Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 3:51 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 867  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Eliza na karpackim mieszkam od urodzenia!
Kiedy masz wizyte u gina?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A na której jednostce? Ja mieszkałam na Matusiaka 7. Wizytę mam 28 grudnia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gabunia masz racje teraz zajmij się ślubem, teraz tempo będzie Ci narastać z przygotowywaniami, niby się ma wszystko pozałatwiane ale na koniec jest najwięcej do roboty :wink:

Ja w wojewódzkim też leżałam na krótkoterminowej i byłam zadowolona, a opinii o szpitalach już nie słucham bo każdy ma coś dobrego i złego do powiedzenia, ja też dużo słyszałam dobrego o wyspiańskim ale np. moją znajomą zarazili przy porodzie gronkowcem i żółtaczką no i dziecko przy okazji też, ale to chyba w każdym szpitalu jest możliwe więc nie ma na to patrzeć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja przyszłą teściową na Wyspiańskiego tez zarazili gronkowcem (miała operacje), a syn mojej kuzynki złapał tam jakąś bakterie. leczyła go jeszcze długo po porodzie. W Wojewódzkim jest naprawde miła atmosfera ,dobra opieka i miłe pokoiki. nie wyobrażam sobie leżeć w sali gdzie jest 10 kobiet albo i więcej. ja myśle że jak będę miała rodzić to w Wojewódzkim.
Ordynator jest naprawde świetnym specjalistą i tam każdy go słucha nikt z nim nie dyskutuje. facet potrafi pilnowac porządku. Jak bedę wciąży to pójdę do niego, on ma prywatną praktyke, tylko jest bardzo drogi bierze 100zl za wizytę. ale myślę że warto, on mnie badal i ma super podejście do sprawy. rozmawiałam z jego pacjentkami i widziałam jak są traktowane w szpitalu. pozatym to jest ginekolog- polożnik doktor nauk medycznych. może za ten tytuł tak się ceni.

była któraś u Stoleckiego?? potrzebuję opini.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Eliza ja mieszkam na doliny miętusiej :D powiedz mi jak tam u Lasatowicza wygląda sprawa L4 pracujesz czy siedzisz sobie spokojnie w domku? Ja się czuje strasznie (zmęczenie i ciągła senność) więc go chyba poprosze o zwolnienie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Daje zwolnienie bez problemu-byłam na razie 2 tygodnie, teraz czuję się dobrze, więc na razie nie idę. Poczekam na potem, aż brzusio urośnie :wink: Poprzednim razem całą ciążę byłam na L-4. Chodziłam do niego od 4 miesiąca i bez niczego dawał mi L-4, choć w ostatnim miesiącu niby już nie musiał, bo wszystko było ok. Tak więc jak potrzebujesz, to wal śmiało- na pewno Ci da. A Ty kiedy idziesz do niewgo? I jak się nazywasz-może się znamy osobiście? Lub przynajmniej z widzenia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gabunia nie znam ordynatora ale znam zastępce ordynatora - Roztoczyńskiego, super facet , bardzo miły i delikatny i ma super podejście do kobiet.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O Roztoczyńskim tez słyszałam, nawet znajoma lekarka mi go poleciła. A gdzie on ma gabinet?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiecie co ja jakoś się zupełnie inaczej czuje niż w ostatniej ciąży, wtedy bolały mnie piersi przeokropnie a teraz bolą mnie tylko sutki i tyle, praktycznie nie mam mdłości, czasem mnie tylko zemdli, żadnego odepchnięcia od słodkiego czy od różnych zapachów, dziwne to jakieś. Kurcze aż zaczynam się martwić, zmęczenie też aż tak mi nie doskwiera, a przy ostatniej ciąży to nawet zasnęłam w pracy przed kompem jak sama w biurze siedziałam :? O co chodzi teraz :roll: Zaczynam się martwić :? :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U Roztoczyńskiego dawno nie byłam ale miał gabinet na placu Wojska Polskiego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Eliza nazywam się Olka - ale żadnej Elizy nie znam :( być może znamy się z widzenia :D wizyte mam 15 grudnia
anula nie przejmuj się że czujesz się inaczej niż wcześniej - nie każda ciąża jest taka sama, na pewno wszystko będzie OK :D
A jakie macie opinie na temat ciąży i pracy przy komputerze? Ja się trochę martwie że za długo gapie się w monitor - chociaż moja szefowa fundneła mi monitor płaski - bo podobno bardziej bezpieczny - ale mam jakies mieszane uczucia co do tego :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze no ja to się troche boje bo pracuje na kompie przez 8 godz i wiem że trzeba to ukrócić do 4 godzinek, ale jak to zrobić :roll: Nie wiem czy rodzaj monitora ma jakieś znaczenie ale ja też mam płaski.
A jeśli chodzi o te objawy , no to niby wiem że każda ciąża jest inna ale strach mnie obleciał, poprostu się boje bo w czerwcu się zakończyło martwym płodem :( Zamartwiam się czy teraz napewno się uda.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też się strasznie bałam na początku - wizyta u gina mnie troszke uspokoiła. Może ty też poczujesz sie lepiej jak pogadasz z lekarzem. Głowa do góry - a co do naszych komputerów to oby jak najmniej czasu przy nich spędzać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a mnie roztoczynski przyjmowal na swiat :]

mama byla zadowolona :]

ale kiedy to bylo... :d

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Była u Stoleckiego raz w zyciu i byłam bardzo zadowolona. jednak na bezpłatna wizyte trzeba u niego czekac aż miesiąc wieć poszłam do ginki która mi poleciła moja koleżanka.

Anula ja też pracuje 8 h na kompie. Słyszałam o 4 ale nasz BHPowiec i informatyk zapewnili mnie, że nasze kompy sa najnowszej generacji i ze promieniowanie jest znikome. I ciesz się, że masz małe mdłości. Ja miałam przez 3 miesiące takie mdłosci, że nie wiedziałam co ze soba zrobic. Życze Ci aby tobie twoje tak nie dały w kosc ;)

Ja chyba bede rodzic na Wyspianskiego. 6.12 ide tam do szkoły rodzenia wiec mam nadzieje poznam jakas baaaardzo miła połozna, która pomoże mi w porodzie :) Niestety zawsze jest ryzyko, że jak nie będzie wolnych łóżek w dniu mojego porodu to i tak mnie wyślą do Woja.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny dziękuję że jesteście i pocieszacie, od razu lepiej się robi na serduszku :D W poprzedniej ciąży miałam mdłości przez całe dnie od rana do wieczora , miałam dość.
Dzięki za info o kompach :D bardzo pocieszna wiadomość :D
A Roztoczyński uratował mojego brata i moją mamę przy porodzie, przybył w ostatnim momęcie porodu. Inny lekarz popełnił błąd i mama miała poród kleszczowy, oboje z bratem ledwo uszli z życiem ale dzięki Roztoczyńskiemu wszystko się dobrze skończyło. Podobno on robi super cesarki, prawie nie ma blizny :wink: Bardzo ładnie pozszywane :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny mam prośbę o pomoc, robią mi się straszliwie wielkie pryszcze. Nie mam ropnych ale rosną takie wielkie chrosty i nic się nie da z tym zrobić :cry: ja już zaczynam tak strasznie wyglądać :cry: a na dekoldzie to mi się zrobił chyba ze średnicą 2 cm :!: :evil: dobrze że się chociaż jego dało zakryć. One tak dziwnie puchną, to tak jakby spuchnięte chrosty. Błagam was czy macie jakąś recepte na to świństwo :cry: Coć wątpie czy da się z tym coś zrobić bo to chyba przez hormony :roll: :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula25 ja niestety nie mam dla ciebie dobrych rad bo oprócz mdłości hormony nie dały mi az tak popalić. Może poproś o rade jakas kosmetyczkę, która doradzi Ci jak sobie znimi radzić. Na pewno nie rób nic na własna rękę zwłaszcza w Itrym!!!!!

ps. Czyżby w Twoim brzuszku zamieszkała dziewczynka ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pytasz mnie czy zamieszkała u mnie dziewczynka? No jeszcze nie wiem :lol: i jeszcze długo się nie dowiem :wink: A co ? jak jest dziewczynka to się robią pryszcze ?? Nic z nimi nie robię - jedynie wyciskam, jak się da :? :lol: jak zwikle :lol: nie mogę się powstrzymać :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula podobno jak się ma dziewczynkę, to odbiera ona swojej mamusi urodę, więc całkiem możliwe, że tak jest u Ciebie. Mi co chwilę prawią komplementy, że mi ciąża służy, ja sama też się czuję wyjątkowo ładnie, no i będzie chłopczyk!!
Pozdrawiam Was gorącao w to niedzielne popołudnie.
Ps. Przespałam całe rano :oops:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 867  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]