Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:51 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey laski! No i ja mam weekend.
Kasica no szkoda, widzisz to ja miałam robić dziś teścika, ale zaspalam po wczorajszym big piwku i nie zrobiłam.No cóz pewnei jutro zrobie. Narazie leże w łóżku i mam delikatnnego kacyka. Ale może za wczesnie zrobiłąś i dlatego.

Karolcia ja dziś jak dam rade zrobie makaron z mieskiem mielonym, pieczarkami serkiem czerwoną fasolą cebulką i papryczką. Gotowac umiem, bo juz od dluższego czasu sama to robie. Gotuje czesto zupy bo lubie gotowane warzywka.

Jak jutro zrobie testa dam wam znac.

Rybciu a Ty kiedy robisz...

Buziaczki dla was laseczki moje kochane wszystkie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć! A co kaca masz że nie dasz rady? :D Ja już po obiedzie, sałatjke tez już zrobiłam. Ja i Danio zdecydowanie wolimy mięsne potrawy z ziemniaczkami, surówką, a najbardziej to frytki ze specjalnym sosem, cebulką i kurczakiem z prodziża :D

Ach, tylko se smaka narobiłam :(

A ja teraz maluje pazurki, na RÓŻOWO :!: :twisted: Buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia rózowa panno nasza :lol: Kacyk może mały jest wczoraj było piwko i damskie ploty. Wiec nawet dlatego nie chciałam robić testa. A poza tym zaspałam do pracy bo późno wróciłyśmy... :?
Ja tez lubie ziemniaczki i mieśko jemy je czesto ale staram sie jak moge gotowac zupki bo obydwoje je lubimy... No i oczywiście do wszystkiego oprócz zup duźo surówek mnóstwo warzyw. Uwielbiam je.

Miłego dnia myszko kochana.
:lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aj tak, różowa :)

Nikuś, a czy wiesz ze spozycie alkoholu nie ma wpływu na test? ;) Mi brakuje takich babksich spotkan przy piwku :( Moja jedyna bliska koleżanka mieszka kawałek stąd a poza tym uczy sie dziennie. A tak to nie mam kolezanek, ze wszytskimi zerwałam kontakt bo nie były warte nawet splunięcia na nie...

Ja tez Ci zycze cipciu miłego dnia i wieczorku:* Lecę na kawencję :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szczerze nie wiedziałam , ale tak potwornie zaspałam ze nałozylam praktyczne spodnie na tyłek umyłam sie i do pracy. Ale jutro zrobie.

Smacznej kawusi rózowa myszko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:D dziękuję :D

Kurcze, a ja jutro rano ruszam na zajęcia i wróce dopiero w niedzielę. A Ty jutro testujesz... No jakoś wytrzymam i bede trzymac kciukole;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kochane ;) Jak tam dzionek mija ?? Ja własnie wróciłam ze szkółki :) Dzisiaj mielismy zajecia na kuchni ;) Ja z Koleżanką robiłyśmy klopsiki jajeczne ;) wyszły przepyszne hehe :D A na obiadek robie fasolke po bretońsku ;) Mój K ja uwielbia juz mnie prosił od kilku dni ale jakos się nie mogłam zebrać hehe ;) Dzisiaj kupiłam co trzeba i będe walczyć :) Będzie sie cieszył ;) A Jutro heja na zakupy BIG ZAKUPY ;) Musze kupic kiecke :D:D Buty do kiecki, buciki na zimę ;0 JAkąś nową kurteczkę :D I spodenki :) Nio cio trzeba sobie jakoś humor poprawiac prawda ?? :D hehe :P

Nikolu Nio niestety nie udało sie ale nie mysle o tym ;) dzisiaj jakoś nie miałam czasu ;) Obiecałam sobie że pierw zaczne mysleć nad czyms innym ;) A jak sie trafi no to trudno ;) hehe :D Co ma być to bedzie ;) Mam zamiar sobie jakąś prace dorywczo znaleść ;P I odkładać pieniażki :D hehe

Ale sie rozpisałam ;P

A MARTINKO GRATULACJE :D Ciesze sie razem z Tobą :) Spokojnych 9 miesiecy :D

Buziam was laseczki moje ;P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasica a gdzie sie uczysz?

Zostawiłam Ci wczoraj wiadomość na gg.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wsyd sie przyznać... hehe ;P Wiem wiem teraz powiesz ze jestem głupia :D Ale co tam no taka juz jestem :P

Kończe technikum a dokładnie Technik usług i organizacji gastronomi :D hehe ;P Ale i tak nie bede robic w tym zawodzie kręci mnie co innego :D Nie długo zaczynam kursik :D I będe kokosy zbijać hehe :D

Wiem słoneczko ze zostawiłaś ale mój już siedział na kapie i nie miałam jak odpisać... ;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ojj Kasica nie poważna jesteś... gastronomia to całkiem dobra działka i nie rozumiem twojego wstydu... Moim zdaniem to poważny zawód...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny

Ja własnie mam chwile dla siebie w pracy ale juz nie długo znowu bede miała kupe roboty.Dzisiaj akurat przychodza same beksy. Ale jakos sie nie przejmuje tym jakos dam rade a cvo u was jak dzinek.Zazdroszcze dziewczynom ktore jutro maja wolne ja znowu do roboty ale naszczescie tylko do 14. :D :D

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przed chwila odebrałam wyniki beta HCG i pani mi powiedziala, ze jest ponizej 1, czyli nie ma fasoki. @ tez nie ma, wiec co sie dzieje? Moze ze mna cos nie tak :roll:
W przyszlym tygodniu chyba wybiore sie do lekarza
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heyka laski! :P: ja sie wlasnie chwilę przespałam :boo: i już mi lepiej. Zaraz przyjedzie mój S z całą wałówką od mojej mamci (jak wracał od swojej zajechał po drodze do mojej). Pewnie jakieś pyszności mniam :lol: :lol2: :je:
a Wam jak mija dzionek kochane.
CMoki dla was :lol: :lol: :lol:

PS a jutro robie testa normalnie się boje wyniku. Boje sie chyba rozczarowania> No nic może się odważe. :|

BUZIALE :pr:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hehe dziewczyny czy to jest forum gastronomiczne??? czy o objawach ciąży??? bo już sie pogubiłam :g^^: :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czasami przecież to się nakłada... no wiesz zachcianki i te sprawy ;) napiszę coś i mam nadzieję, że nie zostanę za to bardzo ochrzaniona... ale w 3tygodniu zaczyna się tworzyć układ nerwowy, a w 1-2 rozkład tarczki zarodkowej, tworzenie pierwotnych listków zarodkowych, czyli sam początek, ale zaburzenia na tym etapie są strasznie bardzo poważne. Do końca nie wiadomo co i jak działa na płód (alkohol, kawa, nikotyna itp.), ale na pewno teratogennie. Przez pierwsze ok 2/3 tyg ciąży czasami się o niej nie wie... ale radziłabym, odstawić profilaktycznie wszystkie używki jak się stara o dzidziusia... Zaburzenia na tym etapie rozwoju najczęściej prowadzą do obumarcia płodu, i dlatego ok 50% ciąż kończy się poronieniem w 1-2 tygodniu a my nawet o tym nie wiemy. Przepraszam, nie chciałam nikogo zestresować, tylko tak może troszkę przestrzec. Bywa tak, że kobieta pije w ciąży, pali, a dziecko jest względnie zdrowe i nawet bez zespołu poalkoholowego, a bywają takie co w złym momencie wypiły piwo i miały duże kłopoty z utrzymaniem ciąży. Po prostu nie wiadomo jaka dawka jest szkodliwa i w jakim okresie ciąży, także lepiej dmuchać na zimne. Trzymajcie się! :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Laseczki:D

PANI PROMOTOR do mnie zadzwonila wlasnie:) okazalo sie ze praca na dobrym poziomie. Boshe nawet nie wiecie jak sie ciesze...az kamien z serca.

Czas wiec od jutra pisac dalej zeby skonczyc i miec pewien etap zycia za soba.

3majcie sie.

' I felt U in my legs before I ever met U....'

Orientacja seksualna? BZDURA:D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Ja właśnie słyszałam że w pierwszych dwóch tygodniach ciąży nie kształtują się jeszcze żadne układy ( w 3 dopiero nerwowy), więc picie alkoholu w tym okresie nie zagraża dziecku. Gdyby tak było, to pewnie o połowę mniej dzieci by się rodziło. To nie znaczy, że można pić bez ograniczeń, ale mnie się np. zdarzyło i nie mam wyrzutów sumienia bo nie wiedziałam i nie sądzę też aby to zaszkodziło dziecku.
Najgorzej jest między 2 a 12 tygodniem, kiedy się wszystko kształtuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

heloł wszytskim mamusiom i przyszłym mamusiom

NIkuś- ja test mam, ale też się boję..chyba jutro zrobię bo wieczorem wypad do knajpy ze znajomymi, więc wolałabym wiedzieć..ale u mnie to jutro bedzie 26 dc, jak myślicie powinno juz wyjść jakby co?

Kasica- a jak ten Tówj sluz? zmienił sie?

Nikuś -i jak twój śluz? ciążowy? masz jakies jescze objawy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey rybciu!
Gdzie jutro balujesz?My sie wybieramy ze znajomymi podancować do klubu KINO może się przyłąćzycie. Własnie wróciłam z zakupków i idem się kąpać.... Miłego wieczorka :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

NIKUŚ-my raczej posiedzieć..do szewca, albo gdzieś indziej na starówkę...:), ale może się spotkamy :), tylko ja Ciebie nie rozpoznam :)

to co testujesz jutro? jakby co to powodzenia i trzymam kciukasy z całej siły!!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]