Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 1:39 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość

Drogie Panie!
Od 4 miesięcy biorę tabletki Novynette. W czasie dwóch cykli występowały niewielkie plamienia w czasie przyjomowania tabletek,ale w tym cyklu od okolo 14 tabletki zaczal mi sie okres. Mijają już 4 dni, okres się prawie skończył,a ja wczoraj współżyłam z moim chłopakiem (miał wytrysk) i zastanawiamy się czy JESTEM W CIĄŻY?? Mam 23 lata i jeszcze nie chcę zostać mamą. Czy mam się czym martwić??Czy sięgnąć po tabletke PO??
Dodam,ze tabletki przyjmuje regularnie.Proszę Was o radę co robić.
Z góry dziękuję i pozdrawaim serdecznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cma22-jesli brałaś regularnie tabletki to nie masz się co martwić.
Podczas stosowania preparatu Novynette może wystąpić plamienie i krwawienie
międzymiesiączkowe (z utratą krwi zbliżoną do normalnego krwawienia miesiączkowego).
Krwawienie to występuje rzadko, w trakcie pierwszego cyklu stosowania tabletek.
W przypadku nawrotów krwawienia w czasie kolejnych cykli, należy koniecznie
poddać się badaniu ginekologicznemu
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Troche mnie pocieszyłaś.Dziękuję.
To jest moje czwarte opakowanie... :( i to krwawienie wyglądało jak normalna miesiączka. Nie chce się faszerować tabletakmi PO. Wcześniej już brałam Novynette i organizm od razu je zaakceptował,a teraz nie chce. Zastanawiam się dlaczego tak jest?Co mi może lekarz powiedzieć oprócz zmiany tabletek?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

rozumiem ze wczesniej bralas te tabletki, mialas przerwe, a teraz znow do nich powrocilas? ja slyszalam ze nie nie wraca sie do tych samych tabletek bo organizm ich nie zaakceptuje po przerwie-tak powiedzial lekarz mojej kolezance i jak ona po przerwie wracala do tabletek to brala inne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wrocilam do tabletek po sześciomiesięcznej przerwie. Lekarka mi nie mówiła,że organizm mi ich nie zaakceptuje.Czyli mogły nie działać jak należy??Czyli mogę być w ciąży??Nie wiem co robić!?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

w sumie to nie wiem czy one dzialaja czy nie dzialaja tak samo...ta moja kolezanka powiedziala jedynie ze jak zrobi sie przerwe to potem nie wroci sie do tych samych tabletek bo wlasnie organizm nie bedzie ich akceptowal...ale nie wiem jak rozumiec tu slowo "akceptowal"-czy chodzi o ich dzialanie czy po prostu o reakcje twojego orgaznizmu?? z drugiej strony co lekarz to jakies inne poglady wiec moze twoj lekarz jest za tym ze mozna wracac do tych samych tabletek ale sama po sobie widzisz ze ich nie tolerujesz wiec cos jednak musi w tym byc...na twoim miejscu poszlabym jutro do lekarza i porozmawiala na ten temat...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

chociaz na moj rozum to wydaje mi sie ze one dzialaja tylko ich nie tolerujesz...w kazdym razie radzialabym poradzic sie pewniejszego zrodla :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]