeszcze bardziej, bo trafił w samo sedno. Ciesze się że tak sie dopasowaliśmy i tak się rozumiemy...
Ponadto zjadłam 10 kostek czekolady i powoli działa ;) A teraz do wanny a potem pizza, bo mama zrobiła :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karola grunt to miłe słowa od bliskiej osoby i czekolada oraz sen. Te trzy rzeczy działają cuda w @. Ja niedługo po zakupki bo goście jutro i nareszcie zrobie jutro wieczorkiem sałatke grecką mniam .... :lol: :lol: :lol:

kasica, rybko, anetko i inne moje koteczki buziaczki wielkie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

*SunFairy* pisze:
Tzn dzisiaj rozpłakałam się nad patelnią placków ziemniaczanych, bo za mało było mąki i ciasto wyszło za rzadkie, więc mój P. przyszedł mnie pocieszyć do kuchni a poleciał po mąkę, żebym nie płakała :D

Dobrze, że Ukochany wyrozumiały :D A na poważnie: gratuluję zafasolkowania! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia i o to chodzi :)

Niki buuuuuuuuuuuuuuźka!

mgławica
fakt, jest wyrozumiały :D I dziękuję ;)

A tak na marginesie, to każdego dnia oglądam dokładnie brzuch(mimo, że jak na razie niczego się jeszcze nie dopatrzę) i gadam do niego hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laseczki jestem tu nowa ale czytam was codziennie . bardzo wiele sie dowiedziałam dzięki wam , ale też już i zbaraniałam :)
To jest mój 26 dc planowaną @ mam mieć 2 XII. Niby wszystkie mam objawy bóle piersi, klucie w jajnikach , ból brzucha , nieraz to czuje jak by coś mnie jakimś szpikulcem kuło , mój mąż powiedział mi ze mam dużo większe cycuchy niż zwykle no i że mam żyłki. Ja już z tego wszystkiego nic nie widzę. a poza tym większość z was pisze o śluzie jak w tym momencie nic nie ma mam suchutko no może raz na dzień coś tam się pojawi ale to jak kropla w morze a i jeszcze wyskakują mi pryszcze na twarzy tak jak przed @( tak ja nie chce żeby ona przyszłą ja jej nie lubię i mam nadzieję że się nie zjawi) co do temperaturki hmm od początku nie mierzyłam od piątku do niedzieli miałam 36.6-36.5 od poniedziałku do wtorku miałam 36.8 a od środy do dziś mam 36.9. i co ja mam o tym sądzić. a jeszcze testowanko robiłam 17 XII ale wyszedł negatywny ale chyba dlatego że za wcześnie. Ja już zbaraniałąm :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka28 - test zrób najwcześniej w dniu spodziewanej @ - życzę powodzenia :D

*SunFairy* - podobno takie gadanie od początku jest jak najbardziej wskazane :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mgławica pisze:
Agnieszka28 - test zrób najwcześniej w dniu spodziewanej @ - życzę powodzenia :D

nie dziękuję wiecie co ja to już staram się nie gadać ale za to mój mąż codziennie i co masz jakieś nowe objawy jak się czujesz ........no i humorki mam ze nie wiem jak on ze mną wytrzymuje . probuję sie nie nakręcać ale się nie da i już same myśli przychodzą.Ale wiecie lepiej mi sie zrobiło jak napisałam do was :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka28 pisze:
mgławica pisze:

nie dziękuję wiecie co ja to już staram się nie gadać ale za to mój mąż codziennie i co masz jakieś nowe objawy jak się czujesz ........no i humorki mam ze nie wiem jak on ze mną wytrzymuje . probuję sie nie nakręcać ale się nie da i już same myśli przychodzą.Ale wiecie lepiej mi sie zrobiło jak napisałam do was :D

Masz rację: lepiej się nie nakręcać ;) Najlepiej nie myśleć wcale o tym... wyluzować. Tak by ewentualnie wyszła miła niespodzianka hehe :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszko niestety taka tempka nie wskazuje raczej na fasolkę, chociaż dużo chyba zależy od Twojej "wyjściowej" temperatury, której nie poznałaś w tym cyklu.Tak w skrócie - ważna jest wartość, czyli to, jakie różnice temperatury występują w pierwszej i drugiej fazie cyklu.Jeśli w drugiej fazie temp utrzymuje się na stałym poziomie przez ponad 16 dni, to jest d.prawdopodobieństwo zafasolkowania.
Ja zorientowałam się właśnie po temperaturze, że jestem w ciąży, chociaż nie mierzyłam jej wcześniej.No i po aureolach, które pojawiły się na brodawkach.
Spójrz na swój organizm pod względem fizjologicznym, on Ci powie więcej niż wszystkie subiektywne objawy razem wzięte ;)
Jeśli w tym cyklu nie wyjdzie, to trudno, nie martw się, bo tyle jeszcze przyjemności Was czeka :D Owocnych staranek!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

*SunFairy* to był mój błąd że tempki nie mierzyłam od początku , ale przy nowych starankach zacznę mierzyć, :) w sumie to jest drugi cykl jak się staramy o dzidziusia , jak to się mówi że do trzech razy sztuka i może akurat będzie prezent na gwiazdkę, chociaż nie miała bym nic przeciwko temu by teraz dzidzi nie było , jak nie tym razem to następnym :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: MAM PYTANIE?
Awatar użytkownika

WITAM!JSTEM JUZ MATKA DWOJKI DZIECI!DWOCH CUDOWNYCH CHLOPCZYKOW.MLODSZY MA 8 MIESIECY I KARMIE GO PIERSIA..PIERWSZY RAZ KARMIE TAK DLUGO..I MIESIACZKE JUZ OGULNIE MIALAM PO CIAZY Z TYM ZE NIEREGULARNA..A JEDNEGO MIESIACA NIE MIALAM WOGULE..Z MEZEM UWAZAMY BO NIE PLANUJEMY TRZECIEGO W NAJBIZSZYM CZASIE.(.ALE W PRZYSZLOSCI TAK)CHODZI MI O TO ZE NIE MAM MIESIACZKI.JEDEN TERMIN MINAL A TERAZ ZBLIZA SIE DRUGI..I TROSZKU SIE MARTWIE..BO WIEM ZE KARMIENIE PIERSIA OPOZNIA MIESIACZKE ALE Z DRUGIEJ STRONY JA JUZ JA MIALAM..CO ROBIC?
PIERSI MAM DUZE BO KARMIE CHOCIAZ MAZ MOWIL WCZOARAJ ZE UROSLY..POZA TYM JESTEM CALY CZAS SENNA..I TO BARDZO..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej słoneczka moje :)
Jak tam Andrzejkowy wieczór minoł? Ja siedziałam w domciu... Ale dzisiaj sobie odbije :D

Ale miałam wczoraj pałera masakra :D Siedziałam do 19 w kuchni i pichciłam :D Czułam zmęczenie ale cały czas chciałam cos robić :D hehe :P

@ nadal nie ma.... ;) Juz 8 dzień.... Normalnie masakra... W pon rano powtórze testa.... I jak wyjdzie 2 krecha to odrazu po południu pójde do gina :D hehe :D Nawet jak nie wyjdzie to chyba pójde bo nie wiem co jest halo... A mam takie pytanko... Tyćku sie wstydze ale musze je zadać .. Gdy kobieta jest w ciaży to szyjka sie obniża prawda?? Ale jak to sobie wyczuć??? Bo mi sie wydaje ze tak jakbym była "ciaśniejsza" I tak mnei rwie koło pipki ... Nie wiem o co halo... Moze wy wiecie???

Buziam was :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu,szyjka w ciąży powinna być wysoko twarda i zamknięta.Ale wiele dziewczyn w ciąży pisze że szyjkę mają nisko.Jedno jest pewne że szyjka w ciąży jest twarda i zamknięta.

A ja po wczorajszym wieczorze coś marnie się czuję :evil: Zorganizowaliśmy sobie taki mały babski wieczór a dzisiaj ogromny kac gigant :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu,szyjka w ciąży powinna być wysoko twarda i zamknięta.Ale wiele dziewczyn w ciąży pisze że szyjkę mają nisko.Jedno jest pewne że szyjka w ciąży jest twarda i zamknięta.

A ja po wczorajszym wieczorze coś marnie się czuję :evil: Zorganizowaliśmy sobie taki mały babski wieczór a dzisiaj ogromny kac gigant :!:

Anusia2710-najprościej będzie zrobić test.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Kasica! :) Szyjka jest nisko, jest twarda i zamknięta.

A jej badanie: Badanie polega na wprowadzeniu 1-2 palców do pochwy. Kobieta przyjmuje zawsze taką samą pozycję: np. jedną nogę opiera na krześle a drugą stoi na ziemi. Bada dotykiem miękkość szyjki oraz jej otwartość oraz głębokość na jaką musi sięgac aby dotknąć szyjki.
Badanie przeprowadza się jeden raz dziennie o stałej porze, w jednej pozycji po badaniu śluzu, bo badanie szyjki może zaburzyć obserwacje śluzu.
Badanie szyjki można prowadzić kilka razy dziennie, ale nie ma takiej potrzeby.
Nie powinno się badać po wypróznieniu ponieważ wtedy szyjka zmienia swoje położenie. Należy więc trochę odczekać.

Aaaa i nawjazniejsze, przy tym badaniu trzeba dbać o czystość pazurków i rąk ;)

Mój wieczór minął głupawo, bo wczoraj @ przyszła i płakałam non stop, ale dziś jest ok. Wczoraj już kupiłam prezent na Gwiazdkę dla mojego Mężczyzny, a dziś idę sobie cos kupić :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A do tego wargi sromowe są nabrzmiałe, napuchnięte jakby. Pod koniec ciąży szyjka się rozpulchnia co bedzie wskazywało na zbliżający sie poród :D

No czekamy na te II kreski, bo NA PEWNO będą :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mała gratyfikacja za zakupy świąteczne musi być, co nie Karolcia? :D

Kasiu 8 dni?No ejjj....jak to nie dzidzia, to się pochlastam!

A z tą szyjką to różnie bywa, bo moja jak zbliżał się termin @ była wysoko, i twarda, po kilku dniach spóźnienia obniżyła się tak "do połowy", a teraz znowu jest wysoko.W środku jest miękko, szyjka jest twarda a pochwa bardziej rozciągliwa.Na początku zachodzące zmiany mogą dawać niejednoznaczne sygnały(bo są niewyraźne), więc lepiej nie przejmować się tym za bardzo.Jeśli jednak szyjka znajduje się bardzo nisko, @ prawdopodobnie nadejdzie..W każdym razie ja mam nadzieję Kasiu, że Twoja macica Cię nie zawiedzie :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey moje kochane dziewczynki!

Jak minął wczorajszy tajemniczy wieczór. :) ?My z moim S spędziliśmy go razem, we dwoje, były świece, rozmowy, dobra kolacja wino. :lol: Oczywiście bez przytulanek bo@ ale było super. Teraz się niedawno obudziłam i zaraz na zakupki dalsze, potem sprzątanko itp. A wieczorkiem goście. Musze upiec jabłecznik.

Karolcia myszko jak się czujesz? Bóle @ przeszły już troszkę, nastrój się poprawił?. Buziaczki:pr: Powiesz nam co kupiłaś Daniowi, bo ja zastanawiam się nad prezentem dla mojego S i nie wiem kompletnie co mu kupić na MIKOŁAJA.

Kasica !ciocia Nika węszy NIUNIE, małą blondyneczke... :smo: A ciocia NIka ma przeczucia czasami, bo z gór pochodzi...Wiec czekam na pomyślne wieśći :lol:

Sun buziaczki myszko!Jak się czujemy?
Rybciu a Ty jak samopoczucie, przyszła już zołza :?:

Ściskam was mocno moje czarnule i blondyneczki. Miłego dzionka.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]