Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:01 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Szanse są pół na pół :) Jesli rzeczywiście widzisz zupełnie inny kolor niz dotychczas to ok.
A temp. mierzysz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:D wiem, że szanse są pół na pół dlatego nie nastawiam się za wszelką cenę:)
Dziś mierzyłam miałam 36.7

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aha, taka troche przyniska jak na II fazie cyklu, ja miałam taką raz albo 2 na całą II fazę. Ale nic sie nie martw, teraz to ona i tak jest nie wazna, najwazniejsze jest to czy w dzień spodziewanej miesiączki nie spadnie tylko bedzie sie utrzymywac na poziomie 37* ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no dziękuję Karolcia za odpowiedzi na moje pytanka:)a jeszcze jedno i ide spać:)
Czy we wczesnej ciąży tempka zawsze musi mieć minimum 37'? czy to sprawa indywidualna każdego organizmu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Powiem tak, jeśli w dzień spodziewanej miesiączki lub jeden/dwa dni przed nią temp. spadnie Ci do tej z fazy cyklu, np. 36,6*, to ciaży bankowo nie ma. Ale jeśli termin miesiączki minie, dodatkowo jesli nie przyjdzie, a temp. bedzie wynosić po jej braku 37* z kreskami (powinno byc max. do 37,5* powyżej to juz raczej przeziebienie) to ciąża na pewno jest:)
Tak więc temp. zawsze przy ciąży jest podwyższona jesli nie ma @. To prosty i bardzo skuteczny sposób. Gdy ja podejrzewałam ciąże i nadszedł dzien okresu tempka spadła do 36,7*. Test już nawet nie był potrzebny;)

Zycze więcej powodzenia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziękuje:*Karolcia jesteś kochana:)
Dobrej nocy życzę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wzajemnie :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam, jestem tu nowa osoba. mam pytanie. jestem po okresie 6-7 dni kochalam sie z chlopakiem codziennie,stosujemy stosunek przerywany. dzis rano mialam nudnosci trwalo to moze 2 godz, czy to mozliwe ze jestem wciazy?na test chyba za szybko a juz bym chciala wiedziec. :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziwczyny! Mam pytanko do tych ktore mierza tempke, mmianowicie, jak to jest, czy np w drugim tygodniu ciazy tempka rowniez jest wysoka?? kiedy ona spada jezeli sie jest w ciazy?? czekam z niecierpliwoscia na odp oraz z gory dziekuje.

Ps.Goraco pozdrawiam wszystkie zafasolkowane, a tym ktore sie staraja zycze powodzenia i trzymam kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie. Otóż okres spoznia mi sie 5 dni. Ostatni raz kochalam sie z moim chlopakiem w 7 dniu cyklu i byl to stosunek przerywany, czesto postepowalismy w ten sposob wiec nie bralam tego pod uwage, no ale teraz zaczynam sie martwic... Z objawów to mam bole brzuszka i jajnikow czasami (zwlaszcza w nocy) Mialam mdłosci, ale nie zwracałam. Piersi bola mnie jak cholera, ale to normalne przed okrsem. Nie jem duzo, ale mam ochote na rozne dziwadztwa. Wczesniej popalalam pilam duzo kawy, a teraz w ogole mnie do tego nie ciagnie. Upławów wielkich tez nie mam. Nigdy nie spoznial mi sie okres, zazwyczaj dostawalam go wczesniej, ok 3 tyg temu wrocilam z USA po 5 miesiecznym pobycie i to tez mogloby miec wplyw na rozregulowanie miesiaczki. Co myslicie, mam sznse na dzidziusia? Jutro lece do apteki po testy i stad pytanie jaki kupic?Paskowe chyba najlepsze, co?
Prosze o jakis komentarz
dziekuje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No i jeszcze pare zmartwen, jezeli jestem w ciazy, to musze sie przyznac, ze duzo popijalam alkoholu (akurat trafilo mi sie pare imprez pod rzad) i 2 razy w tygodniu chodze na aerobik, gdzie naprawde daje czadu. Czy te rzeczy moga zaszkodzic dzidzi? I czy moge w ogole cwiczyc bedac w ciazy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

alkohol :shock: w ciazy????? nawet jesli przypuszczasz to powinnas odstawic na ten czas poki sie nie wyjasni czy jeste czy nie.jak jestes to raczej powinnas odstawic.alkohol jest najczestsza przyczyna poronien!!!
a co do aerobiku to powinnas rowniez troche przystopowac jesli zalezy ci na fasolce

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zle mnie zrozumialas. Ja nie pije alkoholu teraz, piłam jakies 3 tyg.temu(bo bylo pare dobrych okazji), gdzie nawet nie podejrzewalam, ze owa' fasolka' kiełkuje :roll: A co z farbowaniem włosów i pazurkami :( ? Tez nie dozwolone?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

upsss no to sorki ale nie napisalas o tym wczesniej. a co do wlosow i pazurkow to wiem ze moze byc szkodliwe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewka, test robi się najwcześniej dnia spodziewanej miesiączki.

Fresita, temp. w ciąży jest zawsze wysoka, np 37,2*. Taka temp utrzymuje się do 3-4 miesiąca. Bierze się ją pod uwage jako domniemaną ciążę, jesli okres nie przychodzi a temp. tego dnia, następnego i jeszcze nstepnego....itp. wynosi nadal 37*.

Żyrafka, ja na Twoim miejscu kategorycznie zrezygnowałabym z aerobiku, kobiety w ciaży powinny lezec i wypoczywać, szczególnie na samym początku gdy ciaża jest najbardziej zagrożona ryzykiem poronienia do 12tyg.
Ponadto mogło dojść do zapłodnienia jeśli Twój facet nie jest dość szybki i zostawił troche w Tobie.
Włosy możesz farbowac i paznokcie tez robić. Ciąża nie może tak ograniczać, bez przesady...:) Tylko co do pazurków, to pewnie chodzi Ci o tipsy, ja polecam założenie maseczki u kosmetyczki bo wiadomo jak śmierdzą te primery, akryle, zmywacze. Ja bedę zakładac gdy kiedys bedę w ciąży :D
A włosy, to przeciez jest tyle świetnych szamponów bez amoniaku,które doskonale malują włosy.
Alkohol - hmmm, nie moge powiedziec nie zaszkodził, szkodzi na pewno. Zalezy ile wypiłaś? Teraz już nie pił.
Poza tym zrób test juz na pewno Ci wyjdzie.

Kasica jak sie czujesz dzis raniutko? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczynki kurcze karolcia piszesz o tych wlosach zeby bez amoniaku a jesli faktycznie okarze sie ze jestem w ciazy a moje wlosy juz maja takie odrosty ze planowalam na swieta sobie zrobic :roll: :roll: a zawsze mam 2 kolory jasny blad i ciemny braz wiec nie wiem jesli moje objawy sie potwierdza jak myslisz spokojnie moge pofarbowac czy raczej nie bardzo :lol: w pierwszej ciazy zrobilam sobie trwala ok 2 miesiaca ciazy a nie wiedzialam ze niby nie mozna w tak wczesnej ciazy farbowac no i trwala :!: :!: dziecku nic nie zaszkodzilo jedynie co to to ze moja trwala miala zaledwie 4 dni i potem nie bylo po niej sladu co do 3 miesiecy powinna sie utrzymac :!: wiec nie wiem co zrobic do 3 miesiecy czekac :shock: :shock: :shock: i na swieta takie odrosty :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziś rano zrobiłam teścik :cry: no i negatywny :cry: właściwie to przed miesiączką jestem... proszę powiedzcie że nic nie jest przesądzone i jeszcze może się coś zmienić... Przecież nie wymyślam sobie tych objawów :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ninka, ja podczas ciąży nie chciałabym wygladac jak jaskiniowiec :D Nie darowałabym tym włosom, a od tego mam głowę by nia ruszac;)
Tak jak pisałam wcześniej, założ maseczke na twarz i pomaluj włoski. Zreszta teraz sa naprawdę mocne, trwałe i dobre szampony do malowania. Jeśli wybierzesz jakąś super firmę to nie pożałujesz:)

Eluś, ja tez tak miałam. I tez objawy nie były wymyślone. Sądzę ze powinnaś go zrobić w dniu @ albo sie wstrzymać sie i gdy nie przyjdzie przez 3-4 dni zrobic wtedy test.

Kurde, ja już się powinnam mniej tu udzielać :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry wszystkim :) Jestem juz po tesciku i wyszedl negatywnie - robilam quicka (kiedys tez go probowalam 3 razy pod rzad, I pozytywny, II negatywny, a III w ogole nie wyszedł). No ale po miesiączce ani sladu, a to juz szósty dzien po :shock: I co teraz? Ile jeszcze czekac? Czy odrazu pójść do lekarza
A tak w ogole to nawet w tescie napisali, ze jedna kreska oznacza, ze mozna założyć ze nie jestem w ciazy... Niczego człowiek nie jest pewien w życiu :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No bo jedna kreska oznacza TYLKO brak ciąży.
Zrób sobie badanie z krwi beta hCG, w laboratoriach, odpłatnie. To da Ci już 100% pewnosć, bo nie wykluczone że ciaża jest jesli @ nadal nie ma. Czasami nasze forumki musiały tu czekac do 2 tyg po terminie @ by test wyszedł pozytywnie. Albo po prostu idź na USG dopochwowe, z tym ze jeśli to bardzo wczesna ciąża, np 2-3 tyg. to aparat jej może nie wykryć.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]