Dzisiaj jest sob maja 02, 2026 11:14 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

czesc laski
melduje ze jestem ....narazie :lol:
matki jak matki moja wczoraj rozpalila mnie do czerwonosci :lol:
naszczescie pojechala do domu wieczorkiem
a dzis siostra do niej , bo juz zlosc i wywody "do kogoz to ona przyjechala" :roll: do nas dwoch cholerka :twisted:

a tu co tak cicho ? :roll: :lol:
tylko dwa posciochy napisane :roll: leeeeeeeeeeeeee :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ObrazekObrazekObrazek
Dzis czwarty miesiac Laury.Jak ten czas leciiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Normalnie szok.
Upieklam ciacho z tej okazji,ale coscik wyszlo za duze :oops: i mniej smaczne niz powinno.
Dobrej niedzieli dziewczyny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WItam
O LAURA DUZO USMIECU NA KOLEJNE MIESIACE :)

KIM tak to juz jest z rodzinka :)))
leniwam niesamowicie.. spie na kanapie bo w sypialni ciagle mnie kaszel meczy :roll: nie wiem czemu. w kazdym razie spie sama :lol: nikt mnie nie kopie i koldry nie zabiera :lol: az milo hehehe
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam melduje sie i ja ze jeszcze zyje :lol:

uu pusciuchno tu widze :? :evil: :evil:

weekend zlecial szybko poszalam w sobote troche po sklepach :oops: no i troche wydalam :oops: (ale tylko troszke :lol: :oops: ) a mialam tylko dla Natalki buty kupic :lol: no i sie zeszlo :roll:

a dzis mam lenia :? :oops: :? nic sie nie chce a musze zupe ugotowac dla Justynki no i posprztac przed przyjsciem najstarszej a mi tylek wrosl w kanape :oops: :oops: :evil:

maminek duzo zdrowka dla malutkiej :lol:

mojej zaraz trzasnie 10 msc :shock: no dobra nie tak zaraz tylko za 2 tyg :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie moge nic dopisac do ostatniego postu bo nie ma zmien :evil: :evil: wiec moderatorzy nie powinni sie czepiac :?

Baby gdzie wy jestescie???? zyjecie????

u mnie teraz jest jak nie ''urok to sraczka'' znowu Natalka chora :evil: raz jedna raz druga :evil: nie daja odpoczac :evil: w nocy Natalka miala ponad 40 stopni do tego wymiotowala i mowi caly czas ze brzuszek ja boli znowu musze isc do pediatry (mam umowiona wizyte na 15)

czemu nikogo nie ma??? juz chyba kazdemu brzydnie forum :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
wczoraj nie moglam wyslac posta :evil:
AGA zdrowka dla Natalki!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszkaduzo zdrowka obydwu pociechom twoim.
Ja powoli wygrywam walke z przeziebieniem. Strasznie sie meczylam,nawet nie chcialo sie zagladac na forum.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny juz myslalam ze tu nikt nie zawita :roll:
moze ktoras z was zna polaka (polke) co zajmuja sie cholercia nawet nie wiem jak to jest po polsku :evil: napisze co mam napisane na karce

kine respiratoire+massage i taka osobe musze do Natalki wiem ze to jakies tam inhalacje i masaze
Natalka ma ostre zapalenie oskrzeli jeszcze z dzien i wyladowalaby w szpitalu :evil: teraz tylko musze mala chronic przed Natalka ale tak sie nie da :? bo moja Justyna strasznie sie rwie do Natalki

juz mala nie da mi pisac :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to jest poprostu kinerzysta, ja chodzilam z NIcole na seanse do szpitala za free.
Ona bedzie dusic dziecko w piersi tak przyciskac reka a potem nadusi na tchawice aby kaszlalo dziecko i potem przystawia maske do inhalacji, produkty do inhalacji trzeba miec swoje.
NIe znam niestety polski kinerzystki....
Wez szybko kinerzyste bo on pomaga odflegmic oskrzela bo to potem laduje na plucach niestety. JA pomimo ze chodzilam na seanse do kinerzysty to i tak skonczylo sie szpitalem, bo bylo juz za pozno neistety.
A kinerzysta obojetnie jakiego wez przeciez nie musisz z nim rozmawiac, ale prywatnie to kosztuje ok 50euro seans :roll: bo moja kumpela kiedys brala,k a seansow jest ok 7-10

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc laski
agus to masarzysta po polsku :lol:
i chyba jak masz skierowanie od lekarza to ubezpieczenie zwraca ale pewna nie jestem
lepiej idz , jesli to ma pomoc dziecku...

U MNIE NIESTETY NIE ZA WESOLO
jak chcecie wiedziec wiecej poczytajcie w sierpniowkach
nigdzie nie bylam z siorka , i nie pojde bo nie chce lachy prosic eh

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzis bylam u lekarki i widzialam malenstwo. 17 mm, ruszalo sie i widzialam i slyszalam serce :) No i wszystko jest ok a lekarka powiedziala ze moge pracowac.

Dzis rodzice przylatuja na kilka dni wiec bedzie fajnie obiadki mamy mi sie marza :)

Obrazek

[*] Aleks - 22 tydz - 23.06.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KIM Trzymaj sie kochana, widze ze ciezka sytuacja, ale jakos to bedzie.
arendil No to gratulacje 17mm!!!! no ja tez uwielbiam obiadki babci jeszcze tylko 2 tyg i bede sie nimi zajadac przez 3 dlugie tygodnie :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arednil gratulacje :lol:

no i jutro przychodzi do Natalki masazysta :lol: pokaze jak i co i potem mam juz ja sama klepac :lol:

Kim 3maj sie babo :lol: bedzie dobrze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Arendil fajnie ,ciesze sie ze wszystko w porzadeczku !
dzieki babolki za otuche :wink: zapomnialam pogratulowac
maminkowi gratki i buziaki Laurance !

padam na pysk juz :? jestem przemeczona strasznie ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agnieszka26 pisze:
Arednil gratulacje :lol:

no i jutro przychodzi do Natalki masazysta :lol: pokaze jak i co i potem mam juz ja sama klepac :lol:

Kim 3maj sie babo :lol: bedzie dobrze

I co i to jest polka?
Wiesz ja chodzilam do szpitala i widzialam jak to wyglada i wiem ze tego osoba niedoswiadczona nie powinna robic, ale moze ona ma jakis inny sposob i ze mozesz robic sama, wazne aby pomoc Natalce :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wieczorkiem
Arendil gratuluje,super,ze dzidzi rosnie zdrowo :okk:
Ostatnio nie mam zbytnio czasu na pisanie na forum
Partena przyslala mi mase papierow do wypelnienia odnosnie tego zwolnienia i niezdolnosci do pracy,jutro ide do ich lekarza na wizyte,myslalam ze to nie bedzie konieczne no ale coz...trzeba
Strasznie nie moge sie doczekac porodu,juz mam dosyc tych dolegliwosci no i brzuch juz mi sie opuscil,chyba,ze to tylko zwidy moje i meza :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kiné to fizjoterapeuta. Aga nie kombinuj tylko z polskimi masazystami,idz do szpitala do fachowcow,bo u nas zaden masazysta nie jest tak uczony,zeby inhalowac dziecko :? to tak jak pisalam o osteopacie ,ktorego u nas nie znaja.
[/b]Arendil gratulacje!!!! eh sama pamietam jak te wizyty skrzydel dodawaly i lekow zarazem,a teraz mam taka duza dziewczynke w domu :)
Martesa oszczedzaj sily i spij ile wlezie,bo jeszcze do brzucha zatesknisz :lol:
Kim[b]wpadaj z niunia,ja ci popilnuje :wink: jeszcze nie czytalam co u Ciebie,ale zaraz to zrobie. Z rodzina to jak zwykle bywa na zdjeciu najladniej sie wychodzi. Ja jak gdzies chce isc to ciagam ta swoja kruszynke ze soba. Dzis wypad na zakupy zrobilam...no i w drodze powrotnej wyla mi w nosidelku ( na brzuchu) no i gapili sie ludziska jakbym meczyla dziecko,a nichby ktorys cos powiedzial to bym ugryzla :twisted: :roll: :lol:
A tak w ogole moze jakis zlot kiedys zrobimy? lipcowki juz sie na takowy szykuja,sierpniowki tez?
Doczytalam...Kim witaj w klubie, jakbym o mojej matce czytala...normalnie tez jestm w stalym konflikcie z matka i wiesz co ci powiem,badz madrzejsza,olewaj i tyle. A jak nie zechce spedzac z wami swiat,to pal licho,zachowa sie jak dzieciak.
Ja juz czasem nie mam do mojej sil,a najbardziej jak sie wtraca w nie swoje sprawy. Zaangazowala sie w sprawe Szymona Sz. ( z mojego miasta byl,a poza tym moja matka zalicza sie do sw Teres) i teraz przezywa,ze macierz szkolna nie dala obiecanej kasy jemu i co oczywiscie slysze..."powiedz Jankowi,zeby zadzwonil,bo on to jako posel..." noz kurka tak jakby to byl jego obowiazek. Zawsze wie lepiej co kto ma co zrobic. Mowie do niej "moze jeszcze ma nastraszyc,ze przysle kogos" :lol: A najlpsze ze wszyskiego to jak przyjezdzalysmy jako gowniary na wakacje do Bxli i ta przy patronce mowila do mojej siostry" Anetko powiedz bonjour Pani" normalnie teraz sie z tego smiejemy z siora,bo wiadomo,ze babka wiedziala o co mama ja pyta,ale gdzie mamie to do glowy nie przyszlo :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AGA ja czekam na wiesci jak ta masazystka!

Bo wiesz napisalas o jakims oklepywaniu a pediatrze chyba chodzilo o odkrztuszanie a to co innego :roll: no ale dobra czekamy na wiesci.

Nicole dzisiaj w szkole zwymiotowala, poszlam po nia godzinke szybciej a babka do mnie ze ona ma reflux :lol:
Pytam sie Nicole co sie stalo a mala mowi ze jadla za szybko i wpadlo w druga dziurke i zaczela kaszlec, wiec sie coflo :) niezly reflux hyhy no ale oni takie cuda zawsze mowia, powiedzmy ze martwia sie na zapas :wink:
W kazdym razie mala dzisiaj dostala kilka prezencikow bo poszlismy po witaminki do apteki to dostala kredki od aptekarzaz :lol: a w warzywniaku dostala plyte DVD z bajkami ;) my tam stali klijenci wiec nas znaja :)

maminek No Twoja corcia juz nie tylko spi ale i chce troche swiata ogladac i ma gdzies to nosidelko :lol: u mnie bylo identycznie :)))
a co dopiero mowic o lezeniu na plasko w wozku!!!
no ale to taki ciezki etap :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moniaa pisze:
AGA ja czekam na wiesci jak ta masazystka!

to byl masazysta :lol:
poklepal i poszedl :roll: wiecej gadal niz robil :roll: fakt ze on tylko przydzedl pokazac mi jak to sie robi ale powiem szczerze ze takie rzeczy mozna i przez telefon :lol: aa no i zadnej inhalacji nie robil :evil: zabral mi tylko skierowanie i poszedl ( a po co mu to?) :?

maminek skonczyly sie dobre czasy gdy dziecko tylko je i spi :lol: teraz zaczyna sie zycie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a powiedz jak poklepal??? a poza tyl czemu zabral skierowanie, teraz to ty nic nie zrobisz. No i czy przyjdzie w ogole???

Powiedz czy zrobil tak:
Posadzil natalke sobie na kolanach, zlozyl rece jej na klatce piersiowej i uciskal lekko przesuwajac je ku gurze,,potem powinien nadusic lekko na tchawice aby dziecko odkrzusilo flegme, powinien to powtarzac przez 15 minut i na koncu zrobic inhalacje z soli fizjologicznej, ventolinu, advantan.
no inhalacje to ty sama juz mozesz zrobic, ale czy w ogole on ci kazal ja zrobic bo powinien Ci powiedziec abys zrobila.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]