Dzisiaj jest ndz maja 03, 2026 12:39 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Moje kochanie dziś zostalo w domu. A ja sie kiepsko czulam , znowu... Najgorsze jest gdy sie zastanawiam czy jest mi tak niedobrze czy jestem tak glodna(a moze te dwie rzeczy na raz).
No i moje kochanie jak sobie lezalam posprzatalo troche :)
I dobrze bo przez moj paskudny zoladek ktory mi zyc nie daje troszke zapuscilam dom :P Musze to zmienic przy nastepnych kilku godzinach dobrego samopoczucia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arendil Ty sie nie przejmuj porzadkami,jezeli sie zle czujesz to odpoczywaj,dobrze,ze Twoja druga polowa Ci pomaga :okk:
Ja ostatnio latam jak nakrecona,od samego rana ze szmatka i odkurzaczem,az sama siebie nie poznaje,bo ja straszny legat jestem :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Arendil popieram martese , jesli zle sie czuje sz nie rob nic na sile
nie dzis to jutro zdazysz, ja dzis tez dalam po sprzatanku i nawet
udalo mi sie :wink: co nie zadko sie zdarza
a teraz skaczylam prasowanko, ja to mam tak ze jak juz zaczne to musze skonczyc 8)

Martesa jesli chodzi o conge prenatal ( 6tygodni) musisz tak jak piszesz
wziasc minimum tydzien przed planowana data porodu , mozesz wziasc cale szesc ale nie musisz , mozesz je wybrac po porodzie laczac z conge postnatal (9 tyg) wtedy lacznie masz 14 tyg po porodzie ,
ale radze uprzedzic pracodawce bo zdarzaja sie rozne cudenka i czasem
potrafia wprowadzic ludzi w blad (mialam szefowa rasistke i ona czesto
i gesto wykorzystywala niewiedze pracownikow ) dobrze ze sie pytasz
tak to znasz swoje prawa ,
a jeszcz pyt ,nalezysz do jakichs zwiazkow zawodowych ?
warto sie zapisac jesli jeszcze nie jestas :wink:

aga nie wiem narazie chyba nie jest tak zle
wzielam dwie nospy i przeszlo ale moze i cos mnie bierze bo zimno
mnie telepie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kim nie naleze do zwiazkow zawodowych,jutro bede w biurze u pracodawcy to uprzedze go o tym,ze po porodzie wykozystam wszystko(prucz tego jednego tyg).Sekretarka szefa dzwonila,zebym przyszla podpisac jakies papiery,nie wiem o co chodzi ale nic nie podpisze,gdyz moj francuski,zwlaszcza czytany ma wiele do zyczenia,wezme do domu aby ktos mi przetlumaczyl,nie ufam im.Moj pracodawca do zbyt uczciwych osob nie nalezy.Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz.
Widze,ze jakies chorobska lapia Was i Wasze rodziny.Duzo zdrowka zycze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

znowu sie pozale ale moje dziecie oszalalo :roll: w nocy meksyk wogole nie chciala spac w swoim lozeczku u mnie na recach to owszem :? ja ja do lozeczka a ta bek niesamowity :? od kilku dni jest tak podobnie :evil: nie wiem czy moze jej cos sie przysnilo czy co :shock: dzis w nocy to tak jak male malpki robia :lol: kurczowo mnie sie trzymala az szkoda mi jej sie zrobilo ale przeciez przez cala noc nie bede jej trzymac :roll: jakos wytrwalismy do rana (w nocy chyba z 15 razy pobudka) dzis juz widze poprawe ale umowilam sie z pediatra jeszcze oczy ma takie metne i piszczy ale juz jest lepiej :lol: aaa no i jeszcze na domiar zlego nie mam czym jechac do pediatry :evil: :evil: samochod w naprawie :evil: i slono bedzie kosztowala naprawa :evil: kurcze jaki paskudny koniec roku :evil:

wkoncu Natalka poszla do szkoly :lol: Justyna ma troche tempki ma ale juz nie taka jak wczoraj poza tym juz Natalka chciala isc do szkoly nawet sie ucieszyla :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aga pewnie dzis nie funkcjonujesz normalnie ?
wspolczuje , idz spac z mala jak da rade :roll:
a ta juz pojdziesz zaraz do szkoly musisz leciec :roll:
nie no ,Ty to masz naprawde meksyk
a stary pomaga w nocy czy ma w dupci ?
mnie dzis glowa boli :x ostatnio cos sie sypie
i padam , wczoraj tez wieczorkiem przycielam komara
jak R wrocil ,normalnie nie wyrabiam
moze przez ta ciote cholerna , juz miesiac sie leje i konca nie ma :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Moja corka naszczescie zdrowa,lekko pokaszluje ale syropek zalatwi sprawe :wink:
Agnieszko wspolczuje,wiem co znaczy nie przespac nocy bo dziecko chore,mam nadzieje,ze mala szybko wydobrzeje.
Kim mnie tez dzies od rana glowa boli i lekko gardzielko,taka pora na choroby...
Trzymajcie sie,ide sie troszke polozyc,moze lepiej sie poczuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no niestety moj malz ma to w dupci :evil: :evil: jeszcze gada na mnie ze ja ja rozpiescilam i dlatego tak wyje :evil: :evil: :evil: - brak na to slow i sily :evil: :evil: :evil: u mnie jest tak ze on czuje sie zly bo nie moze sie wyspac wkoncu on pracuje :evil: :evil: ( a ja to co do cholery leze :evil: :evil: :evil: ) mam sasiada i on go troche buntuje ze ja w domu itp :evil: :evil: :evil: :evil: nie mam juz sily na nic :evil: :evil:
podejrzewam ze taki cyrk jest przez zabki :evil: i nie wiem czy jechac do pediatry bo co ona poradzi tylko powie wspolczuje wam i musicie to przezyc taki urok dziecka i tyle :evil: :evil: ehh co za zycie :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka chyba wiekszosc facetow ma takie podejscie,ja tez zawsze sama musialam sie uporac z chorobami corki itp bo on zmeczony i do pracy musi,tyle,ze ja tez pracowalam,no ale coz na to poradzic...
Wiesz,mozliwe,ze to wlasnie zabki,poczekaj jeszcze troszke i jak temp nie spadnie to idz z nia do lekarza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam

noc byla dzis lepsza :lol: wstalam do niej tylko 10 razy :lol: ale juz powoli sie rozchmurza :lol: czyli dzis troszke bedzie spokoju (oby) :lol: jak tak to dzis w domciu cos zrobie bo niestety przez te ostatnie dni troszke sie zapuscil :oops: :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja juz nie moge :( Żoładek ciągle odmawia posluszenstwa. Boli, ja jescnie moge, jak patrze na jedzenie to mnie odrzuca. Jak musze wstac i mysle ze zaraz bede musialacos zjesc to juz w ogole tragedia. W nocy spac nie moge.
Maz tylko kiwa glowa i probuje wszystkiego zeby tylko mi bylo lepiej.
Jejku jak jachce sie czuc wrescie dobrze :(
Juz nie wiem co jesc, bo nawet toco lubie juz nie dajemiprzyjemnosci z jedzenia. Po prostu masakra.
Moze macie jakies pomysly na cos coda sie zjesc jak juz czlowiek ma dosc jedzenia czegokolwiek...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
jakos ostatnio nie mialam czasu aby zajrzec.
Eh u nas dzisiaj ciezka nocka, mloda goraczkowala 40 stopni nic jej nie zbijalo dopiero kapiel pomogla. Rano poszlam do lekarza i okazalo sie ze zapalenie obu uszu... tylko dziwne bo uszy ja nie bola.
Dostala kropelki do ucha i 2 butelki antybiotyku :shock: w kazdym razie tydzien w domu, dla niej to tragedia :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arendil sprobuj napic sie lyczka coca coli tylko tej prawdziwej :lol: moja szwagierka cos podobnie miala jak ty tylko ze ona ciagle wymiotowala i cola pomogla :lol:

moniaa no niestety pora naszla na chorobstwa :evil: :evil: u mnie Justyna jak zasnela o 10 tak dopiero co wstala od razu inaczej sie czuje :lol: i wyglada :lol: (nawet usmiech widze) no dobra lece jej zupke dam bo pewnie glodna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

widze ze szpitalna atmosfera u nas :?:
wszyscy sie pochorowali ,niedobrze..

aga a ty swojemu nie mozesz pokazac jak to jest samej
z dziecmi , ze nie tylko on pracuje bo ty moze i wiecej z siebie dajesz ?
ja bym mu powiedziala ze z checia sie zamienie z nim rola ,
jak by posiedzial z dzien sam z dziecmi zmienilby moze zdanie ?

a to ze on pracuje i chce sie wyspac to nie znaczy ze ty jestes
zobowiazana charac w dzien i w nocy :roll: :?:
moze sie i wymadrzam ale napewno bym porozmawiala
bo latwo sie wymigac a on tez do cholery jest ojcem :!: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam
Kim ja juz mu o tym mowilam a on do mnie to idz do pracy i zarob :evil: :evil: fakt faktem ze on ostatnio non stop pracuje w tyg po godzinach no i niedziele :? wiec narazie niech mu bedzie :roll:

noc znowu byla do du... :evil: najpierw sasiedzi do prawie 4 :evil: a potem moja corka :evil: :evil: :evil: i znowu powiem PRZEKLETY SMOCZEK) :evil: :evil: :evil: a teraz moja corka dala po spaniu jak poszla okolo 9 to dopiero wstala :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśniesię dowiedzialam ze mam alergie na penicyline... Po tygodniu brania antybiotyku wczoraj weczorem zaczelo mnie swedziec cale cialo. spac ie moglam. A dzis rano sie obudzilam z czerwona szyja, twarza, dekoltem, lekko utrudnionym oddychaniem i w ogole taka na maksa oslabiona.
Pojechalismy do lekarza, kazala odstawic antybiotyk, jutro dzwonimy do ginki no i zobaczymy.
Teraz czuje sie juz ok, na szczescie mam nadzieje ze zmaluszkiem jest wszystko ok... Ale tego sie juz niedlugo dowiemy.
Kurcze przestraszylam sie troche ta sytuacja...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja mam podobne objawy jak mam z metalem do czynienia :?

byle badziewia nie moge nosic :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie kochane :D
Arendil trzymam kciuki za Ciebie ,daj znac jak po wizycie
Aga no to jednym slowem nie ciekawie masz :roll:
a malz w kazda niedziele pracuje ?
no wielka szkoda , ze nie spedzacie chodz jednego dnia razem..
no nic , kazdy ma swoje :wink:
u nas ok , juz blizej niz dalej do przyjazdu siorki
jakze sie ciesze !!! :D

porobilam porzadeczki w domciu
poprzewalalam szafy , znalazlam cos co wchodzi na tylek :lol:
kurcze musze sie wziasc za siebie , do frycka musze isc, bo nie mysle
zeby ktoras z oglaszajacych sie chciala przyjechac do mnie na wies :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
No u nas jakos lepiej, jedno uszko juz tam peklo i sobie wyplynelo teraz czekamy na drugie.
Mala w domu dopiero pierwszy dzien a ja juz mam jej dosc :roll: :twisted:
Ale to tez przez to iz czekam na @ i jestem rozdrazniona, a do tego mnie cos lapie :?
AGA mi sie wydaje ze Twojej malej cos sie przysnilo a bolace dziaselka to jeszcze poteguja. Musiala sie bardzo bac; albo mocno ja bolalo skoro sie tak kurczowo Ciebie trzymala.

zdrowka dla chorujacych!

ARENDIL o jeju trzymam kciuki aby wszystko bylo ok, kobieto Ty teraz duzo spij jak dzidzia sie urodzi to bedziesz sprzatac :)))

Co do mezow... hehe u mnie bylo tak pierwszy miesiac po porodzie to ciagle sie dzieckiem zajmowal i w ogole a potem stopniowo, stopnio coraz mnie coraz mniej.. bo to praca, bo to zmeczony. takze u mnie tez wszystko na mojej glowie Jedno dobre ze chociaz pracuje godzine krocej, zmienil to odrazu po porodzie i tak juz zostalo. No ale coz wieczorem przyjdzie pobawi sie z godzinke i dziecko idzie spac. jedyny dzien w ktorym spedza czas z dzieckiem jest sobota i to od swieta bo czasem w domu popracuje, a w niedziele standard do pracy.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1990 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 100  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Międzynarodowy

Strefa czasowa UTC [letni]