Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 4:21 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

siemanko

No nareszcie ktoras cos napisała bo chcialam wczesniej juz pisac ale ze nie chce zarobić żołtej kartki pisząc posta pod postem to czekałam az ktoras sie odezwie...

Marryna pisze:
Gdzie kupowałyście ubrania dla siebie? Możecie coś polecić?
Byłabym bardzo wdzięczna :)

twiggless byłam dziś w sklepie i szukałam tego kremu na rozstępy, ale tej firmy znalazłam tylko kosmetyki dla dzieci...

Kremy na pewno znajdziesz w Kruitvat ze Zwitsal'a dla mamy, ewentualnie zapytaj ekspedientki, u nas tez są w AlbertHeinie...

A ciuszki ciązowe to Prenatal - tylko ze tam drożyzna i H&M C&A i w Etam'ie...

U nas po staremu Tosiek coraz bardziej komunikatywny i ciekawy świata...

z 20 listopada

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i z wczoraj

Obrazek

Justa Olga
czekamy na Was... chyba nie pozwolimy aby nasz wątek umarł śmiercią naturalną...
A przeciez nie bede pisac monologów..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny!

Dziś byłam u położnej,pokula mnie :( dwa razy pobierała mi krew, raz sie wbiła za delikatnie i igła jej wyszła ,drugi raz jej sie udało. oraz miałam zastrzyk w udo na krzyżówkę krwi. moja dzidzia jest już główką do dołu szykuje sie do wyjścia.
Zastanawialiśmy sie z arkiem czy nie zrobić jeszcze usg, arek chce wiedzić płeć jest strasznie niecierpliwy. ale mu wybiłam z głowy bo dzidzia jest już duza i nie długo bedzie a poza tym teraz usg jest płatne i co by było jak by znowu nie wiedziała co jest czy chłopak czy dziewczyna.
dziś też byłam na zakupach dla dzidzi już kupiłam wszystko, już mogłabym urodzić.
IZA musiałam kupić ten krampakiet co ty dostałaś z fortisa,powiedz mi mniej wiecej co tam było.

A z Antosiem to ja jestem na bieżąco wchodze codzienie na jego blog.
ale on jest superancki. Byłaś znowu z nim na basenie?

pozdrawiam gorąco!!! :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olga teraz juz na basen chodzimy juz regularnie co wtorek, młodemu sie podoba i mi z resztą też... fajnie ze nas odwiedzasz na Smykach, zostaw czasami jakis komentrzyk pod notką...
A co do Krampakietu to ja jestem ubezpieczona w Z&Z i od nich dostałam a nie z Fortisa... a bylo w nim: (spisze ci z listy, ktora byla dołączona do pudełka)
1 flesje alcohol
kraammaterassen
inlegverband
kraamverband
gaascompres, wondkompressen, verbandwatten
matrasbeschermer
navelstrengklem
luiertape
liierschoudertas
verorgingproducten (schuimbad, shampoo, baby olie, bodymilk en haarlotion)
knuffel

jak cos to pytaj

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

HEJ!!!
Dzięki Iza. to ja kupiłam ten pakiet i tam była połowa tego. Duże pudło ale 3 paczki podpasek :)
to fajnie że z antosiem chodzisz na basen. Dziś jestem jakaś śpiąca zaraz myję się i idę spać. I mam jakiegoś doła.
Dziś czytałam forum dziewczyn z bydgoszczy i tam jest dziewczyna z bliżniaczą ciążą urodziła w 24 tygodniu dziewczynkę i dziś rano umarła a poza tym chłopczyk został jeszcze w brzuchu i lekarze może doprowadzą ciąże do końca jeszcze nic nie wiadomo.
Pozdrawiam was!!! :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka!

Kremiki już mam i się nimi smaruję.

Jutro idę na badanie krwi, nie mam pojęcia jak tam dojdę i wytrzymam bez śniadania...

Pozdrawiam Was gorąco!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

CZESC dziewczyny!!!

Co wy tak rzadko piszecie? U mnie wszystko jest ok. wczoraj wziełam sie za prasowanie ciuszek dla maleństwa, bo dużo dostałam od bratowej.
poprałam wszystko wcześniej a teraz prasuje i rozdzielam co jest uniwersalnego a co jest dla dziewczynki.
teraz bede chodzić do położnej co 2 tygodnie wiec idę w następny piątek.
Już nie mogę sie doczekać kiedy będę miała maleństwo, już bym chciała. :D

gorąco pozdrawiam!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

olguniaale ci zazdroszczę tych ubranek...też bym już chciała je oglądać, prasować itp...ale to jeszcze szmat czasu przede mną...może jak będę w Polsce na święta to kupię jakieś uniwersalne ubranko,...

Fajnie, że możesz skorzystać z ubranek od twojej siostry, ja niestety takiej możliwości nie mam, ale ostatnio mój kolega z pracy- Holender, zaproponował, ze może mi dać wózek, łóżeczko, wanienkę...kurczę bardzo milo z jego strony, co prawda nie wiem czy skorzystam, ale sam fakt, ze chce się podzielić jest super.

dziś miałam badania krwi, ciekawa jestem jakie będą wyniki...

twiggless a co tam u ciebie i Tośka?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna pisze:

twiggless a co tam u ciebie i Tośka?

Jestem jestem, ale coś mnie wena ostatnio opuscila do pisania...
pogoda do du.. tez swoje robi, u nas nic nowego tylko tyle ze jade z Tośkiem tydzien szybciej do PL :D juz nie moge sie doczekac. Mąż dojedzie na same swieta. Jutro idziemy z Antosiem do teścia bo jak co roku organizuje spotkanie z Sinterklaas'em. Wczesniej nie chodziliśmy z męzem bo to typowo dziecieca impreza, a teraz z racji posiadania młodocianego oblookam co tam sie bedzie działo - napewno wkleje jakies foty w niedlugim czasie

Olga jeszcze troszke ci zostało, nie martw sie doczekasz sie, ale koncówka sie cholernie dłuzy niestety :( aha nie powinnas w takim stanie czytac takich tematów jak te o blizniakach Ani... [*][*][*]... to nie doda ci otuchy

Marryna ja tez nie mialam takiej mozliwosci jak Olga, mój Antoś jest pierwszym wnuczkiem u moich rodziców i 3 z meza strony ale jego kuzynostwo jest juz duzo starsze (13 i 9 lat) wiec wszystko sami kupowalismy i zaczelam kupowac juz w 4 miesiacu zeby od razu nie pociagnac takich wielkich sum z konta, nie jestem przesadna i nie wierze w te zabobony ze trzeba kupowac dopiero jak sie dziecko urodzi. Gdybym na to czekała to juz sobie wyobrazam co by mój m. pokupował jak ja niespodziewanie zaczelam rodzic w 8 m-cu... aha daj koniecznie znac jak tam wyniki wyszły

Buziolki dla Was i pogłaskać sie po brzucholkach od e-cioci

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny!

Iza to kiedy jedziesz do polski? wiem o tym że nie powinnam czytac takich rzeczy jak o ani, wiec juz nie wchodze na te strony,żeby sie nie stresować.
Już poprasowałam wszystkie rzeczy malenstwa.dziewczyny oprócz ciuszek też musiałam pokupować różne rzeczy.Nie myślcie że wszystko dostaje tak dobrze to ja nie mam.
Wiecie dzis zauwazyłam że na brzuchu zrobiły mi sie male krosteczki nie wiem czy to nie uczulenie na ten balsam na rostepy :(
Marryna czekamy na twoje wyniki.
pozdrowienia!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olga my juz jedziemy z Tośkiem 14 grudnia i musimy wrocic na 7 stycznia bo wtedy mamy szczepienie... a co do tych krostek to obserwuj jesli sie wiecej pojawi i bedzie cie to mocno swedziało to powiedz o tym poloznej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc

Dziś wziełam się za sprzątanie w domu a wieczorem jedziemy do znajomych na andrzejki. :D
Co do brzucha wczoraj się nie smarowałam tym kremem i dziś mnie już nie swędzi.
no no iza to trochę pobalujesz w polsce, fajnie macie. my święta tutaj pewnie w wigilie pójdziemy do restauracji (jak będę w stanie) a świeta może przyjdą do nas znajomi bo też zostają.
pozdrawiam!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

Ja też jadę do polski na święta, już nie moge się doczekać tych smakołyków przygotowanych przez moja mame.

O wynikach Wam napiszę, do lekarza ide za 2 tygodnie i wtedy się wszystkiego dowiem.

Mam pytanie: gdy już nie będę pracowała, to jednoczesnie nie bede zarabiala,( pracuję przez uitzendburo) czy jest jakas możliwośc, abym dostawała jakieś pieniądze dla kobiet nie pracujacych, których maż prowadzi własną działalość gospodarczą?

Tak się dzis nad tym zastanawiałam...

Pozdrawiam was gorąco w ten deszczowy wieczór.
papapap

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej

marryna przeczytaj sobie pierwsze strony tam iza pisała jak to jest i kto dostaje kasę.
A ty kiedy ruszasz do polski? i na ile?
może jak wrócicie z iza z polski to ja już urodzę :wink:
A co się dzieje z justa? dawno sie nie odzywała.

pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

olga dobrze mówisz polac ci Obrazek ale soczek hihi
maryna przelec watek od poczatku to tylko 5 stron i jakby co to pytaj, jak bede umiala pomoc to odpowiem
własnie co z Justą???

a to mój młody u Sinta

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

olga ja lecę w wigilie a wracam 30.12

twiggless ależ ten twój brzdac zdziwiony i chyba troche przestraszony na tych zdjeciach...pierwszy raz takiego pana widzial :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny
co sie z wami dzieje? ja jakos nie moge spać wiec chodze po internecie.dzis na 8 do polożnej na kontrolę.
Iza ten twój antoś jest superancki!!!!! :D
pozdrawiam piszcie coś!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej!

olgunia koniecznie napisz jak wrocisz od położnej.

U mnie nic nowego, siedze w domku i raczej juz dos wiat nie pojde do pracy. Pogoda brzydka, nwet sie z domu nie chce wychodzic.

Brzuszek mi rośnie :D

Caluski

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek brzuchatki

niech pomysle co u nas Obrazek z nowości to prawa dolna jedynka sie ukazała moim pieknym oczom we wtorek po basenie Obrazek

Olga dzieki za wpisk do pamietnika, pisz co tam położna wymyśliła... może już wnet bedziesz rodzić Obrazek

Marryna jak daleko masz do Amsterdamu :?:

juz niebawem nie bedziecie miec czasu na nude :!: to słówko zniknie z waszego codziennego słownika Obrazek

a propo rosnących brzuszków: może byście pochwliły sie zdjeciami z waszymi lokatorami a nie tylko ja wklejam fotki...

a to mój mały "Mikołaj"

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny!!!

nie jeszcze nie urodziłam :wink: Położna powiedziała że jest wszystko ok. główka dzidzi jest w połowie w miednicy - to jest dobrze. Znowu za 2 tygodnie na kontrolę.
ja nie umiem wklejać fotek itd. :( :(
pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olga to dla ciebie bo tego tez mi przy Tobie brakuje

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=10915

i jeszcze to

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=22012

a wklejanie zdjeć to ja robie tak:

założ konto na: www fotosik pl (zamiast spacji kropki), zaloguj sie
wgraj tam swoje zdjecie z dysku komputera
otwórz okienko z kodami
i w opowiedzi posta wklej kod "miniaturka na forum" lub "pełen rozmiar na forum"
o ile zdjecie nie jest zbyt duze bo w inaczej rozciągniesz nam strone forumową :wink:

z racji tego, że się nudzisz wieczorami i spać nie mozesz to czekam na efekty :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6289 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]