Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:46 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Laktacja

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

raczula ślicznie mała stoi :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki bardzio raczula sie poswiece i moze bedzie oki :) pozdrowka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nel pisze:
raczula ślicznie mała stoi :D

dzięki :lol: przekażę

elwirka_84 pisze:
dzieki bardzio raczula sie poswiece i moze bedzie oki :) pozdrowka

powodzenia!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pijemy herbatke :) nie wiem czy zeby nie ida - paluchy w buzi i dzis wzgardzila zupelni zupka w ktorej była niespodzianka - 1/2 zółtka :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek dziękuję łyżeczk jak cie mogę troszkę zjada kaszki ok 20ml ale zaraz natychmiast musi iśc cyc do buzi by przepić :D
Natomiast próby samej butelki kończą się zawsze tak samo czyli "nie będę jadła będę się zanosić i wyć do bólu i nie zjem"
a ja dziś źle się czuję mam rozwolnienie i zbiera mnie na wymioty czyźby to grypa jelitowa?
mam nadzieje ze nie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek pisze:
Mycholawidzę Słońce, że Cię stresik przedpracowy łapie :twisted: :twisted: :twisted:

A żebyś wiedziała :twisted: w środę zaczynam pracę :shock: i od razu 7 lekcji :twisted: ciekawe gdzie odciągnę mleko :roll:

Współczuję z tą alergią, ale ja stawiam na ten chlorofil w mleku :twisted: a tak poważnie, to na pewno nie uczulenie na nabiał :twisted: bo wylazłoby to już wcześniej, ale lekarze z góry zakładają, że każda alergia to skaza białkowa :evil:

Ehh ale mam stresa - mam nadzieję, że młodzież mnie nie zje :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mychola to się trzymaj, bo coś wiem na temat nauczania :wink: i wcale nie zazdroszczę :lol:

nel córcia świetna :lol: moja jajeczko dostała jak skończyła 7 miesięcy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mychola pisze:
A żebyś wiedziała :twisted: w środę zaczynam pracę :shock: i od razu 7 lekcji :twisted: ciekawe gdzie odciągnę mleko :roll:

Jak to, gdzie odciągniesz mleko :shock: Na lekcji biologii :twisted: Młodzież Cię po takim pokazie na pewno pokocha :lol2: Szczególnie męska część :twisted:
sisi-79 czyli walka trwa... U nas trwało to 3 tygodnie :twisted:

U nas walka z alergią trwa. Już jest trochę lepiej, chyba wysypka przysycha. Za to Hanka zrobiła dziś bardzo dziwną kupkę - taką z wierzchu prawie czarną :shock: Może ten bebilon tak się na powietrzu dziwnie utlenia :shock: Zrobiliśmy Hance badania krwi. Morfologia lux, tylko płytek krwi za dużo. Zrobiliśmy też wapń, fosfor i fosfotazę jakąś tam. Wapń i fosfotaza w porządku, wapń w górnych granicach normy, ale fosfor 6,5 przy normie 2,5-4,5. Pewnie dlatego ciemiączko nie zarasta :evil: Lekarka powiedziała, że mam stosować dietę ubogofosforową, czyli jaką? W środę idziemy na usg przezciemiączkowe...Jak nie urok, to ... :evil:

raczula
ale ten czas leci... Jak zaczynałyśmy pogaduchy na laktacji, to Kamilka miała z pół roczku... A ona już stoi :shock: Normalnie szok :D Hanka zaczyna na brzuchu podnosić tyłek do góry, a kręci się dookoła i posuwa do tyłu jak zawodowiec. Pewnie niedługo ruszy do przodu :D Wymyśliła też świetny sposób na budzenie mamusi (rano, po karmieniu ok. 3.00 bierzemy ją do naszego łóżka). Śpiewa mi piosenki o 5.00 i ciągnie za włosy. Kochane dziecko :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek ale masz pomysł z tą lekcją pokazową :brv:

moje na poranne budzenie ma inny pomysł: paluszkiem uchyla mi albo T. dolną wargę i puszcza i najlepiej, żeby było z dźwiękiem :twisted:

a w diecie musisz ograniczyć rybę :wink: czy produkty morskie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

raczula pisze:
moje na poranne budzenie ma inny pomysł: paluszkiem uchyla mi albo T. dolną wargę i puszcza i najlepiej, żeby było z dźwiękiem :twisted:

a w diecie musisz ograniczyć rybę :wink: czy produkty morskie :wink:

Dobre :brv: A jaki to dźwięk? Właśnie przeleciałam cały net i wyszło, że te normy fosforu, to dla dorosłych. Hanka mieści się w normie dla małych dzieci. Uff :D Tylko tych płytek stanowczo za dużo...Ja też tak mam - może to już taka uroda :shock:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

plam (sprawdź sama sobie)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek pisze:
mychola pisze:

Jak to, gdzie odciągniesz mleko :shock: Na lekcji biologii :twisted: Młodzież Cię po takim pokazie na pewno pokocha :lol2: Szczególnie męska część :twisted:

:heh: no na fakultecie w środę będę przerabiać układ hormonalny - jak znalazł :twisted: pokażę działanie prolaktyny i oksytocyny :lol:

Na razie mrożę mleczko na kaszki - uzbierałam już 900ml 8) Maciek odkąd dostaje zupkę na obiad przesypia co najmniej 6 godzin w nocy :shock: widać kwalifikował się już na podanie czegoś konkretnego :wink: Mój synek też rozpoczyna dzień od śpiewania :twisted: a najbardziej lubi targać mnie za włosy - zawsze uda mu się coś wyrwać :twisted: Karolina boi się do niego podchodzić :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ahoooj!

Młody ma świetną zabawę: kładę się na plecach, nogi zgięte w kolanach przyciągam do klatki piersiowej, kładę go na nogach i kołyszę na boki, albo odsuwam nogi i przyciągam do piersi (ćwicząc przy okazji mięśnie brzucha). Mały ma kołysanie jak na morzu ;)

Jeśli chodzi o spanie nocne, to zasypia przeważnie między 20 a 21, a budzi się tak między 5-6 rano, choć zdarza mu się nawet o 7.

A mnie włosy wypadają :| zaczęło się...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ishtar to Ahoj to tak z czeskiego :wink:
kruczek - masz racje jak nie urok to... moja Jula miała 10 zabiegów rehabilitacyjnych na szyjke teraz przerwa i znów krzywo trzyma łepetyne :evil: ale wkrótce zaczynamy nową serie :roll:
raczula za twoimi radami naskoczyła lekko na teściowa :twisted: :twisted: ( tekst z tego weekendu - "mała będzie pokrzywiona bo macha 1 nogą" albo "ma chorobę sierocą bo się kiwa")

A tak w ogóle to popełniłam małe wykroczenie i wzięłam becikowe w 2 krajach i teraz mam stresa że mnie złapią :roll:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ishtar to Ahoj to tak z czeskiego :wink:
kruczek - masz racje jak nie urok to... moja Jula miała 10 zabiegów rehabilitacyjnych na szyjke teraz przerwa i znów krzywo trzyma łepetyne :evil: ale wkrótce zaczynamy nową serie :roll:
raczula za twoimi radami naskoczyła lekko na teściowa :twisted: :twisted: ( tekst z tego weekendu - "mała będzie pokrzywiona bo macha 1 nogą" albo "ma chorobę sierocą bo się kiwa")

A tak w ogóle to popełniłam małe wykroczenie :oops: - wzięłam becikowe w 2 krajach i teraz mam stresa że mnie złapią :roll:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nel pisze:

Też przeszłam przez takie teksty: "będzie krzywa, bo zawsze patrzy tylko w lewą stronę :twisted: " (jakoś nie jest), "nie dawaj jej do lewej rączki" :twisted: teraz na topie :"nie dawaj smoczka", a najlepiej sama wyciąga :twisted: a niunia sama sobie bierze :lol: i na moje hasło przecież wszyscy się wychowali ze smoczkiem, odpowiedź: ale oni pili z butelki.......................co do czego nie wiem o co chodzi :wink:

ale się nie daje, wyjdzie i tak zrobię po swojemu :lol: a raz w tygodniu wytrzymam :wink: olewam jej komentarze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wyłazimy z alergii. Przysycha wszystko elegancko. Mamusia też. Kurcze, nie wiedziałam, że można się tak uzależnić od nabiału :shock: Niczego łącznie z kawą i piwem mi tak nie brakowało jak sera :evil: Nadal uważam, że to bez sensu - zniknie ostatnia krostka i zacznę znowu jeść ser :twisted: Bo inaczej do wiosny nie dociągnę :twisted: Hania generalnie woli butelkę z okropnym bebilonem pepti niż (.). Wcale jej się nie dziwię, bo (.) się lenią i nie chcą produkować :cry: Wczoraj wieczorem odciągnęłam całe 5ml :cry: Co weekend to samo. W tygodniu bez problemu 100ml, a w weekend tragedia. Ciekawe, o co chodzi :shock:
raczula, nel mam świetny sposób na teściową: Na lotnisko i do Ameryki :twisted: Na moją działa znakomicie :twisted: Podobno miłość do teściowej równa się kwadratowi odległości :twisted:
ishtar to ładni Ci śpi :shock: A włosami się nie przejmuj - muszą wypaść to i wypadną :twisted: Mi zaczęły wypadać 2 miesiące po porodzie i przestały dopiero teraz. Dzięki Bogu mam gęste z natury, bo pewnie byłabym już łysawa :twisted:
Mychola to nieźle natargałaś :shock: Dojdzie stresik i przez kilka dni możesz mieć problemy z odciąganiem - więc ciągnij na zapas ile się da. A kto zostaje z dzieciakami? Czy zostawiasz samopas? :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek pisze:
raczula, nel mam świetny sposób na teściową: Na lotnisko i do Ameryki :twisted: Na moją działa znakomicie :twisted: Podobno miłość do teściowej równa się kwadratowi odległości :twisted:

A to mojemu mężowi trafiła się teściowa na 102, bo w końcu mieszka z nami i jakoś ją toleruje ta moja większa mężczyzna (bo ta mniejsza to za babcią przepada). Choć i mojej Mamie zdarza się upominać i udzielać rad, ale szybko wraca do pionu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kruczek pisze:

a kto mi dziecka będzie pilnował jak pójdę do pracy :twisted:

ishtar pisze:
A to mojemu mężowi trafiła się teściowa na 102, bo w końcu mieszka z nami i jakoś ją toleruje ta moja większa mężczyzna (bo ta mniejsza to za babcią przepada). Choć i mojej Mamie zdarza się upominać i udzielać rad, ale szybko wraca do pionu ;)

ja bym prędzej uciekała od swojej mamy niż od teściowej, bo jeden wieczór dobrych rad w czasie kryzysu laktacyjnego mnie wykończył :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A co raczula masz już jakąś prace na oku ? Mi się jeszcze nie chce szukać :wink: na razie wypoczywam na urlopie :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 80  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Laktacja

Strefa czasowa UTC [letni]